Ngubah data CAD menyang GIS nganggo ArcGIS Pro

Ngonversi data sing digawe karo program CAD menyang format GIS minangka rutinitas sing umum banget, luwih-luwih amarga disiplin teknik kayata survey, cadastre, utawa konstruksi isih nggunakake file sing dibangun ing program desain pitulung komputer (CAD), kanthi logika konstruksi sing ora berorientasi. kanggo obyek nanging garis, poligon, pengelompokan lan label sing ana ing macem-macem lapisan (lapisan). Sanajan versi anyar piranti lunak CAD saya akeh duwe pendekatan berorientasi obyek karo interaksi karo basis data spasial, kompatibilitas ing antarane disiplin kasebut isih mbutuhake proses transformasi.

Apa sing bakal dijupuk: mbusak lapisan saka file CAD kanggo GIS, mengko nganalisa saka wilayah, contone iki kita nggunakake file CAD ngemot informasi saka tanah Cadastral, informasi hydrographic, IE kali lan struktur dibangun liyane.

Apa sampeyan kudu ing mburi proses iku lapisan tanah, lapisan kali lan lapisan struktur, format awal saben lapisan manut alam saka asal.

Data lan pasokan sing kasedhiya: file CAD, ing kasus iki dwg saka AutoCAD 2019.

Urutan Urutan karo ArcGIS Pro

Langkah 1. Ngimpor file CAD

Minangka dituduhake ing ndhuwur sampeyan kudu nduwe .dwg, .dgn utawa .dxf file, (format CAD), sing dipilih saka tab Map pilihan Nambah Data, ing kana file sing digoleki digoleki. Ing ngisor iki diwiwiti saka komplikasi nampilake data kanthi versi file, ana file .dwg ing AutoCAD 2019, nalika lapisan kasebut nglebokake ArcGIS Pro, sistem bakal nemtokake lapisan kasebut, nanging ing tabel attribute katon yen lapisan ora ngemot entitas apa wae, kaya sing bisa dideleng ing gambar kasebut.

Nalika ndeleng file asli, ing AutoCAD Civil3D bisa dideleng manawa ana informasi.

Sadurunge pracaya berkas kasebut rusak utawa ora ana informasi, perlu diwenehi versi dwg sing ditampa dening ArcGIS Pro:

Kanggo .dwg lan .dxf

  • Reading, nanging ora diekspor: 12 lan 13 versi AutoCAD
  • Langsung dibaca lan diekspor: Versi AutoCAD 2000 v15.0, 2002 v15.0, 2004 v16.0, 2005 v16.1, 2006 v16.2, 2007 v17.0, 2008 v17.1, 2009 v 17.2, 2010 v18.0, 2011 v18.1, 2012 v18.2, 2013 v19.0, 2014 v19.1, 2015 v 20.0, 2016 v20.1, 2017 v21.0 lan 2018 v22.0.

Kanggo .dgn

  • Reading, nanging ora diekspor: MicroStation 95 v5.x, MicroStation SE v5.x, MicroStation J v 7.x
  • Langsung lan ekspor bacaan: MicroStation V8 v 8.x

Kaya sing sampeyan ngerteni, nalika nyiyapake tutorial iki, ArcGIS Pro isih ora ndhukung maca lan ngekspor data saka AutoCAD 2019, dadi ora ana tampilan entitas ing tampilan, sing kepengin weruh yaiku ArcGIS Pro ora nuduhake kesalahan sajrone netepi lapisan, uga ora ngelingake manawa file kasebut ora kompatibel karo versi. Muat informasi nganggo struktur CAD nanging tanpa data.

Sawise ngenali babagan iki, sampeyan kudu nggunakake TrueConverter kanggo ngowahi file dwg, ing kasus iki, kita wis nerusake menyang versi 2000.

Langkah 2. Ngonversi data saka file CAD menyang SHP

Lapisan sing pengin dienggo diidentifikasi, yen kabeh data CAD dibutuhake, kita mung kudu ngekspor saben unsur minangka wujud, nalika CAD dipilih, tab katon. CAD Piranti, ing piranti sampeyan bisa nemokake proses kasebut Nyalin Fitur, panel mbukak nuduhake paramèter input lan output; input punika lapisan sing dipilih, ing plot cilik iki, lan output bisa dadi file utawa geodatabase kapisah sing ana hubungane karo proyek, nalika sampeyan yakin proses dileksanakake lan lapisan bakal ditambahake menyang panel isi .shp.

Langkah 3. Analisis konsistensi topologi sing ora lengkap

  • Ana uga celah, sing digawe ing format polyline nalika GIS (wangun) diekstrak. Minangka wangun sing diasilake nganggo format asli, plot lan lagune ing kasus iki, kudu diowahi dadi poligon, gumantung saka kasus lan syarat
  • Kanggo kali, proses kasebut biasane ditindakake, nanging ditemokake yen kali utama lan anak-anake uga akeh segmen. Kanggo gabung, pilih tab Sunting, - alat Gabung, lan kanthi iki nggabungake segmen sing cocog karo kali utama, lan uga saben segitiga saka anak kali kasebut.
  • Sampeyan uga bisa ndeleng manawa ing lapisan sing ana kali ana garis sing, amarga wujud lan lokasi, ora kagungan lapisan iki, wis diilangi, kanthi nyunting lapisan sing wis digawe.

Napa katon poliline lan obyek sing ora cocog karo géomètri bungkus kasebut? Sing ideal yaiku ngresiki lapisan obyek sing ora cocog saka program CAD, nanging, kanggo tujuan olahraga iki, ditindakake kanthi cara iki. Contone, file sumber duwe blok 3D kanthi corak tartamtu, asale saka file AutoCAD Recap, yen diwakili ing tampilan 2D dadi poliline.

Ing kasus topologi sadurunge dideleng saka file CAD:

Kanggo ngekstrak poligon sing wis ana saka CAD (1), sampeyan bisa nindakake proses ing ngisor iki kayata sacara rutin ing ArcMap: tombol tengen ing lapisan - Data - Ekspor Fitur,  nuduhake rute metu lan wangun polygon bakal katon ing panel isi.

Ing kasus iki, lapisan digawe saka poligon kang Originally ana ing file CAD cocog kanggo struktur, Nanging, nalika polylines wis dideleng ing CAD asli ilang loro poligon (2):

Ing acara topologi saka file CAD dikenal:

Ing tab CAD Layers, alat kasebut Fitur kanggo Polygon, alat iki digunakake nalika ana kepastian saka data sing teka saka CAD, kita kudu ing format polygon. Nalika ngeksekusi proses, panel dibukak, ing ngendi dheweke nemtokake manawa lapisan utawa lapisan kasebut bakal diowahi.

  • Kothak wis dicenthang yen sampeyan pengin ngreksa atribut CAD, ArcGIS Pro wis nylametake sawetara lapangan kanthi gaya tartamtu kanggo jinis data kasebut.
  • Yen entitas kasebut digandhengake karo anotasi utawa label CAD, label kasebut bisa katahan ing wangun sing bakal digawe.

Ing kasus iki, sing file CAD minangka "topological omong kosong", Kanthi proses sadurungé, sampeyan bisa ngèkspor poligon siji, amarga alat iki ora ngenali struktur liya amarga mbukak, yaiku, ora ana poligon sing lengkap. kanggo lapisan iki digawe karo poligon sing diowahi lan fitur digawe.

Ing kasus laguna, sampeyan bisa milih polylines sing nggawe lan nggunakake alat kanggo generate wangun kanthi format polygon.

Apa sing kedadeyan karo alat iki, yaiku yen sampeyan kudu nduweni keamanan total unsur-unsur sing poligon; yen ora, bakal ngasilake lapisan kanthi kasalahan topologi, amarga entitas lapisan mutahake siji, kayata ditampilake ing conto nalika nyoba ngonversi kabeh elemen CAD nganggo alat iki:

 

Dikontrol, ing bagean Wuta otomatis

Final Result

Sawise nindakake pangolahan sing cocog kanggo saben lapisan, kita bakal duwe:

Wangun plot ing format polygon

Kali-kali ing format polyline

Bangunan ing format polygon

Laguna ing format polygon.

Saiki kita bisa nggarap lan nindakake analisis sing dibutuhake, njupuk pentinge asal-usule data, format lan konsistensi topologis. Download ing kene asil output.

Pawulangan iki wis dijupuk saka piwulang 13 saka Course ArcGIS Pro sing gampang, sing kalebu video lan panjelasan langkah demi langkah. Kursus kasedhiya ing Inggris y en Español.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.