2.6 Diketik parameter dinamis

Apa sing dicathet ing bagean sadurungé babagan jendhela baris komando sah temenan ing kabeh versi Autocad, kalebu siji sing dadi objek sinau ing kursus iki. Nanging, saka versi 2006, prabédan visual digabungake sing, sajrone narik banget, migunani banget nalika nggawe lan / utawa nyunting obyek. Punika babagan panangkapan dinamis paramèter.

Opsi sing diwenehake dening jendhela baris perintah persis padha, prabédan yaiku parameter (kayata koordinat titik utawa nilai jarak diametere lingkaran - kaya sing digunakake ing conto sadurunge) ) ditangkap ing kothak teks sing katon ing jejere kursor. Kothak iki uga menehi pilihan sing padha karo jendhela perintah lan malah sawetara sing sadurunge mung ana ing menu konteks. Kajaba iku, ing jejere kursor kita ndeleng informasi sing relevan babagan obyek sing kita gambar kanthi dinamis, yaiku, informasi iki dianyari nalika kita mindhah kursor. Ayo ndeleng kanthi grafis kanthi tuladha bunder sing padha.

Ayo, anggere kita wis mencet tombol kanggo nggawe lingkaran grup "Drawing" saka tab "Mulai" Sadurunge nuduhake posisi tengah, ayo ndeleng unsur sing ditambahake ing kursor lan ngidini paramilan parameter dinamis iki.

Elinga yen ora bisa milih pilihan saka garis gulung kanthi pointer mouse sing padha, wiwit garis dipasang. Mulane, cara kanggo nampilake pilihan nganggo panah mudhun keyboard. Prosedur iki ekivalen kanggo mencet huruf kapital saka pilihan sing dikarepake ing jendhela baris perintah.

Gagasan sing ngandhut fitur iki saka Autocad yaiku pangguna, nalika nggawe utawa nyunting obyek, bisa, nalika njupuk parameter utawa milih opsi ing ngendi kursor, kanggo fokus perhatian ing area gambar, tanpa kudu ngganti tampilan antarane layar lan jendhela baris komando, sanajan ora cukup kanggo ngetung kanthi cepet. Sabanjure, mesthine ana kemungkinan sing ana sing pengin mateni input dinamis paramèter, utamané nalika nggarap gambar sing kerumitan nyebabake jumlah paling cilik unsur ing layar sing dikarepake. Kanggo ngaktifake / mateni panampil lan presentation data dinamis, kita nggunakake tombol ing ngisor iki ing baris status.

Kanggo ngatur prilaku penangkapan dinamis sacara rinci, kita nggunakake kothak dialog sing mbukak ing sembarang cara ing ngisor iki: kanthi ngetik printah "PARAMSDIB" ing jendela baris perintah, utawa kanthi ngeklik ing lambang entri dinamis garis status karo tombol mouse tengen.

Perlu dicathet menawa wiwit saiki, yen perlu nggambarake panangkepan parameter kanggo penciptaan utawa edisi obyek, kita bakal ngganti input dinamis kanthi jendela pangaturan, gumantung marang sing luwih jelas ing istilah didaktik. Saliyane, ing sawetara kasus, kita bakal mateni siji utawa liyane nalika kita nuduhake ing video sadurungé.

Cara nyekel paramèter kanggo mbangun obyek sing sampeyan gunakake bakal ditemtokake dening preferensi pribadi, anggere sampeyan nguwaosi tata cara kerja ing wektu lukisan.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.