Quantum GIS, kesengsem pisanan

qgis Yen kanca saka gvSIG padha netepi janji, Senen sabanjuré 27 saka Juli kita bakal duwe versi 1.9 stabil. Saiki, tes wis gedhe, miturut volume sing ditemokake ing dhaptar distribusi. Nalika esuk teka, ing wayah wengi aku ngarep-arep kepuasan congratulate pangrampunge tembung, kanthi biaya aman ngaso sing kudu dilakoni, ayo ndelok Quantum GIS kaya iki ing tampilan manuk.

QGIS dikembangaké ing C ++ nggunakake Qt toolkit, nganggo Windows, Mac, lan Linux. Proyek iki muncul ing Mei saka 2002, kanthi dhukungan kanggo basa 26 lan lisensi iku GPL.

Kita bakal nyoba versi 1.02 sing wis ngilangi aku cukup kepenak dadi alat gratis, bisa didownload saka link iki lan iki kaca resmi Qgis.

qgis

Panampilan Quantum GIS

Desain ikonografi lan antarmuka sing paling bisa ditebus, ora migunani kanggo migunani, nanging nduweni rasa perusahaan (didol) nalika arep menehi. Aspek sing Aku kritik sadurunge saka gvSIG, amarga ing sawetara titik katon lan disparitas kreativitas nyebabake manajer kanggo mangsuli "Iku katon kaya program veteran, sawetara lambang koyone wis digawe karo Paintbrush bit 8".

qgis

Nanging ing iki superficiality, QGIS apik banget, malah karo klik sederhana sampeyan bisa milih antara tema ikon beda 3 sing banget konseptualisasikan, mung mlebu mouse ing tema nuduhake antarmuka sing bakal katon.

Fitur menarik saka Quantum GIS

QGIS mbutuhake Suket kanggo akeh fungsi sing alat iki uga nggabungake, apik banget supaya ora duplikat efforts. Nalika miwiti QGIS lan ora nemokake iku, ngunggahake tandha; ing kasus iki aku nindakake review tanpa kalebu Suket. Nalika pengin ngunggah data Rumput, amarga durung diinstal, aplikasi iki ditutup, supaya aku ora nyaranake nggunakake piranti tanpa nginstall piranti kasebut.

qgis Cara pintas, Nomer sing apik pareng duwe huruf sing ditugasake, supaya sampeyan bisa mbukak fungsi kanthi mencet huruf iki. Iki banget praktis, Aku elinga yen ing AutoCAD iku salah sawijining trik paling apik nalika meh kabeh perintah rampung liwat keyboard.

Ringkesan, ing panel sisih kiwa ana peta sing nuduhake wilayah penyebaran, kanthi sinkronisasi kanthi cara loro. Migunani banget, sampeyan bisa milih lapisan sing pengin ndeleng ing ikhtisar, lan sampeyan uga bisa nyelehake minangka jendela ngambang ing ukuran sing beda.

qgisPigura sisih, mung gedhe, sampeyan bisa nyeret plugin minangka label ing foreground, padha bisa digawe ngambang, lan kanthi tombol tengen prasaja ngaktifake utawa mateni. Uga nangani jembar yaiku seret sing prasaja ora mung ing panel sisih kiwa nanging uga ing cendhek.

Panel ngisor, nalika nampilake tabel attribute, katon ing wilayah kasebut, nanging uga bisa ngambang. Fungsi banget, kanthi opsi kanggo nggedhekake baris sing dipilih lan ngganti jembar kolom kanthi seret mouse sing prasaja. Uga ing pigura ngisor nduweni fungsi nggoleki lan pilih, padha karo cara GIF Manifold, saka garis status sing prasaja.

kuantum gisKonfigurasi desain antarmuka iki ndadekake bisa digunakake, bingkai ngambang paling apik, ngelingake saya akeh Microstation, amarga kanggo masalah kasebut, jendela atribut bisa ditampilake tanpa mangaruhi operasi liya.

Analisis dataWis kerja geoprocessing lan riset sing wong mbutuhake, ing kawitan marketing ana sawetara fitur menarik banget sing seneng kanggo ndeleng ing wusana liyane, minangka fTools Plugins kalebu modeling terrain, hidrologi lan liyane.

qgis Plugin ekstraKaya aplikasi GPL, gain iku ing Plugins sing alon nggawe masyarakat (sanajan kauntungan ora kang ing Jawa), minangka standar ndadekke dhasar lan koyone sawetara nanging ora minangka prasaja minangka padha koyone: loadable lapisan WFS, kaca kanggo MapServer, nangkep koordinasi, nambah support kanggo tampilan minangka lor, ukuran lan hak cipta, teks koma-delimited, wis dxf rate SHP plugin kanggo georeferencing gambar, console gps, python console, koordinat kothak , lan liya-liyane. Nanging sing paling apik iku pilihan kanggo mbukak plugins Grass sing dadi masalah sing kapisah. Padha apa mengkono karo gvSIG lan sextan senadyan kadewasan saka Grass iku kajen keringan, salah siji saka pribadi GIS paling tuwa.

Apike OGR rate, kang bisa ngowahi lapisan antarane macem-macem format, kayata SHP, DGN, GPX, GML, CSV, KML, MapInfo lan papan BD liwat ODBC, MySQL, PostgreSQL, antara liya.

Paling apik: dxf kanggo shp lan kml dxf, dhasar nanging ora rampung dening program pembayaran liyane.

Fungsi dasar, kaya piranti liyane, sampeyan bisa nggawe tetenger spasial, kelompok lapisan, lapisan duwe kontrol zoom minimum lan maksimum, gampang nambah sistem koordinat lan proyeksi; ing kasus lapisan shp, yen padha duwe prj, Qgis ngluwari informasi kasebut. Akeh proses kalebu bar kemajuan, sing kita pikir apik banget.

qgis Sangat menarik yen kawicaksanan obyek dikonfigurasi, amarga ing panel sing padha ana tab kanggo sifat umum, simbologi, metadata, label, aksi lan atribut tabular; kabeh bisa disimpen minangka gaya .qml lan dimupangatake kanggo lapisan liyane. Uga tabel iki ngambang lan sampeyan bisa nyetel jembaré lan dhuwur kanggo rasa. Malah panel lan liya-liyane iki bisa dibukak minangka aplikasi sing kapisah.

kuantum gis Uga narik kawigaten marang fungsi sing katon prasaja nanging nduweni sarana gedhe, kayata pangukuran jarak sing terus-terusan, sing kacetha ing panel tabular, sing kalebu jarak saben bagean.

Akses lan nyunting data

Sampeyan bisa ngunggah data vektor, shp, Mapinfo lan ddf, sanajan sampeyan bisa ngowahi data saka format liya liwat konverter OGR. Tambahan lapisan vektor liwat WFS lan PostGIS. Rescatable, ngijini sampeyan nemtokake enkoding karakter nalika ngunggah lapisan.

Kanggo lapisan raster, iki ndhukung kathah, kajaba WMS. Tambahan, kalebu maca standar OGC WFS, WCS, CAT, SFS, lan GML.

Kanggo nggawe lapisan vektor anyar bisa rampung liwat file wangun OGR utawa Suket. Proyèk-proyèk disimpen minangka XML karo qgs extension, endi konfigurasi lapisan disimpen ing gaya gvSIG.

Minangka kanggo editing data, ing project situs sing disimpen specifications minangka sistem, Unit, tliti desimal koordinasi, mbisakake editing topologi, Nerjemahake isoh utawa matesi nyalip poligon ing lapisan padha lan kahanan sworo seru (jinis lan toleransi) kanggo saben lapisan sing ana ing proyek kasebut. Sing terakhir iku menarik, senajan aku iki wagol sing mung wis babagan pilihan lan pucuk. Maneh, Grass kudu dadi sabdhoning kanggo iki.

Aku nyoba ngowahi lapisan, nyisipake vertex, nanging aku nemokake iku rada alon, kejaba fakta sing perlu kanggo nambah opsi snapping (nuwun sewu pituturku, iki sepisanan aku dolanan dolanan iki). Aku bakal weruh sawise aku ngemot alat editing Grass. Ora ana sing uga ana trek yen ana sing nyunting lapisan bebarengan, sing menang dhisik. ugh!

Output data

Kanggo tujuan exit cepet, ana pilihan kanggo nyimpen tampilan minangka gambar, lan plugin kanggo pencetakan cepet, nanging ora kaya gvSIG, ora duwe kontrol tata letak gaya ArcView; nanging komposer cetak sing katon kaya kui saka rambute, sanajan ngidini ngunggah bongkahan data, label, kothak lan simbol, lan sampeyan bisa nggawe pirang-pirang komposisi kanggo proyek, Aku ora nemokake carane nyimpen minangka template; manual kasebut nyatakake yen bisa. Aku ngira yen ing Plugins of Grass ana sing luwih apik kanggo tujuan kasebut.

Quant gis gis vs ArcGIS

Temtu kita, sawise sabanjuré esuk.

28 Balesan kanggo "Quantum GIS, kesan pisanan"

  1. Hello, Aku ngerti manawa iku perangkat sing gratis, nanging iku ora dadi bagian saka Qgis lan ora Perangkat Lunak Bebas supaya luwih becik kanggo nggawe reservasi ing blog. Sawise kabeh dadi misale jek sing liyane optimal.

  2. Pitakonan Kula kira suket lan qgis, aku wis prompting sampeyan loro piranti lunak nanging aku duwe masalah lan ora ngerti yen wis matesi program utawa watesan saka kawruh sandi ing bagean, pitakonan wis, Ora qgis utawa suket sing editing modul liyane lengkap ? Maksudku nunyuk ngendi lagi diaktifake, utawa piye carane nggawe poligon sing lengkap dhewe karo pepadhamu, soko sing ngemot barang sing kaya mengkono

  3. Apa ana kemungkinan kanggo nggawe panyimpenan kaping karo qgis 1.7?

  4. AutoDesk duwe aplikasi sing diundhuh gratis, iku diarani trueView, kanthi iki sampeyan bisa ngowahi file dwg menyang format dxf

  5. Hello kolega, pitakonan kaya ing ngisor iki, kepriye aku bisa mbukak file extension .dwg ing Quantum Gis? Dxf2Shp plugin mung nuduhake jinis dxf.

    Best regards

  6. Program kasebut maca file jinis file wujud, yen ing format iki sampeyan duwe data ArcGIS. Apa sampeyan kudu nggawe maneh mbangun mxd liwat proyek sing padha.
    Yen data sampeyan ana ing geodatabase, sampeyan uga bisa ngimpor.

  7. sore sing bisa mbantu aku pindah saka ArcGis menyang Kosmo utawa gvsig utawa sawetara alat gratis, aku kudu cepet-cepet amarga ngetokake ujung prakara sing matur nuwun banget.
    emailku ocampogiraldo@gmail.com

  8. Aku nyalin polygons nggunakake orthophoto WMS minangka basis.

    gvSIG: Foto entuk cepet, nanging zoom nalika ngobahake ortophoto iku kekacoan

    Kosmo: Foto gedhe banget, senadyan luwih becik kanggo ndigitalake

    QGIS: Kaya Kosmo, luwih gampang kanggo ndigitalake, potret bisa njupuk taun kanggo mbukak.

    Masalah apa bisa ana ing saben wong?

  9. Proyek GS Kuantum kanthi ekstensi qgs ora ana apa-apa, mung referensi menyang lapisan sing diarani. Dadi apa sing dikerjakake yaiku kanggo ndeleng cara ngonversi lapisan kasebut, sing bisa dadi file wujud dadi dwg utawa dxf.

  10. Ora ana sing ngerti carane aku bisa mlebu file kuantum kanggo Autocad?
    Gracias

  11. kanggo ngundhuh kartografi dijitalisasi Spanyol sampeyan bisa nggunakake osm

  12. Wigati
    Aku nglakoni kursus GIS online ing lingkungan kosmo seksual. Lan aku wis nemoni masalah cilik. Nalika aku menehi aplikasi apa wae sing nduweni tujuan nggawe lapisan raster, aku nutup program kasebut.
    Ora ana sing duwe ide apa bisa?

  13. Apik banget!
    Aku pengin ngerti ngendi kanggo golek CARTOGRAFI DIGITALISASI saka Spanyol (utamané saka Valencia) kanggo bisa nggunakake program QUANTUM GIS.
    Mangga, yen sampeyan duwe informasi apa wae, please tell me ... Aku sing cilik ilang ...

    Gracias

  14. Matur nuwun, lan ora ngerti yen sampeyan rencana nambah modul kanggo visualisasi tanpa kudu go shapefile wiwit label lan lapisan jinis garis, titik, poligon lan label katon ing lapisan sing beda-beda, kakehan mung perlu kanggo nggambarake lan nindakake iki langkah dijupuk

  15. Sampeyan kudu ngowahi kanggo nggawe file, menyang Plugins, banjur sampeyan milih dxf2shp

  16. Apa ana sing ngerti carane aku bisa mbukak file dwg lan dxf ing kuantum kuantum?

  17. Sampeyan kudu nerangake masalah sampeyan luwih:

    Kowe ngerti carane ngemot lapisan kml?
    Apa dheweke ngirim pesen?
    Ati lapisan ing panel sisih nanging sampeyan ora weruh obyek kasebut?

  18. Aku ora bisa mlebu file kml saka versi 5.0 saka google earth aquantum gene sapa bisa mbantu aku kuantum ver ver 1.2
    Gracias

  19. Ya, dheweke ndhukung dheweke. Kanggo sensing remot, Qgis mlaku kanthi apik ing Grass lan gvSIG karo Sextant.

  20. Dadi, aku pengin ngerti yen program kaya Qgis, gvgis utawa suket ndhukung file serial (shp, tab .......) lan bisa ngatur kanggo remoting jarak jauh?

  21. Hola karir mahasiswa soi Geomatica mung browsing Aku ketemu metu babagan versi anyar iki gratis lan aku bisa nggawa kabeh pinggiran karo opsion USB apik kanggo siswa aku ngomong iki minangka mahasiswa lan apik aku pancene Guto jinis 3 d pribadi nanging plus QGIS sing Luwih padha Argis lan apik ing geoprocessing subyek mung bisa nggawe irung buffer prasaja yen ana opsion ngendi iku bisa nggawe macem-macem buffering ... PANGANTEN yen aku ngirim conto carane ngundhuh gambar saka google bumi karo jeneng saka avenida..grasias ..

  22. Kanggo iki sampeyan arep:
    Add-ons / OGR converter / mbukak konverter lapisan OGR

    Banjur ana sampeyan milih file asli (sumber), milih format kml, lan kobongan

    Banjur, ing ngisor iki sampeyan milih tujuan (target), lan pilih sing sampeyan ngowahi menyang shp

  23. Pitakonan sawetara dina kepungkur nginstal qgis Aku pengin ngerti yen sampeyan bisa ngowahi file kml kanggo shp lan carane bakal

  24. Sampeyan bener Tuxcan, kacepetan proses Qgis dirasakake luwih apik tinimbang gvSIG. Kanggo alat sing gratis, dheweke wis akeh banget lan saiki karo, sampeyan bisa kerja kaya program pribadi.

  25. Aku seneng banget karo proyek GVSIG lan Quantum GIS, loro sing janji akeh fasilitas lan fasilitas ing tugas GIS. Nanging, kadhangkala slowsess saka aplikasi JAVA, sing beda sethitik bab menyang antarmuka QGIS rumit, kudu nandheske. Bab sing gedhe babagan QGIS yakuwi API ing Python kanggo aplikasi desktop program, koneksi menyang GRASS GIS lan dhukungan saka macem-macem format gedhe. GvSIG fitur fungsi dhuwur liwat SEXTANTE GIS lan opsi sambungan gedhe kanggo piranti seluler, tampilan 3D, publikasi, nanging maneh nganggo implementasine alon. Kelemahane kaloro alat kasebut yaiku komposisi peta, amarga saiki ora pati jelas. Aku paling apik yen ing sawetara titik bisa nyakup alat editing KOSMO utawa OpenJUMP, sing aku ketemu banget lengkap lan lincah.

    Loro-lorone proyek gedhe lan wis dipromosikake kanthi cara luar biasa piranti lunak GIS gratis, sebabe kebebasan piranti lunak, kanggo ngidini kita milih alat sing paling cocok karo kabutuhan kita.

  26. Sincerely, iku becik kanggo nampa informasi blog sampeyan. . . Sugeng rawuh saking Patagonia Argentina

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.