Infrastruktur Data Spasial kanggo Guatemala

Ides ing Guatemala Prototipe Infrastruktur Data Spasial kanggo Guatemala, sing disusun dening Sekretaris Jendral Perencanaan lan Pemrograman Presidhèn SEGEPLAN, menarik.

Kita wis weruh ing video presentasi Moisés Poyatos lan Walter Girón saka SITIMI ing 4tas. gvSIG days; ing pungkasan presentation, padha disebutake yen IDEs ana topik panas ing Guatemala nanging kanggo tanggal padha ora ditampilake apa-apa publicly. Saiki dheweke wis nindakake iki liwat mailing list gvSIG lan aku mikir yen aku wis ngerti yen ana proyek gedhe sing mung diwiwiti, senadyan Jean-Roch Lebeau wis ngomong babagan aku.

Inggih, SEGEPLAN pretends ing lingkungan anyar Hukum Ordo Pesenan kanggo ngembangake pembangunan Infrastruktur Data Spasial ing Guatemala, sing menarik amarga piranti kasebut akeh ngemot Software Gratis. Prototipe Iki:

  • Poster (Modhèl Geografis POSTGIS)
  • gvSIG kanggo generasi skrip layanan spasial
  • Apache kanggo server web
  • Mapserver minangka server Peta
  • Mapbender minangka klien tipis.
  • lan GEOETWORK Metadata Module Publication ing proses.

Iki arang banget terkenal lan referensi apik kanggo wilayah Amérika Tengah ing ngendi aplikasi liyane padha duwe cekak, ora mung kanggo apa sing nyebabake investasi ing piranti lunak eksklusif nanging kanggo rasa standar OGC. Kanggo ndeleng cara kerjane sistem:

Mlebet ing sistem

Dheweke durung dibaptis karo jeneng sing menehi identitas perusahaan, dheweke nganggep dheweke bakal dadi bagian saka Sinit; amarga tingkat prototipe alamat pranala sing saiki duwe, http://ide.segeplan.gob.gt/ , ana pangguna lan tembung "ide" lan kanthi mangkono nduweni tampilan informasi grafis.

Ides ing Guatemala

Ngunggah lapisan

Ing kene, sampeyan bisa milih emboss, orthophotos lan departemen resolusi dhuwur. Sawise lapisan dipilih sampeyan bisa milih lapisan sing kasedhiya lan ing ngisor iki ana sawetara tab kanggo legenda, mencetak lan nelusuri.

Ides ing Guatemala

Ing lambang ndhuwur ana fungsi dhasar saka pendekatan lan penyebaran nanging uga ana sing menarik banget minangka loading saka lapisan:Ides ing Guatemala

Supaya padha bisa:

Penyebaran:

  • Kanggo pendekatan
  • Mangkat
  • Kanggo pindhah
  • Zoom Jendhela
  • Kanggo tengah
  • Pemindahan
  • Refresh
  • Zoom sadurunge
  • Zoom sabanjure

Informasi:

  • Panelusuran data
  • Tampilake koordinat
  • Ukuran jarak

Akses wms:

  • Nambah wms saka daftar sing disaring **
  • Nambah wms
  • Ngatur wms. **
  • Info babagan wms

Saiki, sing ditandani asterisk duwe kesalahan program amarga diarani localhost lan ora kanggo server web. Uga ora ana sawetara refinement ing coding karakter sing ora ngidini kanggo ndeleng kanthi apik huruf ñ ing "nambah".

Liyane:

  • Bantuan
  • Simpen file minangka konteks peta web
  • Unggah konteks file peta web
  • cedhak
  • Ngowahi ukuran layar kanthi manual

Sambungake saka Google Earth

Sistem kasebut menehi kesempatan kanggo nyambung menyang data salah siji wfs utawa wms; supaya program apa wae sing ndhukung layanan OGC standar bisa dumadi (gvSIG, ArcGIS, AutoDesk Civil 3D, Bentley Map, pipa GIS, Cadcorp, Dll)

Misale, carane, umpamane, sistem kayata Google Earth bisa disisipaké ing sistem:

Ides ing Guatemala

Kita bakal "nambah, numpuk gambar", banjur milih tab "update" lan ana pilihan parameter "wms" dipilih. Banjur nambah url:

http://www.segeplan.gob.gt/2.0/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=260;
REQUEST = GetMap & SERVICE = WMS & LAYERS = Municipalities,
Departemen_850, Portfolio_Areas.shp, Banyu, Headers
Departamentales_800, Rios_200, Roads, Routes
Asphalted_850 & STYLES = ,,,,,,, & SRS = EPSG: 42500 & BBOX = 420673.5340388007,
1610754.0839506174,466326.4659611993,1642245.9160493826 & WIDTH =
893 & HEIGHT = 616 & FORMAT = image / png & BGCOLOR = 0xffffff & TRANSPARENT =
TRUE & EXCEPTIONS = aplikasi / vnd.ogc.se_inimage

Iki bisa diduweni saka alamat sing beda ing lapisan metadata mapbender (saka tombol oranye). Ana liyane url saka lapisan liyane sing kasedhiya.

Sawise dikepalanake, sistem kasebut ngidini milih lapisan sing arep kita tingali lan urutane

Ides ing Guatemala

Lan siap:

Ides ing Guatemala

Tambahan, aku saranake sampeyan njupuk tampilan amarga ana akeh liyane kanggo nuduhake ing project iki.

7 Balesan kanggo "Infrastruktur Data Spasial kanggo Guatemala"

  1. Sing ditindakake kanggo nyuda beban 30 sec menyang 9 sec kira-kira yaiku nggawe ringkesan ing timbangan sing beda lan ora ngladeni mosaik kaya sing ditindakake saiki kita ngladeni ortos individu kanthi proses Tilingatte
    +1

  2. Wiwit awal SDI ing Guatemala dening sekretariat perencanaan lan pemrograman kepresidenan wis digawe sawetara owah-owahan, saiki ana bagean layanan peta utawa WMS, video cara nyambung menyang layanan kasebut, lan presentation sing bener anyar IDE anyar nduweni informasi saka macem-macem institusi kayata MAGA, IGN, INE, lan liya-liyane. Kabeh iki http://ide.segeplan.gob.gt

  3. Aku wis nyoba, lan katon luwih cepet kanggo nampilake gambar.

    Ana isih sawetara inconsistencies ing meja kode karo logat

  4. Best Regards

    apa sing ditindakake kanggo nyuda beban 30 sec menyang 9 sec kira-kira yaiku nggawe ringkesan ing timbangan sing beda lan ora ngladeni mosaik kaya sing ditindakake saiki kita ngladeni ortos individu kanthi proses Tile
    Liyane

    Walter Giron

  5. Ya, aku ngira yen Tilecache metu, kita uga kudu takon solusi Metacarta liyane kayata Open Lapisan.

  6. Proyek apik banget lan uga tes cepet sampeyan.
    Dina iki aku mikirake tilecache kanggo nyepetake orthophotos. (demo tilecache)
    Ora mung bisa ditindakake kanggo geoserver utawa bisa dileksanakake ing mapserver?
    Ing IDE saka Argentina nggunakake Landsat lan uga ngunduh download.
    Salam marang kowe

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.