Nguji akurasi data elevasi Google - Surprise!

Google Earth nyedhiyakake akses menyang data elevasi kanthi tombol Google Elevation API gratis. Desain Situs Sipil, njupuk kauntungan saka potensial kasebut kanthi satelit anyar kanggo fungsi Surface. Fungsi iki ngidini sampeyan milih wilayah lan jarak antarane titik kothak, ngasilake lumahing kanthi tingkat lengkung sing digabung karo piranti lunak Desain Situs Sipil lan gambar aerial.

Lance Maidlow saka ChasmTech LLC mbangun kasus iki panggunaan sing diterbitake ing Majalah TwinGEO

Aku tansah kepengin weruh akurasi data sing diwenehake Google. Ana rong kasus sing bisa digunakake:

  • Desain konseptual / awal kanggo bagean anyar.
  • Akses menyang topografi cekungan kanggo analisis floodplains karo HEC-RAS 2

Kanggo tujuan evaluasi, aku milih rong situs:

  • Situs 1 minangka bagéan sing paling dhuwur ing Dunedin, Florida. Kanggo iki, aku wis diundhuh lan diolah liwat 2 jutaan titik LDAR saka situs web NOAA.
  • Situs 2 minangka pamekaran komersial sing diusulake ing Lake County, Florida, ing ngendi kita nduwe data survei ing kothak 100, uga minangka survey rinci babagan infrastruktur sing ana.

Fungsi kasebut satelit menyang permukaan, sing digawe lumahan kanggo rong area test kurang saka menit 10 saben. Titik lumahing saka data elevasi Google nggoleki akurat nalika mbandingake data LDAR lan survey.

Nanging, bakal luwih migunani yen Google nyedhiyakake sumber lan tanggal data elevasi.

Hasilipun mirip, sanadyan, titik LiDAR asli yaiku kaki ngisor 8.5 dibandhingake karo tlaga sing dikenal. Pangaturan iki ditambahake menyang data LiDAR ing Desain Situs Sipil sadurunge contours digawé, kaya sing dituduhake ing ngisor iki ing comparison rinci data permukaan antarane loro sumber. Dhuwur rata-rata 1 / 2, 1 / 3 lan 2 / 3 sacoro prakteke identik. Rata-rata rata-rata bobot watara 3 luwih dhuwur tinimbang data LiDAR. Prabédan iki disebabake yen kasunyatane poin kasebut luwih padhet ing wilayah sing kabuka dibandhingake karo wilayah sing diselehake ing wit-witan. Data satelit kasebut digawe ing kothak 20.

Sabanjure, pamriksan visual saka data satelit presented sing cocog karo kondisi nyata saka terrain.

Ing kasus tartamtu, simpul kudu diselehake ing elevasi Google, saka segi akurasi mentah lan wujud kurva umum babagan hubungane dalan sing ana lan kondisi lokasi omah.

Bagéan saka Komersial Zona

Ing ngisor iki bagean-bagean komersial, contours digawe saka kothak 20 'kanthi data satelit, kurva abang diwenehi saka data pangenalan ing kothak 100'.

Pengetahuan lokal, Nanging, penting amarga data elevasi ora duwe tanggal sing diidentifikasi. A depresi rampung lan leladine digawe sawise padha diklumpukake data elevasi Google. Kajaba iku, blumbang sing dibangun ing sisih wetan saka situs iki, sawise kabeh data elevasi diklumpukake.

Sumber data elevasi Google, beda-beda miturut lokasi sampeyan. Senajan informasi luwih lengkap babagan data elevasi Google bisa diduweni saka sawetara sumber, tetep sawijining misteri.

Sanajan analisis iki ora ilmiah, bisa dituduhake data Google Elevation bisa ditampa lan bisa dianggep kanggo desain konseptual urbanisasi utawa kanggo nggawe permukaan lembab, sing bisa digunakake kanggo analisis banjir karo aplikasi kayata HEC RAS 2.

One Reply to "Nguji ketepatan data elevasi Google - Surprise!"

  1. Good afternoon:
    Rumit kanggo mbandhingaké kaluhuran / prakiraan data altimetrik sing diduweni dening sumber sing beda-beda.
    Masalah kasebut dumunung ing proses / metodologi perhitungan sing data DEM utawa lidar sing dibandingke wis diduweni -> langkah bolong, dianggep model Geoidal, poin kontrol dll.
    Aku bakal nindakake studi ing Spanyol kanggo mbandhingake zon ortometric Lidar saka IGN, survey GPS RTK didhukung ing High precision leveling lan google earth -> ing blog aku bakal ngomong apa sing metu ....http://autodidactaengeomatica.blogspot.com/
    Salam kanggo sampeyan kontribusi ...
    Raúl

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.