Migrasi Platform Platform 10 Geospatial Taun Mengko - Microstation Geographics - Oracle Spatial

Perkara iki dadi tantangan umum kanggo akeh proyèk Cadastre lan Kartografi, kang ing 2000-2010 Microstation Geographics Integrasi wektu minangka engine data spasial, considering alasan minangka nderek:

  • Manajemen arka-node lan terus dadi praktis, kanggo proyek kadaster.
  • DGN minangka alternatif sing menarik, nganggep versi ing file sing padha, sing ora diganti ing taun-taun 15, bertentangan karo format liya ing ngendi kita wis ndeleng versi sing ora kompatibel saben telung taun.
  • Ing 2002, piranti lunak gratis yaiku ngimpi sing adoh saka apa sing saiki ana.
  • Standar OGC durung nimbang sanajan perangkat lunak tertutup.
  • File shp diwatesi kanggo proyèk profil dhuwur lan dhasar spasial isih tetep ditutup kanggo skema non-standar sing kompromi kinerja server ... lan perak.
  • Sambungan sing adoh luwih maju tinimbang apa sing saiki ana.

Dadi, kanggo ngleksanakake GIS adhedhasar rencana "CAD disambung" ana solusi sregep, senadyan migunani kanggo tujuan presentation atraktif kurban. API VBA akeh banget kanggo rutin manajemen transaksional program sing disambungake menyang ProjectWise kanggo kontrol file fisik lan kamungkinan kanggo nggunakake GeoWeb Publisher kanggo analisis spasial saka server, sanajan publikasi iki diwatesi dadi ActiveX ing Internet Explorer (kang ing taun iku mung browser).

Masalah iki ora kanggo wis ngalami évolusi mboko sithik lan tinimbang pass Geospatial Server utawa luwih sehat lan kuat versi ProjectWise, kepingin urip GIS saka file fisik, njupuk potensial kebak Oracle Keruangan dilisensi lan kemampuan kanggo berkembang. Iku dadi tantangan kita.

1. Database: Postgres, SQL Server utawa Oracle?

Ing tartamtu, kang wis disenengi pisanan. Nanging nalika sampeyan lagi madhep sistem layanan-oriented transactional nanging ora digunakake uga, ing bagean logika lan integritas minangka PL ing database, owah-owahan menyang basa OpenSource ora darurat. Ora, kajaba sing ana ing target kanggo berkembang versi anyar saka sistem sing ora ing tembung langsung.

bentley map vbaOra ana tindakan tumrap Taliban kanggo ngremehake kabeh sing ngemot. Supaya tetep karo Oracle minangka keputusan sing wicaksana, manawa bisa digunakake kanthi becik, manawa ukuran lan syarat wiyar, yen dirancang apik, direksa lan yen dhukungan digunakake. Tema kanggo acara liyane.

Supaya apa sing ditinggalake kanggo mbangun fungsionalitas kanggo data sing bakal pindhah menyang basis, layanan penerbitan, lan piranti manajemen transaksional data vektor.

Kanggo ngontrol peran lan pangguna, sing sadurunge ngatur saka ProjectWise, alat modular digawe sing diwenehake:

  • Ngatur pangguna lan peran saka BentleyMap VBA.
  • Ndhaptar pangguna karo hak administrasi, hak jurusan lan kotamadya.
  • Nemtokake hak kanggo file cadastral per proyek.
  • Tengen alat sing kasedhiya ing Konstruksi, edisi, publikasi, konsultasi lan modul administrasi. Kanthi cara iki, mung aplikasi anyar sing digawe lan pangguna ing pangguna miturut peran tartamtu utawa tugas.
  • Panel login iki uga ndadekake kerumitan umum proyek BentleyMap, kayata entri kategori lan atribut wit sing ditemtokake ing Administrator Geospasial mung katon kanthi ngetik.vba kadastre bentley map

A panel iki bisa ngrampungake masalah pangerten sethithik lan risiko pangguna anyar kanggo fungsi kaya Data Interoperability. Iki minangka roll liyane, amarga Bentley dianyari ing Oracle Spatial, sing apik nanging uga duweni risiko yen sampeyan ora duwe kontrol transaksional.

Mangkono, contone, modul Konstruksi nduweni alat kasebut:

  • Nemtokake Fitur
  • Asosiasi Penaut Geografis
  • Migrasi Ruang Angkasa
  • Busak obyek
  • Sunting poligon
  • Export Shp / CAD
  • Impor Shp / CAD
  • Migrasi Geoline
  • Migrasi Geopunto
  • Migrasi Georegion
  • Ndaftar peta
  • Link Geo-Line
  • Link Geo-Point
  • Link Geo-Region

Piranti pelengkap kasebut ditambahake kanthi alon, kalebu sawetara sing langsung nyunting Administrator Geospasial.bentley map vba

  • Administrator kanggo ndeleng fitur
  • Analisis topologi
  • SAFT
  • Hubungi Fitur
  • Convert Curve to LineString
  • Nggawe Fitur
  • Nggawe properti
  • Konfigurasi DBConnect
  • DBConnect Query
  • Sunting fitur Xfm
  • Sunting proyek Xfm
  • Mbusak Fitur Xfm
  • Identifikasi paket
  • Ngowahi symbology
  • Ndandani fitur
  • Theming dening kelas
  • Kanggo tema
  • Disesuaikan dening Desplegable dhaftar
  • Xfm utilities

2. Data: Migrasi DGN ing basis spasial: Oracle Buider utawa Bentley Peta?

Tantangan paling menarik kasebut yaiku, migrasi migunakake lan kudu dianggep yen file DGN wis dianyari luwih saka 10 taun bisa nduwe masalah topologi - kegilaan sing bener -.

Pancen. Masalah utama peta ing kene:

  • Modifikasi saka plot ing tapel wates file (sektor utawa zona) nyebabake kudu ana modifikasi saka loro, kalebu kebetulan simpul ing kasus kaya nalika ing sektor kasebut minangka garis tunggal nanging ing tetanggrahan sing baris dipisahake.
  • Ana file sing sawise transaksi pangopènan 300 sing disimpen ing sajarah DGN bisa rusak.
  • Ana masalah sing luwih rumit sing ora bisa dikontrol ing kabinet, kayata nalika siji properti tumpang-tindih karo tetangge liyane ing file liyane, kanggo jumlah sing ora bisa dipungkiri ing peta, amarga iku bakal ngandhakake pengawasan lapangan supaya ora kena pengaruh pihak katelu.
  • Praktek-praktek sing ora becik, kayata kalebu peta ing proyeksi sing beda, ing kasus iki ana sektor ing NAD27, sanajan standar kasebut WGS84. Ing kasus-kasus ekstrim, sawetara penyesuaian digawe saka data saka proyeksi sing beda-beda, kanggo nuwuhake.

Solusi iki minangka alat tipe Wizzard kanggo migrasi massal, sing bisa dilindhungi individu menyang peta, sawetara utawa malah kabeh kotamadya (balai kutha) utawa departemen.

migrasi karo oracle spasial

Mesthi apa alat kasebut njupuk data proyek Geografis lan ningkataké fitur-fitur Benltey Map, banjur nggawe serangkaian validasi, kayata:

  • Siji-siji hubungan antarane geometri lan basis data,
  • Validasi kekurangan duplikat,
  • Validasi konsistensi area-centroid,
  • Validasi obyek peta bab obyèk ora aktif ing basis data,
  • Topologi validasi gegayutan topologi sing ana ing basis spasial

Sawise validasi, panel kasebut bisa nambah informasi kanthi cara sing massive, kayata metode pangukuran lan standar kontrol kualitas data kasebut.

Akhire, ngirim database, wekasanipun ngasilaken laporan. Gampang ngomonge saka rampung ana babagan sanget, nanging pungkasanipun diatur whims Oracle Keruangan maneh minangka farfetched minangka Bentley lan cara saka ningali ngrugekake Komplek utawa ngrugekake akeh vertex.

3. Publikasi: Geoserver utawa MapServer? OpenLayers utawa Leaflet?

Penampil dibangun kanthi nggunakake OpenLayers lan sawetara plugin. Kanggo pisanan sawise 10 taun ninggalake pangembangan spasi, penampil anyar katon sing ngganti ActiveX GeoWeb Publisher. Kode MapFish digunakake kanggo printing, geojson kanggo ngontrol wit tambahan, wiwit Geoserver dadi layang OracleSpatial.

openingser cadastral viewer

Pungkasan, panggantos teknologi kasebut rampung miturut grafik ing ngisor iki. Minangka sampeyan bisa ndeleng, kombinasi kode gratis, njaga basis data lan manajemen tanah kanthi nggunakake piranti lunak proprietary.

Piranti lunak pribadi sing gratis

4. Konstruksi lan pengeditan, langsung menyang Oracle Spatial. Bentley Map utawa QGIS?

Iki crita liyane. Bentley Map nerbitake basa asli ing ruang angkasa, sing nggawe konflik yen ora bisa digarap Service Web Fitur Transaksional (WFS). Konflik punika:

Carane ngatasi aturan sing ora ngidini topologi tumpang tindih, yen diowahi lan nalika pengin ngirim laporan sing obah kasebut ndadekake dhewe?

Iki wis ditanggulangi kanthi nyunting sadurunge, nyunting kanthi langsung lan validating yen nalika ngirim, yen ana kesalahan gagal, versi kasebut bisa ditundha, nanging ora bisa rampung.

Masalah liyane sing kudu ditindakake yaiku entri data sing akeh banget, saengga para pangguna kudu mungkasi nggunakake Geographics lan duwe sawetara proyèk ningkatake cadastre massive.

peta geografis bentley

Iki gampang amarga mung alat sing padha digawe kanggo nggabungake data ing Microstation Geographics, kanthi gampang nyedhiyakake potensial BentleyMap lan asisten liyane sing dikontrol.

Peta rekam massif bentleey peta

gambar nuduhake alat iki dikembangaké, karo sawetara peculiarities, kayata nggawe lan registrasi vertex lan Gawan Puntoparcela minangka dhaftar fungsi ing kasus cara ngukur sawetara vertex ora ketemu standar kualitas tartamtu.

Defintivamente aliran iki apik, minangka pangguna ngerti apa pribadi paling kerep digunakake. Iku perlu kanggo ngganti pikiran sing antarane wacana kaping fitur Manajemen tiered, mromosiaken keuntungan anyar lali kuna Microstation V8 2004, kayata WMS, transparan lan pengakuan native DWG file versi; sing ora ateges ijolan karo KML, dk lan GML kanggo astral ing.

Saksampunipun dipunrapèkaken, nyiyapaken alat kanggé pemeliharaan cadastral, gadhah pilihan kanggé nyunting langsung ing manéka utawi nginggilaken arka-node kanggé kasus ingkang kompleks.

5. Klien kanggo kotamadya liwat GML. QGIS utawa gvSIG?

QGIS Nanging, ana crita liya sing bisa diwartakake ing tembene.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.