Gedhene kemungkinan nglamar GIS Web saiki

Subyek kanggo komentar dina iki yaiku Web GIS. Kanggo 'uninitiated', bisa mung diterjemahake minangka 'GIS ing Web', nanging apa tegese iki tegese? Apa sing kudu dilakoni? Apa 'nduweni akeh kemungkinan aplikasi' kaya kasebut ing judhul tulisan iki?

Ana limang alasan sing diwenehake dening Eric van Rees artikel, kanggo nduduhake (lan gawe uwong yakin) menawa GIS Web saiki dadi evolusi konsep 'sekolah lawas' GIS; lan, maneh, sing owah-owahan iki variasi ora mung ing wangun carane kanggo nggarap GIS nanging uga syarat apa sing kudu dilakoni kanggo nglengkapi panganggone teknologi geospasial.

Iku uga bener kanggo takon yen kita dianyari ing topic iki, minangka kita yen kita kudu, kita ngerti utawa kita bisa project dhéwé kanggo intuit apa sing bakal dadi mangsa saka GIS Web kaya kuwi.

GIS luwih saka Kartografi, wiwitane ngusulake penulis, lan banjur nyatakake yen "peta ora dadi tujuan akhir saka karya, nanging bisa dadi titik wiwitan analisis sing luwih anyar lan luwih akeh." Iki konsepsi peta minangka 'bagean saka teka-teki' ndadékaké kita pendekatan sing adhedhasar pangembangan proyek sing GIS bakal dadi alat sing luwih akeh digunakake. Apa jenis proyek? Ketoke, saka macem-macem lan taun kepungkur wilayah sing ora bisa ditemokake minangka kita bakal waca mengko.

Lan iku GIS kaya kuwi wis mesthi tumuju menyang jurusan saka mburi 60 nalika ndeleng cahya. Kanthi saben dasawarsa anyar, owah-owahan dikuatake: kawruh "Ngendi? iku apa", Mung deskriptif; kanggo ngerti loro "Apa lan ngapa "pendekatan sing bisa ditrapake utawa ditemtokake kanthi kejelasan lan akurasi, sing nduwe panggung kanggo alat lan konsep geospasial sing anyar.

GIS saiki mbutuhake 'kolaborasi'. Ing owah-owahan evolusi, penulis nulis maneh, karya individu diundurake. Nanging, iku bakal nolak ing titik kasebut amarga dheweke ngandika yen kanggo meja GIS karya 'lawas' salah siji 'kartographer trampil' utawa 'Analyst GIS' dibutuhake. Iki wis menehi kita topik ing diskusi babagan kirim ngisor iki kanggo komentar sing babagan survey lan karya ing GIS. Iku bakal menarik kene kanggo takon (mung minangka advance) ing sing saka dekade évolusi GIS saiki kita kerja ing saben negara kita... Aku luwih becik ninggalake kene amarga kita nyimpang saka tema utama.

Van Rees nyatakake yen "dina iki, buruh GIS perlu kolaborasi karo pangguna GIS liyane nalika lagi tugas bebarengan karo proyek kartografi ". Kene kita nyorot tembung 'simultaneity'. Tipe proyek multi-tasking iki mesthi wae ora ana bisa (cathet sing ana saraté) tumindak kanthi lengkap. Iki banget logis. Mung amarga watesan panggunaan GIS konvensional wis dikembangake, ilmu luwih akeh dibutuhake ing subyek. Penulis tegas: "Iki nuduhake yen teknologi GIS dadi industri kurang lan ora eksklusif (kurang saka niche, yen kita nerjemahake kanthi harfiah)."

GIS saiki difokusake ing komunitas. Iki statement anyar hubungan karo apa wis ditulis sadurunge. Referensi digawe kanggo lingkungan simultaneity ing ngendi tema-tema sing beda ditangani lan uga lingkungan anyar ing ngendi skenario sing ditemtokake ing ngendi alat lan konsep anyar duweni panggonan. Nah, akeh liyane? Penulis nyariosaken bilih "kanthi teknologi geospasial langkung andhap kasedhiya, punika mokal sinau saben alat sing ana ing pasaran "lan menehi saran," luwih apik spesialisasi lan fokus ing dhaptar tema utawa aplikasi lan melu ing komunitas sing nggantosi. "

Iki uga cukup. Tanpa mangerteni manawa informasi kasebut saya dianyari, apa sing kita kenal saiki bakal ing wektu meh-meh ora laras malahan, dianyari. Iki minangka 'nganyari' permanen sing saben profesional kudu nganggep minangka tantangan kanggo terus 'ing lomba'. Informasi ing Internet lan kita butuh waktu lan uga neuron dibutuhake kanggo nutupi kabeh. Kasunyatane iku ora bisa. Mulane kita nyebutake gagasan kolaborasi GitHub, GeoNet, GIS StackExchange lan piranti liyane kaya ArcGIS Hub, sing saiki kita sebutke nalika lagi nyathet yen penulis ngandhakake luwih saka kabeh produk ESRI ... Inggih, curiga, aside, kita setuju karo pemikiran.

Pemrograman lan GIS saiki ora bisa dipisahake. We teka menyang salah siji saka 'inti' postulates analisis. Mungkin kita kudu nggunakake terjemahan harfiah 'sikut'(kita wis ngerti ngendi kita arep, bener?) Senadyan Van Rees nyathet menawa, "basa pamrograman ora dimaksud kanggo ngganti nanging ngembangake teknologi geospasial", jelas yen ora ana cara liya kanggo nggawe lompatan saka 'analisis geospasial peta' menyang Layanan Web saiki tanpa 'sikil' liwat. Lan ing wiwitan, dheweke ngandhani babagan ArcPy, banjur API anyar kanggo ArcGIS, nyebatake Stack SciPy ing maring ... Libraries and packages based on Python! (Pitoneros ... Saiki!) Lan cathet yen kita wis komentar ing prioritas pembelajaran ing Python.

Nanging, aja lali, kita kudu nuduhake lan nuduhake informasi kita. Banjur padha katon Jupiter Notebooks lan manajer paket Anaconda kanggo nambah workflows kolaborasi.

Nanging carane bisa pangembang web nggunakake teknologi GIS kanthi cara sing bisa dingerteni? Jawaban: liwat API Web lan basa pamrograman. Komunitas GIS banjur diadopsi JavaScript, Python lan R. Ayo kita dadi waca banjur, lan mbudidaya marang komunitas sing arep dituju.

Desktop GIS wis dadi bagian saka GIS Web. Diwiwiti kanthi referensi kanggo Google Maps kanggo taun 2005 lan senadyan Google, minangka penulis nuduhake, luwih fokus ing pasar konsumen tinimbang ing geospatial profesional, sing disebut "industri GIS" bisa sinau pelajaran sing apik saka karya Google.

Saiki, apa sing dimaksud kanthi bener minangka "industri GIS" utawa "industri geospasial"? Apa bener bisa diandharake yen sembarang bidang / domain sing nggunakake informasi lan peta spasial yaiku bagean saka industri geospasial?

Sing bener, memang. Kita ngomong babagan mobil, disambungake karo sepeda, UAV, realita sing ditambah, yaiku kabeh teknologi sing nduweni data lan peta spasial, uga internal lan konvensional, minangka salah sawijining sumber data utama. Soko apik lan ngumumke.

Apa sing dipelajari? Dheweke sinau teknologi kasebut bisa digabungake kanggo ngidini evolusi teknologi geospasial. Khusus pamakean, pemrograman awan, analisa data gedhe, ilmu data lan uga bisnis intelijen, kabeh ana ing infrastruktur awan sing ana hubungane karo kegunaan GIS ing tingkat lokal. Kanthi cara iki, nyathet panulis, sampeyan bisa ngakses komponen GIS ing awan liwat browser web, lan nganalisis analisis geospasial kanthi nggunakake Python.

Analisis iki mung wiwitan diskusi luwih lanjut. Ing inkwell yaiku GIS ing méga, nanging utamané WebGIS ing mangsa ngarep. Ing wekdal punika 'cerdas' endi WebGIS luwih terintegrasi kanggo urip saben dina ing masa depan saka 'kutha-kutha pinter' sing akeh wis envision lan menyang ngendi kita kudu siap kanggo njupuk bagéyan.

https://www.spar3d.com/blogs/all-over-the-map/many-faces-todays-web-gis/

One Reply to "Kabèh kemungkinan nglamar GIS Web saiki"

  1. Artikel menarik banget ing SIGWeb (WebGis), aku akeh nuduhake pendapat babagan topik iki, utamane nyatane yen produk utama GIS tradisional kanggo peta statis akeh taun, lan ing jaman globalisasi, peta saiki dinamis lan ora ana watesan, diwenehake dening akeh jinis geodata, saka sumber lan sumber sing beda-beda, tanpa akeh komplikasi teknis.

    Greetings.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.