6 aspek sing kudu dipikirake ing Integrasi Registri - Cadastre

Nggawe Cadastre lan Real Estate Registry bebarengan iki saiki minangka salah sawijining tantangan sing paling menarik ing proses modernisasi sistem hak properti.

Masalahe biasane padha, sanajan ngluwihi konteks Hispanik. Ing tangan siji, idealisme percaya manawa gampang banget, mula pesimisme struktur lembaga kuater. Pungkasane, wong sing kalah yaiku warga negara, sing dikarepake mung supaya transaksi ditindakake kanthi cepet lan aman. Kasunyatane yaiku ora ana resep ajaib kanggo iki, amarga sanajan iki masalah akal sehat, praktik nuduhake manawa iki minangka akal paling ora umum kanggo wong-wong sing melu rantai proses transaksi.

Manungsa ora duwe memori sawise tombol gagal, lan sayang banget yen kamulyan sukses dadi penyair tinimbang sistematis sing bakal dietung kanthi gaya, tanpa bangga nanging minangka budaya demokratisasi ilmu sing gampang. Mesthi, wong liya wis nindakake kesalahan sing luwih sithik, nanging ing kene dakcritakake sawetara aspek dhasar babagan cara kita nindakake ing negara Amerika Tengah, karo sawetara sing nyebutake deklarasi Cadastre 2014, sing standar ISO 19152 metu.

1. Definisi lan konstruksi Sistem kasebut yaiku vertebral.

Mupangat sistem kasebut ora ana maneh sing aneh, amarga kita saiki urip ing jaman teknologi lan reengineering. Mesthi wae kita ora mung ngomong babagan alat kasebut, nanging lingkungan lengkap sing kalebu definisi bisnis, aktor sing gegandhengan, dhukungan hukum, pemodelan metode teknis, proses ngangkat proses, penyederhanaan sing ana gandhengane karo manajemen. wilayah lan siklus urip alat teknologi.

Tanpa definisi model bisnis sing bener, meh kabeh sistem gagal. Amarga alat kasebut mung sarana.

Ing studi kasus kita, aliran iki dilakoni kanthi cara ing ngisor iki, njelasake yen ora langkah-langkah sekuensial nanging meh sacara paralel, sing paling akeh ditindakake sajrone rong taun:

A platform dikembangake sing siap kanggo Registry, loro nyata Estate lan Cadastre, katon minangka pendaptaran liyane. Iki minangka Sistem Integral Records (SURE), sing sawise taun 11, terus dioperasekake, sawise papat transisi pamaréntah -kalebu kudeta-, rotasi sumber daya manungsa sing mumpuni, keputusan sewenang-wenang lan kabeh negara sing wis maju. Piranti kasebut di pilot ing Circumscription Registri kanthi area 160,000 parsel, saiki lagi digunakake ing 16 saka 24 kabupaten lan alasan utama kenapa ora diilangi kanthi kaprigelan politik amarga alat sing digunakake para pangguna ing Registri lan Cadastre -wiwit digawe-.

Ing rancangan Sistem iki, proses Registry lan Kadastrés diunggahake ing wiwitan, lan kanthi cara nekat, sing bisa teka ing aturan anyar.

Model domain kanggo Cadastre yaiku Core Register Domain Model CCDM, sing ing taun 2003 meh ora abstrak sawise Cadastre 2014 sing sejatine geguritan. Mungkin iki minangka salah sawijining sebab kenapa Sistem entuk penghargaan lan pendapat sing apik banget ing Lokakarya FIG ing Cekoslowakia.

ladrangan tanah pendhudhukan

Grafik ing ndhuwur nuduhake konformasi Folio Real ing Unified System of Register, kanthi keterlambatan Transaksi yaiku kekirangan sing ora dimodelake ing ISO 19152. Ing jaman kasebut ora ana jeneng kasebut, amarga CCDM meh ora usul; nanging logika ora. CCDM saiki yaiku ISO 19152, sing dikenal minangka LADM.

Sanajan alat teknologi paling katon nalika nuduhake asil, iki mbutuhake analisis lan sistematisasi proses sing ana sing duwe sejarah dhewe. Komplek, amarga aplikasi prosedur beda karo siji pendaftar liyane; uga amarga nalika nerangake babagan otomatisasi, sing ora bisa digunakake ing kertas ora bakal bisa digunakake ing sistem mekanisasi. Lan tanpa demeriting, manawa ing sawetara konteks, luwih becik dadi diktator tinimbang konsiliator; sawetara ujar yen dipeksa secara harfiah nganggo batere shift sing ora gampang dicerna.

Sampeyan uga kudu nindakake akeh gawean legislatif supaya luwih gampang gawe undang-undang anyar tinimbang reformasi sing wis ana. Registri gumantung ing Pengadilan Tinggi Kehakiman, Cadastre Sekretariat Kepresidenan lan Institut Geografi Nasional Sekretariat Pekerjaan Umum. Sampeyan kudu nggawe mekanisme anyar kanggo regulasi, kanggo menehi conto sing gampang, pengangkatan ing wilayah kutha sing ana konflik anteseden lan ing endi masarakat mbayar macem-macem pamilik. Undhang-undhang kasebut ngidini ngeksploitasi jeneng negara kasebut, kanggo nggawe kapercayan ing ngendi masarakat terus mbayar, nampa surat judhul lan pamilik sadurunge mlebu pengadilan kanggo nglawan perkara kasebut. Sawise dirampungake, dhuwit ing dateng bakal dadi duweke sapa wae sing menang.

Sanajan rong taun ora adaptasi kanggo nindakake kabeh perkara, nalika pamrentah anyar teka, sampeyan ora bisa bali maneh. Piranti kasebut digawe mesin dadi meh ora bisa nindakake pakaryan tanpa nggunakake sistem.

2. Pangowahan teknik registrasi Folio Pribadi dadi Folio Nyata

Iki kabeh buku, kebingungan lan pérangan sing gumantung marang sapa waé defends his position. Ing panliten kasus kasebut, teknik Folio Real wis ana ing ukum nanging ora ditrapake kaya ngono, mula keputusan utama yaiku mboko sithik mandheg nggunakake Folio Pribadi.

Minangka kabudhayan umum, beda antarane rong teknik kasebut dumunung ing proses filing dokumen sing ndhukung hak properti. 

Teknik Folio Pribadi, njaga indeks ing sing duwe, ora ing obyek, saengga pengenal kursi kasebut amarga ana transaksi. Sanajan ditakokake banget, warisan sing diwarisake wong tuwa saka simbah-simbah duwe teknik iki minangka jaminan hukum, dudu amarga sing paling apik, nanging amarga ditrapake kanthi apik dening wong sing wis biasa nindakake perkara kanthi tertib, bisa uga ngetutake langkah-langkah kasebut logika presentasi, anotasi volume saben dina, marginalisasi, kontrol distribusi, konfrontasi lan kualifikasi. Kesulitan kasebut tuwuh amarga kasunyatan manawa nggarap presentasi, sampeyan kudu takon informasi latar mburi kanthi volume liyane, kanthi volume transaksi saben dina sing nggawe wektu tanggap dadi alon banget; tanpa lali yen saldo registri mokal kanggo ngontrol kasus sing ora ateges total individualisasi, kontrol homonim iku edan lan kasus kayata urbanisasi non-individualisasi, pro-indivisi lan komunitas aset sing dikuwasani luwih saka Public Fe. Sampeyan uga kudu diklarifikasi manawa Folio nyata ora manut proses modern; kaloro teknik sing salah digunakake nyebabake kesalahan sing padha. Maneh: yen ora bisa digunakake ing kertas, ora bisa digunakake ing sistem mekanisasi, yen ora bisa digunakake ing sistem lawas, mesthine ora bakal bisa digunakake ing sing anyar.

ladrangan tanah pendhudhukan

Teknik Folio NyataKosok baline, ngindeks properti ing ngisor lisensi pengenal unik, ing endi tanggungan, pamilik, paningkatan, tangga teparo, lan ciri khas properti kasebut. Iki ditindakake kanthi cara kutipan, nuduhake folio, bertentangan karo Folio Pribadi ing endi dokumen kasebut ditranskripsi kaya lan saluran kasebut dipinggirkan. Ing standar ISO 19152, properti kasebut minangka Unit Administratif (BA_unit), lan bisa dioperasikake ing Personal Folio utawa Real Folio. Mesthine, properti ing Folio Real meh padha karo plot cadastre lan proses ngubungake bakal difasilitasi.

3. Standarisasi proses Cadastre.

Tahap modernisasi Cadastre durung mesthi nyenengake, luwih-luwih amarga ana konflik ing antarane para teknisi penjaga lawas sing duwe ilmu sing cukup migunani karo sing anyar sing ngerti babagan teknologi nanging ora sadhar babagan dhasar ukum saka kadastre kasebut. Bener utawa salah, kita duwe spesialisasi babagan bug lan bayarane luwih dhuwur.

Salah sawijining masalah karo Cadastre yaiku ngarep-arep supaya tetep dadi pulau khusus sing bakal ketinggalan jaman kanthi gampang banget, amarga ora kalebu proses transaksional. Sapa sing ora pengin permadani registri tanah dihormati kabeh sales, transfer, appraisal, nggunakake perencanaan lan prosedur ing framework peran anyar.

ladrangan tanah pendhudhukan

Sampeyan kudu nggawe owah-owahan lan dokumentasi, amarga jujur, akeh perkara sing diandharake dening alien leluhur nanging ora didokumentasikan. Mesthi, iki minangka aspek sing bisa diatasi dening pirang-pirang negara, nanging aku mung ngandhani supaya jujur ​​ing panelitian kasus, ing ngendi Cadastre isih dadi tantangan rumit. Antarane aspek sing paling dakeling-eling:

Ngangkat topologi terus; saka plot lan barang-barang sing digunakake publik kayata dalan, kali, laguna, lsp. Tilas diwenehi kunci cadastral kanthi file cadastral, lan properti umum uga duwe kunci cadastral karo folio administratif. Iki perlu, amarga entri properti, amarga wis dibatalake, mbutuhake kabeh area mlebu lan area sing metu; uga kanggo ngontrol invasi properti publik sing wis terdaftar.

Cadastre 2014: Cadastre 2014 bakal nunjukake kahanan hukum sing lengkap ing wilayah kasebut, kalebu hukum lan watesan umum.

Pemisahan data kanthi spesialisasi legislatif.  Peta sadurunge modernisasi minangka karya seni sejatine, ing saliyane plot kasebut, ana situs sing asipat legal, wilayah sing dilindhungi, titik-titik kapentingan geografis, zona risiko, lsp. Iki dipisahake dadi peta independen, saengga peta bingkisan katon luwih sederhana, nanging ngupayakake fasilitasi digitalisasi lan otomatisasi proses topologis.

Iki uga nyebabake sawetara konflik, amarga Cadastre kaya sing nggawe kabeh. Sanajan ora bisa nggawe peran kasebut resmi, ing endi lembaga sing tanggung jawab wis ana ing cabang kasebut. Nggabungake Institut Geografis Nasional karo Cadastre Nasional uga dudu langkah sing bijaksana, dudu amarga ora bisa ditindakake, nanging amarga lingkungane durung mateng kanggo nuwuhake IGN menyang awak pangaturan kanggo kartografi; ing jaman semana konsep SDI pancen abstrak saengga katon ora kuwat «gedhe maker map".

Cadastre 2014: Cadastre manual bakal dadi bab sing kepungkur.

Pisahake nganyari mili saka owah-owahan sing anyar. Kanthi nyapu bingkisan lan file kasebut diangkat, sawise didigitalake, link file-map ditrapake kanthi cara mekanis lan mengko nggawe Geoparcela (Spatial_unit) + aplikasi pengaruh hukum lan administratif (Restrictios + Responsencies + Rights). 

ladrangan tanah pendhudhukan

Grafis kasebut khusus banget kanggo proses gedhe. Ora kalebu pungkasan operasi liyane, nanging kurang luwih ngringkes logika pambentukan Folio Real kanthi gandhengane karo plot Registri Land.

Sawise link File-Map digawe, Pendengaran Publik diarepake, sawise file lapangan dipindhah menyang file cadastral supaya modifikasi bisa ditindakake liwat panjaluk pemeliharaan kadaster. Iki ditinggalake kanthi syarat bisa ditindakake miturut panjaluk saka pihak sing duwe kepentingan, ex officio utawa miturut panjaluk pangguna pangguna (surveyor utawa teknisi kota). Saiki, proses kasebut wis duwe kapercayan, karo pangkalan siap kanggo delegasi menyang operator pribadi sing ora mung bakal ngoperasikake Cadastre nanging uga Registri lan nganyari Sistem.

Cadastre 2014 bakal diprivali banget. Sektor publik lan sektor swasta bakal bebarengan.

Bagan forensik, sing saiki diadaptasi karo akronim LADM, nampilake cara proses dibentuk miturut pendekatan sistemik, supaya langkah awal mung modeling, nanging bisa diarani kanthi otomatis ing pendekatan operasi sing terus-terusan.

ladrangan tanah pendhudhukan

Kartastre 2014: Kartografi kadhaptar minangka bagéan saka past. Pamodhongan urip langsung!

Kaya sing wis sampeyan ngerteni, aku dadi wong sing ringkes lan ringkes amarga ana watesan kesabaran para pamaca ing Internet. Nanging akeh perkara sing ditindakake kanthi salah. Ironic, nanging salah sawijining aspek sing ditinggalake yaiku masalah pajak, mikir babagan pamisahan legislatif kaya ngono, luwih prioritas tinimbang sing sah. Sanajan kompetensi peraturan ing masalah pajak ora ana ing tangane sapa wae, kita terusake karo kotamadya saka undang-undange, supaya ora kleru cara sing wis dimodelake Cadastre. Mesthine, iki nyebabake sistem kotamadya nggawe modul cadastre dhewe, sing nganti saiki angel banget rekonsiliasi. 

Kasusahan ora kalebu fiskal isih lara ing ekonomi; prinsip dhasar kesinambungan teknologi: Yen ora ngasilake dhuwit, sampeyan bakal mati. Dina iki yen wis ditransfer menyang Operator, statistik konsultasi saben dinane nuduhake yen bisa wiwit ngasilake luwih akeh dhuwit ing wektu sing kepungkur, nanging paling ora, konsekuensi permintaan kasebut entuk.

Nyambungake Property Registration karo Cadastre yaiku langkah paling gampang kanggo nggawe tetep... manawa, yen gampang. Nanging luwih apik tinimbang pengin nggawe dhewe sustainable.

Cadastre 2014 bakal nerusake biaya kasebut.

4. Link Registrasi Link - Cadastral Parcel.

Mekanisasi proses minangka maquila, aliran Registry cukup prasaja:

Mindhai, ngresiki lan ngindeks volume, kanggo entuk buku digital minangka produk, kanthi saluran implisit ing mekanisasi lan mula aja nganti terus nggawe buku. Kajaba kanggo Kekuwatan Pengacara / Ukara lan prekara-prekara liyane sing terus dioperasikake ing Folio Pribadi.

Diblokir saka kursi aktif lan piring lisensi. Kanthi iki, ana jinis «folio digital utawa folio nyata ing formasi», sing dhewe minangka folio nyata (amarga teknik sing ditrapake), nanging miturut gegayuhan tartamtu saka hukum Honduran, lan kekuwatan sistem, Folio Nyata kudu disambung karo Cadastre.

ladrangan tanah pendhudhukan

Ing bagean saka Cadastre, survei gedhe nggawa menyang peta kabinet sing dicithak kanthi delineasi sing ditafsirake karo foto utawa file stasiun total lan file lapangan. Ing kantor, geoparcels didigitalake, digandhengake lan digawe nggunakake alat mekanik nalika semana karo VBA kanggo Microstation Geographics. Grafik nuduhake langkah sabanjure sing sejatine mung evolusi teknologi amarga ing taun 2003 kartrid spasial durung diterapake, nanging peta kasebut digandhengake karo centroid ing skema arc-node, nanging kabeh proses nganyari transaksional . Sabanjure, migrasi menyang basis data spasial lan manajemen desktop nganggo Peta Bentley. Saiki lagi dikembangake plugin kanggo Qgis.

Cadastre 2014: Pamisahan ing antarane peta lan cathetan bakal dibusak.

Sawise masukan BA_Unit (Registrasi ing Real Folio) lan Spatial_Unit ana, proses liyane ing maquila nindakake pakaryan. Dheweke nggawe review saka file cadastral, ing endi referensi Folio Pribadi wis dikatutake, mbandhingake aspek lokasi, wadhah, area, antecedent, lan ramuan liyane kanggo nggawe link kasebut.

Gambar ing ngisor iki nuduhake kasunyatan hukum sing ana gandhengane karo kasunyatan fisik. Sanajan minangka conto wilayah urbanisasi, prosese ora gampang amarga sawetara sebab. Ing kasus sing paling apik, bisa nyambung nganti 51% (Rata-rata Urban lan Pedesaan), tautan sing isih ana bakal digawe miturut permintaan transaksional lan liwat proses judhul sing tujuane ing negara iki yaiku ... tartamtu.

ladrangan tanah pendhudhukan

Sistem Rekaman Unified, sawise link digawe, nuduhake rong kasunyatan, kanthi tandha kemungkinan kelainan. Dadi piring lisensi sing ora ana gandhengane karo Registri Land mung nuduhake tandha «Ora georeferenced miturut hukum«. Uga efek sing matesi panggunaan, domain utawa pendhudhukan properti, sanajan loro masalah kasebut minangka masalah sing isih ana ... kanggo artikel liyane, amarga kelemahan institusi minangka masalah sing ora mesthi dingerteni para teknolog.

ladrangan tanah pendhudhukan

Kanggo proses ikatan kasebut perlu -sing pungkasan aku ngakeni- Netepake kriteria peringatan otomatis utawa mekanisme pangopènan, supaya 18 ora nyegah aspèk ora tetep, ing antarané:

  • Hubungan siji-kanggo-akeh antarane plot lan enrollments,
  • Prabédan karo hak nganggo dokumen transmisi ekstra-registrasi,
  • Prabédan ing wilayah kanthi invasi umum ing wilayah umum,
  • Bedane amarga mutasi ing Register utawa Cadastre sawise kadhaulatan nyapu,
  • Latar mburi sing ora ditekan,
  • Properti horisontal,
  • Property proindiviso,
  • Béda karo jeneng pemilik utawa duplikasi pemilik,
  • lsp.

Kanggo iki, teknik sing digunakake kanggo kelestarian teknologi ditrapake: Temtokake kanggo sapa wae sing paling lara. Nalika pangguna ndeleng tandha, dheweke golek cara ngrampungake; Umumé, iki minangka salah sawijining prinsip Registri: pariwara.

Kabeh iku apik, nganti disambung karo Kadher.

5. Data kadastre lan Registri ora bakal padha.

Langkah hubungan "sing duweni pengaruh politik" mandheg sawetara wektu lan nganti saiki minangka salah sawijining tantangan rumit ing ukum wajib ukum, manawa ana presentasi sing kudu ana hubungane karo Registri Cadastral. Aspek iki rada rumit, bisa uga idin banget nanging uga nuntut kaya Paus. Mangkene sawetara pandhuan, sing umume proses kanggo distandardisasi.

Wilayah Cadastre lan Registrasi ora bakal padha. Kanggo iki, digunakake formula toleransi, sing nganggep metode pangukuran, kahanan kutha / desa adhedhasar ukurane, ing kasus iki skala maksimal digunakake ing survey sadurunge, kaya sing ditampilake ing gambar ing ngisor iki. Amarga toleransi maksimal 6% dianggep lan kaya sing sampeyan ngerteni, nggunakake formula kaya iki, wilayah kasebut mudhun saka 6% dadi 1% amarga ukuran peternakan tuwuh.

ladrangan tanah pendhudhukan

Formula kasebut dilebokake minangka prosedur sing disimpen ing basis data, supaya ditampilake ing sistem kanthi dinamis. Yen area dokumenter ora ana ing kisaran kasebut, mula sistem kasebut bakal menehi tandha babagan beda wilayah.

Ora cocog karo registrasi kadher sing minangka rekaman topografis.  Yen aku bakal ngukur properti kaping lima, koordinat bakal beda-beda saben-saben (ing wates toleransi). Iki tegese yen koordinat kasebut ana ing wates kasebut, ora prelu diganti properti kadaster; kanggo iku, LADM nganggep cathetan pangukuran, Survey_class, minangka hubungan antarane Source_document lan Spatial_unit.

  • Sampeyan ora bisa nandheske ing vicissitudes saka protokol notarial dheweke kudu katon minangka jeneng wong; Sanajan prinsip kasebut ujar manawa kudu eksplisit, kita ngerti manawa peta kudu dikonsultasi, nanging yen panampil peta cetha banget yen ora nggunakake spesialisasi, mula sing dadi tangga teparo bisa uga kunci cadastral. Kayane gampang, nanging supaya pengacara ngerteni butuh wektu; apa sing diarepake bisa dirampungake nganggo menit registrasi.

Sampeyan ora bisa miwiti proses, tanpa sertifikasi profesional pengukuran, metode pangukuran, toleransi, format presentasi file lan prosedur koexistensi ing antarane data sing dikoleksi kanthi presisi sing beda. Yen ngukur properti kebutuhan kanggo mbenakake kabeh wilayah kabukten, amarga kurang mundhak utawa amarga beda cara, amarga LADM nganggep Point_parcel, sing bisa ditindakake dening penilaian Armageddon -sing saiki dijupuk-.

Latar mburi legal iku referensi, ora bisa salah. Sampeyan kudu negesake ing ukum yen survey cadastral bakal digawe adhedhasar kahanan fisik, lan yen ana bedane wilayah dokumenter lan wilayah cadastral, lan kahanan wates durung owah, uga ora ana bukti klaim. , uga ora ana gandhengane karo area umum, wilayah cadastral bakal menang. Kepiye gampang banget, nanging kanggo negesake manawa tulisan suci sing ana saiki kudu diowahi minangka crita liyane; amarga miturut undang-undang, aku kudu ngakoni hak sing ana tulisane lan aku ora bisa negesake sing ora teratur apa sing dakkirim miturut syarat sadurunge, mung amarga paramèterku diganti.

Sampeyan kudu nemtokake cara debugging informasi sing nggampangake nggawe rutinitas informasi. Yen wong sing sah yaiku Banco Davivienda, nanging ing protokol notarial kasebut ditampilake kanthi jeneng beda kanggo saben cabang, dibutuhake prosedur konsolidasi. Kanthi cara sing padha, yen properti dibangun kanthi cara sing beda-beda, nanging padha, ora bakal nggabungake penggabungan properti, nanging konsolidasi. Nanging kaloro aspek kasebut kudu sah.

Tantangan paling gedhe bakal tansah sumber daya manungsa, ing sektor iki biasane tahan kanggo ngganti lan menehi saran yen samubarang kudu ditindakake mung kanthi siji cara. Ora ana pilihan liyane kajaba nggawe maneh awake dhewe lan nglindhungi. Rotasi kanggo tujuan politik bisa uga duwe bathi, sanajan waspada manawa bakal dadi ancaman paling gedhe. Yen bisa ditrapake kanthi sah, outsourcing minangka dosa dosa, manawa kepentingan pribadi sing luwih rumit bebas.

6. Pungkasan:

Kaya sing dakkandhakake ing wiwitan, obyek artikel iki ora nyoba ngluncurake resep sihir. Utamane amarga kasunyatan institusi ing saben negara pancen rumit, dudu amarga aspek teknis utawa legal, nanging amarga posisi kekuwatan lan kurang ndeleng panguwasa. Nanging, conto kasebut nuduhake manawa bisa nindakake perkara sing narik kawigaten ing negara katelu, yen wayahe kamulyan digunakake kanggo ngatasi aspek sing ora bisa dibalekake maneh. Negara liya nindakake kanthi kurang akeh wong bodho, lan negara liya uga wis nglakoni kahanan sing luwih apik lembaga padha perang kanthi integrasi nyata. 

Registrasi properti adhedhasar akal sehat. Transaksi hak properti wis ana wiwit manungsa nemokake tetanen, lan ngerti manawa bisa nggawe pamukiman manungsa.

ladrangan tanah pendhudhukan

Grafik nuduhake bagian saka literatur agama kita, ing ngendi istilah sing katon metu saka ijol-ijolan hukum yurisprudensi, karo biaya lelungan sing mbayar, ing dhuwit logam berharga sing diukur ing imbangan -apa sing apik kanggo pejabat apa wae sing saiki-. Ora ana sing mangu-mangu babagan kepastian properti kasebut utawa regane hak kasebut ing «Open Shuttle«. Mesthine, yen kita pengin ngubungake kadastre lan registri ing tanggal kasebut, kita bakal nemoni masalah sing padha, lan kerja konsultasi sing padha kanggo para perokok herbal kaya kita.

Ing kasus Honduras, saiki amarga versi anyar saka sistem, proses sing dimodelake meh padha penting karo aspek-aspek sing ora digayuh, amarga bisnis kasebut padha, lingkungane bakal ora owah, proses bakal ganti. Ing jagad inovasi teknologi sing kita lakoni, ing antarane nalika aku wiwit nulis artikel lan tanggal yen sampeyan sengaja maca, ana teknologi anyar sing nawakake solusi kanggo ngrampungake masalah Registri-Cadastre, lan telung konsultan anyar sing nawakake layanan Kita kudu eling yen teknologi mung input; keseimbangan antara tekanan antarane pasokan teknologi lan panjaluk modernisasi minangka standar.

Nggabungake Registri lan Kadastre minangka bab sing kudu diwiwiti. Yen mung teori, lan ora nate diwiwiti, mula bakal fiksi ilmiah. Bener utawa salah, sawise diwiwiti, butuh seni luwih akeh tinimbang seni kanggo urip. Nanging proses kasebut apik banget, saengga meh ora bisa ngenggoni sawetara wong sing duwe cakrawala sing jelas, amarga solusi kanggo kabeh kasus yaiku sumber daya manungsa sing ana, sing dadi spesialis ing masalah dhewe: Registri, Registri Tanah, Manajemen Lahan, otomasi , sistematisasi lan ... sawetara ganja sing inspirasi. 🙂

Tantangan anyar bakal teka. Setengah artikel liyane wis cedhak.

2 Mbales "6 aspek sing kudu dipikirake ing Registri - Integrasi Cadastre"

  1. Aku ora ngerti apa aku ngerti babagan pitakon, lan yen dheweke luwih saka siji. Aku bakal nyoba

    Artikel saka hukum Honduran ujar manawa yen ana prabédan karo akta lan cadastre, lan tapel wates durung owah, lan informasi cadastral nganti saiki, informasi cadastral dadi utama. Pramila pangguna kudu ngganti tulisane. Perbuatan kasebut kudu netepi katrangan teknis saka rekaman cadastral.

    Ing kasus pemeriksaan, sing ora mbutuhake kode cadastral, kayata kasus sing ana hubungane karo litigation, ora perlu ngasilake kode cadastral. Mung ngrekam pangukuran (Rekam Survei 19152).

    Watesan sing digawe dening sistem kanthi cara otomatis, kanthi nganalisa kanthi ngrancang plot sing ndemek luwih dhisik, banjur sing ndemek karo kabecikan umum, nganalisa ing sisih liya. Kanggo data pindah menyang skema spatial, kabeh ditindakake ing paket ing BD, yen data ora pindah ing Geografi, kabeh ditindakake VBA sing disimpen ing server, kanthi mabur. Yen ora ana survey lan ora duwe plot sing wis ditemtokake, nanging yen sampeyan duwe data lapangan sing gandhengane, bisa diowahi dadi Point Parcel, supaya ora ilang informasi sing diklumpukake, utawa mlebu konflik amarga ora duwe geometri sing diukur. Nanging ora ana data data cadastral sing ora ana ing sistem kasebut.

  2. Aku kepengin ngerti babagan kepiye kunci kadaster sing njlimet lan yen tumindak adol tanah duwe kabecikan ideologi, yaiku, dheweke ujar yen ing sisih Lor ana wates wong X lan ing sisih Wetan dadi wates wong Lan ora ana X utawa Y ora duwe properti sing dadi wates ing wates mung loro wates ing sisih kidul kanthi jalan umum lan sisih kulon karo dalan tetanggan.

    Gracias

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.