3 27 saka 2.18 QGIS owahan

Nalika kita babagan mungkasi urip versi QGIS 2.x, nunggu apa bakal QGIS 3.0, kaca iki nuduhake kalebu QGIS 2.18.11 'Las Palmas' kang diresmikaké ing sasi Juli taun.

QGIS saiki duwe tantangan menarik ing babagan sponsor anyar, perusahaan resmi sing nawakake layanan dhukungan lan nglengkapi solusi liyane, kayata kasus Boundless, uga pangguna ora percaya sing ngarahake perhatian marang marketing pangguna kanggo ngormati.

Publikasi ngandhani yen versi saiki menehi peningkatan dandan liwat versi sadurungé. Kabeh iki fokus ing pengembangan QGIS 3.0 sing bakal dadi generasi anyar sing anyar lan sing, sanajan ana woro-woro, mung sawetara sing ndeleng pasuryane. Kita wis nyatakake sadurunge Kene.

Bali menyang subyek. Dandan ing versi iki wis dikategorikaké dadi kategori. Sing terakhir, kanggo tujuan kejelasan ing pembangunan, dibagi dadi loro. Mangkono, kita duwe owah-owahan 27 ing kategori 13:

  • Umum
  • Symbology
  • Tagged
  • Rendering
  • Manajemen data
  • Bentuk lan Widget
  • Peta Penciptaan
  • Processing
  • Penyedia Data
  • Server QGIS
  • Plugins
  • Programming
  • Fitur anyar
    • Kelas
    • Fungsi Ekspresi

Ing saben wong sing ngandhut siji utawa luwih karakteristik. Tabel ing ngisor iki ngringkes pangembangan

Kategori Jumlah Ciri
Umum 3
Symbology 1
Tagged 3
Rendering 2
Manajemen data 1
Bentuk lan Widget 3
Peta Penciptaan 1
Processing 6
Penyedia Data 1
Server QGIS 1
Plugins 1
Programming 1
Fitur anyar Kelas 2
Fungsi 1

Situs kasebut nuduhake saben dandan, sing bisa sinau siji-sijine. Minangka conto, aku pengin ngrujuk marang fitur-fitur sing paling apik kanggo njupuk perhatian kula: layanan dukungan WMTS lan XYZ mosaik layanan. Iki ana ing rong kategori: Rendering lan Data Provider. Ayo ndeleng:

Rendering: Feature.- Pratinjau mosaika raster (lapisan WMTS lan XYZ)

Anyar iku, ora kaya versi sadurungé, saiki ora perlu ngenteni download mosaik supaya bisa ndeleng peta sing diasilake. Iki amarga ditampilake ing kanvas nalika diundhuh, lan, gumantung saka resolusi, bisa digunakake kanggo nglakoni inspeksi awal ing wilayah kasebut ing mosaik kanthi resolusi sing bener durung diundhuh.

Rendering: Feature.- Pembatalan renders (Layers WMS, WMTS, WCS lan XYZ)

Babagan lapisan raster saiki bisa dibatalake kapan wae kanggo bisa nggedhekake ing peta sing digawe ora kaya saiki amarga antarmuka panganggo 'beku' nalika ngundhuh kothak kasebut. Fitur anyar iki mbenake karya ngundhuh lapisan raster saka server remot.

Data Provider: Feature.- Dhukungan asli kanggo lapisan mosaik XYZ

Sampeyan ora perlu nggunakake plugin 'manca' minangka QuickMapServices utawa OpenLayers amarga saiki manca warna rasterized ing format XYZ sing didhukung native ing panyedhiya data WMS karo kang sampeyan bisa nampilake basemaps saka format sumber. Contone, yen sampeyan pengin nambah map dasar Open StreetMap nggunakake URL iki: http://c.tile.openstreetmap.org/{Z} / {x} / {y} .png. ngendi {x}, {y}, {z} bakal diganti dening nomer map mozaik saiki dienggo. Padha bisa digunakake malah bing 'Quadkey' kanthi ngganti {q} {x}, {y} utawa {z}.

Ana sawetara dandan sing bisa ditambahake karo sing wis kasebut. Kaping pisanan, kemungkinan milih ing peta kita nggunakake lor sing asli utawa magnet. Fitur iki ana ing kategori Nggawe Peta. Kita uga disabetake kanthi dhaptar fungsi ditambah anyar uga kalkulus ing kategori Processing.

Singkat, laporan sing pantes kanggo kita maca luwih rinci kanggo njupuk kauntungan saka pangembangan anyar sing diwenehake dening QGIS.

Iki mung conto saka perbaikan, nanging aku saranake arep laporan sing diterbitake Kene.

QGIS ora bakal dadi apa wae tanpa dhukungan sukarela, ing saindenging donya, saka klompok gedhe wong (pangembang, dokumentasi, testers, donor, sponsor, dll). Mulane masyarakat ngucapke matur nuwun lan ngelingake kita cara sampeyan bisa Nggabungake sampeyan kanggo grup lan ndhukung apa wae sing sampeyan anggap cocok.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.