Ngundhuh kothak UTM saka 1: 50,000 sheet saka negara sampeyan

Ing godhong 1: 50,000 sing uga dikenal ing pemetaan akeh negara padha pisanan dibangun karo Datum NAD27 kanggo Amerika. Ing kasus iki aku wis nggawe wong ing WGS84; Iku salah pracaya yen sampeyan bisa ngganti proyeksi mung kanthi ngobahake vektor minangka sawetara wong kanggo wilayah cilik.

Yen sampeyan eling, sadurunge aku ngunggah zona, saiki aku wis ngunggah zona sing padha nanging kanthi retikul lembaran 1: 50 000, nggawe klarifikasi yen diarani 1: 50,000 lembar amarga iki dimensi sing digunakake ing sawetara negara kanggo nyithak kartografi iki Nanging jeneng sing cocog bakal dadi lembaran 1'30 »dening 1 ′

gambar

Lembar-lembaran iki digawe saka koordinat geografis lan garis lintang 1'30 »garis lintang dening 1 ′ saka lintang, sing ndadekake segmen langsung sing nggawe busur saka khatulistiwa ditutup nalika nyedhaki cagak; sing nggambarake manawa ing zona ora ana vektor tunggal sing duwe sudut karep padha.

Mulane lembaran kasebut kudu dibangun saka koordinat geografis, ndeleng conto iki:

gambar

Nggunakake lembaran ing mburi tengen wilayah 14 ing pesisir kidul Meksiko dawa kira-kira 26,696 meter nalika ing mburi padha, nanging ing ngukur pesisir Atlantik 26,171 meter, minangka nutup lintang sing luwih.

Kanggo sandi pungkasan, mesthine kanggo nggawe paling sethithik saperangan saka wilayah iki supaya bisa njlèntrèhaké operasi ing timbangan peta. Mulane, aku kudu ngendhaleni apa sing dakkarepake ing wektu iku; lan kanthi cara iku apik banget:

Cara nggawe kothak

Nggunakake GIF Manifold wis rampung ing rong langkah:

1. Nggawe lapisan anyar

gambarGambar / nggawe / teken

Banjur kita nemtokake ramalan, klik tengen ing "nggambar", "nggambarake kabeh", lan aku milih UTM, zona 16, Lor

2. Nggawe bolong

tampilan / Gratikel

gambar

Aku milih kothak zona 16, sing asalé saka 84 dawa menyang 90, aku ninggalake negatif amarga ana ing sisih kulon Greenwich. Ing loro garis lintang, saka khatulistiwa lan kepiye aku ora pengin nggayuh cagak sing dak pilih saka nol dadi 72. Ing sisih tengen, aku kerep nemtokake bolong, yaiku ukuran 1: 50,000 lembar, langkah kasebut ing kasus 1'30 »bujur lan 1 ′ lintang: nulis 1'30» mbagi 1.5 ing antarane 60 sing iku bakal derajat 0.25 lan 1 / 60 sing bakal dadi derajat 0.166667.

Iku uga menehi kula pilihan kanggo milih yen aku pengin wujud (kothak), titik, nglewati ... Aku milih garis

banjur aku klik tombol "nggawe" lan "ok"

Nggawe zona liyane minangka masalah ngganti proyeksi. Sawise wilayah UTM wis dikonversi menyang Google Earth, iki cara sing katon (ndhelikake zona 16 sing pisanan digawe).

Ana sampeyan bisa ndeleng manawa:

  • Meksiko ana ing zona 11, 12, 13, 14, 15 lan 16. Kabeh ing hemisfer lor.
  • Guatemala lan El Salvador ing zona 15 lan 16
  • Honduras, Nikaragua lan Kosta Rika ing zona 16 lan 17,
  • Panama ing zona 17 lan 18
  • Kolombia ing zona 17, 18 lan 19, kanthi komplikasi sing ana ing hemisfer lor lan ing belahan bumi kidul,
  • Peru ing zona 17, 18 lan 19,
  • Bolivia ing zona 19, 20 lan 21,
  • Argentina ing zona 18, 19, 20 lan 21,
  • Chili ing zona 18 lan 19
  • Brasil ing wilayah 18 kanggo 25 ing wilahan kidul lan 19 kanggo 22 ing wilahan lor,
  • Venezuela ing zona 18, 19, 20 lan 21
  • Uruguay ing zona 21 lan 22,
  • Paraguay ing zona 20 lan 21,
  • Ecuador ing zona 17 lan 18.

Iki nuduhake zona UTM kanthi kothak Europa sing padha, saka zona 27 menyang zona 37; kabeh ing wilahan lor.

Yen sampeyan ora duwe GIS Manifold, kene sampeyan bisa ndownload file kmz, sing bisa dibuka karo Google Earth:

download

Yen sampeyan duwe kabeh zona, ing pranala ing ngisor iki sampeyan bisa ndarbeni file sing ngemot kabeh zona UTM. Kalebu wilayah:

sampeyan bisa ndarbeni karo kertu kredit utawa Paypal

29 Balesan kanggo "Ngundhuh kothak UTM saka 1: 50,000 sheet saka negara sampeyan"

  1. Iku ora prasaja amarga ora kothak. Ing level negara, garis sing ditampilake lengkungan. Kejabi, yen peta ora ana ing skala sing padha, angel nggawe template kanggo nglacak.
    Salah siji cara bisa kanggo nggawe cithakan ing plastik transparan, kanthi kothak, ditelusuri ing peta INETER, lan karo peta iki menyang peta liya, sing padha ing skala; bisa ditambahake trik anyar kayata ngenali titik-titik ing geometri saka wates ngendi persimpangan bisa dianggep karo paralel utawa meridian, lan yen kanggo bocah sekolah, kalebu nganggep minangka kothak kothak garis horizontal lan vertikal (sing ora)

  2. Wingi sore saka Nikaragua, aku dadi Guru Ilmu Sosial ing wiwitan lan kalebu piwulang kelas Geografi ing negara, nanging aku kepengin ngerti carane nggawe kothak ing peta sing ora dicithak, lan aku kudu ngajar ngerti prosedur kanggo mengko transfer pengetahuan menyang kelas. matur nuwun

  3. Sampeyan bisa mbantu aku; Aku butuh jenis kothak iki kanggo Guatemala.

  4. Aku njaluk bantuan kanggo ngerti babagan daftar kuadran negara

  5. Thanks kanggo informasi, iki migunani banget kanggo tujuan ngerteni nggunakake zona zona.
    matur nuwun sewu

  6. Nalika loading kml ing google earth aku ora nggambarake reticle mung baris horisontal ...

  7. Matur nuwun kanca! Mung sing aku goleki, isin saka Argentina

  8. Siap, ana sing bisa ngundhuh.
    17 menyang 25 saka belahan bumi kidul kalebu ing format kml, saka sawijining file dxf.

    Thanks!

  9. Mmm, aku bakal tetep eling, muga-muga ora ana ing kahanan stres sing padha kaya kirim iki. Mung kelingan, menehi kula anyep.

  10. Greetings sampeyan bisa upload kothak ing kidul emisferio please

  11. Conto sing aku nuduhake sampeyan ing postingan iki rampung karo Manifold GIS, lan bisa diekspor menyang kml.
    Sampeyan bisa nemtokake saben derajat utawa kadohan ing meter, lan yen sampeyan pengin nggawe garis utawa wangun.

  12. Dadi, Aku nggoleki nggawe mesh .kml kanthi spasi tartamtu (contone, 1.25 degree x 1.25 derajat, 1 × 1, etc ...). Coba nggunakake piranti lunak zooming online lan ora bisa digunakake kanggo kula.

    Piranti apa wae sing bisa digunakake?

    Gracias

  13. Carane aku bisa nggambarake jahitan kasebut ing autocad, kancaku?

  14. Aku digarap TWO platform MAPINFO 10.5 lan ARCGIS 9.3 nanging akhir aku wis masalah karo ARCGIS 9.3 lan 9.2 IN mesin beda nalika GEORREFERENCIO A Raster THIS disimpen karo georeferencing Nanging nalika aku menehi PROPERTY ora ME ngakoni NINGUAN COOREDENADA keruangan lan ora TO BE mASALAH THIS ngirim wong seneng ngerti yen bisa HELP

  15. Woy g!, Sampeyan prune bantuan kula ngekspor file kanggo KML, nyoba kanggo nindakaken kanthi ngganti sistem koordinat karo Bentley Map nanging ing negara El Salvador ing quadrant 16 nanging carane cilik, apa karo divisi saka quadrants dhewe, kaya aku bisa nindakake ing kasus iki amarga aku tiba nalika ngekspor file ing samudra Pasifik minangka kilometer lan setengah kidul. thanks

  16. Kanca-kanca sing tak tresnani sampeyan ora bakal cepet ing dalan sipil 3d amarga iku salah sawijine
    Roads, tunnels, hydroelectric
    Yen sampeyan bisa mbantu aku, aku bakal matur nuwun
    Bandido_vallejo_1955yahoo.com
    Saka kutha kacilakan mexico df

  17. Lan bab kothak kertu suoro papat bab rada aneh, AKU SETUJU rembugan ing lan konstitusi IS REFORME (sing wis nerak kaping pirang-pirang), nanging ora pengin terus Presiden THE saiki lan kabinet

  18. MERANGKU KETIKA DOCUMENTI KELUAR DIPEROLEH, MELAKUKAN LAN BISA MULUT KELOMPOK MANUSIA

  19. Honduras; zona 16 lan 17, mesthi ana.

    Salam menyang gelas papat, hehe

  20. Aku kudu program iki lan CAD 2009 amarga aku mahasiswa saka desain projective, mesthi apik banget, aku mengkono nanging aku lack program CAD lan biaya kula kathah asentuar kawruh bab lack of program iki, aku seneng amarga padha duwe kula minangka akeh prograna ing foma free, envienmen please CAD lan Maya godhong 1: 50,000 kanggo sinau, aku ngelingake sing aku nganggur lan kabeh aku kudu pass ala cuaca saka pengangguran kanggo sinau, iku ansiolitico.muchas paling thanks kanggo ngewangi kula. !!!

  21. THANK YOU A CONTRIBUTION GREAT .........................

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.