Gambar poligon ing Microstation saka Excel

Nggunakake cithakan iki, sampeyan bisa ngagambar poligonal ing Microstation, saka daftar bantalan lan jarak ing Excel, utawa daftar koordinat x, y, z.

Cilik 1: Dhaftar Rumbos lan Distances

Anggere kita duwe tabel data sing teka saka lapangan:

Ing kolom kapisan sampeyan duwe stasiun, banjur jarak menyang rong desimal lan pungkasane bantalan. Kita pengin nggambar polygon iki, nggunakake Microstation.

Sing wis rampung karo alat AccuDraw ngerti iku edan, ora mung amarga alat wis trik sawijining dadi jendhela ngambang nanging amarga sampeyan uga kudu ngetik saben koordinat; nomer salah, ngilangake siji utawa ora printah pasukan reset re-ketik data kanggo verifikasi apa kita salah.

Ing kasus iki, kita bakal nglakokake kanthi nggunakake cithakan Excel, sing ngidini sampeyan nglebokake data ing kothak, banjur ngirim gambar polygonal ing Microstation.

Mangsa Jarak Tiket
1 - 2      29.53 N 21 ° 57 ' 15.04 » W
2 - 3      34.30 N 9 ° 20 ' 18.51 » W
3 - 4      19.67 N 16 ° 14 ' 20.41 » E
4 - 5      38.05 N 10 ° 59 ' 2.09 » E
5 - 6      52.80 S 89 ° 16 ' 30.23 » E
6 - 7      18.70 S 81 ° 43 ' 5.54 » E
7 - 8      15.18 N 46 ° 12 ' 23.79 » E
8 - 9      24.34 S 83 ° 34 ' 23.62 » E
9 - 10      17.87 S 76 ° 6 ' 49.78 » E
10 - 11      33.64 N 78 ° 38 ' 19.03 » E
11 - 12      17.05 N 88 ° 22 ' 24.25 » E
12 - 13      29.98 S 85 ° 34 ' 34.94 » E
36 - 37      21.79 N 69 ° 17 ' 35.24 » W

Cara Cithakan dianggo:

Exel microstation

Kanthi cithakan kasebut mlebu:

  • Data stasiun kasebut, manawa diurutake, mung nulis angka pisanan lan cithakan diisi ing kolom E lan G.
  • Jarak ing kolom H,
  • Data kursus utawa kursus. Sampeyan ora prelu ngetik simbol kanthi derajat, menit utawa detik amarga format sel wis nyakup.

Cithakan nduweni pilihan kanggo milih sepira decimal sing kita ngarepake bakal dipotong; elinga menawa yen kita nggunakake mung rong dekade, poligon mesthi ora bakal nutup amarga bakal ilang presisi ing desimal sing liya.

Cithakan kasebut uga ngidini milih koordinat kanggo titik pisanan, kanggo entuk georeferensi. Ayo eling yen karya-karya kasebut ing format iki biasane ditambah karo theodolites konvensional, mula paling ora siji saka kabeh poin kasebut nduweni koordinat referensi UTM.

Exel microstation

Tombol tarik ditindhes, lan minangka asil Microstation kita bakal duwe poligon sing digambar, kaya sing katon ing video.

Kasus 2: Listing saka koordinat UTM

Cithakan kasebut uga bisa digunakake yen kita duwe dhaptar koordinat ing wujud Jeneng, Wétan, Lor, Dhuwur. Uga tabel sebagean sing ditampilake ing ngisor iki.

Titik X Y Z
1   418,034.12   1590,646.87 514.25
2   418,028.56   1590,680.72 526.11
33   418,107.63   1590,609.31 446.07
34   418,090.65   1590,610.45 420.49
35   418,065.54   1590,611.78 343.22
36   418,045.16   1590,619.48 335.91

 

Exel microstation

Bisa digunakake kanggo kaloro kasus kasebut. Lintasan bakal ditarik, nambahake katrangan utawa nomer minangka teks ing saben vertex. Bakal nggunakake ukuran teks, warna, jinis font lan alignment sing digunakake ing Microstation. Dadi yen ora katon kanggo kita, mula bakal digawe maneh.

Cithakan kasedhiya kanggo didownload kanthi ragad nominal. Lan kita ujar simbolis, amarga kanggo wong sing golek dhuwit kanggo ngasilake iguana cadastral utawa topografi nggunakake Microstation, dheweke bakal ngirit akeh gaweyan.

Nggawe Template nganggo Paypal utawa Kartu Kredit.


Sinau babagan cara nggawe iki lan template liyane ing Kursus ngapusi Excel-CAD-GIS.


 

8 Mbales "Gambar poligonal ing Microstation saka Excel"

  1. Hola
    Yen sampeyan pengin nambah stasiun liyane,
    Sisipake larik sing mbutuhake, umpamane masang antar baris 10 lan 11
    banjur sampeyan nyalin salah siji larik lengkap kanthi nutul saka header sisih kiwa lan banjur paste menyang baris sing disisipake luwih apik, kalebu larik 10 lan 11 lan sing nyebabake formula bakal ilang lan chaining terus.

    Yen sampeyan duwe mamang, lan wiwit sampeyan entuk cithakan sampeyan bisa nyuwun dhukungan editor@geofumadas.com

    regards

  2. Dina sing apik template ora ngidini nambah stasiun liyane, sampeyan bisa ngomong babagan carane nambah tembung mau, lan yen sampeyan bisa menehi instruksi luwih rinci

  3. Dina sing apik aku entuk cithakan sampeyan kanggo nggawe poligonal nanging ora ngidini nambah baris sing bisa sampeyan ngomong cara nambah stasiun liyane please

  4. Aku duwe 6 mapper mobil sing arep ngundhuh sawetara poin, nanging aku nyambung menyang komputer sing duwe windows 7 lan ora kenal

  5. Aku duwe template, ditulis stasiun, dalan, jarak, lan koordinat awal kanggo mesthine, ora nggambar, ora ngerti, x sing.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.