Panentu dening MapServer

Njupuk kauntungan saka obrolan anyar karo institusi Cadastral sing looking for apa sing bakal nerbitake peta, kene aku ngringkes paling penting bab bali reseks saka topik menyang masyarakat. Mungkin ing wektu iku bakal mbantu wong sing kepengin nggawe keputusan utawa nyuwun bantuan geofumed.

Apa MapServer

Skenario iki yaiku wong, sing wis dipikirake dening GeoWeb Publisher, Bentley, amarga dheweke isih duwe lisensi Discovery Server, leluhur iki, bali ing taun-taun bledug. Alasan liya kok padha tertarik karo Bentley yaiku pemetaan kasebut ing Microstation Geographics, kanthi aplikasi VBA kanggo konstruksi lan pangopènan peta cadastral.

Sadurunge ing blog (Ugly - Langka minangka kanca ngandika) nuduhake carane nggawe layanan peta web, nggunakake Manifold GIS, minangka alternatif murah. Aku uga ngandika dina siji babagan keuntungan saka Geoweb Publisher saka Bentley minangka solusi nalika ana dhuwit luwih akeh. Iki menehi kontinu kanggo post lawas sing Aku nggawe banding antarane macem-macem aplikasi kanggo publikasi peta online.

Sawise obrolan, aku mutusaké kanggo pindhah menyang MapServer, topik sing dakkarepake kanggo ngekspor dina-dina sing bakal teka. Mulane, nyoba nguji platform open source liyane sajrone sisa taun, nanging ing lingkungan web.

banner MapServer ora aplikasi GIS, utawa uga ndalang, kayata kaca. Iku lair minangka inisiatif Universitas Minnesota, mula logo kasebut teka saka patemon antara Minnesota lan Mississippi. Dina iki minangka referensi ing layanan dhistribusi web sing disebarake, amarga amarga asal saka Anglo-Saxon. Minangka aplikasi iki ana sawetara sudhut -banget sudhut banget-, Aku seneng kesederhanaan, sing paling gampang kanggo pangguna anyar; kabeh sihir sing ana ing penanganan berkas .map sing bisa digawe saka program kaya QGis utawa ngerti logika kanggo mapscript kanggo eksploitasi basa kaya PHP, Java, Perl, Python, Ruby utawa C #.

Aplikasi liyane sing dikembangake ing MapServer "dadi"Kaya Chamaleon, Cartoweb, Ka-peta lan Pmapper. Iki dianjurake kanggo pangguna kurang domain kode, sanajan iku becik kanggo mangerteni logika primitif MapServer.

mapserver install

Conto ditampilake yaiku, mung conto karya sing kita lakoni saiki. Kanthi ijin lan ngerti yen layanan iki bakal kasedhiya kanggo umum ing sawetara minggu lan banjur bisa ndeleng apa sing digunakake.

Aplikasi web sing ana liyane

Kanggo iki, aku bakal nggunakake Yayasan minangka referensi OSGeo, sing minangka salah sawijining prakarsa sing paling kreatif ing babagan keberlanjutan lan standarisasi sumber terbuka ing lapangan geospasial. Senajan aku ngakoni yen ana wong liya.

  • Mapbender, cukup popularized, digunakake minangka klien tipis jejere Mapserver ing kasus IDE Guatemala. Alesan kanggo mréntahaké iku dikembangaké kanggo PHP lan JavaScript, loro kombinasi sing paling umum dipigunakaké ing situs web iki.
  • Mapbuilder, sing teka akhire ing versi 1.5 lan digabungkan karo Open Layers. AJAX thing ... iku kaendahan.
  • Bukak Lapisan, keajaiban yen sampeyan pengin nggabungake Google utawa Yahoo Maps utawa nambahake cache ing penyebaran raster.
  • Mapguide Opensource, misuwur banget kanggo hubungane karo AutoDesk. Kuwat mati, ing rasa sing dikarepake.
  • Degree, kabeh dianggo standar. Kanthi akeh potensial ing Eropah. Amarga stabilitas ing dhukungan GML, disaranake minangka alternatif netral kanggo implementasi proses web ing inisiatif INSPIRE.

mapserver install Solusi liya ing inkubasi OSGeo yaiku:

  • Geoserver, sawijining potènsi paling gedhé yaiku pangembangan babagan Jawa. Kanthi akeh penawaran kayata Open Lapres nalika nggabungake Google Maps, Google Earth, Yahoo Maps, kalebu ArcGIS.
  • Geomatics kang kalebu klien tipis, desktop lan web.
  • MapFish, kanthi fokus prioritas marang Pyton nanging uga salah sawijining sing paling ora didokumentasikan (online).

Keunggulan MapServer

Kompatibilitas karo standar OGC. Mbok menawa sing paling apik, senadyan ing aplikasi open source iki kabeh apik, sethithik babagan WMS, WFS, WCS, GML.

  • Layanan Peta Situs Web (OGC: WMS) 1.0.0, 1.0.7, 1.1.0 lan 1.1.1
  • Layanan Fitur Web (OGC: WFS) 1.0.0, 1.1.0
  • Layanan Cakupan Web (OGC: WCS) 1.0.0, 1.1.0
  • Geografi Markup Language (OGC: GML) 2.1.2, 3.1.0 Level 0 Profil
  • Dokumen Konteks Web Peta (OGC: WMC) 1.0.0, 1.1.0
  • Gaya Layer Deskriptor (OGC: SLD) 1.0.0
  • Spesifikasi Encoding Filter (OGC: FES) 1.0.0
  • Layanan Pengamatan Sensor (OGC: SOS) 1.0.0
  • Pengamatan lan Pengukuran (OGC: OM) 1.0.0
  • SWE Umum (OGC: SWE) 1.0.1
  • OWS Umum (OGC: OWS) 1.0.0, 1.1.0

Nglayani data liwat pedoman Konsorsium Open Gis, bakal nggawe program apa wae kanggo wong tanpa alangan. Saka AutoDesk Civil3D, ArcGIS. Bentley Map, nganti gvSIG, QGis, lan liya-liyane. Malah Google Earth / peta liwat wms.

Mbandingake karo aplikasi sing sadurunge aku kerjo bareng karo (GeoWeb Publisher and Manifold GIS), MapServer ngluwihi wong-wong mau kanthi gadhah akeh difusi, produk saka kaca sampeyan nduweni cukup informasi, dikembangake conto, tanpa nyebutake komunitas pangguna. Ing kasus GWP sampeyan kudu ngerjake akèh karo kuku lan apa ana Manifold ing Spanyol banget sethithik -ninggalake metu sampeyan egeomates supaya ora entuk kontradiksi-.

El dhukungan data Iku apik. Iku ora swarga nanging cukup cedhak:

  • Data vektor utawa Geodatabase: Wangun file, GML, PostGIS lan siji liyane donya liwat OGR, kalebu DGN.
  • Data raster: TIF Geo-Referensi lan apa sing kita arep liwat GDAL.
  • Saka output, sampeyan bisa nggawe jpg, png, pdf lan mesthi, standar OGC.

Banjur ana multiplatform support. MapServer bisa mbukak ing IIS, sing ndadekake gampang kanggo pangguna Windows / PC. Uga ing Apache, karo apa sing bisa mbukak ing Windows lan Linux, ora mung kanggo ngawula data nanging kanggo navigasi. Ing kasus Manifol
d, publikasi mung IIS, yen sampeyan ngobrol karo wong-wong mau babagan Apache nyebabake kemacetan, sanajan ana sing nggawe sing pirouettes. Lan ing kasus Bentley, mung Windows, kalebu penyebaran web minangka ActiveX sing mung lumaku ing Internet Explorer, kajaba sampeyan ngrokok IDPR menyang ndhuwur ing kartrij papan.

Ora perlu ngomong, ora ngurus mbayar lisensi. Lisensi karo Universal Manifold bakal ana ing urutan $ 600, sing saka Bentley GWPublisher kanggo US $ 10,000 karo pangguna sing terbatas lan manawa saka GIS Server US $ 15,000 munggah.

Pungkasan, aku weruh kauntungan gedhe ing pangembangan. Nggoleki wong sing nggarap MapServer ora gampang, nanging luwih gampang tinimbang karo aplikasi liyane, malah adoh saka sing kita lakoni saiki. A pangembang sing mangerténi guts kanggo Bentley GWPublisher ora supaya gampang kanggo nggoleki, kudu ngerti Project Wise, Geographics, VBA lan Microstation Bentley Map kanggo njupuk kauntungan saka pembangunan API ing Bentley Geospatial Server (Sanajan aku ngakeni yen ana barang sing apik ana ing kana). A pangembang Manifold GIS, angel banget sanajan mung NET, lan salah siji saka GIS Server, asuransi bakal ngisi daya gumantung kakehan lisensi.

Cara instal ing langkah 5

mapserver installOra ana pirang-pirang langkah, uga awal Genesis:

  1. Unduh OSGEO4W saka kene
  2. Instal, minimal MapServer, Apache lan conto.
  3. Instal Apache lan nggawe layanan (utawa angkat direktori liwat IIS).
  4. Angkat layanan kasebut
  5. Jalanake conto ing browser

Ya, kaya jinis iki, antarane ayat 1 lan 2 ana sawetara perkara sing kedaden ing pambrontakan Iblis. Umumé, sampeyan bisa miwiti layanan liwat http: // localhost / utawa njupuk peperangan, nanging sampeyan sinau.

Bakal ana ing sabanjure sing bakal kita jelasake.

7 Balesan kanggo "Panentu ing MapServer"

  1. Halo Eulises. Sawijining dina, sampeyan bakal nyritakake babagan asap sing sampeyan lakoni karo C #, saka sing dakdeleng ing web.

    regards

  2. kok ora nglakoni kanthi cetha c lan sql server 2008 utawa wis nganggo peta jenis posgrest lan publikasi lan supaya sampeyan ora bisa ngatasi masalah domain lan supaya sampeyan mung goleki server karo asp.net

  3. pengalaman apa waé karo sumber daya Mapguide ?? Aku wis nginstal iki kanggo sawetara, nanging nalika aku miwiti master aku entuk kasalahan sambungan menyang server ... tutorial ing Spanyol bakal banget mbiyantu, thanks =)

  4. Hello, Aku banget kasengsem ing mapserver, sawetara iku aku bisa kanggo sijine bebarengan, sapunika Aku fokus ing ngembangaken aplikasi pemetaan ing ril, sampeyan ora duwe idea carane? utawa pranala sawetara bantuan .. matur nuwun kanthi sanget

  5. Sampeyan kudu nelusur perusahaan sing nawakake hosting nganggo peta sing kalebu ing layanan kasebut.

    Uga http://www.hostgis.com/

    Kanggo nglayani saka level intranet cukup gampang, amarga mung nganggo IP mesin sing nduweni layanan sing digedhekake (uga 192.168.0.129) bisa akses saka komputer liyane ing jaringan sing padha utawa kelompok kerja.

    Yen sampeyan pengin ngladeni ing Internet, ngati-ati manawa mesin sing dadi server dadi sambungan Internet sing luwih akeh utawa kurang, lan IP umum digunakake uga (80.26.128.194). Alesane yaiku IP sing digunakake peralatan kasebut nalika nyambung menyang Internet, sing diwenehake dening layanan Internet, sanajan umum, ganti saben-saben diakses lan ngurus manawa wis tetep, amarga alasan iki perlu mbayar.

    Yen sampeyan ora pengin ngakses nomer IP kaya sing sadurunge, sampeyan kudu mbayar domain lan layanan DNS, sing bisa sampeyan duwe alamat sing luwih gampang http://www.eldominio.com. Sampeyan uga bisa pangalihan karo subdomain utawa layanan sing nawakake kaca kayata http://www.no-ip.com

  6. Sugeng blog sing wis dakkandhakake kanggo sawetara wektu saiki. Sanajan aku ahli biologi, aku kerja ing masalah GIS. Paling taun aku sinau nggunakake MapServer rada lan apik banget. Nanging aku duwe pitakonan sing aku durung nampa jawaban. Apa perusahaan hosting ora nyimpen MapServer? Apa asil sampeyan kudu nggunakake komputer sampeyan dhewe lan nggunakake jaringan internet domestik?

    Aku pengin nglakoni proyek liyane karo program iki, nanging aku ora duwe cara kanggo nggantung ing jaringan.

    Yen wong mangerténi jawaban kasebut bakal ditampa kanthi apik.

    Salam,

    Martiño

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.