15as Konferensi gvSIG International - dina 1

15as International Dina gvSIG wiwit ditindakake ing 6 November iki, ing Sekolah Teknik Geodetik, Cartographic lan Topographic - ETSIGCT. Bukaan acara kasebut ditindakake dening panguwasa Universitas Politeknik Valencia, Generalitat Valenciana lan Direktur Umum Asosiasi gvSIG Alvaro Anguix. Iki dina wis mung padha gvSIG Desktop 2.5, sing siap didownload.

Minangka Geofumadas kita mutusake kanggo rawuh ing acara iki, sajrone telung dina, ngerti babagan inisiatif piranti lunak gratis iki, sing saiki wis dadi inisiatif sing lair ing konteks Hispanik kanthi orane tumrap internationalization.

Ing dina kaping pisanan sesi pisanan presentasi iki, minangka wakil saka Institut Cartografic Valencià - Generalitat Valenciana, CNIG - Pusat Informasi Geografi Nasional Spanyol lan kapribaden Pamrentah Uruguay, sing ngatur IDE Uruguay ditindakake ing gvSIG Online.

Sabanjure, sesi kaping pindho terus, ing endi IDE bakal dibahas. Ing kesempatan kasebut, wakil-wakil Pusat Teoritis Eropa ing Universitas Malaga, lagi nampilake studi kasus, sing ngomong PANACEA MED Biodiversity. Banjur, Raúl Rodríguez de Tresca - IDB njupuk lantai, nampilake draf kasebut Geoportal kanggo manajemen dalan ing Republik Dominika, kanggo ngasilake teknologi dhukungan ing manajemen inventori jaringan lan jembatan. Kajaba iku, Rodriguez ujar pentinge karyane amarga luwih akeh wong ngalami kesadaran spatial,

"Sing wis kita capai yaiku pambukaan pikiran, saiki ana wong sing gegandhengan karo proyek sing njaluk kasedhiyan ngakses platform lan ngasilake data."

Ing blok tematik sing padha iki, Ramón Sánchez de Sans2 Innovación Sostenible SL, nuduhake gvSIG Piranti fokus ing kontrol infrastruktur, yaiku carane nyambungake sistem pengawasan lan nggabungake karo GvSIG GIS gratis, kanggo ningkatake kontrol infrastruktur lan respon sing efektif nalika ana prastawa.

Blok kaping tiga dina sing ana gandhengane karo integrasi, sing ditindakake dening Joaquín del Cerro, wakil saka GvSIG Association, nampilake perbaikan lan nganyari sistem kanggo Manajemen lan integrasi kemalangan karo ARENA2 Direktorat Jenderal Lintas ing gvSIG Desktop. Oscar Vegas ing tangan liyane, ngetokake Sektor manual model jaringan pasokan banyu saka gvSIG kanthi bantuan ConvertGISEpanet lan RunEpanetGIS, sing minangka alat kanggo ngasilake model hidraulik jaringan pasokan banyu, sing bisa dideleng carane mindhah informasi kasebut menyang GIS, uga gampang konversi file lan presentasi data.

Kita terus karo presentasi blok 4to pungkasan kanthi presentasi Iván Lozano de Vinfo VAL, sing banget dipamerake minangka VinfoPol, nambah kabeh proses sing ana ing lapangan polisi, saka lokasi, identifikasi profil pidana, anané denda antara liya. Alat iki dikonfigurasi minangka layar, ing ngendi sampeyan bisa ngatur kabeh kedadeyan wilayah tumindak polisi, "kita nggawe manajemen sing komprehensif kanggo ngatur kabeh sistem sing ditindakake pulisi saka program siji."

Pungkasan, kita tekan akhir sesi kanthi tema Piranti Ponsel. Bagean iki nampilake crita sukses sing ditindakake karo piranti seluler, umpamane, Sandra Hernández saka Universitas Otonomi Meksiko, nampilake informasi babagan Organisasi lan pangumpulan data ing kolom liwat aplikasi lan piranti seluler, kanggo evaluasi walkability ing Pusat Sejarah Toluca. Kanthi proyek iki, para pamiarsa bisa nggambarake karya lapangan sing digarap aplikasi mobile gvSIG, sing gratis lan kerja ing luar negeri tanpa nyambungake menyang Wi-Fi utawa jaringan data, kabeh informasi sing diklumpukake mengko bakal diproses lan dianalisa ing GvSIG Desktop, kanggo ngasilake laporan babagan mobilitas sing diduweni warga Toluca lan infrastruktur sing diduweni kanggo transit gratis.

Asosiasi gvSIG promosiake konversi ing konferensi kasebut ora mung organisasi utawa perusahaan gedhe, nanging uga katon karya salah sawijining siswa, yaiku Glene Clavicillas karo sawijining proyek. Kasunyatan kartografi pertanian kanthi nganalisa analisis multitemporal gambar satelit lan kartografi cadastral.

Sisane terus tuku lokakarya, ing ngendi akeh sing gratis gratis. Pelatihan kasebut kalebu topik kayata gvSIG kanggo pamula, analisis data kanthi gvSIG utawa ConvertGISEpanet - RunEpanetGIS - gvSIG kanggo perawatan informasi ing jaringan pasokan banyu.

Yen sampeyan lagi setuju adoh saka Valencia, isih ana rong dina; sing ngarep-arep bisa nutupi wawancara karo pemain utama sing bakal menehi kita visi babagan dheweke mikir yen gvSIG bakal mlebu ing taun-taun sabanjure.

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.