KIVA, nggunakake teknologi lan micropayments kanggo entuk manfaat akeh

Kiva Minangka inisiatif sukarelawan sing nyiyapake proyek adhedhasar mikropayment ing 2005 nggunakake potensial sing ditawakake teknologi saiki. Suwe-suwe dadi organisasi sing diadegake ing San Francisco, tanpa keuntungan kanggo misi nyambungake wong liwat utangan kanggo ngenthengake kemiskinan. Nganggo Internet lan jaringan mikrofinance ing saindenging jagad, Kiva ngidini individu ngutip sethithik $ 25 kanggo nggawe kesempatan ing saindenging jagad, amarga aku nuduhake conto ing ngisor iki:

kiva map googleKabutuhan: Ana wanita sing, 200 kilometer saka Lima, mbutuhake dhuwit sing padha karo 900 dolar kanggo nyedhiyakake toko Grosir cilik dheweke, lan gelem mbayar.

Kesempatan: Ana wong ing pirang-pirang daerah ing dunya sing gelem menehi dolar 15 kanggo proyek kaya iki, yen dheweke bakal mbayar. Dolar 100 liyane, sen 40 liyane, lsp. Lan sing luwih narik manawa bakal ngasilake maneh minangka utangan.

Solusi: Kiva ngetrapake platform sing bisa ditindakake, wong bisa ndeleng data wanita, kahanan ekonomi, lingkungane, apa sing dikarepake, lan menehi apa sing dikarepake. Sawise akeh sing nambah lan nggayuh tujuan, wanita kasebut nampa dhuwit, menehi tandha komitmen pambayaran karo perusahaan mikrofinance sing promosi proyek kasebut ing Peru, lan bakal mbayar saben wulan. Dheweke nampani utangan, lan wong sing ngutangi dheweke bakal duwe dhuwit maneh.

Minangka alternatif sing paling apik kanggo wong-wong sing kepengin ngutangi utang lan uga kanggo wong sing duwe sawetara dolar, tinimbang menehi wong liya ing pojok lampu lalu lintas bisa mbantu wong maju. Kabeh proyek ditrapake kanggo proses pangembangan manungsa, kayata dandan omah, penguatan bisnis cilik, ngrampungake sinau utawa usaha anyar.

Aku seneng karo model: Goleki kebutuhan, ngutangi, nampa bayaran, tampa maneh. Sanajan aku kaget kepiye carane nggawa ide sing prasaja ing lingkungan global iki.

Suwe-suwe Kiva wis tekan luwih saka wong 800,000, saka negara-negara 62 sing beda-beda, luwih saka silihan 330 yuta lan tingkat mbayar maneh 98.94%.

Sawise platform kasebut, sampeyan bisa nelusuri miturut negara kanthi jumlah lan sampeyan uga Kivadata, sing nuduhake statistik prilaku model iki lan aplikasi menarik liyane sing kalebu kanggo ponsel.

kiva map google

Apike, sampeyan bisa ndeleng kemajuan aplikasi utangan lan ing peta sampeyan bisa ndeleng ing ngendi wong-wong padha kolaborasi.

kiva map google

Dadi, ora babar pisan yen sampeyan gabung. Utawa amarga sampeyan duwe 5 dolar ing PayPal sing ora sampeyan nemokake apa sing kudu ditindakake, utawa amarga cepet utawa bisa nglamar.

Registrasi gratis.

Ora sauntara, yen sampeyan nyengkuyung wong liya ndhaptar sampeyan bakal nampa dolar 25 ing bonus, sing ora bisa digunakake kanggo biaya nanging sampeyan bisa nggunakake utangan liyane.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.