Impor koordinat Excel menyang QGIS lan nggawe Polygons

Salah siji saka rutinitas sing paling umum ing nggunakake Sistem Informasi Geografis yaiku mbangun lapisan spasial adhedhasar informasi saka lapangan. Manawa iki minangka koordinat, plot verteks utawa kisi elevasi, informasi kasebut biasane ana ing file sing dipisahake koma utawa spreadsheet Excel.

1. Berkas koordinat geografis ing Excel.

Ing kasus iki, aku nyoba ngimpor pemukiman manungsa Republik Kuba, sing wis didownload saka diva-gis, kanthi cara kasebut minangka salah sawijining situs sing paling apik kanggo ngundhuh data geografis saka negara manca. Minangka sampeyan bisa ndeleng, kolom B lan C ngandhut informasi babagan garis lintang lan bujur ing wangun koordinat geografis.

excel qgis lat long

2 Ngimpor file ing QGIS

Kanggo ngimpor koordinat file Excel, wis rampung:

Vektor> XY tools> OpenExcele minangka file atribut utawa lapisan Point

excel qgis lat long

Ing kasus berkas kasebut disimpen kanthi ekstensi .xlsx browser ora bakal nuduhake, amarga mung ngyaring file kanthi extension .xls. Non masalah, kita bisa nulis teknik DOS lawas lan nulis ing ganti jeneng, nyaring: *. * (tanda bintang asterisk) lan ketik; iki bakal ngidini sampeyan ndeleng kabeh file ing lokasi kasebut. Kita bisa nulis * .xls lan nganalisa file ekstensi .xls.

excel qgis lat long

Banjur kita duwe panel ing ngendi kita kudu nuduhaké kolom sing padha karo koordinat ing X, ing kasus iki kita milih kolom dawa, kolom garis lintang kanggo koordinat Y.

excel qgis lat long

Lan ana sing duwe. Pitakon kasebut nuduhake lapisan kasebut disimpen karo data sing ana ing file pemukiman manungsa Kuba, sing kalebu jeneng, lintang, bujur, klasifikasi lan administratif propinsi.

excel qgis lat long

3. Gawe poligon saka koordinat

Ing kasus, kita pengin ora mung ngimpor verteks nanging uga kanggo nggawe polygon kanthi urutan koordinat iki, kita bisa nggunakake plugin Points2One. Plugin iki ngidini sampeyan kanggo ngenali apa lapisan target bakal kasebut, yen apa sing kita impor bakal dibangun minangka garis utawa minangka poligon.

excel qgis lat long

4. Cara ngimpor koordinat Excel menyang program CAD / GIS liyane.

Minangka sampeyan bakal ngelingi, kita wis rampung proses iki karo akeh program liyane. Minangka prasaja minangka QGIS, sawetara. Nanging, iki cara nglakoni AutoCAD, Microstation, GIS pipa, AutoCAD 3D Sipil, Google Earth.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.