Luwih saka rutinitas 60 Autolisp kanggo AutoCAD

Lisp kanggo konversi lan operasi


1. Ngonversi kaki dadi meter lan kosok balene

Rutin iki digawe karo Autolisp, ngidini kita ngowahi nilai sing dipindhah saka sikil nganti meter lan sabanjure, asil dituduhake ing baris perintah.

Kene kita uga bisa nggunakake fungsi CVunit, fungsi lisp iki, nilai konversi dijupuk, Gambar acad.unt (Unit AutoCAD Definition), yen pengin mirsani ing rinci apa iki nilai lan tarif konversi beda, aku suggest sampeyan ndeleng berkas iki .

Kanggo nggunakake rutinitas iki, sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: PIM
  3. Pilih jinis konversi: kaki kanggo meter utawa meter nganti kaki
  4. Ketik angka sing pengin diowahi
  5. Sampeyan bakal entuk baris printah informasi karo konversi unit

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


2. Multiplies kabeh teks sing dipilih

Rutin iki digawe ing AutoLisp sing ngidini pikantuk perkalian kabeh nilai-nilai teks sing dipilih, kanggo rutinitas iki bisa digunakake kanthi bener, perlu teks-teks sing dipilih yaiku TEXT tipe lan ora jinis MTEXT.

Contone, yen sampeyan duwe telung teks 3 saben kanthi angka: 1, 2, 3 lan kabeh telu dipilih, asil printah iki bakal dadi perkalian angka telu iki, sing bakal padha karo: 6.

Kanggo nggunakake rutinitas iki, sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: mul
  3. Pilih kabeh teks sing pengin diwenehi rongpingan.
  4. Pencet tombol Ketik kanggo entuk asil.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


3. Ngonversi inci nganti meter

Rutin cilik iki ngidini kita ngonversi nilai sing ditempelake ing inci nganti meter sing nuduhake asil ing baris perintah, uga nuduhake asil sing dibagi antarane 2 minangka bagéan saka informasi tambahan.

Sampeyan bisa ngowahi prentah iki kanggo ngowahi jinis unit liyane, amarga sampeyan kudu ngowahi kode sumber, contone, ngowahi inchi nganti sentimeter o menit kanggo detik, mung ngganti paramèter fungsi kasebut «Cvunit«, Ing pandhuan iki nduweni paramèter ing ngisor iki:« inci »« meter », kanthi paramèter kasebut, nilai sing bakal dijupuk minangka inci (inci) lan bakal diowahi dadi meter (meter), sampeyan bisa ngganti paramèter kasebut: liyane »« liyane »,« inch »« cm »,« hektar »« sq yard »,« ft »« ing », antara liya.

Kanggo nggunakake rutinitas iki, sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: PM
  3. Ketik angka sing pengin diowahi saka inci nganti meter lan

Siap, sampeyan bakal entuk informasi karo konversi unit.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


4. Nambah dawane garis saka lapisan sing dipilih

Rutin iki ngidini sampeyan nambah jarak kabeh garis sing ana ing lapisan obyek sing dipilih.

Rutin iki ngidini sampeyan nambah jarak kabeh garis sing ana ing lapisan obyek sing dipilih, yen polyline sing ditemokake ing lapisan sing dipilih, bakal diabaikan.
Sawise jumlah kabeh garis ditemokake asil ditampilake.

Kanggo nggunakake rutinitas iki, sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: sumlcapa
  3. Pilih baris sing ana ing lapisan garis sing pengin ditambahake

Sampeyan bisa njaluk rutinitas kanggo USD 5.99 kene


5. Nambah utawa nyuda nilai kanggo teks sing dipilih

Rutin iki digawe karo AutoLisp ngidini kita nambah utawa nyuda nilai kanggo teks sing dipilih.

Contone, yen sampeyan duwe teks kanthi nilai 5 lan gunakake perintah kasebut lan ketikake angka 2, teks sing dipilih bakal ganti, diupdate dening nilai 7, yen sampeyan ngetik angka -2, teks bakal diupdate kanggo 3.

Apa ing ngisor iki kanggo nggunakake rutinitas iki.

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: vsr
  3. Nuduhake nilai sing bakal ditambahake utawa ditolak
  4. Pilih teks sing bakal ditambahake utawa ditolak.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


6. Ndhuwur wilayah saka bagean sing peteng

Tumindake iki ngidini sampeyan nemokake area shading bagian bagean lan nyetel nilai sing diduweni ing atribut blok sing dipilih.

Shaders sing dipilih kudu ing lapisan sing nggambarake jinis area sing bakal diduweni, kanthi standar lisp bakal maca rong jeneng lapisan, yaiku:ShadingCut»Lan«ShadowFill".

The lisp nambah kabeh area bayang sing ana ing lapisan «ShadingCut»Lan kabeh wilayah shading saka lapisan«ShadowFill"Lan yen pilihan netes nerusake kanggo nganyari kawicaksanan saka wilayah pemblokiran, iku kanggo sampeyan kudu milih ngubungake saka blok maju, iki ngubungake siro, nanging lisp sadurungé pilihan nuduhake lan banjur ndhelikake maneh, iki rampung kanthi printah «Attdisp«, Banjur atribut saka wilayah potong lan isi bakal dipilih lan iki bakal dianyari miturut angka-angka sing ditemokake.

Pilihan saka obyek kasebut digawe kanthi cara jendhela sing nyakup kabeh insuras kalebu teks saka bagean progresif.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: AXA.
  3. Pilih kanthi cara jendhela kabeh pucuk ngethok lan ngisi bagean, kalebu teks sing progresif sing padha.
  4. Milih siji-siji atribut pemblokiran kanggo ngowahi, wiwit kanthi atribut progresif.
  5. Printah bakal rampung sacara otomatis sawise atribut potong lan isi wis dipilih.

File sampel sampel dilampirake ing lisp kanggo pangerten sing luwih apik saka perintah kasebut.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


7. Ndhuwur slope saka baris utawa polyline

Pangreksan iki (rutinitas Autolisp) entuk nilai lereng garis utawa garis polyline, lan uga entuk dawane garis, dawa lan sudut horisontal.

Iku menehi bantuan gedhe nalika kita pengin ngontrol antingane, kanggo njupuk slope, cukup kanggo milih baris utawa polyline, asil bisa ditampilake ing layar (baris perintah) utawa kanthi milih teks (nilai teks iki bakal diganti dening nilai slope).

Iku penting nandheske yen ing kasus polyline, perintah iki nemokake slope mung babagan pisanan.

Kanggo nggunakake rutinitas iki, sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: pnd
  3. Pilih garis utawa polyline kanggo njupuk slope.
  4. Yen dikarepake sampeyan bisa milih teks kanggo ngganti nilainya kanggo kemiringan sing ditemokake, mung, mung pencet Ketik kanggo entuk asil ing layar.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


8. ROUTINE IN LISP VISUAL TO KONTAK SUM ING PUTIH utawa POLLINI

Iku minangka tumindake sing digawe ing Lisp sing entuk jumlah panjang garis utawa polimik sing dipilih, asil saka jumlah iki bisa digawé ing teks milih utawa bisa mung ditampilake ing baris perintah.

Sampeyan bisa milih garis lan polyline kabeh bebarengan liwat siji jendhela utawa siji-sijine.

Nomer perpaduan standar saka jumlah panjang sing ditemokake yaiku 2, nanging nilai liyane bisa dilebokake.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: Inggih
  3. Ketik nomer desimal kanggo asil saka jumlah panjang
  4. Pilih garis utawa polyline kanggo nambah dawane
  5. Pencet tombol Ketik kanggo mungkasi pilihan
  6. Pilih teks kanggo ngganti angka kanthi jumlah sing diduweni utawa pencet Ketik maneh kanggo nuduhake asil ing baris printah

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


9. ROUTINE IN LISP VISUAL NG GENERATES A LIST OF THE LAYERS OF DRAWING CURRENT

Iki minangka rutinitas cilik sing ngasilake dhaptar kanthi jeneng kabeh lapisan ing gambar saiki lan nuduhake ing baris perintah.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

Mbukak file lisp ing AutoCAD.
Ketik jeneng printah: lc
Asil bakal dadi dhaptar ing baris printah kabeh lapisan gambar sing saiki.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


Nggarap koordinat


10. ROUTINE AUTOLISP sing nglebokake DATA DATA

Rutin iki ngasilake tabel karo nomer baris lan kolom sing ditemtokake, padha karo perintah Tabel AutoCAD, nanging luwih entheng dienggo.

Tumindake iki ngasilake tabel karo nomer baris lan kolom sing ditemtokake, mirip karo perintah Tabel AutoCAD, nanging luwih entheng kanggo nggunakake, sanajan ora ngubungake data karo Excel sampeyan duwe opsi kanggo ngisi tabel kanthi nilai sing wis ditemtokake kang minangka standar "0.00" lan diselehake ing saben sel supaya bisa diowahi.

Perintah iki uga ngidini sampeyan nggawe tabel nggunakake rong pilihan, pilihan pisanan ngidini kanggo nemtokake tabel kasebut liwat dhuwur lan jembaré sel lan pilihan liyane nyetel angka kasebut supaya nomer baris lan kolom sing ditemtokake ketik sebutan jendela.

Pilihan tambahan kalebu:

  • Teks standar: Printah bisa diinstruksikan kanggo nglebokake nilai default ("0.00") ing saben sel sing wis digawe, nilai iki bisa disesuaikan lan bisa diganti dening liyane.
  • Dhuwur teks: Iku dhuwur sing bakal dipasang, dhuwur standar nduweni nilai «0.25».
  • Justifikasi: teks sing dipasang, dadi ana rong pilihan: Fit (Pas ing sel) lan Tengah (setengah sel).
  • warna: Werna warna sing bakal ditampilake teks, kanthi standar warna dhisikan diwiwiti warna saiki.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: Tabel
  3. Miturut Mode Generasi sing dipilih, titik sing dituduhake utawa rong titik dituduhake kanggo nggawe jendhela

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


Lisp rutin kanggo interaksi karo Excel


11. Ekspor Koordinat nemtokake file CSV

Tumindake iki kanthi Autolisp ngidini sampeyan ekspor poin koordinat menyang file Microsoft Excel CSV. Objek sing bisa ngekspor koordinat iki minangka titik, teks lan pamblokiran, mung milih lan nuduhaké file tujuan koordinat.

Sampeyan kudu khusus care ing kasus obyek ana teks, amarga titik pemasukan sing dituduhake nalika ngekspor koordinat, gumantung ing pangertosan sing duwe teks kasebut, yen sampeyan yakin menawa pambenaranane naskah-naskah kasebut bener ora ana masalah ngekspor poin.

Punika saranake milih obyek sing duwe titik sisipan siji, kayata pamblokiran utawa poin saka AutoCAD, saéngga luwih aman yen koordinat sing dièkspor minangka sing cocog.

Kaya sing kasebut sadurunge, ekspor rutin iki koordinat saka poin, teks (utawa uga Mtext) lan pamblokiran, nanging sampeyan bisa nglengkapi kode sumber kanggo njupuk akun èntitas liyané kayata: bunderan, titik awal titik, antarane objek liyane sing ing basis data duwé kode 10.

Koordinat nu diekspor duwèkan format P, N, E, C (Titik, Lor = Y, Wetan = X, Cota = Z) lan nalika dièkspor menyang file CSV (dipisah déning koma), nalika mbukak berkas saben nilai bakal ngisi sawijining sel sing kapisah.

Kanggo nggunakake rutin sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: EPC
  3. Pilih objek sing bakal diekspor koordinat (catheten yen sampeyan bakal milih poin, teks lan pamblokiran (yen sampeyan nemokake).
  4. Nuduhake lokasi lan jeneng file CSV ing ngendi koordinat ekspor bakal dibentuk.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


12. ROUTINE EXPORTING POINTS COORDINATE FROM LINES TO FILE CSV

Autolisp iki nggawé rutin kanggo AutoCAD ngidini sampeyan ngekspor poin koordinat ujung baris sing dipilih menyang file Microsoft Excel CSV

Koordinat yang diekspor sesuai dengan miwiti lan mburi titik garis, supaya ing baris kasebut disambungake kanthi titik sing padha, lisp bakal maca kaping 2 koordinat sing padha.

Ing kasus iki, yen pengin sampeyan kudu nimbang opsi kanggo nyortir koordinat duplikat, koordinat ekspor duwe format P, N, E, C (Titik, Utara = Y, Wetan = X, Ukuran = Z) lan carane diekspor menyang File CSV (dipisahake karo koma), nalika mbukak berkas saben nilai bakal ngenggoni sel sawijining lan kanthi tantangan.

Kanggo nggunakake rutin sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: EL3
  3. Milih garis saka koordinat titik wiwitan lan pungkasan bakal diekspor.
  4. Nuduhake lokasi lan jeneng file CSV ing ngendi koordinat ekspor bakal dibentuk.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


13. LISP ROUTINE MELAKUKAN KODOR COORDINATES DARI MICROSOFT EXCEL

Rutin iki sing digunakake ing AutoCAD lan aplikasi vertikal, bakal ngidini sampeyan masang koordinat poin saka file Microsoft Excel, kanthi rutin iki ora perlu kanggo nemtokake rincian sing terkait karo file sing arep diimpor, amarga liwat antarmuka sampeyan bakal duwe opsi sampeyan kudu ngimpor nilai sing dikarepake.

Kanggo ngimpor poin, dianggep perlu supaya file titik sing arep diimpor nduweni extension XLS (saka versi sadurunge kantor 2007) utawa XLSX (versi 2007 utawa luwih anyar) lan ing file koordinat diformat kanthi format: P, N, E, C, D, (Pbebarengan, NDadi, Epancen Cota Ddescription), kaya sing dituduhake ing gambar iki:

Ngidini sampeyan milih antarane 3 jinis-jinis cara kanggo masang obyek titik ing koordinat sing diwaca.

  • Kaping pisanan yaiku milih masang a Entri titik AutoCAD (sing digawe dening perintah POINT), elinga yen tampilan titik ing AutoCAD gumantung marang jinis tampilan titik sing sampeyan wis nemtokake karo printah DDPTYPE.
  • Pilihan kapindho kasusun saka pilih blok sing disimpen ing gambar Minangka titik kanggo nglebokake koordinat sing diwaca, kanthi asline rutin nggawe blok anyar sing disebut "cg-point", sing bisa digunakake kanggo kasus sing ana blok utawa ora ing gambar.
  • Pilihan katelu sing ana hubungane karo gaya titik, ngidini sampeyan ngimpor blok saka hard disk, elinga yen ing kasus iki, dimensi sing diblokir bakal ndadekake pangaruh visualisasi blok ing wektu pamaburan.
  • Babagan titik data (label), iCe ngidini sampeyan milih apa sing pengin dituduhake, yen sampeyan mung pengin nuduhake Point, sampeyan mung kudu milih pilihan iki, padha kanggo teks Dimensi utawa Deskripsi titik. Sampeyan bisa milih kanggo nuduhake data tag 3 utawa ora nampilake.

Kajaba iku sampeyan bisa ngontrol nomer desimal ing teks ukuran sing dipasang, ukuran sing bakal duwe label, rotasi siji sing titik basa kuwi lokasi titik sing diimpor lan pamisahan label bab titik kasebut, opsi iki bisa disimpen kanthi jeneng, supaya sampeyan bisa nelpon miturut nilai sing bakal diimpor.

Kabeh opsi iki bakal ngidini sampeyan ngimpor poin saka file Excel kanthi cepet lan kanthi katon sing cetha, iku penting kanggo njlentrehake manawa teks teks saka titik sing katon ora gumantung ing rutinitas, nanging gaya teks saiki ing gambar lan lapisan saiki.

Sawetara wektu kepungkur aku nerbitake rutin sing dikembangake dening pangguna, sing ngidini kanggo ngimpor koordinat nanging saka file teks nanging kanthi akeh watesan, wektu iki liwat perintah anyar iki, kita bakal duwe opsi liyane kanggo ngontrol insertion poin koordinat.

File sing kasedhiya uga nyedhiyakake blok conto sing bisa diimpor, kajaba spreadsheet kanthi format sing bener sing perlu kanggo ngimpor koordinat tanpa gawean.

Kanggo nggunakake rutin sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: ICE
  3. Ing kothak dialog nemtokake pilihan sing sampeyan mikir trep kanggo ngimpor nilai kasebut.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


14. Ngimpor wilayah saka file csv kanggo ngliwati bagean

Pangaturan iki ngidini sampeyan ngimpor wilayah (potongan standar lan isi) menyang salib bagean, wilayah sing arep diimpor kudu ing file CSV (koma-delimited), miturut file conto sing ditempelake.

Perintah iki bisa maca prosesi sing dumunung ing kolom kapisan ing file csv lan nggoleki teks kanthi progresif sing padha ing file gambar, nyisipake potongan lan area sing cocog ing sisih ndhuwur bagean salib.

Ing suffixes sing dilebokake ing kolom potong standar lan isi yaiku: «AC =» lan «AR =», sing bisa dimanipulasi dening kode, uga jumlah decimals lan dhuwure teks sing dipasang.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Iku netepake saiki lapisan sing bakal ngemot teks sing bakal dilebokake, contone: «Teks-Wewengkon».
  3. Ketik jeneng printah: arimx
  4. Pilih file SCV sing ngemot wilayah sing arep diimpor
  5. Pilih sampeyan pengin masang wilayah sing cocog saka file csv, yen sampeyan pengin milih kabeh mung pencet tombol Ketik.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


15. Daftarkan rute gambar sing dipasang ing gambar

Yen sampeyan nganggo gambar, asring diperlokake kanggo nggawe dhaptar, kalebu jalur lokasi, kanthi rutin iki sampeyan bisa nggawe dhaptar karo path saka kabeh gambar sing dipasang ing gambar sing saiki.

Rutin iki ora mbutuhake input saka sembarang pilihan, mung nelpon printah lan langsung bakal ditampilake ing baris perintah AutoCAD, daftar karo path gambar sing dipasang.

Kanggo nggunakake rutin sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: jeruk

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


16. Ganti teks karo path file saiki

Rutin iki dikembangake ing Autolisp, ngidini kita ngupdate sembarang teks, kanthi path lan jeneng file sing saiki.

Iki minangka pitulungan apik nalika nganyari letterhead saka rencana kanthi informasi iki.
Ing path sing ditemokake uga kalebu jeneng tab saiki, yen ana ing spasi model, bakal dituduhake ing mburi rute: model, utawa ora kasebut bakal nuduhake atas jenenge tab saiki.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: rute
  3. Pilih teks kanggo ngganti karo nilai path drawing saiki, yen sampeyan ora pengin ngganti sawetara teks mung pencet Ketik kanggo nampilake path ing baris printah.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


17. Ngganti teks sing dipilih tanggal saiki karo format output sing beda

Kanthi bantuan saka rutinitas iki, kita bisa ngganti sembarang teks, kanthi nilai tanggal sing saiki.

Pangaturan 8 nyedhiyakake macem-macem format kanggo tanggal iki, wiwit saka jinis tanggal sing prasaja, nganti jinis tanggal format sing panjang, ing ngendi jeneng dina tanggal saiki otomatis diprogram karo AutoLisp.

Sampeyan bisa milih entitas jinis Tèks y MlakuIki bakal kanthi otomatis diganti dening tanggal saiki ing format milih, format tanggal kasedhiya sing ditampilake ing ilustrasi, saben wis dikenali dening sawijining nomer, kang bakal ngawula kanggo milih format nalika dijaluk ing baris printah saka AutoCAD.

Kanggo nggunakake rutinitas iki, sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: RF
  3. Nuduhake nomer 1 menyang 8, format tanggal tanggal, sampeyan bisa ngetik tandha pitakon (?), kanggo nampilake format tanggal sing kasedhiya
  4. Pilih teks sing pengin diganti karo tanggal karo format sing dipilih
  5. Pencet tombol Ketik kanggo mungkasi printah lan ngupdate teks sing dipilih

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


18. ROUTINE LISP INVENTING OR TRANSPOSING SELECT TEKS

Kadhangkala kita pengin nyelinasi angka loro teks, contone, yen teks kanthi nomer 1346 dadi 1111 lan kosok balene, rutin iki ngidini kita bisa mindhahake nilai-nilai teks sing dipilih.

Kanggo entuk asil iki, cukup kanggo nuduhake loro teks, siji sawise liyane.

Apa ing ngisor iki kanggo nggunakake rutinitas iki.

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: tra
  3. Pilih rong teks sing bakal ditransfer.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


19. ROUTINE GANTI KONTEN TEXT OF THE POINT OF INDICATED POINT

Pangaturan anyar iki nemu nilai dimensi (koordinat Y) saka sawijining titik sing diwenehake lan minangka isi teks sing dipilih.

Rutin iki migunani banget, umpamane nalika nggarap profil medan lan kita kepengin nyedhaki pucuk sing dhuwur lan nyetel ing salah sawijining teks sing nuduhake ukuran terrain, bisa uga digunakake nalika nggarap bagean terrain lan dikarepake kanggo njupuk nilai saka ukuran ing sumbu ing bagean kasebut lan netepake ing teks sing bakal nuduhake nilai kuota kasebut.

Ing prentah iki, sampeyan bisa nunjuk marang ukuran sing bakal diwenehi dimensi kanggo nyetel teks kasebut, ora dhuwur saka teks sing dipilih, nanging ukuran sing nganggo profil utawa bagean kanggo nunjukake, yen profil sampeyan umpamane 10 kaping ing vertikal, sampeyan kudu nyetel perintah 10 NC kanggo skala minangka, supaya printah, nggawe divisi sing cocog lan atur nilai sing cocok ing teks sing dipilih.

Kanggo nggunakake rutinitas iki, sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: NC
  3. Nuduhake ukuran kuota kasebut
  4. Ketik nomer panggonan desimal teks bakal duwe ukuran diwenehake (3 secara standar)
  5. Nuduhake titik saka ngendi sampeyan pengin njaluk
  6. Pilih teks sing bakal diganti dening jumlah kuota sing dijupuk utawa yen sampeyan pengin sampeyan bisa mencet tombol Ketik kanggo mung nampilake jumlah sing dipikolehi tanpa ngganti sembarang teks

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


20. ROUTINE GAGAL NGGANTI TANPA PROGRESI LAN LAYANAN DENGAN INDIKATOR LINGKUNGAN NG NGAMANAKE PREFIX UTAU SUFFIX

Printah iki ngidini sampeyan njupuk nilai progresif lan dimensi (nilai X lan Y) saka sawijining titik sing diwenehake lan disetel ing teks 2 sing dipilih.

Saliyane saben teks sampeyan nambahake ater-ater utawa seselan, umpamane yen ater-ater diwatesi kanggo dimensi (koordinat Y) sing padha karo «CT =»Nalika teks ukuran dipilih, printah bakal nganyari teks sing dipilih dening Nilai saka bound dijupuk, nanging ater-ater dituduhake, contone, "CT = 236.42" nalika teks maju dipilih, iki bakal dianyari karo nilai koordinat X sing ditampa plus suffix «0», contone «0 + 10.0».

Prentah iki diwiwiti kanthi prefiks kanggo dimensi progresif lan wis ditetepake ("0 +" lan "CT =") lan mung bisa diganti kanthi ngowahi kodhe sumber, lan tambahan, perintah kasebut bisa diowahi yen pengin, supaya awalan lan sufiks ditambahake bebarengan ing teks kasebut.

Kanggo nggunakake rutinitas iki, sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: PC
  3. Nuduhake titik saka nilai-nilai progresif (koordinat X) lan koordinat (koordinat Y)
  4. Pilih teks progresif
  5. Pilih teks ukuran

Nilai-nilai teks bakal dianyari karo data sing diduweni

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


21. ROUTINE AUTOLISP TO ESTABLISH A SPECIFIC COTA AT AN INDICATED POINT

Iki minangka rutin digawe ing Autolisp sing ngidini kita nyetel nilai dimensi (koordinat Y) ing titik sing diwenehake.

Perintah iki nyuwun data (nilai lan nilai) lan nglakoni operasi kanggo entuk nilai final kanggo disetel ing koordinat Y titik sing dituduhake (ngganti nilai koordinat UCS (Universal Coordinate System) ing titik sing dituduhake dening nilai kasebut ).

Kanggo nggunakake rutinitas iki, sampeyan kudu nglakoni:

  1. Ati file kasebut menyang AutoCAD nggunakake perintah kasebut APLIKASI utawa nyalin file lan paste ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: OS
  3. Yen dijaluk kanggo nuduhaké titik dimensi, sampeyan kudu nunjukake titik ing layar (titik ing ngendi sampeyan pengin nyetel ukuran tartamtu).
  4. Prentah bakal pituduhake sampeyan kanggo ngetik angka ukuran kanggo nyetel utawa milih teks:
  5. Ing ngisor iki sampeyan kudu nglebokake nilai ing dimensi sing pengin dikoordinasi karo Y ing titik sing dituduhake, sampeyan bisa nglebokake nilai utawa sampeyan bisa milih teks sing ngemot nilai dimensi, printah mung bakal nemokake nilai numerik yen uga nduweni deskripsi.

Kanggo verifikasi manawa dimèktif wis ditetepake ing titik sing dieksekusi nglakokaké ID printah, nuduhaké titik, lan mirsani ing baris perintah sing nilai koordinat Y saiki karo nilai sing lumebet.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


22. AREASX: ROUTINE LISP TO FIND AREAS BY CONTOURS

Dhawuh iki ngidini sampeyan nemokake panggonan sing nuduhaké titik internal ing antarane obyek utawa kanthi milih contours sing cedhak, printah iki nuduhaké area sing ditampa utawa nyetel ing teks sing dipilih.

Printah Ax nduweni opsi ing ngisor iki:

Panyuwunan awal:
Ketik titik internal ing wilayah utawa [Pilih objek / Pilihan] <end>:

Ing ngisor iki sampeyan kudu nunjukake poin-poin internal saka wilayah sing bakal ditemokake, opsi liyane diterangake ing ngisor iki:

Pilih obyek: Tinimbang nemtokake titik internal kanggo nggoleki, sampeyan bisa milih poligon sing ditutup kanggo nemokake wilayah sampeyan.

Pilihan sing kasedhiya: Pilihan iki mbukak kotak dialog Pilihan Command, kothak dialog kaya ing ngisor iki:

Saben pilihan diterangake ing ngisor iki:

Jumlah decimals: Nomer desimal wilayah bakal (2 kanthi standar).
Dhuwur tèks sing bakal dilebokaké: Yen sampeyan arep masang teks karo tlatah sing diduweni, ing kene wis nyetel dhuwur sing bakal ngandika teks.

Konversi wilayah: Opsi iki ngidini sampeyan nindakake operasi karo nilai-nilai wilayah sing ditemokake, saben area ditambah, dikurangi, dikalikan utawa dibagi dening faktor sing kudu ditemtokake ing bagian ngisor pilihan iki.
Perintah kasebut nuduhake yen konversi aktif lan manawa ana operasi sing dilakoni lan apa sing dianggep konversi bakal dilakoni.

Opsi iki ngidini sampeyan ngatur wilayah nalika gambar ana ing skala sing beda utawa ing unit drawing liyane.

Aplikasi shading: Opsi iki ngidini saben wilayah sing dituduhake diwarnani supaya bisa ndeleng luwih apik saka area sing ditemokake, saéngga kanggo verifikasi manawa wis bener (On default).
Jeneng shading: Kene sampeyan kudu nunjukake jeneng shading kanggo diterapake ing wilayah sing dituduhake (Default solid).

(Shading) Ukuran: Dene faktor skala shading sing dituduhake, faktor iki variabel miturut jinis shading sing dipilih.

Werna (landasan): Werna sing bakal diwenehi shading ing wilayah sing dituduhake.

Mungkasi shading: Pilihan ing ngisor iki bakal ditindakake sawisé aplikasi printah dibatalake.

Tahan kontur: Yen ngaktifake contours kui ora dibusak.

Tahan shading: Yen ngaktifake shadings kui ora dibusak.

Panyuwunan Final:
Nuduhake titik internal ing wilayah kasebut utawa [Pilih objek / Pasang kolom teks / Pilihan] <change text>:

Masang area teks: Opsi iki ngidini sampeyan masang teks karo area sing diduweni tinimbang milih salah siji kanggo ngganti. Tèks sing ditemokake diwiwiti kanthi asline: »Area =», ater-ater iki bisa diowahi ing kode program.

Ngganti teks: Pilihan iki aktif nalika tombol Ketik dipencet utawa tengen tombol mouse dipencet, kang bakal njaluk sing teks, contone yen sampeyan duwe teks karo isi iki milih: "AC = 0.00m2" lan nggunakake printah wis nemokake area 3.25, banjur printah iki bakal ngganti teks sing diupdate kanthi "AC = 3.25m2". Nalika sampeyan bisa ndeleng, AX, nggantosaken mung angka angka teks kanggo ngganti, supaya sampeyan bisa duwe teks online karo Préfiks beda, contone, "AR = 0.00m2", "AM = 0.00m2", "Area Cut = 0.00m2 »,« My area = 0.00m2 », etc.

Reformasi sing sah lan bener:

Wujud bener

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: AX
  3. Nemtokake titik internal ing area sing pengin ditemokake (sampeyan kudu nggawe manawa wilayah sing ditemokake kudu rampung ditutup, yen perintah bakal nampilake pesen kesalahan).
  4. Nedahake poin internal minangka sapisanan sing sampeyan perlu, dhawuh bakal ngamuk, ngetokake (summing) kabeh sing ditemokake.
  5. Pencet Ketik utawa klik tengen kanggo mungkasi printah lan nyetel area kasebut ing teks sing ana.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


Milih obyek


23. Pilih kabeh èntitas lapisan saka obyek sing dipilih

Rutin cilik iki nindakake kaya saiki, prabédan yaiku jeneng lapisan ora mlebu ing kene kanggo milih obyek, nanging entitas dipilih saka sing arep diwenehi jeneng lapisan.

Kaya ing rutin sadurungé, pemilihan èntitas ora katon, nanging ana minangka satunggaling èntitas sing dipilih, saéngga mode pilihan kudu dituduhaké «Sadurunge»Kanggo milih obyek.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: SSL
  3. Pilih obyek sing pengin diwenehi jeneng lapisan kanggo milih èntitas liyané
  4. Nggawe pilihan entitas kanthi cara prediksi

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


24. Copot objek internal utawa eksternal saka polyline sing dipilih

Nggunakake rutin iki sampeyan bisa mbusak obyek sing ana ing area njero utawa njaba saka polyline sing dipilih, yen opsi kasebut dituduhake, obyek sing dipisah saka polyline bakal dipotong dening sisih sing dituduhake.

Nalika nerangake ngilangi obyek njaba polyline, perawatan khusus kudu dijupuk minangka printah iki mbusak kabeh obyek ing njaba polyline.

Polyline kanggo milih kudu dadi polyline ditutup, mula rutin iki nggabung karo titik pungkasan segmen karo pisanan, nutup kanthi cara garis khayalan ing polyline lan mbusak kabeh sing ana ing njero utawa njaba garis kasebut.

Pilihan dipotong minangka mlebu nalar, mung dianggo karo obyek sing bisa dipotong kanthi manual, contone, garis, bunderan, busur, lan liya-liyane, obyek lan obyek majemuk liyane ora mlebu ing obyek kasebut sing bisa dipotong.

Kanthi lisp file sampel ditempelake supaya tes sing cocog rampung sadurunge nggunakake printah ing file final.

Kanggo nggunakake rutin sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: PolErase
  3. Pilih polyline sing bakal dadi wates kanggo mbatasi obyek kanggo ngilangi.
  4. Pilih siji Mbusak opsi obyek, sampeyan bisa milih opsi: Jendhela (mung mbusak obyek sing ana ing njaba utawa ing jendhela kasebut), Njupuk (mbusak obyek sing malah mlebu ing pojok polyline), mbusak lan potong (minangka jeneng sing dimaksud, bakal ngilangi obyek sing ana ing njaba utawa njaba garis polyline lan motong obyek sing dipateni dening tapel wates.
  5. Nuduhake a titik ing sisih endi (internal / eksternal) bakal mbusak utawa nggeser obyek.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


25. Ngidini sampeyan milih kabeh èntitas lapisan sing dipatèni

Iki minangka rutin lisp sing ngidini sampeyan milih kabeh entitas sing ana ing lapisan sing dituduhake, ora mbedakake werna utawa sifat liyane sing uga duwe entitas.

Rutin iki ora sensitif banget nalika nulis jeneng lapisan, supaya sampeyan bisa ngetik kanthi cara apa wae, mung ditulis kanthi apik.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: wara-wara
  3. Ketik jeneng lapisan obyek sing pengin dipilih
  4. Nggawe pilihan entitas efektif liwat previuos

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


26. Nyalin isi teks menyang teks liyane

Iku tumindake digawe karo basa pemrograman autolisp, ngidini kita nyalin isi teks sing dipilih, lan nyetel nilai kasebut ing teks kapindho sing dipilih.

Kanggo nggunakake rutinitas iki, sampeyan kudu nglakoni:
  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD, nggunakake komando Appload utawa mung dening nyalin file lan pasting menyang AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: RT
  3. Pilih teks, saka ngendi sampeyan pengin njaluk nilai kasebut.
  4. Pilih teks, sing pengin diganti karo nilai sing ditampa sadurunge.

Minangka sampeyan bisa ndeleng, rutin iku prasaja, nanging mbiyantu kanggo nyunting teks.

Perlu dicathet yen basa sing digunakake ing rutin iki jelas AutoLisp, ing entri anyar kita bakal nerbitake printah sing padha nanging ditulis ing VisualLisp, sing bakal kita amati manawa ukuran struktur luwih dikurangi.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


27. Ngganti angka desimal saka teks tanpa kudu ngilangi nilai asli

Rutin lisp iki ngidini sampeyan kanggo ngganti nomer desimal saka teks sing dipilih tanpa kalah jumlah asli decimals, kanthi sampeyan bisa nampilake nomer umpamane karo desimal 2, nanging secara internal bakal nduweni properti anyar karo nilai sing ditetepake.

Properti anyar iki mung bisa diakses kanthi printah iki, amarga ora didaftar ing kotak dialog Properti.

Lisp ngidini sampeyan ngganti nomer desimal utawa diwenehi nomer asli teks sing diformat sadurungé karo rutinitas iki, supaya sampeyan ngerti jumlah decimals sampeyan wis Originally yen sampeyan pengin ngreset angka asli.

Iku penting banget nilai-nilai asli tetep sanajan file utawa AutoCAD wis ditutup, dadi sampeyan duwe keamanan sing data asli saka nilai sampeyan bakal tetep ana, senadyan bisa mulihake nilai-nilai asli menyang teks kasebut.

Pandhuan anyar iki bisa dibandhingake karo tindakan kanggo ngganti desimal Excel, nanging siji-sijine pengamatan yaiku yen properti kasebut awake dhewe lan kaya sing kita gunakake sadurunge Jendhela Properti ora siap kanggo nampilake èntitas tanggal lengkap.

Wawasan khusus kudu diwenehi teks sing dipilih yaiku teks-teks angka, sing mung ngemot nomer, amarga ora bakal ditransfer menyang «0.00".

Kanggo nggunakake rutin sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: AREDE
  3. Pilih salah siji opsi sing pengin ditindakake
  4. Pilih teks (numerik) sing arep digunakake

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


28. Sejajahan sawetara teks adhedhasar sing kapilih pisanan

Rutin dikembangaké kanthi AutoLisp sing ngidini kita kempal saperangan teks sing adhedhasar sing kapilih.

program iki ngidini sampeyan ndandani teks vertikal (kolom) utawa horisontal (larik), supaya sampeyan mung kudu milih sing pertama, sing bakal dadi basis kanggo nata teks liyane.
Notabene, titik dijupuk minangka basis kanggo aligning teks titik selipan, yen kabeh titik selipan teks sing minangka sabdhoning "Kiri", kabeh kempal bab titik iki lan bakal dadi Alignment seragam. Yen teks duwe sabdhoning beda, kabeh bab titik selipan bakal sekuthon supaya Alignment teks ora Gamelan.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: alit
  3. Pilih teks dasar saka sumbu alignment sing bakal dipikolehi
  1. Pilih teks sing selaras
  1. Rampung, teks-teks kasebut didadekake siji ing dhasar sing kapilih

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


29. Nyalin dhuwur teks lan nyetel teks menyang teks liyane sing dipilih

Rutin iki digawe ing AutoLisp salinan dhuwur teks dipilih lan netepake ing teks sing dipilih mengko, ngganti dhuwur sing padha.

Contone, yen sampeyan duwe 3 teks, mantan wis dhuwur saka 3 lan loro sabanjuré duwe dhuwur saka 6 lan pengin kaloro loro uga duwe dhuwur saka 3 tinimbang 6, mung pisanan pilih teks kang dhuwur wis 3 banjur teks sing duwe dhuwur 6.

Apa ing ngisor iki kanggo nggunakake rutinitas iki.

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: CA
  3. Pilih teks sing dhuwur yaiku siji sing pengin disalin utawa disetel.
  4. Pilih teks sing pengin diganti ketinggian kanggo kapilih sing kapilih

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


30. Pilih teks lan atur nilai sing diduweni ing atribut blok

Program iki digawe ing Autolisp lan Visual Lisp ngidini kanggo milih teks, kanggo nyalin isi isi lan ngedekake (nganyari) ing sawijining atribut sing dadi bagian saka blok.

Sing ngomong yen kita arep nganyari atribut sawijining blok, kanggo teks sing ana, mung pilih teks sing pertama lan banjur atribut lan bakal dianyari miturut nilai teks sing dipilih.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: cta
  3. Milih teks sing ngemot nilai sing bakal disalin.
  1. lan pungkasanipun milih atribut kanggo ngganti langkah kasebut
  1. Asil dituduhake ing ngisor iki:

Minangka kita bisa ndeleng, perintah iki migunani yen kita arep nganyari nilai atribut saka teks tartamtu.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


31. Ngganti dhuwur teks miturut persentase sing digabung

Rutin iki digawe ing AutoLisp ngidini kita ngowahi ketinggian teks sing dipilih kanthi ngganti kasebut miturut persentase ngetik.

Contone, yen sampeyan duwe rong teks, siji kanthi dhuwur 0.5 lan liyane kanthi dhuwur 1.00 lan ngetik persentase 1.5, dhuwure teks bakal diganti dening: 0.75 lan 1.5.

Rutin iki pancene migunake nalika kudu gawe owah-owahan ing dhuwur teks kanthi dhuwur sing beda.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: ch
  3. Ketik persentase sing bakal ngganti dhuwur teks, contone: yen sampeyan ngetik 0.5, kabeh teks bakal ngurangi setengah, lan yen sampeyan ngetik 2, kabeh teks bakal tuwuh kaping pindho
  4. Pilih teks sing pengin diowahi

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


32. ROUTINE LISP MENGGANTI KONTEN SAKIT KABUPATEN A BLOCK

Yen sampeyan duwe blok kanthi akeh atribut, mesthine kudu mbusak isi akeh, biasane pindho klik ing atribut sing dipilih, ngenteni kanggo mbukak kothak dialog lan nerusake mbusak isi kasebut.

Kanggo nyegah karya iki mbebayani, rutinitas sethithik iki bakal nyuda sampeyan sethithik wektu sampeyan ngenteni nalika nindakake tugas kasebut ing ndhuwur. Kanthi prentah iki, sampeyan mung kudu milih atribut sing pengin mbusak isi kasebut.

Sampeyan kudu verifikasi yen teks sing ana ing blok kasebut atribut (kadhangkala bingung ing antarane), supaya rutin bisa dianggo kanthi bener. Pikiran, perintah iki mung ngilangi isi atribut, nanging ora atribut saka blok kasebut.

Kanggo nggunakake rutin sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: BCA
  3. Pilih atribut saka pemblokiran sing pengin dibusak saka isi.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


33. ROUTINE IN LISP VISUAL COPYING KONTEN TEXT AND ESTABLISHING IT ALL SELECTED TEXTS

Sawetara wektu kepungkur aku nganggo rutinitas sing nyalin nilai teks lan diadegake menyang teks liyane sing dipilih, wektu iki rutin iki bakal ngidini sampeyan kanggo nemu nilai teks sing dipilih lan bakal nemtokake ing sawetara teks sing dipilih.

Panganggone perintah anyar iki prasaja banget, mung milih teks saka ngendi sampeyan pengin nyalin nilai kasebut lan sampeyan kudu milih kabeh teks sing pengin diganti karo nilai anyar iki.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: RTN
  3. Pilih teks sumber sing bakal diowahi
  4. Pilih teks sing bakal diganti dening nilai anyar iki
  5. Pencet tombol Ketik kanggo mungkasi printah lan ngupdate teks kanthi nilai anyar

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


34. ROUTINE IN AUTOLISP NGASAKAN UTAWA ngurangi PROGRESSIVELY THE HEIGHT OF TEXTS

Iku sawijining lisp sing ngandhut rong dhata: Tambah lan Ngurangi, perintah kasebut ngidini kanggo ngowahi dhuwur teks sing dipilih, nambah utawa ngurangi ukuran miturut perintah sing dipilih.

Owah-owahan ukuran digawe kanggo saben klik sing digawe ing teks lan rampung miturut faktor sing dituduhake ing kode sumber lisp, faktor iki 1.2. Dhuwuré dhisikan tèks dikalikan kanthi 1.2 saben-saben sampeyan ngeklik utawa dibagi antarane 1.2, gumantung marang pituduh sing wis dipilih.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan carane dhuwur teks saben wektu teks diklik, rutin nuduhake dhuwur asil kanggo saben owah-owahan ing dhuwur digawe ing teks.

Dhawuh iki banget migunani yen sampeyan pengin nambah utawa ngurangi ketinggian teks kanthi proporsional, tanpa kudu nduwe dhuwur dhuwur kasebut, mung visual.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: AU (kanggo nambah) | RE (kanggo ngurangi)
  3. Klik ing teks kanggo nambah utawa ngurangi ukuran sapisan anggere sampeyan perlu
  4. Pencet tombol Ketik kanggo mungkasi printah

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


35. ROUTINE LISP MELAKUKAN PENGUKURAN DIMENSI

Rutin ing ngisor iki ngidini sampeyan njupuk pangukuran dimensi (dimensi), angka-angka sing ditemokake bakal ditampilake ing layar, sing bisa nyalin lan nempel contone ing Microsoft Excel lan saben nilai bakal disisipake ing baris sing kapisah.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: DimX
  3. Ketik nomer desimal pangukuran sing bakal dijupuk (3 kanthi standar)
  4. Pilih dimensi kanggo entuk pangukuran sampeyan
  5. Tekan Enter kanggo mungkasi pilihan lan nampilake ing layar angka sing dijupuk

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


36. ROUTINE IN VISUALLISP NGALALAKENNYA NILAI NOMBOR LINGKUNGAN SAKIT

Ragad ing VisualLisp ngidini ningkatake angka saka nomer teks sing dipilih. Rutin iki digawe ing VisualLisp sing ngidini ningkatake angka nomer teks sing dipilih (siji-siji) miturut faktor tambah sing dituduhake.

Yen angka sing dituduhake minangka nomer negatif, nilai sakteruse bakal ngilangi nilai awal.

Contone, yen dhisikan Nilai nomer 1, lan nilai tambahan saka unit 1 mlebu, nomer sakteruse dipilih bakal tambahan dening siji unit, ing ngisor iki bakal 2, ing ngisor iki 3, etc.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: inc
  3. Pilih teks kanthi nilai awal
  4. Ketik tambahan
  5. Pilih siji-siji kabeh teks sing pengin diganti
  6. Pencet tombol Ketik kanggo mungkasi printah

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


Lisp kanggo topografi lan 3D


37. Ngowahi entitas 3D Face menyang ACIS padhet

Sawetara wektu kepungkur aku teka tengen lisp tumindake menarik iki lan senadyan akhir aku wis ora digunakake, kapan aku needed wis mbantu kula tremendously karo petungan volume, tambahan iki ing wektu sing 3D sipil ora menehi kula ing asil aku kudu .

Iku tumindake ing ngendi milih obyek 3Dface, extruding mau bebarengan lan ngowahi mau dadi siji objek Solid 3D, sawijining panggunaan iku prasaja lan mung cukup kanggo milih obyek lan rutinitas bakal nglakoni kabeh karya.

Kanggo apresiasi luwih saka owah-owahan sing nggawe rutin ing objek, sampeyan kudu duwe tampilan 3D, Yen katon ing tanduran ora bakal diamati ing dhuwur sing digawe ing 3D Solid, amarga sing padhet digawe dening proyeksi saben pasuryan sing dipilih, vertikal "mudhun" saka sumbu-z saiki, menyang bidang lan jarak sing ditemtokake dening pangguna.

Kanggo mesthekake yen kabeh bagean saka bolong dijenengi minangka barang padhet, Jarak iki ora bisa nol, nanging sing kuwat bisa dipotong manèh yen perlu kanggo ketebalan sing dibutuhake, kanthi operasi boolean utawa padhet nyunting operasi. Solid asil digawe ing lapisan saiki.

Yen ing pungkasan saka gabungan barang padhet cilik, operasi kasebut mandheg utawa macet amarga watesan memori, sampeyan bisa nyoba kanggo gabung kanthi manual.

Cathetan ditimbang:

Yen pasuryan jejer ora duwe koordinat sing padha, bakal ana celah cilik utawa tumpang tindih antarane barang padhet sing ditemokake, amarga amarga AutoCAD ora bisa nggabungake padatan, nuduhake pesen ing ngisor iki:

  • «Ora bisa ditemtokake saka kurva persimpangan.»
  • "Informasi ora konsisten ing pucuk pérangan lan koordinat."
  • «Ora ana hubungan sing pas.»
  • «Ora ana hubungan karo pasuryan-awak.»
    Yen masalah tetep dumadi nalika ngasilake sing padhet, sampeyan kudu nyalin jarak cilik banjur nggabung salinan karo asli kanggo nyoba ngisi kabeh celah ing permukaan 3DFace lan coba maneh nganti masalah ditanggulangi.

Kanggo nggunakake rutin sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: F2S
  3. Pilih 3D kanggo ngowahi menyang solid
  4. Ketik dhuwur (mudhun) sing bakal ngalangi saka saben vertex saka 3DF
  5. Ketik dalan kanggo nggawé padat: Otomatis utawa Manual

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


38. Sisih dimensi ing garis kontur saka elevasi

Ing sawetara kesempatan, sampeyan bakal nemokake yen sampeyan duwe kontur ing file, nanging iki ora duwe kuota, liwat rutinitas iki, sampeyan bisa nglebokake dimensi ing kurva tingkat topografi sing sampeyan pengin.

Dimensi sing bakal dilebokake minangka pamblokiran karo atribut, blok kasebut dicithak ing gambar millimeters. Supaya sampeyan bisa nggunakake lisp iki tanpa masalah, sampeyan kudu nggunakake printah «UNITS»(Unit) netepake unit isi sing bakal dilebokake ing«milimeter»(Millimeters).

Wigati nyatakake yen kanggo rutin iki kanggo ngleboki dimensi sing bener kanggo kontur, kudu duwe elevasi (koordinat z> 0), amarga dimensi diwiwiti saka titik sing dituduhake ing tingkat kurva , yen kurva tingkat duwe elevasi 0 (koordinat z = 0), ora ana elevasi, rutin bakal nyisipake teks kanthi nilai kasebut.

Ukuran dijaluk dening tumindake nuduhake ukuran sing bakal sekuthon drawing, aji pathokan teks ukuran ukuran kanggo dipasang, sampeyan bisa dites dening nambah utawa mudun nilai iki nganti ukuran dipasang karo ukuran teks sing pengin.

Tumindake iki nduweni lampiran 2: EL_TAG.dwg y EL_TAG2.dwg, iku sawijining pamblokiran mawa atribut sing diterangake ing ndhuwur, file kasebut bisa disalin ing ngendi wae, senadyan dianjurake manawa ana ing folder sing padha karo rutinitas.

Supaya AutoCAD ngemot file kasebut, sampeyan kudu netepake path saka lokasi AutoCAD ing kotak dialog Pilihan-> Dhukungan File Path Panelusuran.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: CPE
  3. Nuduhake titik ing sadhuwure garis kurva tingkat lan ing panggonan sing pengin dimainake
  4. Nyebut titik liyane kanggo netepake rotasi sing bakal duwe dimensi kanggo masang
  5. Sampeyan bisa nerusake nyisipake dimensi liyane sing dituduhake titik sisip, yen sampeyan ora pengin masang dimensi liyane, pencet tombol Ketik kanggo ngrampungake perintah

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


39. Tarik garis potong utawa lereng ngisi

Tumindake iki nggambar garis-garis potong utawa lereng, lurung-lurung iki perlu kanggo nunjukake utawa ngepresentasikan ketidak seimbangan antarane platform.

Kanggo ngasilake garis kemiringan karo rutinitas iki, data 6 kudu dilebokake sing bakal ngidini garis kemiringan bakal dikasilake kaya sing diduga.

Informasi iki dibutuhake:

  1. Jarak antarane garis slope (m): Kene sampeyan kudu ngetik separation antarane saben baris slope.
  2. Pilih polyline saka dimensi paling dhuwur: Minangka slope minangka prabédan ing antarane rong garis pinggiran, ing kene kudu dituduhake yen polyline yaiku salah sawijining dimensi paling dhuwur.
  3. Pilih polyline saka ukuran paling ngisor: Pola dimensi paling ngisor uga kudu dituduhake.
  4. Cut utawa Isi? <R>: Arah lukisan awal baris slope bakal gumantung apa sing dipotong utawa diisi, kanthi gawan nalika mencet tombol Ketik, bakal dijupuk minangka nilai "R".
  5. Panjang garis slope maksimum: Yen ukuran kurang saka jarak menyang sikil slope, bakal diamati yen garis ora motong karo pinggir garis kemiringan, yen diarani slope sikil slope utama tekan persimpangan karo garis pinggir sikil slope, nilai luwih gedhe kayata 200 utawa 500 kudu dituduhake.
  6. Jarak antarane talus benches: Iku pamisahan sing trotoar bakal duwe.

Sampeyan bisa mirsani gambar-gambar ing ngisor iki kanggo pangerten sing luwih lengkap babagan definisi:

Kene dawa maksimal kanggo garis slope 5m wis dituduhake.
Ing ngisor iki, dawane maksimal kanggo garis kemiringan 200m wis dituduhake (nilai sing tepat ora penting mung kanggo menehi nilai sing kae dibandhingake supaya nalika nyabrak garis pinggir sikil slope, dipotong kanthi otomatis).

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Sampeyan kudu duwe lapisan saiki sing bakal ngemot garis lereng kanggo ngasilake, umpamane: «.Jalur slope".
  2. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  3. Ketik jeneng printah: tic
  4. Ketik data sing dijaluk dening printah kasebut.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


40. Tarik baris kanthi slope sing dituduhake

Rutin iki ngidini sampeyan nggolek garis karo kemiringan sing dituduhake, mung nuduhake titik penyisipan garis lan kemiringan sing bakal duwe.

Slope kasebut dituduhake kanthi nilai babagan 1, contone: yen sampeyan pengin nggambar garis kanthi kemiringan 2: 1, mung nomer 2 sing kudu dituduhake minangka slope kanggo baris kasebut yen slope bakal diduweni yaiku 1: 1.333, sampeyan kudu ngetik 0.75.

Kanggo klarifikasi, yen lereng kanthi nilai 1 pisanan (1: x) sing dikarepake, dibagi 1 ing antarane kemiringan pelengkap (x).

Kanggo nggunakake rutinitas iki, sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: DT
  3. Nuduhake titik penyisipan garis kasebut
  4. Ketik slope sing bakal duwe garis kaya sing diterangake ing ndhuwur

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


41. Tarik baris kanthi slope sing dituduhake

Kanthi rutinitas prasaja iki, sampeyan bisa nampilake garis kanthi slope sing dituduhake, amarga iku cukup kanggo nunjukake titik sisipake garis lan slope sing bakal duwe.

Baris iki digawe karo dawa horisontal unit 10 lan dawane vertikal saka nilai kemiringan sing dituduhake ing antarane 10.

Kanggo nggunakake rutinitas iki, sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: LP
  3. Nuduhake titik penyisipan garis kasebut
  4. Ketik slope sing bakal duwe garis ing persen (ejm: 12), tanpa tandha persen

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


42. Kira area potong lan isi bagean salib

Kanthi rutinitas iki, sampeyan bisa nemokake area potong lan isi saka bagean salib sing nduweni garis Natural Terrain lan garis ragangan (bagean saka dalan pungkasan).

Kanthi rutinitas iki, sampeyan bisa nemokake area potong lan isi saka bagean salib sing nduweni garis Natural Terrain lan garis ragangan (bagean saka dalan pungkasan).

Kanggo nggoleki wilayah iki, sampeyan kudu nggawe pilihan medan lan polylines lan perintah bakal njaluk titik kanggo nglebokake tèks-tlatah sing ana gandhèngané.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: AREAS
  3. Pilih polyline path asli (Natural Terrain)
  4. Milih polyline dalan (Rim utawa Sub-Slider)
  5. Nyebutake titik kanggo nglebokake teks-teks saka wilayah sing diduweni

File sampel sampel uga kalebu ing file .rar kanggo kompresi luwih lanjut saka tumindake.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


43. Lebokake lereng profil longitudinal

Rutin iki ngidini sampeyan masang lereng profil longitudinal (polyline utawa line) ing gitar. Cukup pilih profil (polyline) lan nunjukake titik sing cocog karo lokasi vertikal teks sing nunjukake lereng.

Yen garis kasebut mung ngitung endpoints, saéngga nemokake slope, ing kasus polyline, rutiné entuk saben vertex awal lan pungkasan lan ngitung slope ing antarane kabeh segmen saka polyline.

Tèks sing nuduhake slope sing ditampa yaiku jinis, contone: «P = 1.11% ing 10.49 m»Lan sing ngerti, format iki bisa diowahi kanggo ngganti karo cara kerja saben awak.

Kaya ing rutinitas sadurungé, gaya teks saiki ora kudu ngrancang dhuwur, yen kesalahan diasilake lan lereng ora bakal dilebokake.

Ukuran sing dituduhake ing awal rutin iku mung kanggo ukuran teks lan ora ngakibatake langkah-langkah sing dijupuk kanggo proses lereng.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: Pop
  3. Ketik skala kanggo teks saka lereng sing didadekake dilebokake
  4. Pilih profil kanggo ngétung iring gunung
  5. nuduhake titik referensi kanggo nyisipake teks kanthi iring gunung

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


44. Masang tandha ing vertices saka polyline

Rutin lisp iki minangka adaptasi saka siji sadurunge lan ngidini sampeyan nglebokake tandha ing kabeh vertices polyline sing dipilih, pilih wae.

Tipe sing dicithak yaiku file gambar (blok) sing digawe kanggo ukuran tartamtu, nanging bisa diowahi kanthi bener, bisa diowahi kaya gambar apa wae, mung kudu ngormati titik pusat kasebut (ing kasus iki pusat lingkaran blok ).

Ing kode sumber file sampeyan bisa milih kanggo masang bunderan tinimbang blok, amarga sampeyan mung kudu mbusak komentar baris sing ngemot kode iki lan komentar baris sing nglebokake blok.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: IMA
  3. Pilih polyline sing pengin diwenehi tandha titik
  4. Nuduhake path lan jeneng file sing bakal diekspor

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


45. Ndhuwur slope saka baris sing dipilih

Program iki dikembangake ing AutoLisp, ngidini diwenehi nilai slope saka baris sing dipilih.

Perlu dicathet yen printah iki mung dianggo nganggo baris, yen sampeyan duwe polyline mesthine bisa njeblug utawa ngasilake garis ing sadhuwure polyline.

Kanggo nggunakake rutinitas iki, sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: TL
  3. Pilih garis sing arep diowahi.
  4. Informasi sing ditemokake yaiku slope H: V.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


46. 3 PACK ROUTINES FOR CONTAINMENT WALLS - PART 3: CREATING THE PROFILE FROM SECTIONS OF WALL

Kanthi rutinitas iki, sampeyan bakal bisa ngowahi profil (elevasi) tembok penahan, profil iki bisa digawe saka data saka bagean salib ing tembok, data kasebut yaiku: Progresif, Dimensi Mahkota lan Ukuran Yayasan.

Data ukuran dijaluk dening printah kasebut, ora nuduhake ukuran vertikal profil (profil kasebut digawe kanthi ukuran vertikal sing padha karo horisontal) nanging ukuran ukuran kanggo teks profil (dimensi lan data liyane).

Kanggo ngowahi profil, cukup kanggo pisanan milih kemajuan ing bagean, banjur dhuwur makutha lan pungkasanipun ing dhuwur madegé.

Sampeyan kudu njupuk care khusus kanggo milih data awit yen sampeyan ora milih teks lan sampeyan klik ing layar, printah bakal njupuk nalika sampeyan wis ngrampungake pilihan data kanggo generate profil.

Bebarengan karo rutin file CAD diwenehake, kanthi tembok salib, minangka conto kanggo nglakoni rutin lisp.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: MUP
  3. Ketik ukuran (ukuran) teks profil (contone: 75)
  4. Pilih teks progresif
  5. Milih teks makuta ukuran
  6. Milih teks ngisor dhasar kasebut
  7. Yen wis rampung pilihan ing kabeh bagean saka tembok, pencet Ketik lan nuduhake titik ing sisih kiwa ndhuwur makutha profil tembok bakal dikasilake.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


47. 3 PACK ROUTINES FOR CONTAINMENT WALLS - PART 2: SIZE (COUNTED) OF SECTION OF WALL

Rutin iki ngidini sampeyan kanggo dimensi (dimensi) bagean tembok sing digawe karo rutin sing diterbitake sadurunge (amarga nduweni kriteria desain sing padha), asil kasebut minangka gambar ing ngisor iki (pangukuran beda-beda miturut dimensi tembok).

Rutin iki nyuwun kanggo skala dimensi sing bakal digawe, ukuran iki mung nuduhake separation antarane garis dimensioned, ukuran lan wujud saka dimensi gumantung sacara eksklusif ing gaya ukuran saiki lan iki kudu digawe sadurunge dening pangguna kanggo ukuran sing digawé.

Kanggo ngasilake lereng kasebut, nerusake minangka rutinitas sadurunge kanggo generasi tembok, titik kasebut dituduhake ing pundhak kemiringan ing bagean dalan, ing sisih endi tembok perlu lan dhuwur kanthi pilihan kanggo nunjukake titik ing ngisor pondasi tembok.

Sampeyan kudu nyebutake yen rutin iki mung mbatesi bagean tembok sing digawe karo tumindake kirim sadurungé, amarga nggunakake kritéria gambar sing padha ing tembok, sampeyan bisa ngowahi kode ing operasi sing ngitung poin menawa sampeyan pengin nggoleki tembok liya.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: MUD
  3. Ketik skala kanggo pamisahan antarane garis dimensi
  4. Nuduhake titik referensi (P1 saka gambar) ing tembok
  5. Nuduhake makna tembok (Kiri utawa Kanan)
  6. Nuduhake titik ing ngisor bagéan saka tembok (P2 saka gambar)

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


48. PACK OF 3 ROUTINES FOR WALLS OF CONTAINMENT - PART 1: CREATION OF SECTION OF WALL

Rutin iki minangka 3 pisanan sing ngidini kanggo ngasilake tembok penahanan jenis gravitasi, sawetara wektu kepungkur uga kita nuduhake rutinitas sing ngasilake tembok penahan, wektu iki rutin ngasilake tembok kanthi rancangan (desain) sing beda.

Perlu dingerteni manawa karya seni dalan (tembok, gorong-gorong, dll.), Ora mesthi desain sing padha kanggo saben karya, rancangan iki minangka fungsi saka akeh faktor ing wilayah sing padha.

Rutin iki ngidini sampeyan gawé tembok penahan kanthi kritisi desain ing ngisor iki:

Kanggo ngasilake, sampeyan kudu nuduhake bahu slope saka bagean dalan, ing sisih endi tembok perlu, Kanthi lisp sampeyan bisa ngasilake tembok ing ngendi wae, amarga cukup kanggo nunjukake tegese (kiwa utawa tengen).

Kanthi dhuwur, iki ditetepake nganggo opsi 2, sing pisanan ditemtokake dhuwur (H) lan pilihan kapindho yaiku kanggo netepake kanthi ukuran dhasar dhasar tembok, dhuwur iki bisa dituduhake kanthi titik ing layar, program iki tanggung jawab ngétung dhuwur lan kabeh langkah liya saka iku.

Program iki disiapake kanggo nganggep kriteria loro dhuwur tembok: Kritéria pisanan yaiku tembok kanthi dhuwur sing tetep, ing ngendi dhasar madegé ora horisontal lan kritéria sing paling gedhé (sing paling digunakaké) yakuwi témbok sing dhuwur banget, ing ngendi dhasar madegé horisontal lan ora ndhèrèk lèr dalan.

Cara migunakaké lisp iki bakal gumantung ing saben pangguna, lan iki sing paling nyaman yaiku sampeyan bisa nggawé rencana tembok dhisik tanpa bantuan rutin, supaya kanthi cara iki luwih gampang mangertos panggunaan bener iki.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: MUS
  3. Nuduhake titik ing pundhak flank sisih sing dituduhake
  4. Nuduhake arah tembok (Kiri utawa Kanan)
  5. Pilih carane sampeyan bakal nemtokake dhuwur tembok (dening dhuwur utawa dhuwur madegé)

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


49. ROUTINE AUTOLISP GANTI WALL OF CONTAINMENT

Rutin lisp iki ngijini sampeyan kanggo nggambar tembok jinis gravitasi kanggo dalan, ukuran sing tembok iki ditarik ing lisp iki tansah padha (lagi konstanta), ukuran mung sing owah-owahan yaiku dhuwur tembok.

Titik-titik sing tembok iki wis diduweni saka pangukuran desain tembok tartamtu, yen dikarepake yen tembok iki bisa didadekake tembok kanthi langkah sing disesuaikan, kudu ngowahi langkah-langkah sing ditulis ing program .

Banjur sampeyan bisa ndeleng grafik ing ngisor iki, sing ngemot nilai karo tembok sing digawe:

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: MU
  3. Nuduhake titik wiwitan generasi tembok
  4. Nuduhake arah tembok (Kiri utawa Kanan)
  5. Lebokna tembok

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


50. ROUTINE LISP MEMBANGUN KELUARGA

Tumindake iki migunani kanggo tanganku sawetara wektu kepungkur lan kanggo wong-wong sing pengin nggawe alignment prasaja tanpa perlu nggawe bagean salib utawa profil longitudinal sing padha, bisa njupuk kauntungan saka rutinitas iki.

Rutin wis antarmuka kotak dialog sing ngidini sampeyan ngatur format final progresif dipasang ing batang.

Kanggo nggunakake rutin sampeyan kudu duwe polyline (alignment) lan tindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  1. Nyalin file 3 sing diunduh menyang siji saka dalan dhukungan saka AutoCAD sampeyan
  2. Unggah berkas lisp ing AutoCAD (karo APPLOAD).
  3. Ketik jeneng printah: progresif
  4. Ing kothak dialog, nemtokake format progresif sing bakal digawe.
  5. Milih polyline (alignment) ing ngendi progresif kasebut bakal dibentuk.
  6. Iku nuduhake titik, sing bakal dadi titik wiwitan saka generasi progresif.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


51. ROUTINE MENGEMBANGKAN PROFIL LONGITUDINAL DARENGAN POLLINES OF GROUND AND ROUGH

Iki minangka salah sawijining rutinitas sing paling lengkap kanggo ngowahi format profil longitudinal. Kanthi mung milih rong polyline 2D (terrain lan flush), rutin ngasilake format profil karo kabeh data sing perlu ditampilake.

Supaya generasi profil iki bisa sukses, polyline sing dipilih kudu dimungkinake ing 2D, yen kesalahan bisa dumadi ing operasi.

Kanggo nggunakake rutinitas iki, sampeyan kudu nglakoni:

  1. Nyalin file 3 sing didownload ing salah siji dalan dhukungan Panjenengan AutoCAD
  2. Unggahan berkas: profil profil ing AutoCAD (kanthi APPLOAD).
  3. Ketik jeneng printah: perfil
  4. Ing kothak dialog sing ditampilake, klik tombol «Data»Lan klik ing«Tanah»Lan«Slope»Kanggo milih polyline lemah lan vertikal
  5. Yen sampeyan pengin sampeyan bisa nemtokake data liyane ing kothak dialog sadurunge nggawe profil (opsional)
  6. Nuduhake titik sisipan ndhuwur profil kanggo ngasilake

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


52. ROUTINE IN LISP VISUAL TO ADD THE ARCOS MEASURES OF DRAWING

Rutin iki ngidini sampeyan nambah jarak kabeh busur ing gambar utawa mung sing sampeyan pilih, nuduhake sampeyan asil tambahan ing baris perintah.

Rutin iki ngidini sampeyan nambah jarak kabeh busur ing gambar utawa mung sing sampeyan pilih, nuduhake sampeyan asil tambahan ing baris perintah.

Kanggo nggunakake rutinitas iki, sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: sumarque
  3. Pilih busur saka gambar sing pengin ditambahake, yen sampeyan pengin milih kabeh busur, pencet tombol Ketik sadurunge panjaluk saka pilihan busur.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


Liyane


53. LISP ROUTINE IMPOR UCSS SAIKI FILES LAIN

Rutin menarik iki digawe karo AutoLisp lan Visual Basic for Applications (VBA), ngidini sampeyan ngimpor disimpen UCS kanthi jeneng saka file apa wae sekunder kanggo gambar kita.

Alat iki banget migunani yen sampeyan kerja karo pesawat sing nangani akeh UCS, kita biasane nggawe UCS ing file pisanan lan kita kudu nglakoni sing padha karo file liyane, kanthi rutinitas iki, mung nggawe mau ing wiwitan lan banjur bisa ngimpor menyang file liya.

Rutin iki tumindak kaya karo piranti Designcenter, kejaba iku ora duwe pilihan kanggo ngimpor UCS saka file liya. Ing kasus iki rutin senadyan ora ngidini seret lan selehake, asil kaya samesthine.

Kanggo nggunakake rutin sampeyan kudu nglakoni:

  1. Ngunggah utawa nambah file DVB lan LSP kanggo Appload Startup Suite.
  2. Ketik jeneng printah: IMPUCS
  3. Ing wilayah kasebut Gambar Drawing, klik tombol pilih, kanggo milih file gambar saka sing arep diimpor UCS.
  4. Ing wilayah kasebut UCSs Found, pilih UCS kanggo ngimpor lan klik tombol OK.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


54. ROUTINE LISP sing ngilangi VORTEX INDIKATOR A POLYLINE

Iku bakal kedadeyan sampeyan ing AutoCAD sampeyan duwe polyline lan sampeyan pengin mbusak salah sawijining vertices lan bisa nindakake iku sampeyan kudu aplikasi luwih saka rong printah.

Kanthi rutinitas iki cukup yen sampeyan ngandhani vertex saka poline sing pengin dibusak lan ngatur materi.

Kanggo tumindake kanthi bener, ing titik nuduhake titik, iki kudu ing pojok kanggo ngilangi lan ora ana titik cedhak, amarga sampeyan kudu ngaktifake mode referensi entitas, kayata Endpoint utawa Intersection.

Kanggo nggunakake rutin sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: evepol
  3. Pilih polyline saka sing arep dibusak vertex.
  4. Nuduhake titik ing vertex saka polyline sing pengin dibusak.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


55. ROUTINE NGARAKAN LAN KARET KOORDINATOR KECAMATAN KERJA 3DFACE

Rutin iki ditulis ing Autolisp, padha karo sing sakdurunge, prabédan iku wektu iki, ekspor koordinat vertex obyek 3Dface saka AutoCAD, koordinat iki disimpen ing file CSV saka Microsoft Excel, sing dituduhake .

Ekspor titik pucuk bisa mbantu banget yen sampeyan duwe triangulasi kanthi pasuryan 3D lan sampeyan pengin njaluk koordinat kanggo nggawé ulang berkas titik koordinat.

Pertimbangan uga padha karo rutinitas sadurunge, ing kasus 3Dface gabung karo vertices sing padha, uga yen dikarepake, wawasan kudu diwenehake menyang Ngurutake koordinat lan mbusak sing dobel.

Koordinat sing diekspor duwe format P, N, E, C (Titik, Utara = Y, Wetan = X, Ukuran = Z) lan nalika dièkspor menyang file CSV (dipisah déning koma), nalika mbukak berkas saben nilai bakal ngenggoni sel sawijining lan kanthi cara sing disetujoni.

Kanggo nggunakake rutin sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: E3D
  3. Pilih obyek 3D saka ngendi sampeyan pengin ngekspor koordinat verteks sampeyan.
  4. Nuduhake lokasi lan jeneng file CSV ing ngendi koordinat ekspor bakal dibentuk.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


56. ROUTINE LISP TO COPY ENTITIES OF BLOCK ATAWA RUJUK EKSTERNAL

Kadhangkala perlu kanggo nyalin entitas, nanging nalika ana ing sawijining blok, apa sing biasane digunakake kanggo ngekspor blok kasebut utawa bisa nggunakake editor blok, supaya bisa entuk kontrol entitas, milih lan nyalin .

Kanthi rutinitas iki sampeyan ora bakal perlu ngeksploitasi sembarang blokir utawa nggunakake editor blok kanggo nyalin entitas sembarang sing ana nang, mung muat rutin iki lan pilih entitas sing disalin.

Objek anyar digawe saka pilihan katon ing ndhuwur asli, dadi yen dikarepake sampeyan kudu milih lan pindhah menyang posisi sing dipengini.

Ing tumindake sampeyan bisa milih pilihan saka obyek sing anyar bisa digawe ing lapisan liyane, sing dipilih amarga sacara baku entitas anyar digawé ing lapisan saiki.

Kanggo nggunakake rutin sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: CPL
  3. Pilih fitur pemblokiran sing pengin disalin.
  4. Yen sampeyan pengin sampeyan bisa milih kanggo ngganti lapisan ing obyek-obyek anyar kui.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


57. ROUTINE LISP TO TRANSFORM ARCHES POLYLININE IN SEGMENTS LINEAR

Rutin iki ngidini sampeyan ngowahi busur kasebut ing polyline dadi segmen linier, dawane saben bagean sing bakal sampeyan pilih ing opsi perintah. The lisp njupuk data saka vertices saka polyline sing dipilih, kalebu geometri busur lan ngasilake polyline anyar kanthi data anyar.

Length saben bagean anyar ing busur gumantung ing nilai sing ditemtokake, kudu luwih cilik tinimbang dawa busur sing luwih cilik saka polyline sing dipilih, ing lisp bakal dibagi busur asli menyang segmen «n» nganti tekan dawa sing asli.

Opsional sampeyan bisa milih kanggo nyimpen polyline asli, sing bakal nimbulaké polyline ing ndhuwur - utawa ngilangi.

Rutin iki bisa migunani, umpamane, ing kasus sing perlu kanggo netepake titik ing sawijining kurva ing sumbu alur horizontal utawa vertikal.

Kanggo nggunakake rutin sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: artose
  3. Pilih polyline saka ngendi sampeyan pengin mbentuk segmen sing melengkung menyang segmen linear.
  4. Nuduhake dawa saben bagean sing bakal nggawe linear anyar "busur".
  5. Milih apa sing kudu dilakoni karo polyline asli sing dipilih, yen sampeyan milih mbusak, sampeyan mung bakal duwe polyline karo segmen sing melengkung sing diowahi dadi segmen linier.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


58. ROUTINE AUTOLISP ngemot nilai ing titik spesifik ing Axis

Kanthi rutinitas iki, sampeyan bakal bisa masang titik sumbu (polyline) sing kapilih kanthi jarak sing padha, data pamriksaan poin kasebut, teka saka digitisasi manual jarak utawa maca file jarak (file umpamane kanggo pangerten sing luwih apik).

Rutin iki bisa digunakake kanggo conto ing kasus sumbu dalan, ing sawetara panggonan perlu kanggo nemokake progresif sing tepat ing sumbu (polyline), kayata misale jek progresif 23.76, sampeyan bisa nindakake kanthi manual nanging sampeyan njupuk luwih akeh wektu, kanthi rutin iki sampeyan mung perlu milih sumbu, nunjukake kemajuan awal sumbu kasebut (biasane nganggo nilai 0), banjur lebokna jarak.

Yen sampeyan duwe jarak akeh banget kanggo ngetik sumbu, tinimbang ngetik lisp nyedhiyakake pilihan kanggo milih file teks, ing file teks iki bakal jarak lan lisp bakal diwaca siji-siji, nyisipake kanthi titik ing sumbu (polyline).

Ing lisp uga ngijini sampeyan ngowahi wiwitan sumbu wiwit wiwitan ditemtokake miturut titik wiwitan sing ngasilake polyline, yen lisp wiwit nempel jarak kanthi titik pungkasan sing ora dikarepake, gunakake pilihan: «.Ganti sumbu wiwitan".

Bebarengan karo rutin iku file CAD, kanthi sumbu prasaja (polyline), minangka conto kanggo ngleksanakake rutin lisp.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: PP
  3. Pilih carane arep masang progresif: kanthi manual (1 × 1) utawa maca file teks.
  4. Pilih pipa polyline
  5. Ketik jarak sing progresif utawa dhisikan saka sumbu (gawan yaiku 0)
  6. Ketik progresif utawa jarak kanggo nggoleki (ing kasus ngobahke driji manual, yen maca file dipilih iki ora perlu)

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


59. ROUTINE LISP sing nglebokake COORDINATES IN A PROFIL sacara otomatis miturut SPACIFIED SPACIFIED

Kanthi rutinitas iki digawe karo AutoLisp lan VisualLisp, sampeyan bisa nglebokake saben "n" meter dimensi polyline sing dipilih (terrain alami utawa vertikal) ing format profil panjenengan, dimensi bakal dilebokake minangka referensi titik sing dituduhake ing format kasebut.

Ing perintah iki sampeyan bisa nemtokake skala gambar, ukuran iki ora nuduhake ukuran vertikal profil, nanging ukuran teks dimensi bakal dilebokake, teks ukuran kanggo ukuran 1: 500 bakal luwih gedhe tinimbang ukuran 1: 50.

Uga sampeyan bisa netepake ukuran vertikal profil sampeyan, data iki penting amarga ngontrol nilai-nilai dimensi, ing profil terrain alami sing ukurane 10 kaping ukurane vertikal bakal duwe nilai dimensi uga 10 kaping luwih saka ukuran sing bener, supaya perintah kasebut kudu kanggo nindakake operasi sing cocog kanggo ndandani nilai-nilai kuota menyang sing nyata.

Nilai liyane kanggo ngetik lan sing ngandharake perintah kasebut, yaiku jarak sing dimensi kasebut bakal dilebokake, nilai default sing ndadekake rutin iki yaiku 10, sing tegese dimensi bakal dipasang saben meter 10 sacara horisontal saka titik referensi sing dituduhake.

Sawise milih polyline sing nuduhake profil sampeyan (TN, Rasante, etc), printah iki bakal menehi pituduh kanggo nuduhaké titik referensi ing format profil panjenengan, sampeyan kudu nuduhake iki ing kabeh progresifContone yen profil punika 0 000 100 + + 000, kudu nuduhaké titik ing 0 maju utawa 10 utawa 20, etc. (miturut saben minangka kadohan selipan dituduhake dimensi).

Recuerda que supaya program diwenehi dimensi sing cocog, profil kasebut kudu ditemokake kanthi bener, yaiku dimensi sing bener kanggo profil.

Grafik iki bakal mbantu sampeyan luwih ngerti opsi rutin iki:

Kanggo nggunakake rutin iki, sampeyan kudu nglakoni: (Asma default kanggo ngetutake conto karo file CAD sing ditempelake)

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: ICP.
  3. Ketik ukuran gambar kanggo ukuran ukuran: 850 (sampeyan bisa ngganti nganti ukuran cocok)
  4. Ketik ukuran vertikal profil: 1 (ukuran vertikal sing padha karo horisontal)
  5. Ketik jarak antarane progresif: 10
  6. Ketik nomer desimal, kanthi gawan: 3
  7. Pilih profil sing bakal diwatesi (TN, Rasante, lan liya-liyane.)
  8. Nuduhake landmark ing format profil panjenengan (ndeleng grafik)

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


60. ROUTINE LISP sing ngidini nyedhiyakake progresif utawa titik ing titik sing dituduhake

Rutin iki dikembangake ing Autolisp lan Visual Lisp, ngidini sampeyan njupuk dawa utawa progresif saka polyline utawa sumbu lan masang menyang gambar kanthi titik sisipan.

Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu milih polyline lan nedahake yen awal wis progresif, sampeyan kudu verifikasi manawa perintah kasebut wis diwenehi titik wiwitan polyline sing bener (wiwit sumbu), yen ora, sampeyan bisa ngganti awal sumbu kanthi opsi sing presents perintah iki.

Sampeyan bisa ngowahi sawetara paraméter gawan saka kode sumber, kayata dhuwur teks sing bakal dilebokake.
Elinga yen sistem koordinat sampeyan kudu positif, mula kesalahan bakal dibentuk nalika nuduhake titik progresif utawa dawa sing bakal diduweni.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: OPR
  3. Pilih polyline sumbu utawa ketik huruf «.C«, Kanggo ngganti wiwitan sumbu
  4. Ketik wiwitan (utawa dhisikan) saka titik wiwitan polyline gawan: 0.00
  5. Nuduhake titik ing baris sing arep dawa utawa progresif

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


61. LISP ROUTINE MENGANGKAT OPERASI BERBEZA LAN TEXT (NUMERICAL)

Iku tumindake lisp cilik nanging uga migunani sing ngijini sampeyan kanggo njaluk informasi saka operasi karo teks kapilih, temenan teks iki kudu angka numerik supaya padha bisa nindakake etung-etungan, contone, "2.22", "3.39" (tanpa kuotasi ), lan liya-liyane.

Yen ing antarane kabeh teks-teks angka kasebut printah golek teks non-numerik Contone, tembung "titik" bakal njupuk teks iki minangka Nilai 0.00, supaya asil bakal ganti.

Informasi sing diwenehake dening perintah iki yaiku:

  • Count (Jumlah total unsur sing dipilih angka numerik sing dipilih)
  • NomerMaksimum (Nilai maksimum kabeh teks numerik sing dipilih)
  • NomerMinimal (Nilai minimum kabeh teks angka sing dipilih)
  • Rata-rata (Rata-rata kabeh teks angka sing dipilih)
  • Sum (Jumlah kabeh teks numerik sing dipilih)

Kanggo njaluk asil piyambak bakal cukup kanggo milih siji utawa kanthi cara jendhela (jendhela) teks saka informasi sing dikarepake.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: IV
  3. Pilih kabeh teks numerik saka sing pengin diwenehi informasi

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


62. ROUTINE LISP BAHASA KELUARGA LAN PRINT ALL LAYOUT WITH CONFIGURATION CURRENT

Tumindake iki ngidini sampeyan ngliwati kabeh tata letak lan nyetak saben kaca karo konfigurasi kaca sampeyan saiki, perlu dijelasake yen tata letak ruang model ora bakal dituduhake.

Prentah mlaku liwat saben tata letak lan yen verifikasi yen iku ruang model, wis dilewati dening terus karo liyane, supaya yen sampeyan uga pengin mencetak spasi model, mung ngowahi perintah kanggo sing uga dijupuk lan dicithak.

Sampeyan bisa njupuk kauntungan saka fungsi printah iki kanggo, contone, masang huruf, mbusak utawa nambah teks ing saben tata letak, dsb., Printah iki ora nyetak proyek ing «latar mburi«, Kajaba ditemtokake ing kothak dialog opsi ing «Plot lan Publish".

Yen sampeyan duwe akeh file sing wis dicithak lan saben duwe akeh layout, sampeyan bisa nambah fungsi perintah iki kanthi nglakoni:

Nggawe file sing diarani Acad.lsp (yen sampeyan durung duwe), ing file kasebut nambahake baris kode ing ngisor iki ing ngendi wae:

(defun s :: startup ()
(mbukak «Go liwat lan print kabeh layouts.LSP»); Iki jeneng file sing ditempelake.
)

Path ora dituduhake amarga diintegrasikan yen path file kasebut kasebut ditambah ing direktori dhukungan AutoCAD (dituduhake ing opsi kotak dialog), yen ora, sampeyan bisa ngganti baris kode kanthi (path lengkap file lsp kanggo mbukak dituduhake):

(defun s :: startup ()
(mbukak «C: \\ CONSTRUCGEEK \\ TUSLISP \\ Go liwat lan print kabeh layouts.LSP»)
)

Kanggo nggunakake rutin iki biasane (tanpa modifikasi) sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: LPLOT
  3. Sampeyan kudu ngenteni nganti kabeh tugas wis rampung.

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene


63. ROUTINE LISP VISUAL MENGUTUS TUTUP SAIKI UTAWA KATRESNA SEJAR WAKTU KARTIKA INDIKATOR

Rutin lisp iki ngidini sampeyan ngétung teks-teks sing dipilih, trim kasebut ing sisih tengen, kiwa utawa loro-lorone, sing bakal gumantung marang apa sing diwenehake.

Contone, yen sampeyan duwe teks dhisikan «0 + 580.00» lan sampeyan ngandhani printah kanggo nyithak aksara 2 ing sisih kiwa, perintah kasebut bakal ngganti "580.00".

Yen sampeyan ngarahake printah kanggo nyithak aksara 3 ing sisih tengen, printah iki bakal ngganti teks dhisikan kanthi «0 + 580».

Pungkasan, manawa sampeyan menehi pituduh kanggo ngethok loro-lorone, karakter 2 ing sisih kiwa lan 3 ing sisih tengen, teks dhisikan bakal diganti dening "580".

Minangka sampeyan bisa ndeleng, mung nuduhaké jumlah karakter sing arep dipotong lan pilih teks lan iki bakal dipotong minangka dituduhake.

Kanggo nggunakake rutinitas iki sampeyan kudu nglakoni:

  1. Mbukak file lisp ing AutoCAD.
  2. Ketik jeneng printah: Purn
  3. Nuduhake sisih ngendi teks kasebut bakal dipotong [Kiri / Kanan / Loro]
  4. Ketik nomer karakter sing bakal dipotong ing sisih sing dituduhake
  5. Pilih kabeh teks sing arep dipotong
  6. Pencet tombol Ketik utawa klik-tengen kanggo nggawe panggantos

Sampeyan bisa njaluk rutinitas Kene

53 Balesan menyang "Rutinitas 60 Autolisp kanggo AutoCAD"

  1. KENE TIFER DIFFICULTY EM BAIXAR AS LISP. AKU AKAN DITANGGUH UNTUK LENGKAP IN ESPANHOL E AÍ TÊM DE PROCURAR A VOSSA LISP EM ESPANHOL, ora bakal Nemokake PROSESEN NINA PINA NGINA NO FIM DA PAGINA AS SETAS PARA PASSAR À NEXT PAGE ATÉ AKU NGANGGO. DEPOIS É SÓ CLICAR NA VOSSA LISP, KLIK EM GAMPANG GAMPIRAN AT TAU APLIKASI utawa APLIKASI.

  2. KENE TIFER DIFFICULTY EM BAIXAR AS LISP. AKU AKAN DITANGGUH UNTUK LENGKAP IN ESPANHOL E AÍ TÊM DE PROCURAR A VOSSA LISP EM ESPANHOL, ora bakal Nemokake PROSESEN NINA PINA NGINA NO FIM DA PAGINA AS SETAS PARA PASSAR À NEXT PAGE ATÉ AKU NGANGGO. DEPOIS É SÓ CLICAR NA VOSSA LISP E KLIK EM FILES E ATUKU APA AT LAMPIRAN. AKU HOPE TER AJUDADO

  3. Halo, aku kepengin ngerti yen sampeyan duwe kursus utawa latihan kanggo sinau kanggo program ing Autocad. Lan uga nggawe aplikasi sing mbantu aku ngitung lan ngenali set polimine

  4. boa noite .. gostaria ngerti kanggo lisp 37. Èntitas konverter 3DFace em solids ACIS dianggo ing kabeh artikel otomatis?

  5. hello Aku pengin ngerti carane aku bisa njupuk sing lambé kanggo extract koordinat saka polyline lan siji diwenehi anting-anting polyline

    Gracias

  6. Hola
    Aku dadi artis P & ID lan aku kepengin ngerti kepriye bisa nggawe pamblokiran pinter sing ana ing pesawat autocad bisa diekspor menyang Excel.
    ing rencana iku:
    klep
    nomer baris
    instrumentasi
    peralatan
    Aku pengin extract informasi kasebut lan nuduhake ing Excel. yen wong bisa bantuan kula please

  7. Hallo Zusammen,
    Sawisé iku, Lisp ngajokaké para panguwasa Polylinie lan sawijining Stier e-stationer Stationierung (uga ing Länge der Polylinie lan Stelle).
    LG

  8. Aku nggolek lisen kanggo nggawe kecerahan, yaiku kanthi bunderan radius tartamtu, kurva kontur kudu dipotong lan poligal sing digawe saka asale lan liya-liyane nalika pindhah menyang papan liya yaiku kanggo ngrancang dalan lan delinku nyalin bunderan lan trace polofines thanks

  9. Padha duwe sawetara rutin kanggo menehi atribut marang unsur dhasar, ora ana pamblokiran, lan iki bisa digambar ing kotak dialog ing layar.

  10. Wigati

    Kepiye cara ndownload lisensi "Ekspor Coordinate menyang file CSV"?

    Gracias

  11. NINGKATKU
    Aku bakal duwe dukungan, aku duwe AUTOCAD PROBLEM ora mbukak LIPS kanggo nggambar gambar DATA TECHNICAL (COORDINATES, SIDES, ANGLES)

  12. Uga, diarani Rutin nominasi AREASX, dadi bisa.

    Grazie in advance

  13. Hello Aku seneng ngakses rutin kanggo nyelehake progrsivas menyang Alignment.

    thanks

  14. Aku pengin ngirim sampeyan rutin lisp sing ing versi anyar ora bisa digunakake lan ing versi lawas yen wis ana, muga-muga sampeyan bisa mbenerake lan / utawa ngapikake, menyang surat sing sampeyan tandha kanggo kula utawa nalika sampeyan ngirim kula rutin lisp.

  15. Apik banget ing kabeh, aku kudu arcos_de_una_polilinea_en_segmentos_lineales.fas tumindake kanggo ngekspor AutoCAD Midas GEN 2015 ora ketompo arcs kui ing AutoCAD lan aku break mau mudhun menyang perangan. Matur nuwun banget Aku saka Kuba

  16. Sou português e gostava, yaiku, wiwit saka rotina «ROUTINE sing ngrampungake KONTEN saka TEXT BY POIKO TANGAN TANPA INDIKATOR».

    Thanks

  17. Muga-muga sampeyan bisa ngomong babagan ngendi aku bisa ngunduh rutin lisp «Poin Ekspor Coordinate menyang file CSV» amarga aku duwe topografi area lan aku kudu ngekspor menyang csv utawa txt nilai sing ngetik minangka teks (konten dimensi) lan ing koordinat Z metu nol, entuk apa?
    Mangga sampeyan bisa bantuan kula

  18. Aku kepengin duwe lisen kanthi fungsi "Copot obyek internal utawa eksternal saka polyline sing dipilih", amarga ing artikel aku ora bisa nemokake link download.

  19. Hi, Aku pengin ngerti yen ana rutin kanggo njupuk nomer obyek lan nyelehake ing teks

  20. Dear, Aku nyoba kanggo ngurangi sawetara tumindake lan bebaya iki metu:

    ora Found

    URL sing dijaluk / forum / Rutin-lisp-to-add-to-subtract-values-to-selected-text ora ana ing server iki.

    Tambahan, kesalahan 404 Ora Found Ana kasalahan nalika nyoba kanggo nggunakake ErrorDocument kanggo nangani request.

    Apa aku salah, 1000 matur nuwun Raja

  21. Halo, yen ana sing ngerti lisensi sing bisa narik kawigaten polygon, dawa lan sudhut, yen ana sing ngerti, rutinitas topo12 yen sampeyan bisa ngirim suratku juanpaulo_100@htomail.commatur nuwun sanget kanca

  22. dina sing apik, aku kepengin ngerti rutinitas kanggo autocad 2014 yen padha bisa ngasilake tabel kanggo parir koordinat lan rancangan lebak

    Gracias

    Salam

  23. hola
    Nuwun sewu peuden bantuan karo lisp kanggo mestekno polyline karo km sawijining, tegese yen aku duwe polyline asalé Dm saka Incio 100 lan dm pungkasan 1000, kanggo nandhani sembarang titik ing polyline lan aku uncalan kula dm lan ninggalake stipulated.

    saiki dm awal lan pungkasan mesthi beda kanggo saben proyek

    yen sampeyan ora bisa mbantu aku, aku bakal ngurmati wong-wong mau, amarga aku kerjane kanthi iki lan bakal banget migunani ing proyek-proyek dalan.

    Salam

  24. Greetings wong bisa mbantu kula karo lisp kanggo bisa pranala survey rampung karo koordinat kasepakatan wiwit saka rong nilai, banjur disimpen koordinat asli lor lan wétan lan kuota ngiwa arbitari padha saka loro titik wiwitan kanggo kang aku karo aling nanging kuota diowahi

  25. apik, aku kepengin ngerti yen ana wong ngerti rutinitas cilik utawa duwe sawetara conto sing prasaja babagan rutinitas cilik kanggo nggawe database dbf lan nambah data kasebut utawa mbusak saka autolisp.
    Mugi-mugi piyambakipun mbiyantu kula.
    Gracias

  26. Hello kanca, aku kepengin ngerti yen ana wong ngerti rutin kanggo ngukur sudute (aku ngarep-arep eksternal) saka poligon lan jarak lan yen ora kakehan nyuwun supaya bisa diekspor menyang Excel.

  27. Carane sampeyan nulis rutin .lsp sing mlaku nalika gambar dwg dimuat lan nalika dicathet?
    Gracias

  28. Aku butuh bantuan kanggo ndeleng yen wong sing ngerti bab lisp bakal nyimpen kula.

    Aku pengin ekspor saka 3d sipil kabeh bagean salib kanggo file teks, aku mung kudu nuduhake jarak tempuh, jarak menyang sumbu, lan level sing cocog.
    Kaya sing

    Km, Kecamatan Kanggo sumbu, Ukuran

    Mung sing. Sapa sing bisa mbantu aku? Aku ora ngerti apa-apa bab program kaya aku njaluk bantuan.

  29. Ayo weruh yen aku ngerti.
    Sampeyan ngomong yen nganggo lisp sampeyan ngekspor koordinat kanggo Excel
    Apa sampeyan sijine wong ing kadohan? Aku ora ngerti, aku kira iku ing AutoCAD Minangka ukuran utawa fungsi ing lisp?

    Nanging yen sampeyan wis duwe koordinat ing Excel, ngapa ora nggawe kolom sabanjure kanthi rumus pythagoras antarane titik lan sabanjure?
    root kuadrat ((koordinat y2 - koordinat y2) kuadrat + (koordinat x2 - koordinat x1) kuadrat)

  30. HELLO BECOME DAY, I LIKE TO HELP ME WITH LISP. Nerangake, aku duwe rencana sampling EVERY POINT kasar karo lisp EXPORTA ngemot koordinat menyang Excel, nanging saiki antarane saben titik lan titik, YOU AND sijine kadohan, SAIKI aku pengin nglampahi sing ngukur antarane POINT YPUNTO TO EXCEL aja BE ngetik ing 400PONTS lan FITUR, Apa ana cara? PLEASE, apa akeh ME lan SO AVANZO KARYA WITH paling cepet.

    Thanks in advance

  31. hello, aku kepengin ngerti yen ana rutinitas sing ngowahi pesawat autokad menyang sistem referensi liyane kayata wgs84 dadi psad56

  32. http://www.hispacad.com/foro/viewtopic.php?p=165851#165851

    Rapat Lampiran kanggo Gambarane, profil transversal, Impor lan ekspor poin liwat excel, macem-macem keperluan, blok perpustakaan.

    Nang folder manual, ana bantuan instalasi.
    Ing folder tombol bakal ditemokake file kanggo aktivasi.
    Ing folder manual, file bantuan kanggo perintah kasebut.

    Cathetan: kanggo alasan kompatip, manual sing dianyari wis dibusak lan sawetara gambar wis dibusak ing manual bantuan sing ditempelake.
    Manual sing diupdate bisa dijaluk kanthi mail
    vhcad@hotmail.com
    ing kasus aplikasi kasebut migunani kanggo wong-wong mau, utawa kanggo nganalisis operasi dhewe perintah kasebut.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.