Ngubah koordinat geografis desimal kanggo derajat, menyang UTM lan tarik ing AutoCAD

Cithakan Excel iki pisanan digawe kanggo ngonversi koordinat geografis menyang UTM, saka format desimal tekan derajat, menit lan detik. Cukup apa nentang template sing sadurunge digawe, kaya sing katon ing conto:

Geografis koordinat

Tambahan:

  • Panjenenganipun concatenates mau ing chain
  • Ngonversi kanggo koordinat UTM, kanthi pilihan kanggo milih Datum
  • Concatenate the dot command kanggo nggawe points ing AutoCAD karo Copy / paste tunggal
  • Konsulen dhawuh polyline kanggo nggambar poligonal karo Salinan / tempel

Geografis koordinat

Carane operasi ngowahi koordinat geografis menyang UTM rampung:

Geografis koordinat

  • Kanggo nggawe kothak input, sampeyan nyetel situs ing sel. Iki rampung karo tab Data, ing pilihan validasi data. Kita milih sing mung ndhukung data desimal antarane -180 lan 180 sing maksimal sing ndhukung dawa. Banjur pesen kesalahan nuduhake yen data ora diijini. Ing kasus garis lintang, kasebut dituduhake ing antarane -90 lan 90.
  • Kanggo milih hemisphere ing dawane, sing ana ing kolom G, sel wis kahanan, yen koordinat negatif, nulis teks W, yen positif, teks E.

Iki rampung karo rumus = YES (G37 <0, »W», »E»)

  • Ing cara sing padha karo garis lintang sing ana ing kolom H, yen koordinat negatif, huruf S ditulis, yen N. positif.

Rumus bakal = YES (H37 <0, »N», »S»)

  • Kanggo ngekstrak derajat, nilai absolut digunakake lan nomer dipotong karo nul decimal = ABS (TRUNCAR (G37,0)) Kanthi cara iki, -87.452140 bakal dadi 87
  • Kanggo ngekstrak menit, nilai asli saka nilai sing dipotong bakal dikurangi, supaya mung dekade tetep (0.452140) lan nilai sing dikalikan dening 60, sing jumlah total menit ing gelar. Punika dipotong menyang node panggonan-panggonan desimal lan kanthi mangkono dipikolehi yen ing 0.452140 ana menit 27 = TRUNK ((ABS (G37) -J37) * 60,0)
  • Ngubah koordinat geografi ing UTMKanggo entuk detik, Multiply decade (0.452140) dening 3600 sing nomer detik ing gelar (60 × 60), lan subtract apa sing wis ditolak, sing menit (27) multiplied dening 60. Banjur sawijining pambulatan ditrapake, kanthi sel referensi endi ana decimals supaya bisa disetel kanggo rasa. Dadi sampeyan duwe detik 7.704. =REDONDEAR((((ABS(G37)-J37))*3600)-(K37*60),$L$5)
  • Kanggo concatenate command point, string _point diterapake, supaya mung sel disalin menyang baris perintah AutoCAD = KONKAT («_ titik«, ROUND (S37,2), »,», ROUND (T37,2)). Kajaba iku, dhawuh polyline = KONCATENATE («_ pline«, ROUND (S37,2), »,», ROUND (T37,2)). Rounding wis dileksanakake supaya ranté sing dawa banget ora digawe.

Ing cithakan ana sawetara tips kanggo nglakokne aksi sing terakhir iki.

Saka kene sampeyan bisa ngundhuh cithakan, mbayar karo Kertu kredit utawa Paypal.



Sinau babagan cara nggawe iki lan template liyane ing Kursus ngapusi Excel-CAD-GIS.


16 Balesan kanggo "Ngonversi koordinat geografi desimal menyang derajat, kanggo UTM lan digambar ing AutoCAD"

  1. Dear konversi kanggo UTM ora bener, nilai ora bener, please bantuan yen aku nindakake soko salah

  2. Aku ngormati komentar sampeyan nanging sampeyan durung ngerti. Artikel kasebut nerangake babagan carane sampeyan bisa nindakake dhewe, kaya sing dakkandhakake.

  3. Priksa email, kalebu spam. Yen sampeyan duwe masalah liyane, hubungi kita ing email sing katon ing panrimo.

  4. Apa sampeyan bisa mbantu aku, aku nggawe tuku karo kertu lan aku ora bisa ngundhuh bantuan cithakan kanthi gampang

  5. Ya, sampeyan ora kejawab.

    Kabeh template gratis kanggo rong minggu kapisan sawise publikasi, banjur undhuhan diisi.

    🙂

  6. Ora samesthine dheweke adol template kasebut, aku ngerti biaya apa sing ditrapake nanging apik sing bakal ditindakake, kanca-kancané Geofumadas dadi setengah hard hahaha. 🙂

  7. Ngendi aku bisa ngundhuh? template lan luwih akeh ora bisa (cetha liwat pembayaran paypal) thanks

  8. Cukup apik! THANK YOU FOR SHARING KNOWLEDGE.
    GREETINGS FROM MEXICO.

  9. banget! KOMUNIKASI SEBAGAI RUANG KNOWLEDGE

  10. Piranti sing migunani, mbantu aku akeh, matur nuwun kanca, salam saka negara Guanajuato, Meksiko

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.