Ngubah data CAD menyang GIS nganggo ArcGIS Pro

Convert data dibangun karo GIS format program CAD wis tumindake banget umum, utamané amarga disiplin engineering kayata topografi, panalitèn konstruksi isih nggunakake file dibangun ing desain program komputer (CAD), karo logika construction ora tujuan kanggo obyek, nanging kanggo garis, poligon, klompok lan label sing ana ing lapisan sing béda. Nalika versi anyar saka piranti lunak CAD tambah interaksi object-oriented karo pendekatan database spasial, kompatibilitas antarane dhisiplin isih mbutuhake pangolahan transformasi.

Apa sing bakal dijupuk: mbusak lapisan saka file CAD kanggo GIS, mengko nganalisa saka wilayah, contone iki kita nggunakake file CAD ngemot informasi saka tanah Cadastral, informasi hydrographic, IE kali lan struktur dibangun liyane.

Apa sampeyan kudu ing mburi proses iku lapisan tanah, lapisan kali lan lapisan struktur, format awal saben lapisan manut alam saka asal.

Data lan pasokan sing kasedhiya: file CAD, ing kasus iki dwg saka AutoCAD 2019.

Urutan Urutan karo ArcGIS Pro

Langkah 1. Ngimpor file CAD

Minangka dituduhake ing ndhuwur sampeyan kudu nduwe .dwg, .dgn utawa .dxf file, (format CAD), sing dipilih saka tab Map pilihan Nambah Data, ana berkas sing cocog digoleki. Kene wiwit komplikasi saka visualisasi data kanthi versi file, kita duwe file .dwg ing AutoCAD 2019, nalika lapisan kasebut nglebokake ArcGIS Pro, sistem bakal nemtokake lapisan kasebut, nanging ing tabel attribute katon yen lapisan ora ngemot entitas apa wae, kaya sing bisa dideleng ing gambar kasebut.

Nalika ndeleng file asli, ing AutoCAD Civil3D bisa dideleng manawa ana informasi.

Sadurunge pracaya berkas kasebut rusak utawa ora ana informasi, perlu diwenehi versi dwg sing ditampa dening ArcGIS Pro:

Kanggo .dwg lan .dxf

  • Reading, nanging ora diekspor: 12 lan 13 versi AutoCAD
  • Langsung dibaca lan diekspor: Versi AutoCAD 2000 v15.0, 2002 v15.0, 2004 v16.0, 2005 v16.1, 2006 v16.2, 2007 v17.0, 2008 v17.1, 2009 v 17.2, 2010 v18.0, 2011 v18.1, 2012 v18.2, 2013 v19.0, 2014 v19.1, 2015 v 20.0, 2016 v20.1, 2017 v21.0 lan 2018 v22.0.

Kanggo .dgn

  • Reading, nanging ora diekspor: MicroStation 95 v5.x, MicroStation SE v5.x, MicroStation J v 7.x
  • Langsung lan ekspor bacaan: MicroStation V8 v 8.x

Nalika sampeyan bisa ndeleng, ing wektu nulis tutorial iki, ArcGIS Pro durung ndhukung maca lan ekspor data AutoCAD 2019, supaya ora ana tampilan èntitas ing ngarsane, iku penasaran sing ArcGIS Pro ora nunjukaké kasalahan sak nempel ing lapisan, utawa ora ngelingi yen file kasebut ora kompatibel karo versi kasebut. Masang informasi karo struktur CAD nanging tanpa data.

Sawise ngenali babagan iki, sampeyan kudu nggunakake TrueConverter kanggo ngowahi file dwg, ing kasus iki, kita wis nerusake menyang versi 2000.

Langkah 2. Ngonversi data saka file CAD menyang SHP

Lapisan sing pengin dienggo diidentifikasi, yen kabeh data CAD dibutuhake, kita mung kudu ngekspor saben unsur minangka wujud, nalika CAD dipilih, tab katon. CAD Piranti, ing piranti sampeyan bisa nemokake proses kasebut Nyalin Fitur, panel mbukak nuduhake paramèter input lan output; input punika lapisan sing dipilih, ing plot cilik iki, lan output bisa dadi file utawa geodatabase kapisah sing ana hubungane karo proyek, nalika sampeyan yakin proses dileksanakake lan lapisan bakal ditambahake menyang panel isi .shp.

Langkah 3. Analisis konsistensi topologi sing ora lengkap

  • Ana uga celah, sing digawe ing format polyline nalika GIS (wangun) diekstrak. Minangka wangun sing diasilake nganggo format asli, plot lan lagune ing kasus iki, kudu diowahi dadi poligon, gumantung saka kasus lan syarat
  • Kanggo kali-kali, proses kasebut biasane dilakokake, nanging ditemokake menawa kali utama lan anak kali kasebut digawe saka segmen. Kanggo nggabungake, tab dipilih Sunting, - alat Gabung, lan kanthi iki nggabungake segmen sing cocog karo kali utama, lan uga saben segitiga saka anak kali kasebut.
  • Sampeyan uga bisa ndeleng manawa ing lapisan sing ana kali ana garis sing, amarga wujud lan lokasi, ora kagungan lapisan iki, wis diilangi, kanthi nyunting lapisan sing wis digawe.

Yagene polylines lan objek katon sing ora cocog karo geometri saka plot? Idea saka program CAD kanggo ngresiki lapisan obyek sing ora cocog, Nanging, kanggo tujuan latihan iki wis rampung kanthi cara iki. Minangka conto, ing file sumber wonten pemblokiran 3D karo corak, saka berkas Rekap AutoCAD, supaya dituduhake ing 2D ndeleng dadi polyline.

Ing kasus topologi sadurunge dideleng saka file CAD:

Kanggo ngekstrak poligon sing wis ana saka CAD (1), sampeyan bisa nindakake proses ing ngisor iki kayata sacara rutin ing ArcMap: tombol tengen ing lapisan - Data - Ekspor Fitur, nuduhake rute metu lan wangun polygon bakal katon ing panel isi.

Ing kasus iki, lapisan digawe saka poligon kang Originally ana ing file CAD cocog kanggo struktur, Nanging, nalika polylines wis dideleng ing CAD asli ilang loro poligon (2):

Ing acara topologi saka file CAD dikenal:

Ing tab CAD Layers, alat kasebut Fitur kanggo Polygon, alat iki digunakake nalika ana kepastian saka data sing teka saka CAD, kita kudu ing format polygon. Nalika ngeksekusi proses, panel dibukak, ing ngendi dheweke nemtokake manawa lapisan utawa lapisan kasebut bakal diowahi.

  • Kothak wis dicenthang yen sampeyan pengin ngreksa atribut CAD, ArcGIS Pro wis nylametake sawetara lapangan kanthi gaya tartamtu kanggo jinis data kasebut.
  • Yen entitas kasebut digandhengake karo anotasi utawa label CAD, label kasebut bisa katahan ing wangun sing bakal digawe.

Ing kasus iki, sing file CAD minangka "topological omong kosong", Kanthi proses sadurungé, sampeyan bisa ngèkspor poligon siji, amarga alat iki ora ngenali struktur liya amarga mbukak, yaiku, ora ana poligon sing lengkap. kanggo lapisan iki digawe karo poligon sing diowahi lan fitur digawe.

Ing kasus laguna, sampeyan bisa milih polylines sing nggawe lan nggunakake alat kanggo generate wangun kanthi format polygon.

Apa sing kedadeyan karo alat iki, yaiku yen sampeyan kudu nduweni keamanan total unsur-unsur sing poligon; yen ora, bakal ngasilake lapisan kanthi kasalahan topologi, amarga entitas lapisan mutahake siji, kayata ditampilake ing conto nalika nyoba ngonversi kabeh elemen CAD nganggo alat iki:

Kontrol, ing bagean Buta otomatis

Final Result

Sawise nindakake pangolahan sing cocog kanggo saben lapisan, kita bakal duwe:

Wangun plot ing format polygon

Kali-kali ing format polyline

Bangunan ing format polygon

Laguna ing format polygon.

Saiki kita bisa nyinaoni lan nganakake analisis sing kudu ditindakake, njupuk data pentinge asal-usul data, formate lan konsistensi topologi. Ngundhuh kene asil output.

Pawulangan iki wis dijupuk saka piwulang 13 saka Course ArcGIS Pro sing gampang, sing kalebu video lan langkah demi langkah panjelasan. Kursus iki kasedhiya ing Inggris y en Español.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.