Apa matur nuwun Neogeographers kaya Google

Iki minangka jeneng sing diwenehake dening Eric Van Rees karo wong-wong penting telung perusahaan sing pinter ing teknologi geoinformatika:

  • Jack Dangermond, Presiden ESRI
  • Richard Zambuni, Direktur Geospatial Bentley
  • Ton de Vries, Eksekutif saka Bentley ing garis kadher lan pembangunan tanah
  • Halsey Wise, Presiden lan CEO saka Intergraph

geo infromatics

Dokumen kasebut menarik, lan muncul ing wektu nalika evolusi teknologi desktop (Desk GIS) wis berkembang akeh banget menyang web (GIS web) lan integrasi karo CAD wis ngalami akeh. Loro saka pertumbuhan lan konsolidasi ijolan web lan integrasi standar.

geo infromatics Wawancara kasebut adhedhasar serat-serat pitakonan, ing ngendi saben peserta ngupaya wawasan perusahaan sampeyan nglawan tren pasar. Iki minangka pitakonan, ora diterjemahake kanthi harfiah:

  1. Apa sing bakal dadi peran spesialis GIS ing mangsa ngarep? Apa dheweke duwe kemampuan komputer luwih akeh utawa bakal terus nganggep ahli ing GIS? Utawa mungkin kita butuh spesialis sing duwe ilmu teknologi, ekonomi, sosial, lan hukum sing diterapake ing geoinformasi?
  2. Apa sampeyan mikir perkakas GIS berbasis desktop bakal terus utawa diganti dening sing basis server?
  3. Apa perusahaan sampeyan tanggung jawab kanggo krisis global? Apa iki kalebu kesempatan kanggo aplikasi GIS? Lan carane?
  4. Ing Eropah, industri GIS adhedhasar INSPIRE, GMEIS, ENAM, lan GALILEO ing wektu iki. Ing Amerika Serikat iki ora duweni minat, aku duwe kesan yen industri kene adhedhasar apa sing dikarepake Google, Microsoft lan Yahoo lan cara nggabungake. Apa sampeyan mikir babagan iki?
  5. Integrasi saka CAD karo GIS minangka kapasitas sing dadi luwih penting saben dina. Apa solusi saiki sing perusahaan sampeyan saiki entuk integrasi GIS-CAD iki? Carane sampeyan ndeleng mangsa: bakal kita terus ndeleng spesialisasi loro iki utawa sampeyan mikir wektu bakal teka nalika loro duwe integrasi total?

Yen sampeyan pengin ndeleng, sampeyan kudu takon edisi Juni saka majalah Geoinformatika, sing manawa nggawa artikel menarik kayata:

  • Sonar data kanggo seabed
  • Peta panggunaan tanah ing Australia
  • geo infromaticsPemetaan donya karo piranti lunak GIS gratis. Iki minangka kontinuitas saka garis sing digawa saka telung versi sadurungé babagan alat GIS sumber terbuka. Artikel menarik, adhedhasar buku dening Gary E. Sherman, kanthi jeneng kasebut, ndeleng grafik lan posisi sing menehi gvSIG ing tingkat khusus pangguna.
  • AutoDesk, nyimpen kutha saka overpopulation
  • Cicade & DIMAC Systems.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.