Basa geoprocessing GGL kasedhiya ing gvSIG

gvSIG mung diterbitake, sing minangka akibat saka Google Summer of Code ing proyek gvSIG, plugin gvSIG kanggo GGL wis dirilis.

Logo-gvSIG-945GGL punika programming language tartamtu kanggo geoprocessing kang bisa ditemokake konstruksi khas languages ​​dikenal (puteran, saratipun, etc.) lan tartamtu konstruksi kanggo geoprocessing kanggo operasi topologi, saringan, transformasi géomètri, lan sapiturute nggabungake pangguna bantuan nalika nulis naskah panjenengan.

Plugin sing diterbitake ngidini kanggo ngrujuk sumber data sing ana ing proyèk sing mbukak saiki ing gvSIG Desktop saka skrip GGL, saéngga bisa nyiptakaké geoprosesor data sing dimuat ing gvSIG. Kajaba iku, plugin ngidini tampilan asil maneh ing gvSIG Desktop kanthi ngemot mau ing layar aktif.
Saliyane plugin kasebut, wis kasedhiya kanggo sapa waé sing kasengsem ing seri tutorial lan dokumen referensi sing bakal migunani kanggo mangerteni logika basa kasebut.

Dhaftar mail uga wis diaktifake sing bisa digunakake kanggo ngatasi masalah utawa keragaman sing bakal muncul nalika ngatur sistem kasebut.
Antarane kaluwihan nggunakake basa geoprosesan tartamtu sing bisa nyorot:

  • Konstruksi geoprosesing tartamtu: geometri ing WKT, pengolahan koordinat, operator khas aljabar hubungan sing ndukung basa kanthi kemampuan sing padha minangka spasial SQL, lan liya-liyane.
  • Aids kanggo nggawe naskah: Validations nalika panganggo nyerat, ngecek sumber data lan struktur data sing diakses, autocompletion karo kolom file sing diakses, dll.
  • Pre-pilihan teknologi: GGL nawakake pangguna seri fungsi sing njero nggunakake teknologi paling tepat kanggo tanggal: parser, API akses data, dll. Teknologi iki wis dipilih dening para pangembang basa lan mulane iku tanggung jawab kurang kanggo pangguna, sing mung tanggung jawab kanggo nemtokake operasi lan ora cara kanggo nindakake.
  • Kemungkinan kanggo mbaleni geoprocesses, bareng, menehi dhukungan, lan liya-liyane.

 

Iki minangka pituduh
Kanggo undhuhan: http://www.gearscape.org/index.php/download
Dokumentasi: http://www.gearscape.org/index.php/dokumentasi
Komunitas: http://www.gearscape.org/index.php/community

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.