Modeling data 3D Web kanthi API-javascript: Esri Advances

Nalika kita ndeleng fungsionalitas ArcGIS Smart Campus, kanthi tugas kayata dalan antarane desktop ing tingkat katelu bangunan Layanan Profesional lan siji ing Q Auditorium, minangka asil saka kadastrake interior lan integrasi data BIM, kita menehi dhéwé Integrasi Geo-engineering mili menyang sesanti ikatan kasebut cedhak banget.

Lan senadyan, tugas serius wis ilang kanggo njaga tipe data manajemen master (MDM) kanggo titik sing bener antarane kasunyatan cahya GIS, kasunyatan rinci BIM lan anané aplikasi ing urip nyata sing dumadi ing pointer iki. Kita uga nyadari yen kabeh fungsi iki mlaku ing browser web, karo sawetara Python kanggo rutinitas nanging ing ndhuwur kabeh karo basa minangka cahya minangka javascript.

Apa sampeyan kudu ngelingake yen, geomatika lan insinyur bakal duwe langkah luwih kanggo mangerteni model, lan kode program.

Sampeyan uga perlu ngetung owah-owahan ing tren saka lingkungan desktop abot menyang potongan kode browser ringan. Mesthi sawijining ilmuwan komputer sing nggawe seni karo server GIS, Gis Engine utawa obyek Gis ngiwa Spanyol nalika dheweke weruh carane Leaflet kerja ing dalan MappingGis; Aku ora bakal kaget yen dheweke mlaku liwat kuburan marang mentri sadurunge.

Menawa ana ing versi ArcGis Indoors sabanjure, artikel iki ngringkes kombinasi saka pemahaman Lau - bocah wadon sing kerja sama karo situs iki - lan tampilan konteks saka editor Geofumadas.com, babagan webinar anyar "Perkenalan 3D ing Web kanthi API ArcGIS kanggo Javascript ".

Penyajian webinar muncul ing wiwitan kanthi pancingan apik babagan subjek penggunaan 3D ing aplikasi ArcGIS, lan kepiye ngasilake ing platform: Penampil Pemandangan, Peta Cerita, utawa Pembangun Web App gumantung saka tujuan sinau.

Wigati banget yen konsep dhasar sing ana hubungane karo tema 3D ditetepake wiwit awal, ing ndhuwur kabeh amarga ngluwihi volume sing dipikirake kanggo model proses. Uga rasio sing isih kritis ing syarat-syarat sistem dhasar kanggo mbukak proses sing disambung menyang jinis data sing beda-beda saka 2D, kayata kertu grafis sing apik, dhukungan OpenGL kalebu ing browser w / WebGL.

Yen ora, celathu marang kanca-kanca SELPER, ing manéka manajemen aset aset ing teknologi GIS, sing duwé watesan sadurungé versi OpenGL kartu grafis Nvidia ing Universitas sing dikembangaké. Ditambah kanthi eksponen dening para demonstran saka mahasiswa Bogotanos sing gawe angel nguji tes sing cukup dina sadurungé.

Kajaba iku, dheweke ngumumake peluncuran dhukungan kanggo mbukak alat kasebut ing piranti seluler kayata ponsel utawa tablet.

Ing presentation conducted sapérangan conto utawa demontrasi, ngerti carane API kanggo fungsi JavaScript lan carane data wis interconnected kanggo generate modeling 3D, miwiti karo mbukak saka lapisan utawa informasi kanggo WebScene lan mengko modeling sawijining / Rendering 3D ing Screeneview,

Integrasi teknologi

Arsitèktur iku saka jinis 4.x lan kasusun saka komponen visual lan widget, sajrone nampi macem-macem lapisan informasi saka sumber data sing beda. Arsitèktur iki adhedhasar 3.x amarga, visualisasi 3D mung kasedhiya kanggo level iki. Alat Webscene lan SceneView sing digunakake kanggo ngatur data 3D lan diisi kanthi terintegrasi ing API, ing salebeting cara pemodelan 3D bisa diadaptasi kanggo data sing kasedhiya ing aplikasi sadurungé.

Kanthi conto, kedadean kasebut nyedhiyakake prabédan visual antarane data 2D lan 3D lan carane mindhah saka peta peta 2D WebScene menyang SceneView 3D, liwat kode javascript. Manipulasi kamera iku prasaja, nambahake perintah tartamtu sing ngganti arah kasebut. Tes dileksanakake ing ciri-ciri ing ngisor iki:

  • judhul, sing ngidini rotasi kamera ing ruang kerja.
  • goTo: digunakake kanggo nggawe tampilan miturut apa sing pengin ndeleng ing 3D, plus sampeyan bisa nggawe animasi karo alat iki, kayata nempatake derajat tartamtu judhul kanggo nggawé ulang animasi rotasi.
  • ToMap: njupuk koordinat tampilan lan panggonan ing peta 2D
  • kanggoScreen: ngidini sampeyan nemtokake titik ing peta 2D lan panggonan ing wayah wengi ing tampilan 3D
  • hitTest: digunakake kanggo nemtokake ciri yen titik tartamtu wis ana ing layar

Padha uga ditetepake sing pambangunan 3D map nduweni pribadi sing padha kanggo nggawe siji 2d, kayata nggunakake basemaps, lapisan utawa lapisan kang uga didhukung sing kanggo 2D (WMS, vektor utawa CSV).

Nanging, kudu dianggep yen lapisan 2D ora ngemot informasi "Z" (dhuwur), mulane kanggo model data kudu duwe lapisan sing ana hubungane karo 3D minangka titik awan, meshlayersutawa elevationlayers. Ing API, sampeyan bisa nggawe pitakonan babagan lapisan 3D iki, kayata titik elevasi spesifik ing tampilan, ing gambar (1), terrain iki wiwit diamati, lan ing gambar (2) minangka owah-owahan saka query utawa konsultasi digawe.

Padha nuduhake pirang-pirang conto babagan data sing diwakili, umpamane, apa data sing didhukung SceneLayers (titik), lan obyek 3D (Object 3D).

Kanggo kutha gedhe, perwakilan obyek 3D, minangka alat sing kuat, amarga sampeyan bisa ndeleng, ora mung lokasi spasial obyek, nanging volume, hubungan karo lingkungan, kaya sing bisa nambah karakteristik intrinsik saben obyek kasebut. Punika ditampilake ing gambar ing ngisor iki babagan carane milih bangunan acak saka New York City, lan sampeyan bisa ndeleng kabeh atribut. Kajaba iku, akeh pitakon bisa disusun miturut struktur, kayata: ngendi struktur tartamtu sing duwe jangkoan dhuwur sing spesifik utawa definisi rute paling luwis sing dumunung

Ndhukung penanganan lapisan kaya IntegratedMeshLayer, sing minangka pamblokiran informasi saka sensor kaya drone. Dheweke ora ngemot informasi sing diisolasi saka saben struktur minangka gambar sadurungé, nanging massa informasi karo atribut 3D.

Minangka titik awan, sampeyan bisa muter kanthi ukuran poin kanggo nduwe visualisasi data sing luwih apik, amarga saben lapisan poin bisa duwe miliaran informasi, nanging ora dituduhake minangka obyek 3D dhewe.

Wong-wong kasebut nyathet panggunaan simbologi ing data 3D, sing diwenehi ing wangun flat / flat, lan simbologi volume sing gegandhèngan karo obyek sing digawe ing 3D. Iki bisa dadi gaya tartamtu miturut jinis obyek. Padha nuduhake nggunakake Extrudes supaya disebut "werna" struktur miturut atribut,

Jenis render sing bisa digunakake dituduhake: prasaja, ngendi kabeh obyek duwe symbology siji, ing unikValueRenderer ing ngendi sampeyan bisa ngategori obyek, miturut atribut, lan ClassBreakRender ing ngendi atribut saka saben obyek ditemoni gegayutan karo kelas: ing kasus iki, dheweke nemtokake manawa jarak gedhung kanggo ngakses sistem transportasi umum.

Presenter, nampilake ing Webinar wektu cendhak, kabeh manfaat nggunakake API ArcGIS kanggo Javascript, kalebu:

  • Werna 3D: kanthi demonstrasi interaktif, dheweke nunjukake jarak antarane obyek, kanthi horisontal lan vertikal.
  • Konstruksi aplikasi: saka lokasi lan obyek 3D.
  • Mode pemandangan Pemandangan: nemtokake isi lan gaya tampilan 3D lan bisa diunggah menyang Portal kanggo ArcGIS.
  • Pengukuran geodesik: ora mung fokus ing struktur permukaan, nanging uga bisa ngukur jarak ing ndonya.
  • Bangunan aplikasi, pemodelan 3D miturut realitas spasi, garis utawa gelembung ing ngendi ana fitur tartamtu sing dituduhake, kayata tag sing bisa dideleng ing platform kayata Google Earth, ing kasus iki 3D
  • Declutter: dipigunakaké kanggo debug utawa nyaring labél utawa fitur apa sing perlu dideleng ing peta 3D, saéngga nyingkiraké label gedhe sing ora ngidini visualisasi sing cocog, lan nimbulaké gangguan nalika nempatake sawijining bab tartamtu.

Sawise demonstrasi saben karakteristik digabungake menyang ArcGIS API kanggo Javascript, nuduhake novelties sing bakal diwenehi ing versi 4.10 anyar. Ngendi sampeyan bakal duwe kamungkinan:

  • Mbangun Layout Scene
  • Widget irisan: sing bakal ngirim informasi sing dirancang sadurunge menyang obyek 3D
  • Loading data sing akeh: ora mung cocog karo kutha tartamtu, nanging negara (negara).
  • Saringan maya titik

Kontribusi saka webinar kanggo geoengineering

Ing ringkesan, topik kasebut bener bener; ngeling-eling yen tren menyang Digital Twins lan Smart Cities mbutuhake yen ngluwihi pamikiran babagan manajemen informasi, kang modeling wis nemen diatasi, integrasi karo pemodelan operasi ditangani. Pasar iku jembar, janjeni lan nganti saiki wis akeh solusi sing meh dadi turnkey kanggo pangguna pungkasan; senajan kanggo kita sing nggunakake teknologi kanggo nggawe alat tanpa kalengan, dalane isih angel. Iki nyebabake, nggawe konvergen dimensi liyane kayata wektu, biaya lan siklus urip pangolahan; ora ing tingkat data lan teknologi, kang minangka kita kudu nerangake masalah sing cetha, nanging ing adaptasi kurang nglarani tumindak urip nyata pangguna sadurunge intermediaries saka rantai transaksi sing lumantar informasi spasial. Saka sisih ESRI, pambangunan data arang banget, amarga sanajan bisa nggabungake data BIM sing dibangun ing Revit, isih katon kaya rong dunya kapisah sing mbutuhake transformasi kompleks. Karya-karyan anyar bisa uga dipigunakaké ing modhèl BIM, nanging ana informasi CAD sing gedhe banget sing, kanggo njupuk ing kondisi Indoor, kanthi spasi polygonized, elevasi lan lapisan standar isih larang.

Nanging, yen Esri pantes entuk bathi, iki minangka kemajuan sing cocog karo visualisasi sing apik lan prasaja. Aku wis bisa mbayangake kuciwane Don Jack, kanthi optik "ayo digawe" para pimpinan garis vertikal AutoDesk, ing pernikahan pungkasan sing sukses nanging sukses ing ngendi «meh aplikasi ArcGIS Pro»Sampeyan kudu nemokake ing ngisor lembar sing cocog karo sawetara potongan sing padha, nanging kanthi kesulitan kanggo nambah inti saka asil sing digoleki ing topografi, Teknik Industri, Teknik Sipil lan Arsitektur. Lan manawa pola kesederhanaan peta seni sing dialami GIS, kudu tetep dialami CAD konvensional, amarga pakulinan iki lali yen rencana mung liya, nanging sing penting yaiku supaya bangunan kasebut dilaksanakake.

laku apik modeling GIS, entheng, fokus ing abstraksi saka kasunyatan bakal migunani kanggo CAD / bim Sato, kang kanggo nalika kudu urip Adoption bim ing akèh negara dadi kanggo dawa, utamané dening peraturan ineptitude pejabat lawas-gaya macet ing loro aksara pisanan ing sesanti AECO.

Perlombaan bakal menarik ing taun-taun kepungkur, kanthi gaya sing mirip banget kanggo ngirangi aliran CAD-GIS-BIM-DigitalTwin-SmartCity; minangka bukti ing tumindak ing sisih Siemens / Bentley ing pamanggih solusi kayata CityPlanner lan release saka open source ing Javascript.

Saiki, ayo menehi Esri kredensial kanggo gaweyan sinergi karo AutoDesk, ngluwihi integrasi data / teknologi, ing pendekatan integrasi proses / aktor. Ing pungkasan iku gain kanggo pangguna, kanggo kang kita kudu njamin langkah sing kanggo sinau mangertos model lan kode; kanggo miwiti kursus paling apik ArcGIS Pro lan Javascript dhasar.

Iki minangka sawetara kursus sing disaranake supaya sampeyan bisa dianyari, kanthi harga terjangkau.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.