Konferensi gvSIG International 15as - Dina 2

Sampeyan egeomates ing wong dijamin telung dina saka konferensi 15as International gvSIG ing Valencia. Ing dina kapindho sesi kasebut dipérang dadi blok tematik 4 kaya dina sadurunge, diwiwiti karo gvSIG Desktop, kabeh sing ana hubungane karo berita lan integrasi ing sistem kasebut ditampilake ing kene.

Penutur blok pisanan, kabeh wakil saka GvSIG Association, ngatasi masalah kayata

  • Apa anyar ing gvSIG Desktop 2.5? digawa dening Mario Carrera,
  • Generator ekspresi anyar: nambah kemungkinan GVSIG Desktop,
  • Nemokake generator gvSIG Desktop anyar,
  • JasperSoft: conto nggunakake integrasi desainer laporan ing gvSIG Desktop dening José Olivas.

Banjur pemblokiran tematik punika Management Municipal, mbukak siklus iki Mr. Alvaro Anguix, karo kabutuhan presentation lan mupangat kanggo ngetrapake IDE ing tingkat kotamadya, sing nyatakake kakehan data lokasi / lokasi ora kudu protagonis kanggo nemtokake proses utawa fenomena tartamtu sing kedadeyan, nanging, minangka bagean utama saka jumlah data sing mengko bakal menehi manajemen internal lan warga.

"Kasunyatan sing ditemokake ing administrasi lokal, yaiku informasi, nanging ora dingerteni manawa ana, mula ora katalog, lan uga ora diweruhi, sing rada dienggo ing tingkat kotamadya. Mangkono uga, ana pirang-pirang kasus duplikat informasi, kotamadya penting banget ora duwe rencana jalan sing unik, nanging, polisi duwe siji, perencanaan kutha nggunakake liyane, lan tegese informasi kartografi ing endi kabeh informasi kasebut kosong lan bisa dianyari. kabeh ”Anglvaro Anguix.

presentation punika Eulogio terus Escribano, sing nuduhaké kepriyé pribadi bisa ngenthengake masalah depopulation, karo tema sawijining AytoSIG. Infrastrukture Data Spatial ing bale kutha cilik. Kotamadya cilik sing diomongake Escribano, ngrujuk sing ana ing wilayah deso, sing ora duwe modal lan sumber daya supaya bisa dienggo. Dadi, apa sing dadi saran, liwat gvSIG Online, nggabungake sawetara fungsional supaya masarakat sing kudu ngirim informasi kasebut ing komunitas, mung kudu mlebu sistem kasebut lan nggunakake tombol kanggo nampilake kabeh informasi sing dijaluk.

"Sampeyan bisa nemokake panggunaan alat GIS kaya iki ing kotamadya penting, ing ngendi akeh wong sing menehi informasi, nanging kotamadya cilik uga duwe tantangan saben dinane" Eulogio Escribano -AytoSIG

Blok iki dipungkasi karo presentasi Antonio García Benlloch Manajemen infrastruktur Kota Bétera, lan Vicente Bou Dewan Onda karo Silvia Marzal UTE Pavapark-Nunsys, sing nampilake kasus sukses kanggo nindakake IDE ing Dewan Kota Onda. Terakhir iki utamané amarga gelombang Hall sadurunge wus gagal usaha kanggo loro penataan lan IDE. Nanging, wis ngerti babagan pentinge alat kaya ngono, mula penting kanggo nggayuh implementasine, bebarengan karo aktor lokal liyane, sing bakal mbantu nyedhiyakake informasi sing dibutuhake kanggo feed SDI iki.

Ing pungkasan, uneg-uneg ditimbulake para pamiarsa lan peserta, sing nyatakake yen ana kemungkinan normalisasi utawa promosi panggunaan tataran khusus kanggo kabeh. Nanging ora mung nyetel paramèter tartamtu kanggo presentasi utawa manajemen data, amarga iki minangka tantangan gedhe kanggo wong-wong sing terlibat ing manajemen data spatial iki.

Yen tugas sing rumit, ngerti babagan kekuwatan sing bisa ditawakake kayata gvSig suite, bayangake yen nyoba nggayuh kesepakatan karo para data data, kanthi panguwasa, karo kabeh sing melu proses manajemen data iki, yen kaya Alvaro Anguix ujar "Ana model data saiki lan sampeyan bisa nyoba pisanan iki, nanging ora ana sing bisa meksa panguwasa - ing kasus kotamadya iki - nggunakake / adaptasi menyang model data iki."

"Pungkasane, kabeh iki minangka proyek sing ora dikirim lan ora ana sing mbayar, lan kompleks, nanging nggunakake tembung" piranti lunak gratis lan komunitas ", bisa dadi titik wiwitan kanggo nggawe ruang kanggo partisipasi kanggo setuju karo pedoman, nanging misale jek kula Komplek banget kanggo nglumpukake kabeh pendapat kanthi siji. Pramila perusahaan swasta nggawe jeneng tartamtu banjur pangguna / teknisi liyane melu "Eulogio Escribano - AytoSIG

Ing sisih liya, ora nggatekake koleksi data lan manipulasi cukup alus, amarga kakehan sawetara informasi spatiwis dikirim lan diikat menyang database, banjur dheweke bali maneh, kanthi tabel atribut sing medeni digunakake. . Ing blok khusus iki, kelemahane negara-negara kayata Spanyol isih bisa ditampilake ing babagan manajemen data spasial lan panggunaan alat.

Blok tematik sing diarani Biodiversitas lan Lingkungan, kasus sing digunakake data gratis - gambar satelit gratis - lan gvSIG minangka alat manajemen data spatial, khusus presentasi Prakiraan suhu permukaan ing gambar sajarah Landsat 5 kanthi cara koreksi udara saluran tunggal ing termal kanggo lembah kali Tempisque-Bebedero. Rubén Martínez (Universitas Costa Rica). sinau iki Sejatine nuduhake Tata extraction saka data satelit kanggo ngawasi wilayah.

Sesi pungkasan, darmabakti kanggo Geomatics, diwiwiti karo wicara Antonio Benlloch, sing ujar babagan panggunaan GIS dening para profesional ing Geomatics, nyemak sejarah, nuduhake carane para ahli strategi paling gedhe digunakake kartografi kanggo entuk Sukses ing tumindak sampeyan. Benlloch terus karo katrangan babagan lapangan aplikasi sing nduweni para profesional geomatik, kanggo terus nuduhake manawa dheweke ora mung khusus kanggo desain kartografi.

Asosiasi gvSIG nuduhake manawa terus taruhan karo generasi anyar, ndhukung lan ngundang siswa sing ngasilake riset penting kanggo Dina iki. Internasional Ing blok Biodiversitas lan Lingkungan, siswa Ángela Casas njupuk lantai lan ngomong babagan panggunaan gvSIG kanggo manajemen lingkungan, kanthi tema Cadangan mikro flora ing Sierra del Cid, Petrer (Alicante). Kanggo bagean kasebut, siswa Andrés Martínez González, saka Otonomi Universitas Meksiko, sing ditampilake Automasi Indeks GINI minangka alat kanggo ngetung statistik geografis liwat piranti lunak gvSIG.

Miturut dina pungkasan saka konferensi, dirawuhi dening peserta kang sadurunge dipuntampi ing pelatihan free sing samesthine, minangka
Pambuka Online kanggo gvSIG karo gvSIG lan remote sensing termal, ngendi padha bakal diwenehi sertifikat dening Association gvSIG.

Kita negesake sadurunge wis ngrawuhi konferensi riset kaya iki, lan kudu ngerteni upaya GvSIG Association kanggo nduduhake manawa kanthi piranti lunak gratis kita bisa nggawe lan ngatur kabeh jinis data geospatial. Akeh sing saiki wis terikat karo piranti lunak tertutup, kanthi alesan sing ora diidini kanggo ndeleng lan njelajah kabeh mupangat iki lan sing duwe kepemilikan liyane; nanging uga amarga kemampuan kanggo ngedol ing pendekatan imbang liya abandoning posisi extremist lan fokus ing daya saing.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.