Nginstal gvSIG Mobile

Saiki aku mung nginstal gvSIG Mobile ing Mobile Mapper 100Ngelingi iku kang pisanan lan Aku liyane saka taun njaluk kauntungan saka pengalaman, aku kudu nulis kaya aku, supaya wong golek soko timah (glans).

1. Versi apa

Proses iki meh padha kanggo instalasi gvSIG Mobile ing Windows Mobile PDA 5 utawa luwih dhuwur. Nanging kanggo referensi, aku nggunakake:

Windows Mobile 6.5 Professional, kanthi CE OS 5.2.21895

Iki diverifikasi ing Mulai / Setelan / Systen / About

Ing kasus gvSIG, aku nginstal versi 0.3.0 Build 0275 lan amarga Aku arep ngalahake Jawa kanthi serius, Aku bakal dipasang ing mesin virtual iki (JVM) sanajan bisa uga ing PhoneME.

2. Ngunduh program

Kanggo ngundhuh gvSIG Aku wis rampung ing link iki:

http://www.gvsig.org/web/projects/gvsig-mobile/official/piloto-gvsig-mobile-0.3/descargas

Kanthi iki kita bakal oleh file sing disebut gvSIG_Mobile_Pilot-0.3-WMX-forJ9.cab

Kanthi wektu bisa uga ana versi sing luwih anyar, supaya dianjurake kanggo mesthekake ing link iki:

http://www.gvsig.org/web/projects/gvsig-mobile/official

Aku wis milih gvSIG_Mobile_Pilot-0.3-WMX-forJ9.cab, sadar yen versi iki ora duwe pre requisite (mesin virtual), kasihan amarga sadurunge. Nanging ana konsekuensi sing wis dikarepake sawise owah-owahan kebijakan sing kedadeyan ing Jawa sawise Oracle bakal tuku SUN.

Kanggo tambahan, sampeyan kudu ngundhuh mesin virtual sing diarani J9. Sawetara pranala ing dhaptar kacathet, kalebu http://www.cs.kuleuven.be/~davy/phoneme/downloads.htm sing katon ing gvSIG Mobile manual, supaya aku bakal suggest iki kanggo ngundhuh J9:

http://www.esnips.com/nsdoc/5277ca5b-79e2-415e-bd2b-667e7d48522d/?action=forceDL

tablet Low disebut J9.zip, ati-ati nalika decompressing, sampeyan kudu milih "Extract kene" lan ora "Extract kanggo J9 \" amarga iki bakal nggawe folder liyane disebut J9 banjur kita bisa menehi bisa.

Pungkasane kita kudu nyana yen apa sing kita unzip bakal ing wangun "J9 \ PROJ11 \ bin ..."

3. Ngunggah program menyang Mobile Mapper

Versi Windows Mobile sing ndadekke Mobile Mapper 100 (lan ing umum kanggo PDA sembarang) biasane njupuk saperangan masalah sethitik kanggo nginstal ActiveSync Panjenengan, meh tansah amarga eksekusi iki dibangun ing Flash Player lan kadhangkala, utamané karo Windows 7 ora ngenali pembaruan sing ana utawa ora ngidini kanggo nginstal aplikasi sing ora didukung. Nanging sing wis diatasi kanthi ngundhuh langsung saka kaca Microsoft, ing opsi download kanggo piranti seluler.

http://www.microsoft.com/downloads/es-es/default.aspx

Ingkang penting yaiku kita bisa ndeleng saka PC ing peralatan sing disambungake, mula, kita kudu ngliwati kertu SD kasebut.

Ana mung rong bab sing kudu diunduh:

-Outsourcer file gvSIG_Mobile_Pilot-0.3-WMX-forJ9.cab, kang manggonake ing folder, ing kasus iki aku mengkono ing dadi-disebut "Data Aplication". Aku nyaranake yen dheweke nindakake iku, supaya dheweke bisa ngetutake langkah instruksi kanthi langkah.

-File kasebut disebut J9, sing ditempatake langsung ing root. Nalika aku deleng ROOT, iku ateges sing iku sing arep folder J9 ing tingkat sing padha ngendi folder liyane minangka Aplikasi Data, ConnMgr, Windows, etc.

Iki nggawe mesin virtual Java siap diluncurake.

4. Instal gvSIG

Kanggo nginstal gvSIG, sampeyan kudu pindhah menyang folder sing ngunggah file.

Iki rampung karo Mulai / Explorer, banjur ing emulator browser iki kita katon kanggo folder "Data Aplikasi", lan ana kita kudu ndeleng file. Kanthi siji klik, program kasebut wiwit proses instalasi; Yen ana versi sadurungé, bakal menehi katrangan menawa bakal diganti. Sampeyan kudu milih nginstal ing piranti (Pirantiku) lan ora ing kertu eksternal (Kertu Penyimpanan).

5. Eejutar gvSIG

Kanggo mbukak, pilih "Mulai" lan panel ditampilake aplikasi kudu wis dadi lambang gvSIG Mobile.

Ikon kasebut diklik lan minangka asil cipratane kudu digedhekake kanggo sawetara detik banjur antarmuka program.

6. Masalah umum

nginstal gvsig mobilePisanan, yen program ora mbukak (Langkah 5), utawa ninggalake pesen kesalahan Windows Mobile, sing penting yaiku ngerti apa file kasebut g_mobile_launch_log.txt, sing ana ing folder gvSIGMobile. Ing kasus paling apik, sampeyan kudu ninggalake pesen kaya iki:

berkas log Bukak mobile gvSIG:
Panggonan utama gvSIG: \ gvSIGMobile:
Priksa yen J9 ana ing ROOT ...
YES!
Truncating, aux.npos = -1
Truncating, pisanan = 3
Truncating, Resp = \ J9
J9 path truncated: \ J9
Ngirim file start.opt kanthi path apik ...
Nyusun paramèter sing diluncuraké ...
J9 params = "-Xoptionsfile = \ gvSIGMobile \ start.opt» es.prodevelop.gvsig.mobile.app.Launcher p = \ gvSIGMobile m = J9
Path J9: \ J9 \ PPRO11 \ bin \ j9w.exe
J9 params "-Xoptionsfile = \ gvSIGMobile \ start.opt» es.prodevelop.gvsig.mobile.app.Launcher p = \ gvSIGMobile m = J9
gvSIG mobile diluncurake kanthi sukses.

Adhedhasar pesen, sampeyan bisa ndeleng endi masalahe. Iki minangka conto, sing biasane amerga aku ora nyelehake folder J9, ndeleng yen sistem katon kamungkinan nemokake ing njaba direktori root, uga yen wis diinstal ing kertu SD utawa yen PhoneME dipasang:

berkas log Bukak mobile gvSIG:
Panggonan utama gvSIG: \ gvSIGMobile:
Priksa yen J9 ana ing ROOT ...
NO!
Nemokake path kartu sd ...
Searhing kanggo '\ J9 \ PPRO11 \ bin \ j9w.exe' ing werna ...
Nemokake path kartu SD: Disk Panyimpenan
Nemokake path kartu SD: \
Gambar ora ditemokake: 'J9 \ PPRO11 \ bin \ j9w.exe' ing samubarang kartu SD 2.
Ora bisa nemokake kertu SD, J9 ora ditemokake!
Priksa yen PhoneME ana ing ROOT ...
NO!
Nemokake path kartu sd ...
Searhing kanggo '\ phoneme \ personal \ bin \ cvm.exe' ing werna ...
Nemokake path kartu SD: Disk Panyimpenan
Nemokake path kartu SD: \
Gambar ora ditemokaké: '\ phoneme \ personal \ bin \ cvm.exe' ing samubarang kartu SD 2.
Ora bisa nemokake kertu SD, PhoneME ora ditemokake!
Ora bisa miwiti gvSIG Mobile. Mungkin ora ana JVM.

Aja lali, sing mailing list gvSIG, amarga biasane wong wis ana lan jawabane ana. Yen ora, kanthi mail prasaja kanggo dhaptar bakal nanggepi respon saka komunitas kanthi efektif.

Yen ora ... aku kabeh kuping ...

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.