Cara ngundhuh gambar saka Google Earth - Google Maps - Bing - ArcGIS Perumpamaan lan sumber liyane

Kanggo akèh para analis, kita arep mbangun peta ing ngendi referensi raster apa wae platform kaya Google, Bing, utawa ArcGIS Imagery wis digambar, mesthine kita ora duwe masalah amarga meh wae platform nduweni akses menyang layanan kasebut. Nanging yen kita pengin ngundhuh gambar kasebut ing resolusi apik, banjur solusi kaya StitchMaps ilang, mesthine solusi paling apik yaiku SAS Planet.

SAS Planet, iku program free, asal Rusia, sing ngijini sampeyan kanggo nemokake, pilih lan download sawetara gambar saka platform utawa server beda. Ing server bisa ketemu, Google Earth, Google Maps, Yahoo, Bing, Nokia, Yandex, Navitel Maps, VirtualEarth, Gurtam lan bisa ditambahake kanggo wong-wong mau ing overlays gambar kados label utawa struktur dalan - kang disebut hybrid- . Antarane novelties, sampeyan bisa ndhaftar:

  1. dadi aplikasi sing pancen cepet, ora mbutuhake panginstalan apa wae, mung nglakoni eksekusi,
  2. kamungkinan ngetik file .KML,
  3. ukuran jarak lan rute
  4. kiriman saka data tambahan saka server liyane kaya Wikimapia,
  5. Ekspor peta menyang ponsel, kompatibel karo platform kayata Apple - iPhone.

Miturut conto praktis, bakal bisa nggambarake langkah-langkah kanggo ngekstrak informasi ing format raster saka samubarang platform sing kasebut. Salah sawijining kaluwihan paling gedhe yaiku gambar sing diundhuh liwat aplikasi iki georeferenced, yaiku wektu nyimpen ing pambangunan produk. Soko beda karo apa sing kedadeyan karo gambar Google Earth, bisa disimpen - diundhuh, nanging mbutuhake proses georeferencing sing sabanjuré, sing nerjemahake dadi sampah wektu.

Urutan langkah-langkah kanggo ngundhuh gambar

Raster milih area kapentingan

  1. Langkah pisanan kanggo ngundhuh file sing ngemot installer SAS Planet, ing kasus iki, versi pungkasan sing dirilis kanggo penggunaan umum ing Desember saka 2018 digunakake. Berkas sing diundhuh ing format .zip, lan supaya bisa mbukak, sampeyan kudu ngurangi isi kasebut kanthi bener. Yen rampung, rute tujuan mbukak lan eksplorasi Sasplanet dumunung.
  2. Nalika ngeksekusi program, layar utama aplikasi mbukak. Ana sawetara toolbar (werna ijo), lan menu utama aplikasi (warna abang), tampilan utama (werna oranye), zoom tampilan (warna kuning), situasi relatif (werna ungu) negara lan koordinat (werna fuchsia).
  3. Kanggo miwiti panelusuran, yen sampeyan mangerteni apa sing dibutuhake, sampeyan bakal nemokake peta tampilan utama, nganti tekan panggonan sing dipengini, ing salah sijine toolbar sing sampeyan pilih sumber informasi raster, ing kasus iki Google .
  4. Yen sampeyan pengin ngganti sumber informasi, mung diklik endi jeneng basa dituduhake, ana wis milih saka: Google, Yandex, Nokia, Kosmsnimki, Navteq, Genplan saka Moscow, GeoHub, Bing, Geoportal, Yahoo! , maps liyane, sajarah, tourism, maps marine, Space, maps lokal, OSM, ESRI, utawa Google Earth.
  1. Sawise pemilihan, pemilihan wilayah sing dibutuhake digawe. Gumantung marang cara raster ditampilake, server dipilih, kayata gambar Google sing digunakake, amarga ora ngemot mistik apa wae sing ana ing layar.

  1. Banjur, tombol diaktifake Shift, Kanthi iki area sinau bakal dipilih kanthi nggunakake kursor. Cukup klik ing pojok lan seret menyang lokasi sing dipengini, klik final digawe, lan jendhela mbukak, ing ngendi kita kudu nyetel parameter output saka gambar sing dipilih.
  1. Ing jendhela, sawetara tab sing diamati, ing pisanan saka wong-wong mau Download, tingkat zoom dipilih. Tingkat zoom beda-beda saka 1 nganti 24 - resolusi dhuwur. Nalika gambar dipilih, ing garis zoom, tingkat sing dituduhake, Nanging, ing jendhela iki bisa diganti. Iku uga nuduhake server saka prodhuk sing bakal diekstrak.
  1. Ing tab ngisor iki, paramèter output disusun. Khusus kanggo raster kanggo kasimpen karo informasi referensi spasial. Ing (1) kothak, ing format gambar dituduhake ing kothak (2) path output, kothak (3) ing server milih ing (4) kothak yen lapisan numpuki, ing kothak (5) ing nggambarake kasebut, banjur sawijining klompok disebut Nggawe file georeferencing (6), opsi sing paling trep ditandai, ing kasus iki .w, kualitas isih ditinggalake kanthi gawan ing 95%lan pungkasanipun klik miwiti,
  2. gambar wis diekspor ing format JPG, nanging bisa diekspor ing format ing ngisor iki: PNG, BMP, ECW (komprèsi wavelet penambahan), JPEG2000, KMZ kanggo Garming (JPEG overlays), RAW (single bitmap Graphic), GeoTIFF.
  3. Yen sampeyan mriksa folder ing ngendi gambar wis disimpen, file 4 bisa diidentifikasi, file .jpg raster, file tambahan, banjur jpgw diamati (iki berkas referensi sing digawe sadurunge .w), lan .prj sing kagayut karo gambar.

Raster tampilan ing SIG

  1. Sawise proses, file kasebut kabuka ing piranti lunak GIS kanggo bisa verifikasi yen gambar kasebut persis ing wilayah sing dibutuhake. Kanggo terus, ing proyèk ArcGIS Pro, lapisan kasebut dimuat ing format wangun, nuduhake panggonan ing ngendi gambar sing mentas diekspor kudu dilebokake.
  2. Nalika sampeyan mbukak, sampeyan bisa ndeleng manawa gambar cocog kanthi lengkap, kanthi unsur-unsur ing format wangun tampilan utama, yaiku, nganggo banyu banyu ing format vektor. Reservoir sing ana ing gambar kasebut nyetel lokasi poligon, mula dianggep kacathet kanthi becik

Nggunakake Sato

Yen sampeyan pengin njupuk data raster kanthi isi liyane, kayata dalan lan dalan, lan nggunakake piranti kasebut ing piranti seluler kanggo pangguna lokasi, prosès pemilihan area sing padha dileksanakake.

Bentenipun saiki data server Bing bakal dijupuk, ing versi kasebut dalan - dalan utama, tampilan utama mung nuduhake situs sing paling relevan, uga jeneng lurung-lurung utama, yen sampeyan terus nyedhaki tampilan utama, rincian sing terkait karo area sinau dimuat.

Saiki, yen raster sadurunge diwajibake nduwe data peta rute lan situs kapentingan sing dimuat, mung Sato - Sato, sing mung nglayang data saka panggonan referensi, kanthi gambar raster.

  1. Ing panel alat, ana tombol sing ditrapake lapisan, nalika ngetik ana, kabeh basis kartografi sing bisa ditapis nganggo raster ditampilake. Saka Google, OSM - Open Street Maps, Yandex, Rosreestr, Yahoo Hibrida, Hibrid Wikimapia, Navteq.
  2. Banjur, kanggo basis raster, server Bing Maps - Satelit digunakake, banjur dicithak ing menu kasebut Sato, lan ngaktifake minangka akeh sing dibutuhake, - iki kanggo nemtokake, sing saka Sato nduweni informasi spasial, kayata dipilah: Google, OSM, Wikimapia, lan Sato ArcGIS, tampilan raster karo lapisan superimposed dituduhake ing ngisor iki.

  1. Kanggo nyimpen gambar, kanthi data Sato, tampilan dipilih minangka ing kasus sadurungé, nanging wektu iki, nalika layar parameter gambar ditampilake, ing ngisor iki kapilih: ing tab nggawe, format output, path output, basis raster (Bing) diselehake, lan Lapisan lapisan - Hibrida Google dipilih - lan file referensi spasial .w.
  2. Sawise proses mbukak, gambar dibukak ing SIG utawa perangkat lunak pilihan sampeyan, lan diverifikasi yen gambar kanthi data sing disambung Google Hybrid wis bener diekspor. Label label unsur sing ana ing area kapentingan ditampilake, lan nalika ditata, dumunung ing ngendi papan banyu kudu ditempuh.

Proses artikel iki bisa ditemokake ing saluran Youtube Geofumadas

Pertimbangan pungkasan

Minangka bisa diverifikasi, panggunaan alat iki cukup prasaja, ora mbutuhake upaya utama kanggo mangerteni dinamika saben proses lan piranti sing nyusun. Mulane, penggunaane wis dianjurake.

Ora kaya prakarsa liya ing fungsi ngundhuh gambar georeferen, kayata kasus Stitchmap, évolusi sing diduwèni déning SASPlanet bisa ditransmisèkaké, sing kanthi cara konsisten ing saben updateé ditambahaké alat lan fungsi uga akses menyang layanan sing luwih akeh. Artikel iki wis digawe nggunakake versi stabil 21 Desember 2018, Nanging, kita nyedhiyakake link iki, saka kaca resmi, sing ngemot sawijining gudang versi-versi sing wis dirilis wiwit taun 2009.

Sugeng kanggo SASPlanet lan tahun-taun kontinuitas 10.

One Reply to "Cara ngunduh gambar saka Google Earth - Google Maps - Bing - ArcGIS Perumpamaan lan sumber liyane"

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.