Perbandingan GPS - Leica, Magellan, Trimble lan Topcon

Umumé, nalika nggawe peralatan topografi, perlu kanggo mbandingake GPS, stasiun total, perangkat lunak, lan liya-liyane. Geo-matching.com dirancang mung kanggo sing.

Geo-cocog yaiku situs Geomares, perusahaan sing padha nerbitake majalah kasebut GIM International. Yen kita elinga, prioritas utama jurnal iki yaiku kanggo nggawe review lengkap teknologi sing digunakake kanggo geomatika. Geo-cocog ora luwih saka njupuk revisi kasebut minangka tabel sing padha supaya kaputusan bisa digawe miturut kriteria sing luwih seragam.

Sistem wis berkembang banget, kanthi daftar saiki kategori 19, luwih saka 170 supplier lan luwih saka produk 500. Kategori kalebu:

  • Gambar satelit
  • Piranti lunak kanggo sensor gambar remote sensor
  • Stasiun kerja kanggo photogrammetry
  • Total Stations
  • Sistem navigasi laut
  • Kendaraan navigasi otonomi laut lan aerial
  • Sistem scan Sonar
  • Sonar images
  • Kamera digital aerial
  • Sistem pemindaian laser
  • Sistem GIS, perangkat keras lan piranti lunak kanggo seluler
  • Sistem navigasi inertial
  • Receiver GNSS

Kanggo nuduhake cara kerjane kita bakal nglakoni test karo papat peralatan GPS:

Perbandingan GPS

Iki minangka kasus yen kita kalebu perbandingan GPS:

  • Magellan / Spectra MobileMapper 100
  • Leica Geosystems Zeno 15
  • Topcon GRS-1
  • Trimble Juno

Kategori dipilih, banjur merek lan pungkasane tim. Ing sisih kiwa, tim sing dipilih ditandhani.

komparatif gps

Pemilihan mung ndhukung opsi 4, nanging bisa dibusak lan disenengi nalika sampeyan tetep nahan pilihan miturut kategori. Lan ing conto kita iki pamake GPS sing dipilih.

komparatif gps

Informasi kasebut diwenehake dening manufaktur peralatan kasebut, supaya yen ilang kasebut kesalahane.

Kasunyatan menarik, ing pangertèn GPS iki:

  • Taun peluncuran tim: Trimble Juno ana ing 2008, Topcon GRS-1 ing 2009 lan Leica lan Magellan ing 2010. Sampeyan ora bakal dadi referensi gedhe nanging nggawe alasan kanggo wektu lan marang tim comparison kudu digawe. Ing kasus iki, kita kalebu tim Trimble lawas kanggo ndeleng kepiye kabudayan anyar sing digabung saben taun, sing ndadekake perbandingan netral. Ana uga lapangan sing nuduhake yen isih ana ing produksi.
  • Kabeh, kajaba perangkat lunak nggawa Juno Trimble kalebu: Magellan ndadekake Mobile Mapper Field / Mobile Mapper Office sanajan uga ndhukung ArcPad, Leica Zeno 5 ndadekake Kantor Zeno / Zeno lan Topcon eGIS. Saka telung sampeyan bisa ndeleng manawa sing paling winates yaiku Zeno amarga ora ngidini nyunting atribut.
  • Kabeh, kajaba sing ndhukung Trimble Juno GLONASS
  • Minangka wektu panangkepan ing titik sing sepi, wektu paling cedhak yaiku Trimble Juno (detik 30), nanging maksimum yaiku Leica Zeno 5 (detik 120). Rong liyane ana ing 60 detik.
  • Kanggo sistem operasi, kabeh wong nggunakake Windows Mobile 6, kejaba Zeno 5 sing isih lawas nggunakake Windows CE. Uga ora ndhukung pemuatan data menyang server remot.
  • Kelemahane ing urip baterei yaiku Topcon, kanthi jam 5 wae, nanging liyane nyedhiyakake jam 8. Menehi tegese manawa kita nganggep yen dina kerja keras antarane jam 6 lan 8, njupuk komplikasi saka jarak lan transportasi ing wilayah akses ora resmi.
  • Ing istilah panyambungan, Zeno 5 luwih siap, sing ndhukung kabel kuna lan kertu GSM kanggo sambungan Internet.
  • Lan kanthi prasaja, garansi paling apik yaiku ing MobileMapper, sing menehi sub-metrik tanpa post-processing, centimetri kanthi post-processing lan sporta RTK kanggo millimeter. Sanajan nyatane Topcon ndhukung saluran liyane, ora cetha karo akurasi.

Dadi, yen sampeyan milih antarane klompok komputer 4 iki, opsi kasebut antara Spectra MobileMapper 100 lan Topcon GRS-1.

Apa ora ana ing perbandingan gps iki yaiku harga. Supaya kita bakal nggunakake Google Shopping kanggo tujuan kasebut:

  • MobileMapper 100 3.295,00 US $, kalebu piranti lunak kirim
  • Trimble Juno T41 1.218 US $ karo Windows lan 1.605 US $ karo Android
  • Topcon GRS-1 5.290,00 US $
  • Leica Zeno 5 ... ora ana rega ing Google Shopping nanging lumaku watara US $ 4.200

Ing kesimpulan, kita mikir iku layanan Geo-cocog sing menarik, utamane amarga ditemtokake kanggo milih pilihan paling apik sumber daya sing dibutuhake ing kolom geomatik.

Iku nganti pendidikan amarga ngluwihi comparison kanggo GPS sampeyan bisa ndeleng contone, total stasiun, piranti pandhu arah otonomi, gambar satelit saka bandingaken antarane supplier beda, beda antarane ArcPad kanggo iPad, Windows lan gaya anyar Android.

Wektu, pemungutan pangguna, panemu lan integrasi luwih saka pemasok bisa nggawe Geo-cocog karo titik pamikiran sing menarik.

Bukak Geo-matching.com

2 Balesan kanggo "Perbandingan GPS - Leica, Magellan, Trimble lan Topcon"

  1. Hello, apik esuk saka Spanyol.
    Kanggo bagean, pujinen inisiatif kanggo mbandingake sistem lan peralatan GPS sing beda, uga stasiun total.
    Bisa dadi referensi sing apik kanggo wong sing kasengsem ing entuk tim lan duwe karya sadurunge, saka sinau babagan lembar fitur data komersial.
    Titik negatif iku, sayang, peralatan sing ora diterusake wis rinci lan sing anyar ora ana ing pasar.
    Minangka artikel kasebut, mbok menawa ing taun 2013, ora ana sing difusi gedhe, nanging mokal yen tim Trimble sing paling mirip karo merek liya sing dibandhingake yaiku Trimble Geoexplorer GEO5.
    Trimble t41, uga dikenal ing bagean geopositioning liyane minangka JUNO5, ana sawetara modalitas, karo port 3G utawa ora, Android utawa Windows Mobile. Taun 2014 diperluas karo SBAS apik kanggo 1 meter.
    A Salam.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.