6.2 Splines

Saliyane, splines ana jinis kurva alus sing digawe miturut cara sing dipilih kanggo ngartekno poin sing dituduhake ing layar.

Ing Autocad, spline ditetepake minangka kurva Bezier-spline rasional "non-seragam" (NURBS), tegese kurva ora dumadi saka lengkungan utawa busur elliptis. Kurva sing dilapisi, mesthine, mbantu kita nggawe desain bagean karo kurva sing uwal geometri barang sing gampang. Kaya sing wis dibayangake, sing maca akeh jinis kendharaan, kayata uga akeh piranti ergonomik, nggambar gambar kurva jinis iki. Ana rong cara kanggo mbangun spline: kanthi titik utawa nganggo vertikal kontrol.

Garis garis karo titik set kudu ngliwati poin sing dituduhake ing layar. Nanging, pilihan "Knots" ngidini sampeyan milih metode matematika sing beda kanggo parameterisasi spline, sing bisa ngasilake kurva rada beda kanggo poin sing padha.

Ing siji, pilihan "toLerance" prentah nemtokake presisi sing kurva bakal adaptasi karo poin sing ditandhani. Nilai penyesuaian sing padha karo nol bakal nyebabake kurva ngliwati titik-titik kasebut, nilai liya tinimbang "bakal" mindhah kurva adoh saka poin-poin kasebut. Ayo goleki konstruksi spline karo titik sing ditetepake nanging kanthi toleransi beda.

Sampeyan bisa uga wis ngerteni manawa ing wiwitan printah kita duwe pilihan "Cara", sing ngidini kita ngalih menyang metode kapindho kanggo nggawe splines, yaiku nggunakake vertikal kontrol, saliyane kita bisa milih cara iki langsung saka tombol kasebut ing Ribbon

Splines sing digawe karo vertices kontrol digawe liwat titik sing, bebarengan, generate garis sauntara saka polygon sing bakal nemtokake wangun saka spline. Kauntungan saka metode iki yaiku yen vertex iki menehi kontrol sing luwih gedhe babagan panyuntingan spline, senadyan, kanggo nyunting, sampeyan bisa ngalih spline of adjustment points kanggo ngontrol vertices lan kosok balene.

Sanajan nyithak dering ana subyek saka bab 18, kita bisa antisipasi yen nalika milih spline, kita bisa nggunakake klem segitelu kanggo ngowahi tampilan titik-titik penyesuaian utawa simpul kontrol. Kita uga bisa nambah sawetara utawa liyane, ngatur utawa ngilangi.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.