Panentu dening MapServer

Nggunakke obrolan anyar karo institusi Cadastral sing pengin nerbitake peta, ing kene aku ngringkes prekara-prekara sing paling penting kanggo nylametake subyek kasebut menyang komunitas. Mbok manawa ing wektu kasebut bakal mbantu wong sing pengin njupuk keputusan utawa njaluk pitulung geofumado.

Apa MapServer

Skenario iki yaiku wong, sing wis dipikirake dening GeoWeb Publisher, Bentley, amarga dheweke isih duwe lisensi Discovery Server, leluhur iki, bali ing taun-taun bledug.  Alasan liya kok padha tertarik karo Bentley yaiku pemetaan kasebut ing Microstation Geographics, kanthi aplikasi VBA kanggo konstruksi lan pangopènan peta cadastral.

Sadurunge ing blog (Ugly - Langka minangka kanca ngandika) nuduhake carane nggawe layanan peta web, nggunakake Manifold GIS, minangka alternatif biaya murah. Aku uga ngandhani sawijining dina babagan mupangate Geoweb Publisher saka Bentley minangka solusi nalika ana perak liyane. Iki kanggo menehi kontinuitas ing jabatan lawas sing Aku nggawe banding antarane macem-macem aplikasi kanggo publikasi peta online.

Sawise obrolan, kita mutusake arep menyang MapServer, sawijining topik sing dakkarepake bisa dimanfaatake ing sawetara dina sabanjure. Mangkene, miwiti nyoba platform open source liyane suwene setaun, nanging ing lingkungan web.

banner MapServer dudu aplikasi GIS, malah ora pura-pura, kaya sing diandharake ing sawijining halaman. Lair kasebut minangka inisiatif saka Universitas Minnesota, mula logo kasebut teka saka pertemuan kali Minnesota lan Mississippi. Saiki dadi patokan ing layanan peta web sing nyebar, bisa uga amarga asale Anglo-Sachon. Minangka aplikasi iki, ana macem-macem -banget sudhut banget-, Aku seneng kesederhanaan, sing paling gampang kanggo pangguna anyar; kabeh sihir sing ana ing penanganan berkas .map sing bisa digawe saka program kaya QGis utawa ngerti logika kanggo mapscript kanggo eksploitasi basa kaya PHP, Java, Perl, Python, Ruby utawa C #.

Aplikasi liyane sing dikembangake ing MapServer "dadi”Kayata Chamaleon, Cartoweb, Ka-map lan Pmapper. Disaranake kanggo pangguna sing ora duwe kode, sanajan luwih becik ngerti logika primitif MapServer.

mapserver install

Tuladha sing ditampilake yaiku, mung conto karya sing saiki ditindakake. Kanthi ijin lan ngerti manawa layanan iki bakal kasedhiya kanggo umum sajrone pirang-pirang minggu banjur bisa ndeleng manawa bisa digunakake.

Aplikasi web sing ana liyane

Kanggo iki, aku bakal nggunakake Yayasan minangka referensi OSGeo, sing minangka salah sawijining inisiatif sing paling kreatif babagan keberlanjutan lan standardisasi sumber terbuka ing bidang geospasial. Sanajan aku ngakoni yen ana liyane.

  • Mapbender, cukup populer, digunakake minangka klien tipis karo Mapserver ing kasus IDE Guatemala. Alesan sing narik kawigaten yaiku digawe kanggo PHP lan JavaScript, loro kombinasi sing paling akeh digunakake ing web saiki.
  • Mapbuilder, sing teka akhire ing versi 1.5 lan digabung dadi Open Layers. Babagan AJAX… yaiku kaendahan.
  • Bukak Lapisan, keajaiban yen sampeyan pengin nggabungake Google utawa Yahoo Maps utawa nambahake cache ing penyebaran raster.
  • Mapguide Opensource, misuwur banget kanggo hubungane karo AutoDesk. Bakal kuwat mati, ing rasa apa wae sing sampeyan karepake.
  • Gelar, cukup ngrokok ing standar. Kanthi akeh potensial ing Eropa. Amarga stabilitas dhukungan GML, disaranake minangka alternatif netral kanggo implementasi proses web ing inisiatif kasebut. INSPIRE.

mapserver install Solusi liya ing inkubasi OSGeo yaiku:

  • Geoserver, sawijining potènsi paling gedhé yaiku pangembangan babagan Jawa. Kanthi akeh penawaran kayata Open Lapres nalika nggabungake Google Maps, Google Earth, Yahoo Maps, kalebu ArcGIS.
  • Geomatics kang kalebu klien tipis, desktop lan web.
  • MapFish, kanthi fokus prioritas marang Pyton nanging uga salah sawijining sing paling ora didokumentasikan (online).

Keunggulan MapServer

Kompatibilitas karo standar OGC. Mbok menawa sing paling apik, senadyan ing aplikasi open source iki kabeh apik, sethithik babagan WMS, WFS, WCS, GML.

  • Layanan Peta Situs Web (OGC: WMS) 1.0.0, 1.0.7, 1.1.0 lan 1.1.1
  • Layanan Fitur Web (OGC: WFS) 1.0.0, 1.1.0
  • Layanan Cakupan Web (OGC: WCS) 1.0.0, 1.1.0
  • Geografi Markup Language (OGC: GML) 2.1.2, 3.1.0 Level 0 Profil
  • Dokumen Konteks Web Peta (OGC: WMC) 1.0.0, 1.1.0
  • Gaya Layer Deskriptor (OGC: SLD) 1.0.0
  • Spesifikasi Encoding Filter (OGC: FES) 1.0.0
  • Layanan Pengamatan Sensor (OGC: SOS) 1.0.0
  • Pengamatan lan Pengukuran (OGC: OM) 1.0.0
  • SWE Umum (OGC: SWE) 1.0.1
  • OWS Umum (OGC: OWS) 1.0.0, 1.1.0

Nglayani data liwat pedoman Open Gis Consortium bakal nggawe program tetep ora ana alangan. Saka AutoDesk Civil3D, ArcGIS. Peta Bentley, kanggo gvSIG, QGis, lsp. Malah Google Earth / peta liwat wms.

Mbandingake karo aplikasi sing sadurunge aku kerjo bareng karo (GeoWeb Publisher and Manifold GIS), MapServer ngluwihi wong-wong mau kanthi gadhah akeh difusiAsile, kaca sampeyan duwe informasi sing cukup, conto sing dikembangake, ora kalebu komunitas pangguna. Ing kasus GWP, sampeyan kudu nyambut gawe kanthi kuku lan apa sing bisa ditemokake ing Manifold ing basa Spanyol -ninggalake metu sampeyan egeomates supaya ora entuk kontradiksi-.

El dhukungan data iku gumun. Iki ora swarga nanging cukup cedhak:

  • Data vektor utawa Geodatabase: File bentuk, GML, PostGIS lan sak jagad liyane liwat OGR, kalebu DGN.
  • Data raster: Tif georeferensi lan apa wae sing dikarepake liwat GDAL.
  • Saka output, sampeyan bisa nggawe jpg, png, pdf lan mesthi, standar OGC.

Banjur ana multiplatform support. MapServer bisa mbukak ing ndhuwur IIS, sing nggawe loropaken kanggo pangguna Windows / PC. Uga ing Apache, sing bisa mlaku ing Windows lan Linux kanthi apik, ora mung kanggo nyedhiyakake data nanging uga kanggo navigasi. Ing kasus Manifol
d, publikasi mung IIS, yen sampeyan ngobrol karo wong-wong mau babagan Apache nyebabake kemacetan, sanajan ana sing nggawe sing pirouettes. Lan ing kasus Bentley, mung Windows, malah tampilan web minangka ActiveX sing mung mbukak ing Internet Explorer, kajaba yen dirokok IDPR menyang ndhuwur ing kartrij papan.

Ora perlu ngomong, ora ngurus mbayar lisensi. Lisensi karo Manifold Universal yaiku $ 600, saka Bentley GWPublisher regane $ 10,000 karo pangguna winates lan yen kanggo GIS Server udakara $ 15,000 utawa luwih.

Pungkasan, aku weruh kauntungan gedhe ing pangembangan. Nggoleki wong sing makarya MapServer iku ora gampang, nanging luwih gampang tinimbang karo aplikasi liyane, sanajan jarak saiki kaya saiki. Pangembang sing ngerti akeh Bentley GWPublisher ora gampang ditemokake, dheweke kudu ngerti Project Wise, Geographics, Microstation VBA lan Bentley Map kanggo njupuk keuntungan saka pembangunan sing kuat ing Bentley Geospatial Server (Sanajan aku ngakeni yen ana barang sing apik ana ing kana). Pangembang GIS Manifold, angel banget sanajan mung .NET, lan siji saka Server GIS, mesthine bakal dikenani biaya gumantung saka regane lisensi kasebut.

Cara instal ing langkah 5

mapserver installOra ana pirang-pirang langkah, uga awal Genesis:

  1. Unduh OSGEO4W saka kene
  2. Instal, minimal MapServer, Apache lan conto.
  3. Instal Apache lan nggawe layanan (utawa angkat direktori liwat IIS).
  4. Angkat layanan kasebut
  5. Jalanake conto ing browser

Ya, kaya genesis, ing antarane ayat 1 lan 2 ana sawetara perkara sing kedadeyan nalika pambrontakan Iblis. Umume nggawe layanan kasebut liwat http: // localhost / utawa ngrebut perang sampeyan, nanging sampeyan sinau.

Bakal ana ing sabanjure sing bakal kita jelasake.

7 Mbales "Nemtokake MapServer"

  1. Halo Eulises. Sawijining dina, sampeyan bakal nyritakake babagan asap sing sampeyan lakoni karo C #, saka sing dakdeleng ing web.

    regards

  2. kok ora nglakoni kanthi cetha c lan sql server 2008 utawa wis nganggo peta jenis posgrest lan publikasi lan supaya sampeyan ora bisa ngatasi masalah domain lan supaya sampeyan mung goleki server karo asp.net

  3. apa wae pengalaman nganggo Mapguide open source ?? Aku wis nginstal suwe, nanging nalika aku miwiti master, aku menehi kesalahan koneksi menyang server ... tutorial ing basa Spanyol bakal migunani banget. Salam, thanks =)

  4. Hello, Aku banget kasengsem ing mapserver, sawetara iku aku bisa kanggo sijine bebarengan, sapunika Aku fokus ing ngembangaken aplikasi pemetaan ing ril, sampeyan ora duwe idea carane? utawa pranala sawetara bantuan .. matur nuwun kanthi sanget

  5. Sampeyan kudu nelusur perusahaan sing nawakake hosting nganggo peta sing kalebu ing layanan kasebut.

    Uga http://www.hostgis.com/

    Kanggo nglayani saka level intranet cukup gampang, amarga mung nganggo IP mesin sing nduweni layanan sing digedhekake (uga 192.168.0.129) bisa akses saka komputer liyane ing jaringan sing padha utawa kelompok kerja.

    Yen sampeyan pengin ngladeni ing Internet, ngati-ati manawa mesin sing dadi server dadi sambungan Internet sing luwih akeh utawa kurang, lan IP umum digunakake uga (80.26.128.194). Alesane yaiku IP sing digunakake peralatan kasebut nalika nyambung menyang Internet, sing diwenehake dening layanan Internet, sanajan umum, ganti saben-saben diakses lan ngurus manawa wis tetep, amarga alasan iki perlu mbayar.

    Yen sampeyan ora pengin ngakses nomer IP kaya sing sadurunge, sampeyan kudu mbayar domain lan layanan DNS, sing bisa sampeyan duwe alamat sing luwih gampang http://www.eldominio.com. Sampeyan uga bisa pangalihan karo subdomain utawa layanan sing nawakake kaca kayata http://www.no-ip.com

  6. Sugeng blog sing wis dakkandhakake kanggo sawetara wektu saiki. Sanajan aku ahli biologi, aku kerja ing masalah GIS. Paling taun aku sinau nggunakake MapServer rada lan apik banget. Nanging aku duwe pitakonan sing aku durung nampa jawaban. Apa perusahaan hosting ora nyimpen MapServer? Apa asil sampeyan kudu nggunakake komputer sampeyan dhewe lan nggunakake jaringan internet domestik?

    Aku pengin nglakoni proyek liyane karo program iki, nanging aku ora duwe cara kanggo nggantung ing jaringan.

    Yen wong mangerténi jawaban kasebut bakal ditampa kanthi apik.

    Salam,

    Martiño

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.