Majalah Geomatika - Top 40 - 5 taun salajengipun

ing 2013 kita nindakake kategorisasi majalah sing darmabakti kanggo geomatika, nggunakake minangka referensi peringkat Alexa. 5 taun salajengipun kita sampun damel update.

Minangka kita sadurunge, geomatika jurnal wis mboko sithik berkembang kanthi kecepatan saka èlmu sing definisi gumantung banget ing kemajuan teknologi lan fusi disiplin saindhenging geo-engineering. Tren saiki mateni majalah sing dicithak kanthi sajarah gedhe, ngganti tema prioritas publikasi liyane lan nutup jurang antarane majalah sing konvensional karo publikasi digital fitur blog; nambahake pengaruhe ing jaringan sosial. Nilai ditambahaké ing Manajemen kawruh lan sinergi antarane aktor dadi luwih penting karo peran Publishing conventional dipindhah kanggo koordinasi acara internasional, layanan webinars lan Publishing isi digital.

Pengukuran nggunakake ranking Alexa

Aku nggunakake ukuran saka Alexa, karo tanggal 31 Maret 2019. peringkat iki dinamis lan owah-owahan liwat wektu gumantung laku apik utawa ala saka web lan kalkulus imbuhan Camping Google. Umumé, iki minangka jinis sing padha karo para nonton utawa pengunjung plus hubungan kesehatan situs.

Ing ngisor Alexa peringkat, luwih apik, supaya Facebook.com lan Google.com biasane ing nomer loro. Ora supaya gampang dadi ngisor 100,000 ndhuwur lan senadyan ana uga peringkat negara ing kasus iki aku disenengi apa nggunakake global, nuduhake meja peringkat kanggo informasi tambahan lan Spanyol minangka negara ngendi situs uga wis peringkat wujud.

Iku menarik, amarga ing top10 ngluwihi nyoba dadi kompetisi, bukti kamanunggalan sing makili situs penyebaran pengetahuan ing ekosistem iki. Ing wektu kuwi mung ana loro situs sing ngandhani Spanyol (Geofumadas lan Blog Franz). Dina iki 4 Camping Hispanic, karo wutah saka MappingGIS sing wungu saka Top30, GIS & Bir ora katon dening banjur lan blog Territorio Geoinnova.

Iki status Top40 anyar kanggo 2019.

Minangka referensi, aku nuduhake status sadurunge ing 2013Majalah Geomatika

Endi dhaptar majalah geomatika?

Aku wis nggunakake total publikasi 40, tetep daftar sadurungé, sanajan ngilangi paling ora 6 sing wis metu saka circulation, dhawuh munggah menyang peringkat ngisor 5,000,000. Nalika iku minangka posisi sing mokal kanggo situs, aku wis ngembangake kanggo ngukur perkembangan sawetara jurnal sing luwih apik.

  • 21 saka majalah kasebut ana ing basa Inggris.
  • 14 iku saka konteks Hispanik. Kanthi varian Geofumadas lan blog proyek gvSIG, sing nduweni lalu lintas basa liya sanajan asline diprodhuksi ing basa Spanyol.
  • 5 ana ing asal Brasil. Kanthi varian kasebut, MundoGEO uga nduweni versi Spanyol ing lalu lintas.

Sing gedhe-gedhe Brasil ditandhani kanthi ijo, sing gedhe-gedhe Spanyol kanthi oranye lan sing gedhe-gedhe Anglo-Saxon.

Dhaptar Top 10

Ora Ana Revista Ranking Dunia Ranking Epaña Ranking liyane
1 geospatialworld.net 94,486 - USA 94,448
2 gislounge.com 107,570 USA 55,355
3 geoawesomeness.com 113,936 USA 64,660
4 gpsworld.com 125,207 USA 126,865
5 geofumadas.com 130,586 25,307 Mexico 19,983
6 mappinggis.com 162,860 10,143 Mexico 9,182
7 geoinnova.org/blog-territory 171,097 22,249
8 andersonmedeiros.com 178,637 - Brasil 14,002
9 gisandbeers.com 228,877 13,784
10 acolita.com 250,823 36,159 Mexico 26,249

Sawetara ciri khas Top10 iki:

  • Umumé, padha tetep ana ing ndhuwur 10: gislounge, gpsworld, geofumadas, lan ArcGeek (blog franz).
  • nyewo New in 10 ndhuwur iki: Geospatialworld, Mappinggis, geoawesomeness, ClickGEO (blog Madeiros Anderson kang), blog Geoinnova lan Gis & bir.
  • Top10 directionsmag.com banjur metu saka 12, mapsmaniac.com sing tilar donya, mycoordinates.org kanggo 30, 24 lan mundogeo.com giscafe.com menyang 11 lan 19 Gisuser kanggo.

Daftar 10 kanggo 20

Ora Ana Revista Ranking Dunia Ranking Epaña Ranking liyane
11 gim-international.com 268,868 - USA 83,208
12 mundogeo.com 272,855 - Brasil 466,694
13 waymag.com 316,516 - USA 162,383
14 processamentodigital.com.br 323,707 - Brasil 24,352
15 pobonline.com 347,202 USA 207,854
16 cartesia.org 446,609 24,247
17 sarangsehat.com 524,281 USA 338,157
18 blog.gvsig.org 566,578 - Mexico 30,385
19 alpoma.net/carto/ 568,926 45,978
20 gisuser.com 694,528 - 317,374

Daftar 21 kanggo 30

Ora Ana Revista Ranking Dunia Ranking Epaña Ranking liyane
21 digital-geography.com 716,191 USA 548,219
22 xyht.com 726,264 USA 374,066
23 geoconnexion.com 873,577 - Afrika Kidul 23,294
24 geoinformatics.com 882,085 - India 398,567
25 giscafe.com 891,499 USA
26 kartografia.cl 1,067,006 Chile 15,715
27 gis-professional.com 1,291,383 - India 629,685
28 situs jeneng 1,554,262 -
29 nosolosig.com 1,566,120
30 situs web resmi 1,700,212 - -

Dhaptar 31 nganti posisi 40

Ora Ana Revista Ranking Dunia Ranking Epaña Ranking liyane
31 mycoordinates.org 1,725,842 - -
32 fernandoquadro.com.br 1,789,039 Brasil 74,014
33 amerisurv.com 1,834,579
34 ejournal.com 1,898,444
35 gersonbeltran.com 2,338,536
36 orbemapa.com 2,581,438 - -
37 landsurveyors.com 2,909,503
38 masquesig.com 2,932,937 - -
39 geoluislopes.com 3,910,797 - -
40 revistamapping.com 4,569,208 - -

Kanggo kesimpulan, penting kanggo nylametake situs 14 basa Spanyol (sadurunge mung ana 8) ing dhaptar skalar rumit kanthi posisi sing luwih apik. Senadyan lapangan ing Spanyol luwih akeh tinimbang 14, kayata dhaftar Nosolosig sing nyengsemaken.

Iku bener sing kanggo nggawe pilihan sing situs kanggo ngetik ing bolongan sing wis ditinggal metu saka daftar pisanan 5 taun kepungkur, durung gampang; utamane amarga wates awal luwih apik kanggo majalah basa Inggris; bab sing wis owah dadi akeh saiki. Ing sawetara wektu, kita bakal nggawe update anyar, considering ing pengadilan iki ana wakil menarik ing media Hispanik: minangka conto, Geografi Tanpa wates sing wis ngubengi 5 saklawas taun kanthi jangkah sing ngluwihi web sing akeh kita kepengin duwe; yen padha supaya adil, Geografiainfinita kudu ing posisi 8; padha sawise publikasi kita wis dilapurake dening Interesporlageomatica.com sing katon ing ndhuwur kasebut, ing posisi 37 kanthi pr saka 2,590,195. Dadi, wiwit kita kudu ngetok, kita ninggali grafik lan tabel ana; Yen sampeyan nganggep yen sawetara situs liyane kudu katon ing dhaptar iki utawa paling ora bisa didaftar kanggo revisi sabanjure, menawa pengiriman editor@geofumadas.com.

Kita bisa nindakake kaya ing Top40 saka Twitter geospasial, ing ngendi iku perlu kanggo narik peringkat Hispanik lan basa Inggris.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.