gvSIG Batoví, distribusi gvSIG pisanan kanggo Pendidikan ditampilake

Latihan internasionalisasi lan pemberdayaan sing ditindakake dening Yayasan gvSIG menarik. Ora ana akeh pengalaman sing padha, sadurunge ora ana perangkat lunak gratis sing wis diwasa kaya saiki, lan skenario kabeh bawana sing nuduhake basa resmi menarik. Nggayuh level bisnis wis diwiwiti, tekan level akademik mesthi bakal dadi penjamin keberlanjutan yen ana pembelaan digawe babagan kebijakan sing ndhukung.

Mentri Transportasi lan Public Works of Uruguay, presented pungkasan ana gvSIG Batoví distribusi Uruguay pisanan menehi munggah kanggo gvSIG Educa.

gvsig batovi

gvSIG Educa minangka kustomisasi Sistem Informasi Geografis gvSIG Desktop gratis, sing diadaptasi minangka alat kanggo pendhidhikan subjek kanthi komponen geografis. gvSIG Educa tujuane dadi alat kanggo pendhidhik kanggo nggampangake analisis lan pangerten wilayah kanggo siswa, kanthi kemungkinan adaptasi ing level utawa sistem pendhidhikan sing beda. gvSIG Educa nggampangake sinau liwat interaktivitas siswa karo informasi, nambah komponen spasial kanggo sinau subyek, lan nggampangake asimilasi konsep liwat alat minangka visual minangka peta tematik sing mbantu ngerteni hubungan spasial.

gvSIG Batoví, kanthi cara iki, ngluncurake piranti lunak gratis sing bisa uga bakal diadaptasi lan digunakake ing pirang-pirang negara. gvSIG Batoví minangka piranti lunak sing dipromosikake dening Direktorat Topografi Nasional kanggo Rencana Ceibal, sing liwat para siswa Sekolah Dasar lan Menengah bakal duwe akses menyang macem-macem informasi pendhidhikan sing diwakili dening peta.

"Wiwit lampahipun Plan Ceibal, pamaréntah seeks kanggo ningkataké kawicaksanan sing sih pembangunan lan entuk manfaat saka pendidikan anak, mangsa lan saiki negara kita," ngandika Pintado, nambah sing amarga karakteristik geografi sawijining negara kita ora bisa gawé barang ukuran gedhe, "nanging ya kita bisa generate kawruh tanpa watesan ing samubarang".

Sak presentation saka upacara alat anyar iki dirawuhi dening Pertolonganhttp portofolio, Ing. Pablo Genta, National Direktur Topografi, Ing. Jorge Franco lan Dekan Fakultas Teknik, Ing. Héctor Cancela, Menteri ngandika yen ngluwihi alangan produksi iki, "Uruguayans bisa mbedakake dhéwé dening Intelligence, kemampuan kanggo inovasi lan neliti, lan pranala kawruh iki kanggo pembangunan". "Lan, iki piranti lunak anyar sing disebut" gvSIG Batoví "bakal dadi dhasar amarga ngidini akses menyang jagad ilmu sing jembar," ujare.

Ing "gvSIG Batoví" program produk National Bureau kabèh Surveying karya, Fakultas Teknik lan Association gvSIG, bakal ngaktifake siswa kawruh geografi liwat nggunakake XO laptop-frills -computer , uga bisa ditlusuri ing bidang pengetahuan liyane, kayata Sejarah, Biologi, lan liya-liyane.

Paling menarik yaiku kamungkinan sing menehi guru lan / utawa mahasiswa kanggo ngembangake peta tematik dhewe saka macem-macem lapisan informasi sing kasedhiya ing wilayah kasebut. Tujuane kanggo ningkataké pembelajaran kanthi panemuan, ngowahi karya kartografi dadi pengetahuan formatif.

Kanthi "gvSIG Batoví" pesawat pisanan saka wilayah Uruguay sing wis dikembangaké sadurungé presents maps tematik kayata peta politik lan fisik, distribusi populasi, infrastruktur transportasi lan komunikasi lan tutup tanah. Gampang akses menyang peta kasebut kanthi tematik-plugin sing bisa diinstal saka aplikasi kasebut dhewe- bakal ngidini gampang nuduhake kartografi antarane guru lan siswa saka kabeh komunitas pangguna piranti lunak iki.

Ngluwihi lapangan pendidikan, pangguna profesional teknologi gvSIG bakal bisa ngakses fungsi-fungsi anyar iki kanggo nggawe lan sharing peta ing bentuk plugin, saengga dadi cara sing gampang banget kanggo ngabagi informasi teritorial.

URL proyek: http://www.gvsig.org/web/home/projects/gvsig-educa

Ing geger

Iku misale jek minangka langkah penting, senadyan kita njupuk kauntungan saka kabar kanggo ngisi sawetara kesan kita.

Tantangan kanggo yayasan gvSIG yaiku adol model anyar, dudu piranti lunak. Secara pribadi, iki sing paling nggawe aku kesengsem lan aku muji. Teknis gampang banget kanggo adol lan gvSIG ing pangertene iki wis entuk akeh, sanajan uga mbutuhake biaya akeh dhuwit, masalah sing akeh ditakokake nanging bisa uga ora ana barang gratis ing urip iki. Jual model anyar mbutuhake strategi intervensi sosial, politik lan ekonomi ing macem-macem level. Iki uga mbutuhake akeh dhuwit lan asile ora langsung kaya bukti karya teknis. Ana peringatan pertamane, amarga yen bukti teknis dipertanyakan, apa maneh bukti model sing bakal mlaku kanthi beda-beda lan kanthi krisis iki, ana alesan sing sah kanggo nyuda subsidi.

Amerika Latin minangka bawana kanthi tingkatan kedewasaan sing beda-beda ing stabilitas politik, ing karir administratif, ing ngrancang lan ngubungake akademik karo politik lan ekonomi. Ing gati, level insiden kudu ditindakake supaya upaya teknis ana gandhengane karo kabijakan publik, sing njamin kaleksanan kasebut sajrone jangka menengah. Ora dadi tugas sing gampang yen mbandhingake macem-macem kemajuan saka Meksiko menyang Patagonia. Sistematisisasi bakal dadi prekara paling apik sing bisa ditindakake.

Dadi, kalebu geografi kanthi alat komputer ing bidang pendhidhikan, kita bisa nemokake iku menarik ing level intervensi utama, sing meh bisa dicegah. Rencana Ceibal minangka inisiatif sing ditanam kanthi apik, nanging sampeyan kudu nggawe manawa sampeyan ndhukung kelembagaan utawa katon minangka proyek "sawetara sing liwat ing kene". Tingkat intervensi sekunder bakal dadi tantangan sing apik, saengga kudu ngowahi cara mikir wong sing njupuk keputusan lan luwih akeh ing level tersier yen sing kudu ditindakake yaiku upaya paliatif nglawan tumindak ala sing ora bisa dibalekake.

Saran kula meh padha. Ati-ati aja banget "Taliban". Ing jagad iki, latihan ekstrem angel ditindakake sanajan efektif. Ekosistem teknologi saiki kudu terus urip bareng karo inisiatif kepemilikan lan Open Source. Ing wayahe pisanan yen sektor ekonomi sing nguwasani akeh negara Amerika Latin rumangsa diserang model, dheweke nutup lawang sanajan kudu nindakake kudeta utawa nolak kerja sama internasional. Banjur, sing sistematis, sing ana gandhengane karo kabijakan publik, pangguna sing mbela apa sing dingerteni saka model kasebut bakal tetep.

 

Ing wektu sing apik karo gvSIG Batoví

Siji Balesan menyang "gvSIG Batoví, distribusi pertama gvSIG kanggo Pendidikan ditampilake"

  1. Artikel sing apik, ide sampeyan wis menehi inspirasi kanggo kita lan saiki kita ing Universitas Distrik Francisco José de Caldas ing Kolombia mbukak klompok perangkat lunak gratis lan Sistem Informasi Geografi sing diarani SIGLA (Sistem Informasi Geografi nganggo Software Gratis lan Terbuka) lan saiki kita miwiti nerbitake konten ing http://geo.glud.org, ngunjungi kita !!!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.