Geofumadas, saran babagan demam kuning

Sadurunge wong freaks metu karo judhul, aku pengin kanggo njlentrehake sing iki ITU KEPADA POST SPONSOREDhehe

Kapentingan kanggo nyegah masalah serius sing bakal ditindakake dening kanca saka Gijón sing lelungan menyang Ekuador pekan lalu lan saiki wis dikarantina kanggo sawetara dina.

1 Apa demam kuning?

gambar Iku demam hemorrhagic virus (FHV) sing mrodhuksi kondisi sing keruwetan sing beda-beda, wiwit saka infèksi prasaja kanthi gejala sing cilik kanggo karusakan ati-ginjel lan kejut dhuwur.

Iku tegese bisa mateni. saka 20% nganti 50% saka pasien karo penyakit hepatorenal sing mati ing 7 utawa 10 dina saka awal infeksi.

Malah demam kuning luwih bisa nyebabake virus Ebola, saengga iki minangka penyakit deklarasi internasional. wangun contagion yaiku liwat nyamuk nyamuk Aedes (zancudo), kayata Dengue. Lan senadyan penyakit iki ngelingake kita taun-taun nalika Terusan Panama dibangun utawa lelungan menyang Afrika, akhir-akhir iki wis dianggep serius amarga amarga pamanasan global, contagions wis ditemokake ing wilayah sing ora dipercaya amarga kondisi iklim.

2 Wong sing nandhang resiko

Peta sing aku nuduhake ing ngisor iki yaiku pengunjung ing taun kepungkur, wilayah sing ditandhani ing werna abang yaiku panggonan ing ngendi resiko dijupuk. Wilayah sing beresiko dhuwur yaiku Amerika Kidul, Karibia, Afrika, lan sawetara pulo Pasifik sing ora ana nanging kahanan tropis.

peta mriyang kuning

3 Cara kanggo nyegah dhewe

Kaping pisanan, vaksin marang demam kuning gratis ing meh kabeh negara, supaya manggon ing Amerika Kidul kudu dadi kewajiban moral. Iki bisa ditindakake ing pusat kesehatan umum kanggo WHO, apa sing dikarepake WHO kanggo nyegah virus kasebut lumaku menyang wilayah tropis sing padha, kayata Amerika Tengah, Meksiko kidul .

Nanging vaksin uga nggoleki supaya "gantung gps", supaya nalika sampeyan pindhah menyang salah sawijining negara, sampeyan kudu nginfeksi paling sethithik dina 10 sadurunge mlebu amarga wektu iku njupuk vaksin kanggo ditrapake lan banjur saka 3 kanggo 6 dina apa inkubasi njupuk. Padha menehi kertu sing padha karo paspor sing nduweni validitas taun 10, iki disebut Kartu Vaksinasi Internasional utawa Kartu Kuning (ora kanggo bal-balan nanging kanggo demam).

4 Apa ora kudu

Sampeyan ora dianjurake kanggo nglirwakake peringatan, amarga saka negara sampeyan, sampeyan bakal ngidini sampeyan ninggalake nanging yen sampeyan pengin bali, kanggo masalah kasebut, ing bandara Kolombia, sistem ora bakal nglilani sampeyan.

Iki nuduhake yen bakal ngitung dina sing wis ditemokake ing vaksin, plus wektu kanggo netes, banjur ujian lan yen sampeyan ora nunjukake gejala kasebut. Iki bisa nganti 16 dina, ora nggawa sampeyan ing kandhang karo pitik ing karantina nanging sampeyan kudu mbayar hotel lan mbayar nganggo dana sing ora duwe.

Moral: Luwih pin ... ora ana sing ilang.

Elinga yen sampeyan ora bisa tansah nglamar, contone, yen sampeyan lagi cah wadon lan sampeyan lagi ngandhut. Ana uga wektu sing metu ing rumah sakit umum lan sampeyan kudu nglakoni ing klinik pribadi kanthi biaya cilik $ 150.

Supaya bisa divaksinasi, babagan bocah-bocah GIS gratis saka Venezuela pungkasane mutusake kapan lan ing ngendi acara bakal, lan sampeyan ngajak sampeyan mbayar biaya ...

4 Balesan kanggo "Geofumadas, saran ing demam kuning"

  1. Aku pengin ngerti yen cah wadon sing nduweni 3 taun aku bisa divaksinasi marang demam kuning

  2. Aku pengin ngerti vaksin sing wis diterapake saka Buenos Aires
    rumah sakit umum

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.