Kothak Kursus mbangun lan jarak ing AutoCAD

Ing kirim aku nuduhake carane sampeyan bisa mbangun kothak bantalan lan jarak sing ngliwati nggunakake AutoCAD Sofdesk 8, sing saiki dadi 3D Perdata. Muga-muga iki bakal menehi ganti rugi kanggo para siswa sing pungkasan ing CourseOne, sing aku ora bisa ngrampungake amarga aku lunga ing perjalanan ... sing mboten ngidini kula mulang sekolah ing gaya lawas.

Kita bakal nggunakake polygon sing padha saka latihan sadurunge, ing kirim kita weruh carane mbangun polygon saka Excel, ing liyane kita weruh carane nggawe kurva saka level. Saiki ayo ndeleng carane nggawe dalan bantalan lan jarak.

Poligon wis digawe, dadi apa sing kepentingane yaiku mbangun gambar sing nduweni musim, jarak lan pituduh.

gambar1 Aktifake COGO

Kanggo iki kita nindakake program "AEC / sotdesk" lan milih "cogo"

Ing kasus mlaku kanggo pisanan program kasebut bakal njaluk supaya nggawe proyek. Sampeyan kudu nduwe file sing disimpen supaya bisa nggawe proyek.

2 Nyetel gaya nulis

Kanggo ngatur gaya label, kita nindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  • label / pilihan
  • Ing tab gaya baris kita nemtokake konfigurasi iki:

gambar

Kanthi iki kita nemtokake gaya label ing garis poligon, ing kasus iki, label angka bakal digunakake, wiwit 1. Opsi liya yaiku jarak lan judhul ditempelake ing garis, nanging nandhingake kesulitan mbangun tabel kanthi cara sing apik. Konfigurasi iki bisa disimpen lan dimuat nalika dibutuhake, file ing .ltd.

3. Label baris kasebut

Saiki kita kudu nemtokake manawa stasiun-stasiun poligon sing kita ngarep-arep basis data kanggo ngenali kanggo pambangunan grafik dalan. Kanggo nindakake iki:

"label / label"

banjur kita ndemek saben unsur poligonal, kanthi ngeklik ing sisih kiwa cedhak ngendi baris diwiwiti lan banjur tombol tengen. Isi sinyal obyek sing wis diakoni yaiku teks ditrapake ing wangun "L1", "L2" ... teks iki diterapake ing tingkat sing digawe Softdesk label disebut.

4. Nggawe meja bantalan

Kanggo nggawe tabel, pilih "label garis undhangan". Kanggo ngowahi jeneng tabel spasi sing disebut "Line Table" diganti dadi "Data Table", uga ukuran teks

gambar

Kanggo ngowahi headings kolom dipilih karo klik kiwa banjur tombol "sunting" diterapake. Tabel ing ngisor iki wis diowahi.

gambar

gambarKanggo nglebokake kothak, klik tombol "pilih", banjur klik ing layar ing ngendi kita pengin masang kothak kasebut. Lan saiki, kita nduweni grafik dalan lan jarak, sing dinamis banget, supaya yen baris dimodifikasi, data ing tabel bakal uga diowahi. Yen data diowahi ing tabel, vektor ora bakal diowahi.

Ing kasus 3D Sipil, proses kasebut disederhanakake amerga ora perlu maneh dilakokake kanthi cara basis data, malah bisa dibukak, sistem kasebut ngelingake kesalahan nutup lan yen pengin nutup sacara paksa.

Ing kirim liyane kita nuduhake carane nindakake bab ingkang padha karo Microstation lan makro sing dikembangake ing Visual Basic.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.