bangunan polygonal karo AutoCAD lan Excel

bearing lan jarak gambarIng panjaluk saka alumnus sing ora kejawab ing kelas, aku njawab pitakonan babagan pambangunan garis poligon ing AutoCAD.

Ing kasus iki kita duwe meja, ing kolom pisanan kita duwe stasiun, ing kaloro jarak ing meter lan kolom katelu ngemot bantalan.

Inggih, kita bakal nerusake mbangun trek, banjur kita bakal verifikasi kesalahan ing pungkasan lan pungkasanipun kita bakal ngomong bab kothak bantalan.

1 Lebokna bantalan lan jarak kanthi manual.

Nomenclature sing AtuoCAD nampa kanggo nuduhake data sing dikenal minangka koordinat polar (jarak lan dalan) ing format ing ngisor iki:
@ jarak <N / S Grado d menit ' detik »E / W

Nilai @, d, ', »iku mung jeneng sing dibutuhake sistem kanggo interpretasi data kasebut

Nilai N / S lan E / W kanggo milih siji, kayata Timur Laut, sampeyan bakal milih N lan E

Nilai sing bakalan ana data numerik, sing terakhir bisa mawa nilai-nilai perpuluhan.

Yen nilai punika nol, bisa diabaikan

Kanggo kasus kasebut, sacara berurutan kasebut bakal dadi wangun ing ngisor iki:

  • Pandhuan garis
  • klik ing titik ing layar
  • @11.21<S68d (ketik)
  • @160<N11d58'(ketik)
  • @81.61<N13d6'(ketik)
  • ...... nglebokake liyane nganti stasiun pungkasan
  • @57.34<N17dE (ketik)

Senajan nomenclature iki rada archaic, amarga saiki ana macro lan aplikasi khusus kanggo ngimpor data, veteran Autocad luwih seneng ngetik amarga laku sing diakuisisi; supaya aku njaluk toleransi, kanggo njaluk pangerten konsep awal, banjur njupuk dalan pintas. Uga, yen padha ngerti carane kita sinau iki sadurunge website 2.0 ana, padha bakal ngerti aku luwih seneng nuduhake, tinimbang tetep ing gedhe saka pengeling-eling :).

2 Ketik kursus lan jarak saka Excel.

Kita wis tau weruh ketik koordinat UTM saka Excel, mung nggunakake fungsi "concatenate", amarga wektu iki kita bakal nyoba nggunakake fungsi sing padha, kanthi niat sing bakal mbantu kita mbangun gambar arah lan jarak.

Kerugian kanggo ngetik data ing sikil ing baris perintah AutoCAD nyebabake kesalahan sajrone nilai, banjur verifikasi yen kedhaftar wis bener. Ing kasus iki kita bakal weruh carane nggunakake Excel kanggo ngetik lan banjur extract menyang AutoCAD, tanpa nggunakake lisp, utawa macro.

Iki minangka tabel Excel ing ngendi data wis digabungake.

Greater London

Dadi yen sampeyan ngetik data ing kolom sing ditandhani kanthi warna kuning, proses disederhanakake kanggo:

  • Pandhuan garis
  • Klik ing pounto layar
  • Pilih area excel sing ditandai kanthi ijo, nyalin (ctrl + c)
  • Klik ing baris perintah, paste (ctrl + v)

siap, poligon sampeyan wis dibangun, yen dibukak utawa sawetara data katon aneh, mung mriksa angka-angka sing didèlèh ing tabel excel, lan tindakake prosedur maneh tanpa kudu nglebokake saben nilai.pituduh lan jarak

3. Verifikasi kesalahan nutup

Ing kasus iki, kanggo verifikasi kesalahan nutup, kita nglakoni:

Nemokake titik ing ngendi kita mulai, lan ngukur jarak bukaan antarane titik pungkasan lan titik wiwitan. Iki rampung karo perintah "dist", yen ing kasus iki 0.20 njedulake aku

Saiki kita dibagi ing perimeter (jumlah kabeh jarak) antarane sing diferensial. (1,017.66 / 0.20) = 5,088

Tegesé presisi siji ing 5,000, yaiku salah sawijining meter saka kesalahan kanggo saben meter linear 5,000. Kanggo mangerteni yen sampeyan bisa ditampa sampeyan kudu ngerti paramèter sing bisa ditampa ing lokalitas, umume kanggo kutha lumaku munggah 1 ing 3,000 lan kanggo deso ndhuwur 1 ing 1,000.

Yen kesalahan nutup ing paramèter, kita kudu ngeculake penutupan poligon ing salah sawijining baris, luwih becik ing salah siji garis sing luwih cilik, supaya iki manawa kasalahan sudut sing dileksanakake ing sisih sing kurang bakal mengaruhi area poligon ... banjur kita kudu mbenerake dalan sing wis diatur.

Yen kesalahan nutup ing njaba paramèter, verifikasi yen sampeyan salah ngetik data kanthi bener, banjur priksa notepad lapangan lan pungkasanipun ... ngirim surveyor bali menyang tanah

4 Damel kothak bantalan lan jarak

kothak bantalan lan jarak otomatisInggih topik iki bakal rembugan ing kirim liyane nalika kita nindakake karo Civilcad, wiwit ing kasus iki kita digunakake Excel ngetik TCTerms, supaya kanggo complicate, mung nyalin lan nempel Tabel ing sisih tengen saka file, sing wis ngrampungake data mung kanggo copy + paste.

Sampeyan luwih disenengi kanggo nggunakake templat khusus, kanggo milih antarane entitas autocad, obyek, gambar, utawa blok.

Salam lan ndeleng sampeyan ing wektu liyane.

Saiki teka bagian pendidikan saka 2.0 Web, sing macro utawa aplikasi digunakake kanggo ngetik meja kaya iki?

69 Balesan kanggo "mbangun polygonal karo AutoCAD lan Excel"

  1. Kirim file excel menyang editor (ing) geofumadas.com kanggo nganalisis cithakan kasebut.
    Ing teori mesthine gampang, kanthi ukara kasebut concatenate.

  2. Kirim file excel menyang editor (ing) geofumadas.com kanggo nganalisis cithakan kasebut.
    Ing teori mesthine gampang, kanthi ukara kasebut concatenate.

  3. Aku duwe struktur geologi ing tabel Excel

    koordinat xyz judhul lan nyilem data lan dawa struktur

    Kepiye cara entuk garis ing autocad.

    Gagasan yaiku kanggo ngotomatisasi proses iki lan ora kudu nggambar saben struktur.

  4. Hai, aku duwe data struktur geologi ing spreadsheet xyz Excel, dawa kursus lan bz aku pengin nggawa ing AutoCAD lan aku ora ngerti carane nindakake.
    Aku kudu duwe baris ing AutoCAD

  5. carane nggawe pass box konstruksi saka autocad
    2015 kanggo exel,

  6. carane nggawe pass box konstruksi saka autocad
    2015 kanggo exel,

  7. Hello monica
    Kita durung nyoba kanthi kurva. Sampeyan kudu mbuktekake carane gampang ngetik komando busur saka data tartamtu.

  8. Apa sampeyan ngerti cara nggambar poligon WITH CURVES, mung njupuk arah? Tales kanthi Curve Length, Radio, Rope lan Delta. Sadurunge, matur nuwun!

  9. Ing artikel kita njlentrehake manawa kanggo tujuan nggambar ing AutoCAD, tanpa nggawe koreksi kanggo saben sisih. Selawasane ana sajroning toleransi sing ditrima.

  10. Hello, Aku mangertos yèn kesalahan nutup ing paramèter, kita kudu ngeculaké penutupan poligon ora ana ing salah sawijining baris, nanging ing kabeh sing mbentuk properti utawa permukaan sing dibangkit.

  11. Segmen kasebut kudu diobati kanthi mandiri. Malah ing kursus kursus dheweke ditandhani kanthi kapisah, kanthi jeneng kurva, radius lan tali.

  12. Pitakonan sandi sieria sing kedadeyan nalika poligon duwe garis melengkung sing nggambar kurva kanthi data ST RADIO. LC ,, ROPE ROPE DAN DEFLECTION

  13. Hello, Aku butuh bantuan, aku duwe autocad 2012 lan ora ngijini aku nglebokake koordinat kanthi bener, diastansi @ 35.57 Nampa apik nanging nalika aku lunga kene: <s78d47 menehi kula salah wong bisa ngutangi kula tangan sing ndhesek kula kanggo bisa, Thanks
    Hector.
    msn; codepjuniors_2@hotmail.com

  14. Aku kepengin banget sinau supaya bisa judhul lan jarak ing Excel kanggo nggambar poligon ing autocad

  15. Artikel banget migunani, mbantu kita kanggo nyepetake karya.

  16. Fran, sampeyan kudu ngetrapake sel-sel supaya duwe format x, y.
    Banjur, aktifake printah baris lan paste sel sing wis disambung.

    Manuel.
    Sampeyan bisa ngundhuh apa sing dianggo, nanging ora ana ing ruang kerja sampeyan.

    Nyoba karo koordinat sing dikenal ing papan sampeyan.

  17. coordinates geografis Converti kanggo UTM, karo datum pamilike nggunakake spreadsheet EXCEL, nyalin saka Excel lan paste UTM koordinat nggunakake printah AutoCAD _pline ora polygonal kula katon. Apa aku bisa gagal?

  18. apik aku instal civilcad ing mesin lan aku pengin nggambar polygonal liwat sheet digawe ing excell nanging ing wektu nyalin lan tempel cadno nggawe kula gambar nanging nyolong kula sel excell sampeyan bisa mbantu kula ora kanggo matur nuwun

  19. matur nuwun banget yen sampeyan mbantu kula karo jawaban
    Aku seneng banget

  20. hello yen sampeyan bisa nulungi aku duwe data ing derajat yen sampeyan bisa mbantu aku amarga aku njaluk autocad Aku duwe saben titik uga iki kayata: latitude 0 ° 13΄28.95˝S lan longitude 78 ° 19΄33.17˝O

  21. hello ngundhuh data saka stasiun total menyang komputer lan autocad nanging rincian banget agglomerated lan jeneng gedhe lan aku ora ngerti piye carane karo rincian siji utawa kaya aku.

  22. Ayo ndeleng, ing langkah:

    1. isi data sing ditandhani ing kolom sadurunge kolom «O»
    2. Pilih data ing kolom "O"
    3 Sampeyan ngaktifake salinan kasebut (ctrl + C)
    4 Ing autoCAD sampeyan ngaktifake garis perintah
    5 Sampeyan klik ing layar kanggo nuduhake titik wiwitan
    6 Sampeyan ngaktifake tempel (ctrl + v)
    7 Sampeyan nindakake ngiringan kanggo ngrampungake prentah

    sing kudu mbangun polygon, yen sampeyan ora ndeleng, sampeyan nggedhekake ukuran

  23. Matur nuwun banget aku saka Honduras lan aku nyedhiyakake terus-terusan project iki ana

  24. muga-muga aku ngerteni yen aku wis duwe meja sing duwe nanging aku ora ngerti carane iku ditrapake ing excell.
    Aku katon ing gambar
    Aku nulis baris perintah
    Klik ing layar
    Nanging aku ora ngerti apa sing bakal aku pilih utawa piye carane

  25. Hai, sejatine aku ora ngerti carane nindakake. Bisa uga mbantu sampeyan nulis tembung azimuth lan nyilem ing gambar Google lan ing kana sampeyan bakal nemokake sawetara jinis karya sing bakal nggawa sampeyan menyang sawetara kaca.

  26. hello sedhela, aku takon sampeyan carane nggawe polygon ing autocad, aku ngirim sampeyan tabel data exel nanging sampeyan ora bisa mbantu aku amarga sampeyan lagi lelungan ... katon saiki aku duwe basis kanggo arsitek poligonal kanca arsitek ngewangi aku nanging ana rong data manawa kita ora ngerti carane nemokake azimuth saka selam skuba lapisan 'lan lapisan' scuba lapisan, dheweke ngerti carane ngatur program kasebut lan nggawe poligonal tanpa data iki nanging kepiye carane kalebu data iki
    Deleng ing tabel data sing aku njaluk
    saka: tope1
    nganti: 2
    jarak: 20
    inclination: 4
    azimuth: 240
    judhul az: 340
    lapisan dip az: 70
    lapisan skimming: 42
    lan supaya data liyane

  27. Maturnuwun, yen sampeyan ana ing exel, aku bakal ngirim menyang sampeyan.

  28. Mangkene, aku bisa ngerteni apa metode survey sing digunakake, kayane kombinasi saka theodolite kanthi tetep utawa survey strata geologi. Apa manawa sampeyan ana ing file Excel utawa mung ing notebook?

    Yen sampeyan duwe, ngirim menyang mail lan katon.

    Editor (ing) geofumadas.com

  29. Deleng ing tabel data sing aku njaluk
    saka: tope1
    nganti: 2
    jarak: 20
    inclination: 4
    azimuth: 240
    judhul az: 340
    lapisan dip az: 70
    lapisan skimming: 42
    lan kanggo data liyane aku ora kepengin nglakoni apa sing bakal dilakoni nalika aku miwiti

  30. Hello aku kudu nggawe polygon karo data ing ngisor iki lan aku ora ngerti carane wis rampung
    -Poligonal karo profil ing jpg utawa pdf (kanthi skala) lan file gambar asli (ing autocad, corel utawa kanvas)
    saka jarak sing paling apik az ing kursus az buza-buzami
    lapisan kasebut ana lapisan lapisan

    lan aku njaluk kolom lengkap sadurungé

  31. apik aku anyar ing forum
    iki pitakonanku
    Aku sing survey situs kanggo siji cara nanging aku digawe polygonal sadurunge, ana salah nanging isih allowable kanggo ijol wong saiki minangka polygonal wis staking sing kudu menehi ganti rugi kanggo minangka semen lan wesi thanks

  32. Aku kartunis. 2000 nggunakake AutoCAD kanggo bangunan poligon ing pesawat cartografía.Me banjur edan nalika ana Poligono complicado..Con cantik Maksudku nggunakake koordinat polar ketik jarak rumit lan ngarepke, nganti surem kula lampu; Aku mung mutusake kanggo ngetik titik koordinat, awit garis polygon dibentuk dening titik 2 saka spasi (kanggo ngapura kesolongan). Sawise titik-titik sing ditemokake, siji-sijine sing kudu dilakoni yaiku bebarengan karo polyline lan ya iku! Muga-muga mbantu wong-wong kuwi ..
    kanggo mamang aku ninggal mailku ngganti gaya lukisan:
    markos_elgriego@hotmail.com

  33. Printing minangka salah sijine masalah paling canggih saka AutoCAD, ing asas aku saranake sampeyan sinau dhewe karo printing saka model lan ora saka tata letak.

    Gambar kasebut dibangun kanggo skala 1: 1, mesthine unit kasebut siji meter. Skala ing ukuran kertas.

    Gawe lembar ukuran ukuran kertas menyang 1: 100, sing nuduhake manawa siji sentimeter bakal padha karo sentimeter 100. Dadi, lembaran sampeyan 8.5 ″ x 11 ″ ngonversi dadi sentimeter, bakal nuding manawa pigura sampeyan kudu ngukur meter 21 kanthi meter 28, banjur lebokake kira-kira loro ing sisih loro karo sisihan printer lan sampeyan bakal duwe sheet sing dibangun 1: 100 .

    Banjur yen drawing ing sheet iki ora pas, ukuran iku faktor, ditrapake, contone kaping pindho ukuran bakal 1: 200 lan 1 setengah ukuran bakal: 50

    Banjur coba printing supaya bisa nyinaoni dhata-dhata sing dibutuhake kanggo mangerteni ukuran cetak.

    Yen sampeyan pungkasane nggawe, sampeyan bisa ngilangi sirah kanthi tata letak, sing mbutuhake kritéria ukuran liyane.

  34. Hello, Aku pengin nggawe pitakonan ing ngisor iki, sanajan aku ora ngerti yen forum iki bisa mbantu aku ngormati.
    Iku babagan menehi timbangan kanggo gambar kanggo pangaruh sampeyan. loro saka model, lan saka tata letak (karo viewports).
    Sadurunge aku kepengin nyatakake sawetara mamang utawa panemu babagan topik iki.

    1. Aku wis ngunjungi sawetara situs, forum, kaca, etc. konsultasi ing subyek lan kaya beda lan mawarni-warni wis penjelasan lan jawaban aku wis ketemu ing wong; saka solusi sing gampang lan bisa dimengerteni kanggo jawaban sing apik lan langkah-langkah, uga jawaban sing tinimbang mbanting luwih akeh, lan liya-liyane.
    Ing macem-macem jawaban kanthi ringkes nanging ing ringkesan nerangake luwih utawa kurang padha: Prosedur sing kudu dilakoni kanggo menehi timbangan.
    Yen 1: 100 bakal dipirsani, nerusake minangka nderek:

    1 / 100xp yen unit ukuran gambar ing mm.
    100 / 100xp yen lagi ing cm
    1000 / 100xp yen padha ing mt.
    Punika ditulis kaya iki, utawa ing cacat data sing divisi kanggo saben siji kasus lan skala sing ana ing pitakonan ditetik.
    Iki bener?
    proses sing padha diterusake kanggo ukuran liyane sing pengin digunakake: 1: 25,1: 200,1: 75, etc.

    2. Aku ngerti yen kanggo dicithak gambar kanggo metu ing skala utawa timbangan (yen ana sawetara gambar), sing wis ditemtokake; kabeh bidang kudu ditarik kanggo skala 1: 1 (ing model), yaiku kanggo nemtokake yen kita kudu nggawe gambar ing ngendi ukuran pangukuran kita bakal bisa digunakake ing mm, cm utawa mts. iki tegese unit pangukuran sing kita nemtokake kanggo nggawe kudu makili ing gambar ukuran sing bener saka objek sing bakal ditarik. Ex. Yen kita duwe meja kanthi permukaan 1 mt. x 1 mt. drawing sing digawe gumantung unit pangukuran sing dipilih kudu rampung kaya mangkene:
    - Tarik kothak 1 x 1 yen kita bisa mlaku.
    - Tarik kothak 100 x 100 yen kita kerja ing cm.
    - Tarik kothak 1000 x 1000 yen kita kerja ing mm.
    Penjelasan iki bener? Aku takon amarga aku ngerti sing Autcad digawé kanthi gawan karo mm, nanging sampeyan bisa ngganti unit sing pengin digunakake.

    3-Banjur pitakonku amarga yen aku pengin kerja ing mts. utawa ing unit liya, kudu ganti unit dadi mts. utawa kerjane kaya sing ditetepake program (mm); lan dikira yen nggambar «X» obyek langkah-langkah sing diwenehake bakal dadi unit sing dikarepake saka wong kasebut. (salah siji mt. cm, lsp)
    Said ing tembung liyane lan njupuk minangka ej. Tabel 1 mt x 1 mt
    Yen aku ngerti yen Autocad dianggo karo mm. nanging aku pengin nggambar ing mt.:
    - Ngganti unit ukuran nganti meter? utawa
    -Aku ninggalake cara iki lan aku nggambar meja kula menehi pangukuran 1 x 1 ngerti yen sanajan Autocad ing mm. gambar sing arep digawe ing mts?
    Apa kowe mangerteni mangu-mangu aku, muga-muga.

    4-Kabeh ing ndhuwur aku ngekspos amarga, ternyata aku duwe sawetara gambar sing nyatakake kondisi iki, nalika mbukak file unit program kasebut ing mm. nanging ukuran gambar ing meter. lan liyane yen unit program kasebut ing meter. lan ukuran ukiran uga ing meter. nanging ing wektu menehi skala ing tata letak eg 1: 50, 1: 75 Aku kaya sing diterangake ing ndhuwur (kang cara aku ketemu ing situs beda aku takon), nanging ora bisa.
    Ukuran tampilan wis miturut ukuran sheet lan wiwit nalika drawing lan ukuran sing wis pas tampilan lan dadi metu utawa cilik banget utawa metu jendela.
    Apa sing bisa kedadeyan ing kasus iki?.

    Inggih, iki Sejatine pitakonan aku duwe ing subyek, ngarep-arep aku wis ora bosen, keganggu, lan utamané nuwun amarga aku lengkap wektu dijupuk kula banget aku, cukup nalisir, Mugi aku wis cukup cetha.
    Yen sampeyan bisa njlentrehake keraguan utawa ngerti sawetara tuturial, utawa situs sing bisa njawab, mesthi bakal ngucapke matur nuwun banget.

  35. Sing tengen, Polygon, aku uga mikir iku kudu duwe liyane saka koordinat, masalah iku informasi sing aku ngomong utawa ngendi aku bisa njaluk liyane saka data namung koordinat loro nilai, lan jarak saka segmen. kaya aku sing kasebut.
    Oke, aku seneng banget, jawabane, amarga keraguan iku pancen bener sampeyan bisa nggambar poligon kanthi mung data kasebut.
    Mulane matur nuwun banget, lan aku ngarep-arep supaya aku ora ngganggu sampeyan yen ing sawetara titik aku takon sampeyan karo liyane.

    GREETINGS

  36. Ayo weruh yen aku ngerti:

    Sampeyan duwe poligon, nanging sampeyan mung duwe koordinat rong stasiun (aku kira poligon luwih akeh)
    Sampeyan ora duwe gegayuhan ing liyane, mung jarak.

    Ora, ora bisa mbangun, sampeyan bisa ngisi kabeh koordinat utawa duwe bantalan lan jarak.

  37. Hello, Aku pengin nggawe query ing ngisor iki, sampeyan bisa nggambar poligon ing autocad wiwit saka mung sawetara koordinat ing sembarang stasiun? lan yen sampeyan bisa nindakake apa prosedur sing kudu dilakoni.
    Wiwit masalah sing dakkarepake yaiku ing ngisor iki: Aku kudu nggambar poligon nomer "x"; nanging siji-sijine informasi sing aku duweni yaiku gambar cilik saka polygon kasebut sing mung duwe co-chain "X" lan "Y" ing rong stasiun kasebut, lan jarak saka bagean utawa bagean kasebut. Ora ana informasi arah, azimuth utawa sing kaya ngono .. Banjur pitakon yaiku carane aku nyebatake ing wiwitan yen gambar kasebut bisa ditindakake kanthi informasi kasebut.
    Aku bakal banget appreciate respon.

  38. Mugi-mugi panjenengan paringi jawaban kula, ningali meja pambangunan, tiyang sipil menehi kula langsung, nanging aku ora bisa nemokake cara kanggo nindakake liyane, Mugi-mugi bantuan sampeyan thanks

  39. Aku ora ngerti naahh conto sampeyan sing ora ngerti yen sampeyan arep nglakoni apa wae sing ora apik ....

  40. Bantuan banget, matur nuwun sanget, sampeyan wis nyimpen kula, amarga aku nggambar poligon saka stasiun 38, ngarep utawa vertices lan aku pancene ora ngerti carane nutup.
    Aku maca kabeh babagan prosedur sing beda-beda, contone: penutupan sudut, penutupan linear, lan liya-liyane. (karo kabeh rumus), nanging apa aku mbutuhake solusi luwih praktis. kaya sing kokparingake marang aku.
    Dadi sepisan maneh aku matur nuwun kanthi sanget lan bisa uga mengko sampeyan bisa nerangake kanthi conto supaya pangguna, lan aku bisa ngladeni wong liya sing uga duwe keraguan sing padha karo aku.

  41. Ok, aku ngerti ragu-ragu sampeyan, aku liburan banget lan ora nunggang peralatan sing abot. Aku bakal nerangake karo sampeyan ing udara.

    Sampeyan duwe poligon saka titik 1 menyang titik 50. Mengkono manawa ing antarane titik 1 lan 50 sampeyan duwe sentimen linear 30 dibukak, nanging titik 50 lan 1 kudu padha.

    Dadi kowe kelingan sing baris paling cedhak antarane 35 lan 36 TCTerms, supaya njupuk kabeh garis saka titik 35 50 kanggo, lan mindhah.

    Pinten sampeyan mindhah dheweke? banjur diwiwiti saka titik 50 menyang titik 1, prentah pamindhahan, titik asal 50, titik tujuan 50. Kanthi cara iki, poligon sampeyan ditutup ing pungkasan, nanging dibukak ing titik 35

    Dadi, sampeyan njupuk pungkasan titik kasebut lan pindhah menyang titik 35. Iki tegese sampeyan wis ngganti dalan lan jarak segmen 35-36, nanging priksa manawa wilayah kasebut bakal mengaruhi sampeyan sethithik amarga paling cendhak.

  42. Hai, piye kabare Aku matur nuwun kanggo pitulung sing penting, nanging aku ora seneng tampil; nanging aku durung ngerti bagean akhir ing panjelasan sampeyan:
    1.- «sampeyan mindhah kabeh bagean garis (aku ngira tegese kabeh polygon) njupuk titik pungkasan minangka asal lan wiwitan wiwitan minangka tujuan».
    miturut pratanda kasebut sampeyan ngomong yen aperture bakal pindhah menyang segmen garis sing luwih cendhek. nanging aku ora bisa ngerti carane iki kedadeyan.
    Modifikasi sampeyan ngomong sampeyan kudu nggawe ing pucuk ndhuwur, aku kira sampeyan nemtokake cara kanggo entuk dalan anyar babagan sing cendhak kasebut?
    Nanging akeh gangguan aku bakal ngucapke matur nuwun banget yen sampeyan bisa njlentrehake keraguan iki.
    Apa sampeyan mikir bisa dijelasake karo conto grafis, monggo

  43. Hi heal
    Nalika poligonal tertutup (ing 2D), pungkasane ora cedhak sampeyan, ana kemungkinan nemokake rong kesalahan:

    Kesalahan sudut lan kesalahan linear liyane. Segmen garis kasebut ing antarane titik wiwitan lan titik wiwitan minangka asil saka kesalahan kasebut. Ing praktik mesthi bakal ana kesalahan amarga sudut-sudut sing dijupuk ing lapangan mesthi dibunderaké, tegese, sanajan kita nggunakake detik, sudut kasebut mesthi duwe pirang-pirang decimals sing tim topografis kita meksa supaya bisa mbunderake lan minangka akibat, ing pungkasan, mesthi bakal ana kesalahan

    Kurang prinsip dhasar saka kelas topografi, kesalahan iki kudu disebarake ing antarane kabeh sisih kanthi properti sing gedhene lan kanggo iki ana prosedur sing kudu sampeyan lakoni kanthi njupuk buku topografi. Miwiti saka toleransi sing ditrima, nalika nindakake kalkulator kanthi murni, kita nggawe akeh jadwal nganti kesalahan kasebut ditampa lan saiki mesthi ana sawetara rutin kanggo nindakake utawa program sing langsung ditindakake.

    Bebener iki yaiku ing pungkasan, poligon kabeh diowahi kanthi nilai cilik supaya kasalahan disebarake ing kabeh segmen poligon.

    Sing wis ditampilake yaiku cara praktis kanggo nutup poligon, sing dianggep dhisik, yaiku "rekonstruksi" polygon sing wis bisa diatur. Luwih saka praktik kartunis tinimbang surveyor sing dianggep, yen sampeyan dibagi perimeter poligon antarane kesalahan linear bakal menehi sampeyan rasio tliti, yaiku, saben sawetara linear meter meter kesalahan kesalahan lan yen ora pati penting (utawa ing jero saka toleransi) sampeyan bisa nutup karo sing wani.

    Ngira yen presisi ana ing paramèter sing ditampa, apa sing panjenengan lakoni yakuwi ngenali sisih paling cendhak, lan sampeyan mindhah kabeh babagan garis kanthi njupuk titik pungkasan saka survey lan target titik wiwitan (bagéan saka bukaan), iki bakal nyebabake saiki aperture wis dipindhah menyang babagan sing paling cepet lan banjur nutup brava kanthi ngowahi salah sawijining vertices saka segmen cendhak.

  44. Aku duwe keraguan: Yen poligon sing digambar saka bingkai bantalan lan jarak ora cedhak (kayata ing conto sing sampeyan lebokake); Kepiye cara "kesalahan nutup" digawe? Supaya cedhak.
    Aku nggawe pitakon amarga ing conto sing sampeyan kongsi, sampeyan nerangake apa sing kudu ditindakake nanging ora carane nindakake. Mungkin sampeyan bisa nulungi aku kanthi cara iki, amarga aku ngerti kabeh sing kudu ditindakake, nanging ora carane nindakake.
    Aku wis maca ing forum liyane (lan kanthi cara durung cetha banget) babagan "kompensasi sudut" (ditrapake ing sudut internal poligon) lan "ganti rugi", supaya bisa mbenerake kesalahan. nanging aku ora ngerti apa padha karo maksud sampeyan, mula sampeyan sebut babagan meksa penutupan poligon ing salah sawijining garis lan mbenerake arah sing kena pengaruh.
    Ringkesan, aku pengin panjelasan sing cukup dingerteni babagan carane nggawe koreksi iki, kanthi pambentukan grafik lan jarak chart.
    Muga-muga aku wis jelas. lan pangarep-arep sampeyan bisa mbantu aku
    Salam sejati lan seneng banget kanggo kontribusi kaya kasebut.

  45. Sampeyan mung bisa ditindakake nganggo Peta AutocAD utawa Civil 3D. Aku mikir versi normal AutoCAD ora duwe fungsi dhasar kaya ngono.

    Sawijining dina aku ngobrol babagan apa karo AutoCAD 14 lan Softdesk 8 ana ing komentar ana lisp.

  46. hello,
    Pitakonan iki:
    sawise teken polygon kanthi arah lan kadohan, aku mbutuhake ngekspor koordinat kabeh nilai ing AutoCAD kanggo Excel utawa program, supaya sampeyan uga bisa ngowahi lan saiki minangka laporan ing meja tinimbang grafik saka AUTOCAD.

  47. Good morning, Aku pengin ngerti yen sampeyan bisa mbantu kula karo ing ngisor iki:

    Aku arep ngliwati informasi sing ana ing sel kasebut ing excel (eg abc), langsung menyang baris perintah autoCAD. Elinga tanpa perlu Ctrl + C lan Ctrl + V ... yaiku yen asosiasi sèl iku otomatis lan AutoCAD mangerteni manawa informasi kasebut langsung menyang baris perintah AutoCAD. Tanpa luwih saka kanggo nggawe referensi lan nunggu bantuan cepet saka bagean dheweke ngandika pamit

    Atte. Fulanito Detal

  48. Aku melu latihan kanggo nggawe polygonal saka tabel sing digawe ing Excel, aku mung kudu ngganti koma kanggo titik lan W kanggo O ..., lan metu sampurna, uga praktik kanthi poin utawa koordinat lan njupuk unggul kanggo autocad, metu sampurna ... ngucapke matur nuwun banget kanggo kontribusi sampeyan.
    Salam saka Paraguay

  49. padha maksimal .. padha liwati ... .. padha mbantu aku akeh
    ambungane kabeh

  50. Coba dhisik kanggo nggawe poligon sing ana ing contone, lan ngomong yen sampeyan entuk

  51. Sampeyan bener, ora ana kolom ijo. Sampeyan kudu nyalin konten kolom «O» yen sampeyan ngaktifake printah titik, lan nemtokake titik wiwitan mula nganggo mouse.

  52. hey aku bisa karo AutoCAD 2006, lan nalika aku nyalin lan data tempel saka Tabel Excel aku mbentuk polygon nanging garis sing metu saka urutan, lan apa-apa q ndeleng q jek polygon a, aku bakal dilakoni soko salah didhisiki q aku kudu nyalin lan nempel q Aku ora weruh apa-apa ing werna ijo ing sheet excel.

  53. mmm, aku sayang, aku bakal nganyari meja karo papan sing luwih akeh kanggo data

  54. ora, kanggo azimut kudu disetel amarga sudute mung kudu muter ing arah siji babagan lor.

    mbok menawa siji dina iki mundhakaken disesuaikan kanggo tujuan kasebut.

  55. salam kanggo kabeh, gambar sing apik iki bisa digunakake uga karo data ing azimuth ?????.

    Gracias

  56. hola

    Aku dadi wong anyar ing autocad, bener-bener nyenengake cara nggawe alat kasebut amarga padha nyederhanakake wektu.

    bab karo conto sing ngliwati, ngliwati data saka exel (@ jarak

  57. Hi Prudy, apa sampeyan ngomong babagan poligon iki utawa liyane?

    ana bagean cilik sing tetep mbukak, ing kasus iki, amarga kesalahan sing disebabake nalika dibungkus sawetara detik, lan iku tegese aku kanthi nutup tutup

    yen sampeyan nggarap polygon liyane, sampeyan bisa uga duwe kesalahan nutup sing amba, utawa data sing dijupuk salah, lan menehi kesan yen sampeyan ilang sisih

  58. Nalika aku mbangun poligonal, aku tansah ora gelem ngrampungake

    Salam

  59. amarga aku ora nemokake makro sing ana ing kana, nanging bisa dibangun karo Excel ... bakal entuk wektu nalika liburan nanging aku bakal narik kawigaten.

    Yen bocah-bocah wis mandheg ing blumbang lan banjur turu turu, mungkin menehi kula wektu ing wayah sore.

    Salam

  60. Hello Diego, salam kanggo rakyat Paraguay.
    Uga, ana akeh cara minangka ngitung lembu. Miwiti kanthi ngitung tanduk lan dibagi kanthi loro, ngetang sikil lan dibagi kanthi papat, utawa langsung ngitung sapi.

    Sing paling gampang: kanggo nggunakake AutoCAD Civil 3D utawa Softdesk amarga sampeyan mung kudu milih pilihan sing wis teka, ing ngendi sampeyan bisa milih titik asal lan kanthi otomatis nggawe tabel.

    Kasus liyane yaiku kanthi kompetisi (Microstation), kanthi aplikasi Visual Basic kaya ditampilake ing postingan iki.

    Yen ngono, sampeyan pengin nindakake kaya sing sampeyan lebokake, siji-sijine sing aku weruh sing rumit banget yaiku ngekspor data supaya bisa unggul lan supaya miturut sing pengin. Nanging elinga nalika bali menyang omahku, amarga dina iki liburan Paskah diwiwiti ing papan kasebut lan dheweke wis setengah aku kagodha.

  61. sing nyenengake kanggo menehi salam Don Alvarez, sawetara wektu kepungkur kanggo panelusuran sing aku wis teka tanpa pengin menyang web lan aku ketoke banget menarik, loro kanggo kontes lan cara nyenengake kanggo komunikasi ilmu.
    Aku seneng takon yen ngerti sawetara script, utawa sawetara bagéan saka Excel kanggo kula apa ing ngisor iki: Aku wis digital ing CAD a polygon karo vertex TCTerms dikenali cetha, lan koordinat UTM pamilike. Aku bisa sampurna ngekspor menyang txt kanggo maca ing ndhuwur.
    Pitakonan kula: mangerteni data UTM saka nilai 1 ... N, iku bisa kanggo njupuk data stasiun, arah lan jarak?
    yaiku, saka data sing aku menehi sampeyan, titik 1 duwe X ... Y ..., lan ngerti yen titik 2 duwe X ... Y ...; Apa sampeyan bisa ngucapake ME DISTANCE sing nyamarke wong lan ANGLE padha? supaya bisa kanthi otomatis nyusun file sing cocog?
    matur nuwun guru wiwit saiki
    Salam saka Paraguay!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.