GIS Pro Aplikasi GIS paling apik kanggo iPad?

Minggu kepungkur aku wis ngomong karo kanca Kanada sing ngomong babagan pengalaman sing padha nggunakake GIS Pro ing proses survey kadastral. Kita wis meh ngrambah kesimpulan sing sanajan ana alat liyane, saka apa ing App Store iki yen ora sing paling apik kanggo iOS, sing luwih apik dipunginaake ing preferensi pangguna seluler; Lan aku ngomong iPad amarga sanajan dianggo ing iPhone, ukuran layar mbatesi entuk manfaat sing sampeyan bisa njaluk ing mini iPad utawa iPad konvensional.

Ganti kit gis pro

Sapunika, sing SuperSurv wis ngeculake versi kapisan apa padha Android, aku pengin diajak sethithik bab GIS Pro, kang bakal diwenehi sing bakal duwe saingan yen padha arep lunga ngluwihi kedhaftar SuperGIS Desktop bisa wis nggunakake SuperPad , SuperField utawa SuperSurv kanggo Android.

Manajemen data

GIS Pro wis rampung cukup, amarga bisa ngimpor file shp, gpx, kml lan kmz. Sawijining watesan sajrone sinkronisasi awit iku ora dadi manufaktur piranti desktop utawa server; bisa ngekspor file sing padha, saliyane csv nanging kene SuperSurv bisa njupuk keuntungan ing kasunyatan maca data sing digawe dening SuperGIS Server ora mung WMS nanging uga WFS-T. Yen mangkono, -muga-muga- kajaba nyunting data tabular, vektor bisa digarap ing kontrol transaksional lan norma validasi topologi sing disimpen ing basis data; ora mung SuperGIS Server nanging ArcSDE utawa Oracle Spatial.

Ing Kit GIS iku winates, banjur liwat iTunes / email ora sinkronisasi nanging transfer manual file karo kontrol angel. Kita kanca saka Kanada padha bisa kanggo nggawe proses nyimpen Geodatabase rampung karo ArcSDE minangka versi Pro ndadekke pilihan saka nuduhake kelas fitur ing méga, senajan iki njupuk pengalaman tambahan sing ora becik kanggo produk ana ing tombol turnkey.

gisuk pro

Kita cetha yen panganggo sing nggawe survey cadastral nyapu, ing wilayah sing durung munggah, transfer file konvensional cukup amarga mengko ana karya teknisi GIS sing kudu nglakoni pembersihan data lan integrasi karo informasi sing ana . Nanging ing babagan pangopènan kadastruktur, apa sing dikuwasani yaiku nggawe partisi sifat, pengelompokan utawa remeasurement, karo piranti sing nganti saiki cendhak. Tantangan kanggo nggawe antarane lima lan sepuluh alat sing bisa kanggo triangulasi, ngukur kursus, jarak, klik kanthi sworo seru, nggawe paralel, verifikasi topologi gumantung saka cara pangukuran asli, lan liya-liyane. Kita bakal weruh penawaran SuperSurv ing Januari saka 2014.

Kanggo peta latar mburine, GIS Pro ndhukung Google lan Bing gambar, luwih saka cukup. Tambahan layanan OpenStreet Map, OpenTopo, Google / Bing lan layanan WMS. Ing tantangan iki kanggo gambar sing disimpen sacara lokal ing iPad, amarga ukuran memori ora bisa ditemokake nanging praktik kasebut. Sampeyan kudu nemokake cara kanggo ngatur cache kanthi luwih efisien tinimbang sing ana nganti saiki, panginten pangguna sing kudu menyang lapangan lan bisa nganggo cape offline ora disimpen nanging di-cache ing iCloud miturut kriteria survey; persegi panjang, dalan karo penyangga, lingkaran pangaruh menyang titik.

SuperSurv ing iki kudu nggedhekake paling ora kanggo layanan-layanan kasebut lan weruh yen padha nindakake kaya apa GaiaGPS ora, sing sanajan fokus ing nelusuri, penanganan cache rada beda lan rada luwih apik tinimbang GIS Pro. SuperSurv bisa maca kothak digawe karo SuperGIS Server lan uga file ing format stc sing digawe karo tool ubin peta SuperGIS Desktop, kita kudu weruh yen kmz karo orthophoto sing ditrapake bisa dikelola tanpa mundhut kesabaran.

Migunani

Kita cetha yen piranti seluler ngirim ora bisa nyana apa sing dianggo pengguna ing desktop, nanging ana fungsi sing kita tindakake karo GPS sadurunge duwe layar sugih sing ilang. Aku elinga yen karo Garmin iku meh ora menarik kanggo njupuk titik lan duwe referensi saka peta latar mburi; Saiki wis rampung luwih akeh nanging misale jek kita menehi luwih puteran kanggo nindakake rutin prasaja kaya njupuk titik lan mbandhingake karo sing ana.

Fungsi GIS Pro sawetara, lan kita bisa ngomong cukup babagan nggawe lapisan, mateni, ngowahi, nyalin, ngganti order lan nggawe transparan. Aku menehi persetujuan nanging aku mikir bisa apik ing logika pangguna; carane ngganti gaya baris, ketebalan utawa dot ukuran kanthi wujud sing luwih prasaja. Kanggo sawetara ombone, panggunaan driji liyane ing layar bakal digawé tumpes, kayata ndemek lambang ing menu nganggo driji siji lan karo loro sing bisa ngganti owah-owahan dhasar sing mung kanggo tampilan lan sing ora kudu ninggalake saka layar kanggo ngetik kontrol templat.

Yen SuperSurv kepengin saingan karo, iki kudu njupuk keuntungan saka apa Android ora nglakoni sing padha nanging ya iOS kanthi siji, loro, telu malah papat driji.

Ing Precision

Masalah presisi ing watesan hardware, saengga saka gps sing nggawa iPads. Aku ora ngerti carane kanca-kanca saka GIS Pro bakal rampung, nanging versi pro ngidini luwih apik saka navigasi pandhu arah sing sederhana saka 3 meter; Sampeyan bisa nemtokake panyaring presisi lan presisi ultra supaya ora dijupuk kajaba sampeyan entuk. Senajan ora, misale jek aku iku tantangan saiki kanggo aplikasi seluler; carane entuk presisi tanpa mrintahake 4G, njupuk kauntungan saka panyambungan karo stasiun tetep liwat server ... yen ora, kanthi post-processing. Masalah karo GIS Pro, yaiku presisi iki ora nandhakake, gumantung marang akeh variabel; apa ora penting kanggo proyèk nganggo pendekatan panggunaan darurat utawa tanah nanging kanthi pendekatan legal. Salah siji cara, Aku mikir iku paling apik sing GIS Pro ora -paling ora ana ing kurban-.

Saiki, ora gampang dipriksa, nanging bakal becik kanggo ngunggahake data ing kondisi sing padha karo iPad lan Android, bebarengan karo GIS Kit lan GIS Pro banjur mbandhingake yen akurasi bener bener ... terus-terusan, ing negara ngendi konektivitas ora penting. Kanggo saiki aku bakal muter karo versi aku saka SuperSurv lan mbandhingake karo GIS Kit, lan ana aku pitutur marang kowe.

Aku mangu-mangu yen SuperSurv ora akeh akurasi, senadyan padha banget karo SuperPad sing nduwe extension GNSS ... mesthi, kanggo GPS sing ndhukung Windows Mobile.

Lan ngapa GIS Pro duwe panriman sing apik?

Kita ora bisa nyimpulake yen iki aplikasi GIS paling apik kanggo iPad, nanging misale jek ironis, sawise konsultasi karo para pengguna sing seneng, aku teko tekad sing kanggo fungsi sing gampang kanggo mac lovers «ora ana ahli GIS«, Paling ora ing pamilik GIS. Maksudku, pangguna ESRI bakal nggunakake ArcPad, Supergis SuperSurv, Bentley Navigator Pano ... nanging kanggo sing pengin:

  • Nggawe kelas fitur saka tablet
  • Netepake kumpulan titik, baris, poligon, rute
  • Fitur sing disetel kayata foto, simbol, teks, dhaptar nilai
  • Ngatur panyimpenan kanthi wektu, jarak, presisi lan presisi ultra
  • Ngatur data ing sistem Lat / dawa, UTM, MGRS lan USNG
  • Nganggo meh kabeh lapisan raster / werna ing latar mburi
  • Nuduhake fitur kelas liwat iCloud
  • lan kabeh iki tanpa nggunakake alat desktop ...

Aman GIS Pro wis dadi pilihan sampeyan.

Yen platform liyane pengin bersaing karo GIS Pro ... padha miwiti kanthi nliti carane padha karo presisi ultra.

Gis Pro

SuperSurv kanggo iOS

2 Balesan kanggo "GIS Pro Aplikasi GIS paling apik kanggo iPad?"

  1. Aku duwe rong taun nggunakake Giskit pro, lan iku app canggih sing banget intuisi lan gampang kanggo ngapusi kanggo kedhaftar karo ora duwe pengetahuan babagan GIS, manajemen geotif banget cairan, shapefile gampang dimuat dening mail lan dropbox. Ana akeh pitutur. Kanthi rekomendasi saka situs web iki aku tuku app iki.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.