Master ing Geometri Legal.

Apa sing diarepake saka Master ing Geometri Hukum.

Sajrone sejarah ditemtokake manawa cadastre real estate minangka alat sing paling efektif kanggo manajemen lahan, amarga iki, ewonan data spasial lan fisik sing ana gandhengane karo lemah dipikolehi. Saliyane, kita wis ndeleng manawa Master ing Geometri Legal, sawijining proyek menarik ing Universitas Politeknik Valencia, lan dipromosikan dening Sekolah Teknik Geodetik, Cartografis lan Topografi Teknis Tinggi. Pengenalan istilah "Geometri Legal" iki kepengin weruh, mula kita nemokake salah sawijining wakil saka Master iki kanggo njlentrehake keraguan sing bakal ditemtokake.

La Dr. Natalia Garrido Guillén, direktur Master lan anggota Departemen Teknik Cartografis, Geodesi lan Fotogrammetri saka Universitat Politècnica de València, ngandhakake dhasar Master, sekutu sing wis melu proyek iki, uga alasan kenapa digawe.

Geometri Legal

Kita miwiti karo definisi dhasar, yen nggoleki istilah kasebut "Geometri Legal" ing web iku ditegesi minangka integrasi matématika ing ukum, luwih khusus panggunaan tokoh géomètri kanggo mbatesi. Dr.Garrido ngandhani yen definisi iki bener.

Geometri Legal pancen yaiku, telusuran integrasi Hukum ing proses teknis mbatesi properti, amarga iki, properti, ora liya tumindak legal. Pitakon sing isih ana ing udhara yaiku ngerti manawa definisi iki dicelupake ing babagan ruang lingkup tumindak kaderre kasebut. Natalia ujar manawa ing pangerten tartamtu, ya-padha meh padha karo cadastre-, nanging khusus ing Spanyol, amarga ora ana kadastre geometris ing kana, amarga pemetaan durung digawe kanthi mbenerake simpul saka demarkasi.

Salajengipun, ngupayakake adaptasi, kanthi wektu tundha limang taun, kanggo kabutuhan kanggo koordinasi kaloro jagad kasebut. Lan diteliti kanthi cara ndalang manawa para teknisi minangka sing nuntun koordinasi iki, amarga pas sing duwe titik umum ing geometri bungkusan. Mula, ya, bakal digawe ing bidang hukum, nanging kanthi tujuwan, liwat koordinasi iki, nyemprotake bidang fiskal-tax kanthi nggawe sing terakhir gumantung marang sing pertama. Kajaba iku, dheweke nambahake manawa ditrapake kanggo barang umum lan pribadi. Kanthi muter-muter properti, bisa digunakake kanthi pribadi lan umum lan, ing kalorone kasus, ing macem-macem kemungkinan.

Este Gelar Master Minangka proposal akademik Univesitat Politècnica de València manawa, sanajan para Pendaftar wis nuduhake dhukungan kanggo dheweke, nanging ing istilah global duwe panggilan teknis, mula Asosiasi Ahli Geometris Spanyol wis digunakake minangka penasihat spesialis. Nanging, lan kanthi tujuan ngupayakake harmoni sing perlu karo operator hukum, upaya kanggo adaptasi agenda kasebut beda karo profil sing beda. Pramila gelar master dipérang dadi rong gelar universitas sing dibédakaké, sanajan padha menarik kanthi sakabehe, siji bakal nuduhake bagean sing luwih teknis lan sing liyane bagean sing murni ukum, kanthi tujuan supaya bisa nglengkapi informasi dhasar saka loro ahli hukum, ing kasus kaping pisanan, uga para teknisi, ing nomer loro.

Kaya sing dituduhake dening Dr. Garrido, pihak sing berminat bakal bisa milih ing antarane macem-macem gelar: Diploma Spesialisasi Geometri Hukum, Pakar Universitas ing Georeferencing lan Master ing Geometri Hukum. Contone, sing pengin entuk gelar Ahli Universitas ing Georeferencing, sing nuduhake komponen spasial Master, mung kudu ngliwati modul II, utamane subjek Topografi, Geodesi, Cartografi lan Sistem Informasi Geografis sing ditrapake kanggo real estate.

Ing babagan Diploma Spesialisasi Geometri Hukum, Modul I lan Modul III kudu dilulusake. Kanggo nggayuh tujuan pasinaon, pelamar kudu duwe kelas master liwat web - ditularake kanthi konferensi video kanthi wektu nyata-; lan mengko direkam kanggo ngakses ing mode telat.

Saiki goleki, tujuwane Master supaya lulusan duwe alat sing dibutuhake kanggo mbatesi sifat geometris kanggo tujuan kadaster utawa registri, kanthi jelas nggawe komponen spasial, mula iki, kartografi lan geomatik duwe peran dhasar. Dr.Garrido negesake manawa ora bisa netepake geometri properti, kanthi implikasi sing bisa ana ing babagan konflik lan perdamaian sosial tanpa duwe sarana, teknik lan ilmu sing paling cocog ing babagan iki, Topografi, Sistem Informasi Kartografi, Geodesi lan Geografis.

Kajaba iku, nyoroti manawa, sanajan ana ing taruhan 3D kadastre, gelar master ora fokus karo intervensi cadastral, sanajan duwe aspek sing mengaruhi. Ing kasus apa wae, lan sanajan organisasi internasional, kayata FIG, wis meh telung dasawarsa nggunakake model 3D Kadastre, ing Spanyol saiki ora bakal dileksanakake, mula saiki, ngatasi masalah khusus kasebut ora bakal bisa ditindakake. Apa sing diomongake master iki minangka aspek hak nyata lan watesan administratif sing ana ing obyek geospasial, lan mulane menehi makna cadastre 3d ngluwihi representativitas telung dimensi.

Nganti saiki, kita ngerti manawa Master ngarahake para profesional sing pengin nampa pelatihan lengkap - legal lan teknologi- kanggo pembatasan real estate sing tepatMula, dheweke nemtokake istilah iki minangka intervensi teknisi sing menehi kepastian, keandalan lan ngakoni tanggung jawab tumrap karya definisi geometri; mergo, sanajan katone luar biasa, nanging dudu sarat sing penting ing Spanyol.

Saliyane, ana cacat utama ing pembatasan real estate, mula kesenjangan mendasar sing bakal diisi yaiku ora ana profil teknis kanthi ilmu hukum sing akeh. Ana prekara sing ora diragukan, yen dipikirake manawa properti kasebut minangka prekara sing asale saka Hukum lan kena pengaruh - watesan hukum, dalan administratif, aspek kutha, legalitas pajak, lsp. -.

Ayo ngobrol babagan pangowahan teknologi sing cepet (virtual, augmented reality, Iot) lan panggunaan pembangunan / spasial, nanging kontribusi Master kanggo era digital kaping 4 durung mesthi. Kaping pisanan lan diwenehake, kaya sing wis diandharake, Cadastre 3D duwe implementasine winates ing Spanyol, amarga kasunyatane mung kalebu obyek telung dimensi tanpa definisi hukum sing ana gandhengane karo lingkungane, lan conto kabeh yaiku sifat jinis Dek sing ora ana solusi gabungan kanggo nglindhungi. Kajaba iku, prasarana, utamane ing ngisor lemah, duwe pengaruh legal lan fisik ing properti pribadi lan publik, mula penting banget kanggo ngetrapake aplikasi realita sing ditambah. Mula, integrasi proses geometri legal karo BIM lan lingkungan sing padha minangka ruang kanggo dijelajahi

Sawise ngerti tujuan "Geometri Hukum", Natalia ngomong karo kita babagan interoperabilitas lan nglindhungi data, negesake manawa geometri hukum minangka alat kanggo nggayuh, ngolah, ngolah lan validasi data fisik lan hukum? Sistem sing nyakup informasi kasebut lan panyebaran minangka aplikasi sing dianggep minangka tanggung jawab pamrentah kanggo berkembang.

Sistem iki, sing saiki ing Spanyol, nyebar ing macem-macem organisasi, kayata cadastre, register properti, entitas perencanaan kutha kotamadya, lan administrasi sektoral (pamilik domain publik). Mula, salah sawijining aspek utama Isi gelar master yaiku nyedhiyakake katrampilan kanggo ngerti kanthi rinci interoperabilitas sistem iki sing ora mung ditrapake kanggo jangka pendek, nanging uga kanggo ningkatake perbaikan ing jangka menengah lan jangka panjang.

Kita bakal ujar manawa Geometri Legal bakal ngatur supaya akeh data sing diisolasi, diklumpukake kanthi cara nyebar lan tanpa tujuan tartamtu. Gagasan kanggo ngawujudake proyek kasebut asale saka La Asosiasi Ahli Geometris Ahli Spanyol sing ngunggahake ceruk formatif sing ora dilindhungi ing Sekolah Teknik Geodetik, Kartografi lan Topografi Teknik Tinggi Universitas Polytechnic University of Valencia. Sawise ngetrapake kelangsungan hidup, dheweke nambah kemungkinan nggawe gelar dhewe ing jajaran akademik sing bakal nemokake kebutuhan pasar iki.

Amarga gelar Master kanggo nglatih para ahli, para guru dadi ahli ing mata pelajaran sing diwulangake, apa dheweke profesor universitas (saka Universitas Politeknik Valencia lan Universitas Valencia), utawa yen asale saka organisasi resmi (National Geographic Institute , Registri Properti, Cadastre ...), utawa jagad kerja. Ing pangertene iki, kanggo nggampangake rekonsiliasi karo kegiatan kerja para siswa, kelas kasebut bakal ditularake kanthi streaming lan bakal direkam supaya bisa ditonton kanthi suwe.

Gegayutan karo pitulung finansial utawa beasiswa, Dr. Garrido negesake manawa "Saiki ora ana pitulung saka jinis iki, amarga kualifikasi Universitas Politeknik Valencia, mula ora layak kanggo pitulung resmi." Partai sing kasengsem bisa ndaftar Saka situs web master, ana kabeh informasi babagan biaya kualifikasi sing bisa dilamar.

 

Luwih lengkap babagan Master

Kanggo nyimpulake, ayo nimbang manawa ruang terus saya drastis, amarga sawetara jebule mupangate, lan kanggo wong liya dadi masalah gedhe. Kasunyatan duwe sumber daya lan aset dibatesi kanthi bener, ngidini proses liyane bisa dieksekusi kanthi bener, lan mulane menehi kontribusi sing apik kanggo pangembangan geospasial.

Kita mesthi ngomong babagan apa sing dibutuhake kanggo nduweni kualifikasi dadi Smart City utawa Smart City, luwih saka integrasi Teknologi Informasi lan Komunikasi, sensor utawa liya-liyane; pancene langkah pertama yaiku ngerti apa sing ana, endi lan apa cara paling apik kanggo njupuk kauntungan.

Kanthi jelas babagan kabeh konsep kasebut, duwe informasi teritorial kanthi otomatis, lan ngidini bisa diakses kabeh jinis publik, kita bisa miwiti mikir maneh apa sing pengin dipikolehi lan kepiye cara entuk. Lan ditambahake, profesional sing wis terlatih kanthi alat sing paling apik dibutuhake kanggo ngadhepi kabeh tantangan sing ana sajrone ngatasi era digital kaping 4. Iki bisa mriksa kabeh obrolan karo Dr. Natalia Garrido ing  Majalah Twingeo Edisi 5.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.