Kriteria kanggo milih solusi GIS / CAD

Dina iki wis dina sing aku wis koresponden kanggo nyedhiyakake ing dalan cadastre real estate Bolivia. Subyek wis berorientasi kanggo refleksi cara milih alat komputer kanggo pangembangan geomatik.

Iki minangka grafis sing saya gunakake, lan pendekatan saya wis dadi analisis konteks ing ngendi kita ngarepake kanggo ngleksanakake solusi kasebut.

gambar

Jeksa Agung bisa ngetokake yen yen sampeyan pengin milih alat prasaja kanggo panangkepan data, sampeyan kudu nimbang aspek sing ora duwe apa-apa mung kanthi kemampuan kanggo nggawe vektor, nanging kebanjiran sing bisa didhukung minangka dibutuhake dening pengguna padha ngakses saka macem-macem tingkat lan nomer pangguna sing mbutuhake lisensi.

Antarane sawetara kritéria sing kita pikirake, lan bobot sing beda-beda gumantung ing konteks negara utawa ruang lingkup, bisa uga dianggep:

  • Interoperability
  • Standar OGC
  • Kurva Learning
  • Kacepetan Jumlah pangguna
  • Wangun modular
  • Kasedhiya program antarmuka (API)
  • Biaya komprehensif

Banjur kita wis dibagi konteks geomatik menyang paling sethithik enem tahapan lan ditimbang tingkat pentinge kritisi sadurungé ing wektu sing beda-beda. Saben tahapan bisa dipilih dhaptar fitur khusus sing diarani panganggo utawa spesialis, lan iki diwenehi bobot kanggo ngira-ngira kanthi cara komparatif kaluwihan lan kerugian saka solusi sing beda:

1. Tahap konstruksi

Ing iki, mesthine samesthine kanggo solusi kasebut efektif lan praktis kanggo produksi ing tingkat dhuwur dening teknisi sing teka saka lapangan, ndigitalake, topologi resik, nggabungake basis data lan sesambungan karo gambar utawa layanan peta.

2. Tahap administrasi

Ing iki dianggep, data sing dipigunakaké bisa diajukake menyang standar kayata ditampa ing basis data utawa administrator file versi. Aspek kayata stabilitas format lan API sing kasedhiya banget penting. Lan mesthine, solusi sing dikarepake ing tingkat iki kanggo manajemen basis data dijangka duwe kinerja apik kanggo lingkungan multiuser lan kemampuan nyimpen data tabular kayata geometri lan indeks raster, tinimbang gadhah antarmuka sing menarik.

4. Tahap publikasi, ing tingkat iki dianggep menawa solusi pambangunan data nduweni kemungkinan transformasi kanggo standar ogc lan manawa layanan data duwe tingkat personalisasi supaya data bisa dilayani lan uga katon atraktif.

5. Tahap pangopènan, iki tingkat kapindho pambangunan, ing endi sing dianggep piranti kasebut nduweni pilihan supaya bisa ngatur akses kanggo konservasi asil versi, panyimpenan historis lan maneh, gampang ing konstruksi sing tepat. Yen bisa milih kanggo nggawe anotasi grafis sajrone aktifx sing kerjane online ... luwih apik.

6. Tahap cadangan, Aku nyebataken punika, nanging ing kasunyatan punika panggung panyimpenan akses, ing pangguna ing akses institusi, ndandani data, ndhukung lan ngasilaken produk-produk anyar. Kene syarat-syarat kanggo solusi CAD / GIS meh ora bisa kanggo format stabilitas lan kapasitas kanggo ndhukung versioning, nalika piranti manajemen, sing duwe akeh kasedhiyan kanggo pembangunan, standar keamanan lan fungsi server klien.

3. Tahap ijol-ijolan, iki tingkat kapindho publikasi, ing ngendi dijaluk nglayani data ing xml, gml utawa format liya sing disokong standar ogc, produk sing kita ngarepake bakal digunakake dening solusi geomatic liyane nanging uga bisa uga diowahi. Ngomongi, kemampuan kanggo nyimpang ing ngisor standar geofumed, kalebu pilihan panyederhanaan vektor ... ya, uga geofumados.

Senajan dhasare kanggo aplikasi test ciri kanggo solusi beda ing saben tataran saka proses, kita kudu ora lali kabèh sawijining wahana; supaya kita wis rampung karo ngleksanani cepet ing cilik saka customer utama, minangka institut tanah ing negara, sampeyan pengin ngleksanakake sistem lengkap kanggo lingkungan watara 20 teknisi produksi CAD / GIS, 3 gawe, kedhaftar 75 intranet lan rembugan online kaping (kita wis dilirwakaké biaya saka taun Oracle $ 30,000 saben prosesor, software, lan tim implementasine):

autocad map3d Apa karo AutoDesk bisa biaya nganti $ 180,000, kanthi watesan ing tahap repositori sing kudu nglengkapi karo merek liyane lan kinerja sumber daya peralatan kanggo ngawasi data kanthi efisien lan ing dhuwur pas ngolah gol.

bentley map Apa karo Bentley bisa nganti $ 210,000, kanthi watesan ing phase ijol-ijolan, publikasi dijupuk saka rambut lan soko ing kurva belajar

Esri Apa karo ESRI bisa nganti $ 300,000, kanthi watesan ing tahap konstruksi lan panyimpenan, kanggo apa sing bakal ngrampungake komplotan merek liya; liyane tinimbang ing cara sing uga muncul sing lisensi 10 dibutuhake kanggo extension sing worth $ 9,000

macem-macem gisele Apa karo Manifold bisa biaya $ 15,000, kanthi watesan ing phase konstruksi, kurva learning lan kabutuhan pangembang tingkat pertama (sanajan ing kabeh kasus ana akeh sing bisa berkembang). Aku uga njlentrehake yen ana solusi murah, nanging aku nggunakake iki amarga aku wis nyoba iku akhir-akhir iki lan wis kaget aku.

Ing kasus paling awon aku duwe $ 155,000 ngiwa kanggo nyewa manual sing apik lan yen aku muter karo lisensi runtime aku bisa nggodha ego klien.

Iku lucu sing meh total bisa rampung karo piranti lunak gratis, Pure GvSIG / GRASS, Postgre, IntelliCAD lan Jamu yen aku bisa nggabungake tim systematization pangolahan, geofumados gawe lan kapercayan kanggo ngedol project ... yen klien wis dianggep $ 700,000 ... aku bisa mencet harder amarga luwih iku nomer bisa dibeneraké liyane free utawa software kurang biaya-.

Brand Konstruksi Peralatan Administrasi Publikasi Repositori Exchange
Autodesk 20 Map3D
Desain Rester 2
2 Civil 3D
Oracle 10G MapGuide
+ ekstra
Navis Works? + Topobase pembangunan ing alam bébas
Bentley Peta 7 Benley
13 Bentley Cadaster
2 Descartes
Geopack 2
Oracle 10G Geoweb Publisher + interoperability
+ mapscript
Proyek Wasi spatial mmm ... nangis wis ngandika
ESRI 10 Bentley Powermap
10 ArcView
Ekstensi 4
2 ArcScan
Oracle 10
ArcSDE
MapObjects
GIS Engine
ArcIMS
GIS Server
GIS Server ing prosesor liyane uuuuy
pipa Pengembangan tambahan
Lisensi 20 Universal Manifold
Manifold EnterpriseOracle 10G Runtime Universal Runtime ultimate Runtime Universal

Ing ringkesan, Mugi-mugi kula sampun narik kawigatosan sampeyan babagan solusi ingkang bebas lan murah, sanajan wekdal punika cendhak banget. Kita wis nemtokake sawetara kesimpulan ringkes:

  • Teknologi tengen yaiku:sing bisa dadi sustainable"Ing konteks global pangembangan
  • Ana ora bisa dadi teknologi "apik kanggo kabeh"
  • Aspek "ekonomi" kudu dianggep minangka "siklus urip teknologi"Lan interoperability
  • Pangolahan sing didokumentasikan (sistematisasi) ngluwihi siklus urip teknologi
  • Ora kabeh siap kanggo piranti lunak gratis, kanggo miwiti aplikasi luwih disenengi "komersial", Kanthi pengalaman sampeyan bisa mikir babagan aplikasi"kurang biaya", kanthi keprihatinan ing"gratis"Utawa" duwe "

4 Balesan kanggo "Kriteria kanggo milih solusi GIS / CAD"

  1. Hello, Aku ora ngerti yen aku uga ngeling-eling nanging meja karo biaya platform beda-beda, aku wis weruh dawa sadurunge tanggal sing katon ana, aku ora ngerti Yen sampeyan wis dianyari, utawa aku wis katon ing kaca liyane
    Gracias

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.