Ekspor koordinat geografis Google Earth, saka Excel, karo gambar lan teks sugih

Iki minangka conto kayane Excel sampeyan bisa ngirim isi ing Google Earth. Kasus iki:

We have a list of coordinates in decimal geographic format (lat / lon). Kita arep ngirim menyang Google Earth, lan kita pengin nuduhake kodhe titik kapentingan, teks sing cetha, teks deskriptif, foto titik lan hyperlink kanggo mbukak kaca ing Internet.

Ing ngisor iki minangka conto saka apa kang kita ngarep-arep kanggo nuduhake nalika kita klik ing titik:

Kode punika: XL-3458

Length:

-103.377499

Lintang:

20.654443

Lan iki sing kita ngarep-arep:


XL-3458

Alun-alun Tengah

House of Mr. Joaquín Gómez Padre, ing ngendi Universitas Nasional wiwitané ana lan saiki dibalèkaké minangka museum sing dijaga déning Institut Antropologi Nasional

Waca kaca ing Internet


Senajan cithakan kasebut bakal diunggah, semangat artikel kasebut kanggo njlentrehake cara kanggo nindakake dhewe.

Apa ta iku nggawe tag html ing kolom kapisah kanggo bisa concatenate: Kode iki bakal:

<p><strong>Alun-alun Tengah</ strong></ P>
<p>House of Mr. Joaquín Gómez Padre, ing ngendi Universitas Nasional wiwitané ana lan saiki dibalèkaké minangka museum sing dijaga déning Institut Antropologi Nasional</ P>
<p>

<p><img src = "http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3c/Casas_actiopan.jpg/800px-Casas_actiopan.jpg»Jembar =»144»Dhuwur =»168«></ P>

<p>

<p><a href = »http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Casas_actiopan.jpg«>Waca kaca ing InternetPanjenengan saged mbiyantu</ P>

Kabeh label sing <p> kanggo nunjukake menawa iku sawijining garis sing kapisah, nutup kanthi </ p> sing padha karo Enter.

Banjur, <strong> minangka label kanggo nuduhaké yèn tulisan iki nganggo huruf tebal, mesthine nutup karo </ strong>

im iku sawijining label kanggo gambar, sing ana ing sajroning properti kaya jembar (jembar), dhuwur (dhuwur) lan arah endi gambar (src)

Akhire ana label hyperlink, sing diwiwiti karo <a href, banjur ana alamat lan teks sing ngubungake hyperlink, lan ditutup karo </a>

Apa sing ditandani kanthi warna ungu iku isi sing bakal ganti karo saben gambar, supaya kita bakal kasengsem banjur ninggalake ing sel.

Tanpa akeh bali, sampeyan bisa ndeleng yen fungsi concatenate bakal diringkesake kaya iki:

= KALUBÈRAN(<p><strong>,CELDA,</ strong></ P>,CELDA,<p>,CELDA,</ p> <p> <p><img src = ",CELDA,»Width =»,CELDA,»Dhuwur =»,CELDA,«></ P><p><p><a href = »,CELDA,«,CELDA,Panjenengan saged mbiyantu</ P>)

Kang ngandhut, yen kita bakal ngisi kolom 8 kanggo nyimpen kabeh data sing arep kita tayang. Senajan ing kasus sing duwe label sing nggunakake simbol = lan tanda kutip ganda rumit ing Excel, banjur sing pertama nuduhake fungsi lan sing kapindho digunakake kanggo misahake isi teks. Iki wis ditanggulangi kanthi nempatake isi kasebut ing sel dhewe kaya-kaya ana teks.

Pungkasane kita duwe iki:

lat lon google earth

Lan ngirim menyang Google Earth Aku wis nyimpen tombol sing nggawe file. lat lon google earthAna sampeyan nemtokake path ing ngendi file kasebut lan jeneng sing dikarepake bisa diwenehi gambaran kml nalika ditampilake ing panel kiwa.

Templat nduweni sawetara indikasi nalika ngobahake tikus ing sèl kanggo menehi saran babagan data kasebut. Umumé biasané duwé masalah nalika macro ora aktif lan nalika path sing digawé berkas ora nduwèni hak nulis.

Ana sing duwe, sampeyan bisa nindakake telusuran miturut kode ing sidebar Google Earth, lan ngeklik ing titik dituduhake minangka kita ngarep-arep.

lat lon google earth

Ngobong Google kanggo Google DownloadsDownload conto kml

Sampeyan mbutuhake sumbangan simbolis kanggo download, sing bisa dilakoni Paypal utawa kertu kredit.

Iku simbolis ngelingi Nilai menehi lan ease karo kang sampeyan bisa ndarbeni.


Sinau babagan cara nggawe iki lan template liyane ing Kursus ngapusi Excel-CAD-GIS.


Masalah umum

Perlu kedadean yen, nalika nggunakake aplikasi, salah sijine kedadeyan bisa uga katon:


Kesalahan 75 - Path file.

Iki kedadeyan amarga path sing wis ditetepake ngendi berkas kml disimpen ora bisa diakses utawa ora ana idin kanggo tumindak iki.

Idea, iku kanggo nempatake rute ing disk D, sing luwih sithik dibandhingake tinimbang apa disk C. biasane duwe Conto:

D: \

Nilai kasebut metu ing Kutub Lor.

Iki biasane kedadeyan, amarga ing jendhela kita, kaya sing dituduhake ing instruksi kanggo gawe template, konfigurasi regional kudu didegake ing panel regional:

  • -Petang, kanggo separator decimals
  • -Coma, kanggo ribuan separator
  • -Coma, kanggo pemisah

Dadi, data kayata: Siji ewu pitung atus wolung meter kanthi rolas centimeters kudu katon minangka 1,780.12

Gambar nuduhake cara konfigurasi kasebut rampung.

Iki minangka gambar liyane sing nuduhake konfigurasi ing panel kontrol.

Sawise owah-owahan digawe, file digawe maneh lan, titik bakal katon ing ngendi iku cocok ing Google Earth.

Yen sampeyan duwe pitakonan, nulis menyang email support editor@geofumadas.com. Tansah nunjukake versi windows sing sampeyan gunakake.

22 Balesan menyang "Ekspor koordinat geografis Google Earth, saka Excel, karo gambar lan teks sing sugih"

  1. Aku wis ngrampungake undhuhan template sing bakal dakgoleki lan keraguan utawa modifikasi sing bakal dakwenehi Nuwun g '

  2. Aku ora weruh link kanggo nggawe pembayaran liwat transfer bank. Aku saka El Salvador. Matur suwun

  3. Aku pengin tuku template nanging aku ora duwe kertu kaya aku

  4. Priksa, kepiye aman sampeyan nempatake plea kasebut. Iki minangka conto:
    D: obrasalc

  5. Ngundhuh file Excel, lan aku duwe kesulitan ngunggah foto saka diskaku D: / obras / alc, monggo kirimi penjelasan kaya aku bisa ngunggah foto saka alamat kasebut.
    Apa perlu yen foto duwe ukuran sing spesifik? utawa sampeyan bisa nggarap foto 4 mb

  6. kira-kira bisa kanggo maca gambar sing disimpen sacara lokal ing PC utawa nggunakake drive jaringan. Matur suwun

  7. Bisa aplikasi iki maca gambar sing disimpen lokal tanpa nggunakake URL?

  8. Halo, Aku kepengin tuku template sampeyan. Aku saka Peru, nanging nalika menehi link transfer akun bank, aku ora entuk dhuwit kaya Aug

  9. We disesali kedadeyane, nanging wis ditanggulangi lan sistem pembayaran wis aktif.

    Greetings.

  10. Undhuhan kalebu bisa ngowahi file sumber utawa makro utama program kasebut ing kajaba.

  11. Mesthine, data ing Google Earth iku WGS84.
    Apa sampeyan nemokake alasan kegagalan nganggo data sandi?

  12. Kirimake menyang email kanggo ndeleng. Kirimi tabel ing file Excel lan file kml sing digawe. editor@geofumadas.com

    Priksa yen sampeyan nggunakake Datum sing gegandhengan, Google Earth migunakake UTM WGS84.

  13. Matur nuwun kanggo kacepetan solusi sing wis makarya. Nanging, nalika aku nglakokake file «kml» karo Google Earth, meh ora ana titik koordinat sing katon lan mung sawetara sing katon, meh mesthi 1º lan pungkasan saka siri kasebut, nanging cukup adoh saka apa sing cocog (100 Kms. Pe ). Aku bosen nggawe tes lan ora ana apa-apa. Bisa ngirim file karo data sing diunggah menyang sawetara e-mail? Dadi sampeyan bakal bisa ndeleng apa sing kedadeyan. Matur suwun

  14. Iku masalah sing dikenal, kaya sing ditulis ing ndhuwur.
    Ngganti path kasebut, sampeyan nempelake file sing bakal digawe langsung ing C: lan sing asring ora diijini setelan Windows. Gunakake rute liyane lan priksa manawa ana.

  15. Program iki katon apik kanggo kula lan biaya kula akeh kanggo nemokake.
    Aku entuk marang pembayaran saka 2 $ nanging dadi metu yen aku nglakokaké ora bisa lan bebaya metu sing ngandika:
    "Kesalahan '75' wis kedadeyan.
    Kesalahan ngakses jalur utawa file »
    Aku bakal appreciate yen sampeyan bisa ngomong babagan carane ngatasi utawa yen sampeyan ngirim file Excel liyane, sanalika bisa, amarga aku kudu nyiapake karya-karya wakil-wakil geografis lan aku telat banget.
    Thanks,

  16. Iku gumantung ing pamindhahan.

    Yen dheweke pindhah sawetara meter (10 menyang 15 meter) amarga gambar google dipindhah, sampeyan bisa ndeleng kanthi ngganti gambar sadurunge taun kepungkur lan sampeyan bakal weruh manawa georeference kasebut cukup ala. Sanajan koordinat iku bener.

    Yen pamindahan kasebut luwih gedhe, bisa uga koordinat Datum liyane. Google nggunakake WGS84.

    Yen koordinat tiba ing wilayah sing beda ing planet, bisa uga sampeyan ngetik garis lintang lan garis bujur. Utawa sampeyan ora nggunakake tandha: Ing wilahan bumi sisih kulon sisih kulon kasebut negatif, ing belahan bumi sisih kidul pancen negatif.

  17. Sumbangan apik banget mung sampeyan sing ngelingi yen aku sijine koordinat ora nuduhake persis ing ngendi iku ... Apa sampeyan mikir bakal dadi ??

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.