5 agreements on the political crisis

Aku wis nyoba njaga blog iki saka topik-topik sing mengarah menyang subyektivitas lan nyebabake jiwa ditekan karo pendapat tartamtu (kajaba bal-balan); nanging, kanggo urip sawetara taun, kanggo nggarap wong liya, meh bisa lair ana lan ngembangake gegayutan karo akeh pribumi wis rampung sing paling sethithik mbaptisake kirim kanggo ngajokake subyek.

Aku nyebut jroning kasus Honduras, ing endi negara tentrem demokratis sing ditemtokake pirang-pirang taun bakal rampung, kajaba ana perkara sing ndadekake supranatural. Ing gambar saka 450 piksel lagi wae weruh ing peta, mung 2% saka pengunjung ing dina anyar wis ngrambah blog iki saka negara sing isih sangang negara.

honduras

Honduras urip ing Shadow saka coups paling saka abad pungkasan, ngomong sing trampil ing gambar (manggon lan ora ngerti) sing ing negara iki Pati 3 cukup dadi kudeta. Media internasional ngirimake apa sing wis bisa diandharake paling apik, kudu ana ing kene kanggo mangerteni (yen bisa uga).

Tanpa nyoba dadi ideolog, weruh yen kebijakan kasebut ora kompatibel karo format dwg, yaiku limang perjanjian:

1 Culik utama yaiku korupsi

Ing kabeh negara Amerika Latin kita wis dadi virus sing rusak ing kepercayaan para politikus kita, uga kita takon yen ana wong sing korup sing bisa nggawe owah-owahan penting kanggo kabecikan mayoritas.

Ora ana kang bisa mbantah sing jero ing dumados iki dhaftar pulitisi sing njupuk 30 taun ngisep ing pentil saka negara, lan terus ana kanggo liwat 30, marisi jeneng kanggo anak-anake. Sing mengkono kabeh ndonya, nanging uga korupsi lan nutup kesempatan wong nonpolitical sing duwe akeh kanggo kontribusi ... lan pracaya utawa ora, bisa dadi gagasan liyane sukses.

2 Ana utang sosial, sing kudu dibayar

Ngomong karo kanca-kanca, sing duwe kondisi ekonomi apik banget, dheweke dhewe ngakoni yen ana utang sosial sing gedhe kanggo mbayar. Situasi iki kedadeyan kanthi cepet utawa sabanjure, lan wong-wong wis entuk kesempatan.

Aku seneng karo panyebab sosial ing negara ngendi mayoritas gedhe wis mangan mT3rda, kasihan yen model kepemimpinan kiri minangka conto elek sing kudu dilakoni. Nanging gangguan sosial perlu kanggo owah-owahan, apa kedaden, utang sosial kudu dibayar dening wong ... leren; kita mung ngarep-arep ora biaya 72,000 saka El Salvador mati.

Ing pungkasan, kudu tumindak kanggo owah-owahan.

3 Generasi Facebook kudu muncul

Nanging kita kabeh ngerti yen generasi anyar kudu muncul, lan ora dadi pewaris pulitik tuwané. Iku elek kanggo ndeleng yen sawise rong dina, ana contingency, mung apik maksud, nanging ora ana rencana sing cetha.

Given iki, kepemimpinan anyar kudu metu, kudu nggawe kauntungan saka kahanan kanggo nggawe contingency, nggawe rencana tanpa keputusane lan nggawe cara sing tanpa kalah kredibilitas mayoritas. Kesempatan kanggo nganggep kekuwatan, bakal padha duwe wektu, nanging yen ora ana lali sing dadi generasi Facebook (menehi jeneng).

4 Ora ana sing duwe bebener

Aku ora kepéngin tiba ing kasalahan sing padha, ora bakal ana bebener sing bener ing bab iki, amarga menawa kita menyang ngisor, saben wong kudu nyalahaké; sawetara kanggo tumindak, liyane kanggo ora dilakoni, sawetara kanggo dileksanakake piyambak, liyane kanggo pracaya sing padha supaya enlightened sing everyone liya salah. Nanging ing pungkasan, ana prinsip-prinsip umum sing ditampa dening kabeh, kudu diterusake nalika lagi valid, sadar yen ing wektu sing ora bakal ilang amarga model demokrasi dinamis.

5 Rong ekstrem ora duwe solusi

Siji mburi mbantah panyebab sosial, sing liya mbela kedaulatan, siji ngaku dadi jeneng wong, sing liya minangka wong, sing siji wis ngomong yen wis ilang, sing liyane pengin teka. Nanging loro extremes ora katon kanggo solusi utawa wis mbuktekaken dadi.

Klep exhaust saka konservator lan ujung radikal ing sisih kiwa ora dadi solusi. Negara-negara mbutuhake perencanaan sing luwih dawa karo disiplin sing disenengi kanggo nyerah supaya saben wong menang, tinimbang tumindak-tumindak ing tembak-tembunge kanggo nyedhaki apa sing "pikiranku" tegese aku kudu ngapusi.

_________________________________

Paling taun aku wis seminggu ing Bolivia, mung nalika pambrontakan ing Santa Cruz, karo apa aku bisa ndeleng manawa kabeneran media internasional ora katon kaya apa sing dicritakake wong ing panggonan sing padha; seminggu ing jejere a Amérika Lor saka kelas tengah, lan apa sing dikira Obama lan negarane dadi crita liyane; Aku bakal dadi yatim piatu nalika Perang Farabundo Martí meksa aku ngungsi; Aku ngginakaken pirang-pirang taun kanggo nggarap wong sing ngenteni wektu bebas nulis sesanti negara, tanpa duwe rencana dadi presiden.

Dadi, nalika kanca-kanca Spanyol takon marang aku ing obrolan Facebook sing wis ana, aku ragu-ragu yen aku ngomong apa sing dakkarepake utawa dikirim menyang media sing duwe bebener ekstrem. Amarga yen aku mangerteni soko sing ing urip iki, ora ana sing duwe kebenaran absolut ... kajaba aku.

Mung ideals

Lan banjur?

Sampeyan bisa ngadeg aside lan ndhelikake konco tembung 985 iki kirim, pangling yen nalika sawetara nandhang sangsara marga saka krisis looking kanggo strategi sing dadi ngluwihi sisih liyane, aku bisa mbukak mlaku 45 menit, karo Ipod anakku, njupuk adrenalin nglampahi ragad telas mbayar kertu kredit, listen to sing saka media lan sepi maneh menyang omah ngendi anak-anakku padha nunggu kula kanggo muter karo Wii.

Apa sing kedadeyan iku aku ora rumangsa wareg.

Yen sampeyan arep tumindak, aja kanggo prinsip sampeyan, aku penyair teknologi, ora ideolog. Nanging sampeyan, sampeyan ora perlu saran babagan apa sing kudu dilakoni.

Follow cita-cita sampeyan

3 Balesan kanggo "perjanjian 5 babagan krisis politik"

  1. Sugeng kirim.
    Secara pribadi aku percaya karo kekuwatan Pendidikan. Iku tanduran sing dawa banget. Strategi bakal: Kita tahan sawetara dekade (aku nganggo ing jamak minangka Latinoamericano wiwit pangolahan sing padha ing kabeh negara) soko panguoso ngrusak (kita tansah milih paling ngrusak). Sapa pamaréntah dina, LES sirah lara kanggo nambah modal pendidikan, kualitas guru, infrastruktur sekolah, universitas umum free, Organisasi Negara Riset, monies pribadi kanggo pendidikan lan riset, etc, etc ...
    Ing sawetara dasawarsa, kanthi massa sing diduweni, mung sing ngrusak bakal luwih diamati, maling, luwih akeh lan sing ngapusi. Kabeh bakal nambah. FREE EDUCATION FOR ALL ... (apa politisi bisa nglawan ing tengah kampanye?) ... mesthi, sampeyan kudu ngelingake marang apa ngandika ..)
    Greetings lan luck kanggo wong Honduras.

  2. Ana sing anyar kudu muncul saka kejut iki. Aku ngarep-arep yen serangan jaksa bakal ana klompok sing bakal njupuk kredibilitas, lan apes-elok padha nyolong kesalahan kasebut tanpa nyumurupi.

    Nanging sampeyan kudu optimistis, wong bakal kesel banget, sanajan reaksi siji sing ndadekake solusi kasebut minangka panrapan sosial.

  3. Ya, Master Alvarez lolos gaweanku kanggo sawetara wektu kanggo nulis sithik 4 URNA, sing wis njupuk negara kasebut ing pinggir colpaso lan tanpa keraguan sing paling akeh kena pengaruh yaiku BUSINESSmen utawa REVOLUTIONARY amarga kalorone duwe dhuwit, residu. properti ing njaba Honduras, sing paling akeh kena pengaruh yaiku kita MANUSIA sing nyambut gawe saben dina nggawa roti saben dina menyang omah. Apa sing kudu kelakon banjur dadi dina iki, nanging sapa percaya? para pengusaha sing wis ngetrapake kita mlarat ing mlarat utawa MELIS iki sing wis rampung karo kabeh sumber daya kanggo nandur modal ing prasarana kanggo ningkatake pamrih lan tetep dadi kekuwatan, sing njanjeni aku apa sing bakal kelakon ing mangsa ngarep ... Bab kasebut salah lan ora Kita ngerti manawa bakal mungkasi ing wektu iki, nanging Kemiskinan lan Korupsi bakal ngetutake sapa sing isih ditinggalake yen bakal terus ... Ing wektu iki Manuel «Mel» Zelaya meh 90% dadi konservatif proyek karya sipil sampeyan bakal entuk yen sampeyan menehi premium kanggo karyawan utawa bisnis kanthi sithik, yen terus padha bakal padha lan yen pengusaha bali kanggo ngontrol kita bakal terus karo para pekerja lan profesional nampa upah keluwen lan ngatur pamrentahan sing dina ING APA AKU PENYELESAIAN? KANGGUHAN INGKANG KABEH

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.