Bandingkan ukuran negara

Kita wis nggoleki kaca sing menarik, sing disebut thetruesizeof, njupuk sawetara taun ing jaringan lan ing - ing cara sing banget interaktif lan gampang-, pangguna bisa nggawe perbandingan ekspansi permukaan antara siji utawa luwih negara.

Kita manawa sawise nggunakake alat interaktif iki, bakal bisa nduweni konsepsi sing luwih apik saka ruang kasebut, lan verifikasi manawa sawetara negara ora bener-bener nyathet peta kita. Uga, carane bisa katon ing lintang sing beda-beda. Beda visual antarane ukuran negara ing aplikasi iki digandhengake karo proyeksi Universal Transversal Mercator, negara-negara sing luwih adoh saka Ekuador, dituduhake duwe ukuran ekstra.

Kita nyakup sawetara banding minangka conto, sing dadi menarik. Kanggo nggunakake aplikasi kasebut, ketikake kaca web saka browser, lan sawise nampilake tampilan utama, dumunung ing mesin telusur, dumunung ing pojok kiwa ndhuwur, jeneng negara sampeyan pengin mbandhingake - jeneng ing basa Inggris-, Greenland dipilih (1).

Sawise dijenengi jeneng, siluet warna negara sing dijaluk (2) bakal katon ing layar. Mengko, kanthi kursor sampeyan bisa nyeret siluet iki, menyang panggonan sing dibutuhake, ing kasus iki, iku dilebokake ing Brasil (3).

Punika dipuntingali, amarga proyeksi kasebut nyorot ukuran Greenland, nggawe pracaya manawa luwih gedhe tinimbang Brasil, umpamane. Kanthi alat web iki, kebalikane wis dituduhake kanthi bener, kahanan sing padha karo Canada, kanthi permukaan total, meh padha karo negara sing dumunung ing sisih lor Amerika Kidul.

Salah siji kemungkinan sing ditawakake alat iki yaiku rotasi siluet negara, kanthi cara mawar saka angin, sing ana ing pojok kiwa ngisor web. Kanthi cara iki, siluet sing dibutuhake bakal diselehake karo panggonan sing luwih apik, ing permukaan, kanggo nemtokake manawa kabeh isine

Saiki, sawisé ndeleng cara gawé platform, kita milih sawetara conto, supaya bisa ndeleng kanthi jelas, carane ngapusi sawetara peta bisa, gumantung projection cartographic. Uga amarga kita arang mikir mbandhingake negara-negara sing ana ing konteks sing beda-beda; minangka conto, SmartCity sing misuwur ing kabeh Singapura, ukurane mung saka wilayah metropolitan Madrid.

Conto

Spanyol lan Venezuela

Kita miwiti kanthi perbandingan banget antara Spanyol lan Venezuela, ing pandang sepisanan, Spanyol katon luwih akeh tinimbang Venezuela. Nanging, nalika ndeleng gambar ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng manawa Spanyol (warna oranye) meh meh kabeh ana ing permukaan Venezuela (werna kuning), kajaba Kepulauan Canary, sing bakal ditemokake ing lemah Peru. Yen kita mbandhingake total area loro, prabédan superficial bakal dadi 44%, yaiku, Venezuela luwih gedhe tinimbang Spanyol 1,5 kaping.

Ecuador lan Swiss

Antarane Ekuador lan Swiss sing beda banget, ayo deleng rong kasus. Ing wiwitan (1) bisa ndeleng carane Ecuador (werna ijo) ngluwihi perpanjangan ing Swiss (werna kuning), lan pulo kaya Galapagos bakal dumunung ing Samudra Atlantik Lor. Ing kasus kapindho (2), ngasilake perbandingan, sabanjure, bisa ngomong manawa paling sethithik 5, wilayah Swiss bakal nglebokake area total Ekuador.

Kolombia lan Inggris

Conto liyane yaiku Kolombia lan Britania Raya, sing bisa ditemokake ing ngarep - uga minangka sing paling awal, bisa ditemokake manawa wilayah lumahing Britania Raya luwih gedhé, amarga lokasine (lor lor) ing peta sing tansah Kita weruh saka sekolah.

Ing kasus sing pisanan, sampeyan bisa ndeleng apa Kolombia (ijo), bisa ngemot ing papane, kabeh wilayah Inggris (werna ungu). Kanggo mangerteni sing luwih apik, kita njupuk pirang-pirang siluet saka Britania Raya, kita nyelehake ing Kolombia, lan asil kasebut paling ora 4,2 bisa mbentuk Republik Kolombia.

Iran lan Meksiko

Ing kasus Iran lan Meksiko, loro negara sing padha ing garis lintang sing padha, lan cedhak karo Ekuador, sing katon visual kanthi langka banget. Mulane, nalika nggawe bandhingane, ora ana bedane antarane loro wilayah kasebut. Bentenipun permukaan punika 316.180 km2Iku ora perwakilan, kaya sing kedadeyan ing kasus-kasus sing sadurunge diwenehake, sanajan mung area sing beda-beda meh telung wilayah Honduras.

Australia lan India

Bentenipun permukaan antarane Australia lan India yaiku km 4.525.6102, sing nuduhaké yèn ana prabédan ekstensif ing tlatah iki ing negara manca, manawa kita manggon ing njeron liyané, diamati manawa India (werna biru) nglambangaké kurang luwih 50% saka wilayah Australia (werna fuchsia) 1).

Paling ora 2,2 kadhangkala bisa mlebu India ing permukaan Australia, kaya sing katon ing gambar (2).

Korea Utara lan Amerika Serikat

Kita terus nggawe perbandingan, ing kasus iki, protagonists iku Republik Demokratik Korea (ijo), lan ing sisih wétan saka Amerika Serikat. Yen kita sijine siluet ing sisih wétan AS, iku bukti sing Korea nambah permukaan paling sethithik telung negara kasebut yakuwi North Carolina, South Carolina, lan Virginia.

Republik Demokratik Korea sing meh ora katon, bab wilayah Amerika Lor sing sithik. Yen kita nggawe perbandingan sing tepat, wilayah AS duweni wilayah 9.526.468 km2, lan Korea 100.210 km2, yaiku, kita mung bisa nutupi Amerika yen kita sijine 95 ing permukaan Korea.

Vietnam lan Amerika Serikat

Vietnam, luwih cilik tinimbang Korea (sadurunge kasus kasebut), perbandingan kasebut bakal digawe karo Timur Amerika Serikat, ing ngendi bisa dideleng, sing, kanthi wangun elongated, bisa manggoni sawetara negara ing negara iki - saka Washington, liwat Oregon, Idaho lan Nevada kanggo California.

Wonten ing hubungan antawisipun ekstensi, kita saged nyebataken, wilayah total Vietnam kedah dipunwangsulaken ing paling wekdal 28, kangge nutupi sedaya wilayah ing wilayah AS.

Singapura vs. wilayah metropolitan

Pungkasan, salah sawijine negara sing wis akeh tuwuh, ing taun-taun pungkasan, wis diidhentifikasi nganti saiki minangka pendekatan sing paling apik saka cerdas ing donya. Kanggo sing ora ngerti lokasi lan panyebarane, ana ing bawana Asia, papan iki nduweni area permukaan 721 km2.

Gambar kasebut nuduhake perbandingan Singapura karo wilayah metropolitan Meksiko DF (1), Bogotá (2) Madrid (3), lan Caracas (4).

Singkat, thetruesizeof minangka alat sing paling migunani, gampang dianggo lan luar biasa interaktif, sing bisa migunani banget kanggo tujuan pedagogis ing subyek kayata Geografi utawa Studi Sosial; uga budaya umum kanggo kabeh.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.