9.1 .X lan .Y Dot Filters

Obyek referensi minangka "Saka", "midpoint antarane 2 TCTerms" lan "Extension" kita ngerti carane Autocad bisa nunjukaké TCTerms sing ora persis cocog géomètri obyek ana nanging bisa saka idea iki sing programer duwe tapped kanggo desain drawing alat liyane disebut "titik saringan" kita bisa ilustrasi sapisan.

Upaminipun kita duwe garis lan rong bunderan ing layar lan kita pengin nggambar sawijining segi empat sing vertex pisanan pas karo sumbu Y kanthi pusat bunder paling gedhé lan sumbu X karo titik pungkasan kiwa. Sing nyebabake yen titik pisanan saka persegi panjang bisa minangka titik referensi saka loro obyek, nanging ora ndemek.

Kanggo njupuk kauntungan saka referensi kanggo obyek minangka gabungan kanggo nilai kanggo sumbu X lan Y, kita nggunakake "Filter saringan". Kanthi filter kasebut, atribut geometris saka obyek - pusat bunder, umpamane - bisa digunakake kanggo nemtokake nilai X utawa Y titik liyane.

Ayo bali menyang persegi panjang, garis lan bunderan ing layar. Kita ngomong yen sudhut sudhut dobel pisanan sing nyuwun marang jendhela dhawuhe bertepatan karo koordinat X karo ujung kiwa, supaya ing jendhela perintah kita banjur nulis ". X" kanggo nunjukake yen kita bakal nggunakake referensi kanggo obyek nanging mung kanggo nunjukake nilai koordinat kasebut. Kaya sing wis kasebut, nilai koordinat Y pas karo pusat bunder utama. Kanggo nggunakake filter dot ing kombinasi karo referensi obyek, pencet ".Y" ing jendhela perintah. Sudut pérangan saka persegi panjang kasebut sambung ing sumbu X karo ujung lini, nanging ing sumbu Y karo pusat bunder cilik, supaya kita bakal nggunakake prosedur sing padha saka saringan dot.

Ing sawetara kasus, kita mung bisa nggunakake filter titik lan referensi objek mung kanggo koordinat X, lan kanggo koordinat Y kita menehi nilai absolut, utawa nilai absolut ing X lan filter Y-referensi. Filter-filter lan referensi obyèk sing ngidini kita bisa njupuk kauntungan saka lokasi obyek sing ana, sanajan ora ngukur utawa kanthi cocog karo poin-poin liyane.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.