Perbandingan ArcGIS and Manifold GIS

Iku mung tugas titanic sing pangguna Manifold jenenge tomasfa wis rampung lan sing wis munggah menyang forum saka alat kasebut. Iku ngelingake aku yen karya Arthur J. Lembo nalika dheweke nindakake tugas banget sistematis piye carane karo ArcGIS lan Manifold ing rutinitas sing padha. Luwih saka pangertèn bédané, aku wis disabeti déning akèh tindakan sing dipisahaké kanthi subyek sing minangka dokumen sing nyinaoni banget kanggo mbandhingaké alat GIS nalika nggawe keputusan.

Perbandhingan kasebut adhedhasar matriks sing misahake integrasi kanthi rutinitas panggunaan normal, ora adhedhasar rutinitas sing Manifold nanging arcGIS, banjur diidentifikasi yen arupa ArcReader, ArcView, ArcEditor utawa ArcInfo. Ing sisih tengen dituduhake manifold GIS ora utawa ora.

Perbandhingan antara manifold lan arcgis

Pamrih forum iki bias lan rada sektarian, sing ora nggumun amarga iku forum kanggo aplikasi spesifik lan uga bakal kedadeyan yen forum metu saka kompetisi. Sampeyan uga migunani kanggo mangerteni sawetara filsuf pangembang Manifold.

Kanggo karya iki aku bisa ndeleng paling utamane:

  • Dhaftar rutin aplikasi GIS
  • Dhaftar wilayah sing dipikir ing aplikasi GIS
  • Mbandingake apa ArcReader karo ArcView, ArcEditor lan ArcInfo
  • Bandingkan ArcGIS dengan Manifold

Ing pungkasan, dokumen kasebut ora conclusive amarga fokus kanggo nggawe perbandingan sing mestine digunakake kanggo nggawe keputusan. Mesthi, perbandingan siji-kanggo-siji ora kaya prasaja, utamane amarga ArcGIS adhedhasar a alat dhasar lan kaping ekstensi utawa versi khusus sing diarahake menyang panggonan liyane. Manifold minangka alat sing nyoba kanggo nggawe rutin sing digunakake dening pangguna GIS, ing sawijining alat (senadyan nduweni skalabilitas) supaya akeh bab sing mbutuhake ekstensi ArcGIS ora kalebu nanging ing akeh bab iku ArcGIS ngluwihi apa wae karo kabeh ekstensi lan ndhuwur kabeh ing rega banget kurang.

Ing kene aku ninggalake daftar sing paling apik, mung ana judhul amarga saben rutin iki kalebu luwih saka tugas 1,100 lan ora ngilangi makna asli sing ditinggalake ing basa Inggris.

Interaksi Peta

  • Peta navigasi
  • Pitakon
  • Tabel
  • gambar
  • Jenis grafis
  • USA Routing (StreetMap ™ USA)

Tampilan Peta

  • Pemetaan umum
  • Data Tabel
  • Tampilan Data Vektor
  • Klasifikasi Data Vektor Tematik
  • Symbology
  • Tampilan Werna
  • Tampilan Data Raster
  • Raster Display: Aliran Cacat Aliran Piranti Data
  • Raster Display Statistics
  • Raster Display Resample Methods
  • Metode Klasifikasi Tampilan Raster
  • Raster Catalog Footprint Display
  • Raster Tools
  • Animation

Data Editing

  • Fitur Multipart (Titik, Jalur, lan Polygon)
  • Peta Navigasi Nalika Ngedit
  • Transformasi Data Vektor
  • Generalisasi
  • Koordinasi Geometri (COGO)

Raster Editing and Vectorization

  • Vectorize Kabeh Format Raster Didhukung ing ArcGIS
  • Integrasi ArcGIS
  • Raster Snapping Geometry
  • Lingkungan Raster Snapping
  • Penjejer Vektorisasi
  • Vektorisasi Otomatis
  • Parameter Vektorisasi
  • Pratinjau Vektorisasi
  • Pilihan Sel Raster
  • Raster Cleanup Environment
  • Raster Cleanup Painting Tools
  • Alat Dhukungan

Mobile - Integrasi GPS

  • Dukungan GPS
  • Tablet PC

Editing Multiuser Geodatabase

  • Umum Editing
  • Administration Geoprocessing
  • Versioning Geoprocessing
  • Editing Transaksi Pendek

Pengarsipan Multiuser Geodatabase

  • Tampilan lan Query
  • ngatur

Didistribusi Geodatabases

  • Ngatur Replikas
  • Ora bisa nyunting Editing Geoprocessing
  • Distribusi Geodatabases Geoprocessing

Data Gambar Referensi Tata Ruang (Georeferencing)

  • Tools
  • Metode Transformasi
  • Nyimpen Informasi Referensi Spasial
Manajemen Data

  • Umum
  • Telusuri GIS Data Miturut
  • Ngatur Data Cakupan
  • Pengantar Integrasi UML / KASE
  • Administrasi Geodatabase
  • Impor Gambar Impor / Ekspor

Validasi Atribut

  • Subtipe Geoprocessing
  • Domain Geoprocessing
  • Nggawe lan Ngowahi Hubungan antarane Fitur
  • Geodatabase Relationship Behavior
  • Relationship Class Geoprocessing

Topologi

  • Tampilan Peta
  • Editing
  • Topologi Geodatabase Pelanggaran
    Ndandani Operasi
  • Topologi Manajemen Geodatabase
  • Aturan Topologi Geodatabase
  • Geoprocessing

Jaringan

  • Analisis Jaringan Utilitas
  • Manajemen Data
  • Aturan Konektivitas Jaringan Geometris
  • Pengeditan Jaringan Geometris

Referensi Larikan (Rute)

  • tampilan
  • Editing
  • Geoprocessing

Metadata

  • Umum
  • Ndeleng Metadata Nggunakake Various Gaya
  • Geoprocessing

Lingkungan Geoprocessing

  • Kerangka Aplikasi
  • Analysis
  • konversi
  • Pengumpulan
  • Fitur gabungan
  • Generalisasi
  • Manajemen Tabel
  • Pr
    ojek
  • Topologi
  • Umum

Geoprocessing

  • lingkungan
  • Lingkungan Scripting sing Didhukung
  • Manajemen Data Umum
  • Perbandingan Data
  • Manajemen Tabel
  • Manajemen Lapangan
  • Fitur Manajemen Kelas
  • Manajemen Fitur
  • Gambar Geodatabase
  • Generalisasi
  • Proyeksi lan Transformasi
  • Manajemen Raster
  • Raster Conversion
  • Raster Transformation / Projection
  • konversi
  • Layers and Table Views
  • Analisis Inti
  • Alat Statistik Spasial-Menganalisis Pola
  • Clustering-Mapping Tools
  • Alat Statistik Wilayah-Ngukur Distribusi Geografis
  • Analisis Spatial Analisis-Modeling Spatial Relationships
  • Alat Statistik Wilayah-Rendering
  • Alat Statistik Utilitas-Spasial
  • Alat Multidimensi
  • Manajemen Ruang Kerja
  • Manajemen Database
  • Tabel Nggabung
  • Data Indexing
  • Manajemen ArcGIS Server

Senajan karya wis rampung kanthi bebarengan dening pangguna forum, kene sampeyan bisa ngundhuh file lengkap

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.