Qgis - Conto praktik paling apik ing model OpenSource

Saben-saben kita njagong sadurunge perusahaan utawa lembaga sing pengin ngleksanakake platform kanthi pendekatan manajemen teritorial, sing biasa ngrungokake akeh suara negatif babagan model OpenSource, pitakonan iki muncul kanthi variasi tipis.

Sapa sing takon kanggo QGIS?

qgis

Iku misale jek kita tanggung jawab lan banget normal, sing nggawe keputusan kepengin ndhukung tumindak sing cepet utawa mengko bisa bakal diadaptasi -dening pancing utawa dening crook-.

Apa sing kedadeyan yaiku model OpenSource sing mbenerake, amarga sebagian besar, pejabat ing jabatan administrasi nyoba mangerteni apa sing ora bisa diterangake dening para teknologika. Nanging uga amarga praktisi aktor saka sektor swasta nyoba nyebabake kebingungan, nuduhake yen piranti lunak bebas ora profesional, ora duwe dhukungan utawa duwe masa depan sing ora mesthi.

Kekuwatan optimistis lan niat ala kudu dipertimbangkan, amarga akeh inisiatif sumber daya sing mbukak ing pinggir dalan. Uga amarga strategi migrasi kanggo kode gratis ora kudu didol minangka total biaya abang nanging minangka kesempatan kanggo nambah kawruh, sing mbutuhake melengkapi latihan lan inovasi sistematis sing jujur, malah luwih angel kanggo didol ... lan ketemu .

Kasus Qgis minangka model menarik, saka ngendi sampeyan bisa nulis buku ing wayah wengi. Iku ora mung siji, utawa mung siji; Kasus-kasus sukses seperti WordPress, PostGIS, Wikipedia, lan OpenStreetMap memperlihatkan kemiripan antara altruisme dan kesempatan bisnis, mengambil keuntungan dari kolaborasi setelah demokratisasi pengetahuan. Lan ing pungkasan, ora ditrapake kanggo mbatesi kesempatan saka sektor swasta utawa njupuk sikap marang merek bergengsi sing wis mbentuk pasar; tinimbang babagan ora matesi kemungkinan inovasi lan pangembangan manungsa liwat alat teknologi, kanthi cara sing tanggung jawab.

Nanging ing kasunyatane, praktik paling apik sing bisa digunakake dening Proyek OpenSource kudu nimbang antara desain fungsional, arsitektur, gambar perusahaan, manajemen masyarakat lan, sing paling penting, keberlanjutan; tembung sing ora cocog karo nada sing padha digunakake ing sektor Kerjasama. Aku seneng banget MediaWiki bebarengan.

Wong sing ndhukung Qgis

Iku menarik yen versi Qgis sing bakal dirilis ing sasi Maret 2016, nduweni institusi ing ngisor iki:

Sponsor Emas:

Asia Air Survey, Jepang. Saka 2012 iki lembaga sing paling akeh kontribusi marang proyek Qgis; Ing kasus Timur Jauh, iku tanggung jawab kanggo mromosikake pangembangan teknologi dhuwur kanggo sektor geospasial.

qgis

Silver Sponsors:

Iki sponsor nuduhake kita loro appropriation sing wis digawe ing konteks Eropah, uga kombinasi antarane Public, Private lan Academia sektor. Delengen manawa negara-negara kasebut ora ana ing babagan ekonomi, nanging tingkat teknis pangolahan ing ketergantungan kasebut sing bakal dituruti para sponsor Qgis, nganti bisa mbenerake investasi kasebut, dhukungan kanggo platform sing ana ing kabeh komunitas donya.

Iku uga menarik kanggo ndeleng yen ing negara kasebut ora ana kemiskinan sing abot banget utawa kudu ngurangi biaya saka segi piranti lunak. Dadi OpenSource minangka tren kanggo inovasi lan pemberdayaan pengetahuan kolaboratif.

Sponsor Bronze:

Europa

Minangka sampeyan bisa ndeleng ing dhaptar iki, kita ngomong babagan perusahaan sing wis diadegaké lan wirausaha anyar. Kene merit kanggo MappingGIS, perusahaan pisanan ing konteks Spanyol sing nggabungake sponsor kasebut.

Penting kanggo mangerteni manawa ana perusahaan swasta nyeponsori piranti lunak gratis, kita bakal duwe perusahaan serius sing nyedhiyakake dhukungan, ora mung kita duwe pengembang freelance ing garages, nulis kode lan bir campuran karo adrenalin. Nanging luwih profesional nyambut perusahaan ing proyek spesifik, kanthi tujuan, standar lan jaminan kualitas.

Mesthi, adrenalin lan mambu marmer garage perlu, kanggo menehi rasa inovasi ing proyek-proyek sing penting banget, sing saka pengalaman, kita ngerti -casi- kudu dilahirake ing kono.

Amerika

Asia lan Oseania

Suwene loro listing nuduhake kita yen lapangan isih virgin ing panelusuran kanggo sponsor. Nanging yen sampeyan duwe papat institusi Jerman, siji basa Prancis, telu Italia lan loro basa Inggris ... mesthi ora kalah luwih cepet supaya ora entuk mompa. Iku tetep kanggo eksploitasi Timur Tengah lan Amerika Serikat, ing ngendi iku layak kanggo nemokake kekenyetan, lan sawetara negara ing Amerika Latin ing ngendi Project GvSIG wis nampilake uga.

Para orchestrator ing proses kasebut.

Piranti lunak OpenSource mbutuhake visioner sing ana ing cakrawala, apa sing dadi sukarelawan utawa mbayar. Iki, supaya kabeh efforts sing terkoordinasi lan bobot ora tiba ing siji utawa loro wong sing ora multifaceted. Kanggo iki, Qgis nduweni Panitia Panuntun Proyèk sing dumadi saka anggota ing ngisor iki:

  • Gary Sherman (Presiden)
  • Jürgen Fischer (direktur Press)
  • Anita Graser (Desain lan Pangguna Antarmuka)
  • Richard Duivenvoorde (Infrastructure Manager)
  • Marco Hugentobler (Code Manager)
  • Tim Sutton (Quality Testing and Assurance)
  • Paolo Cavallini (Keuangan)
  • Otto Dassau (Dokumentasi)

Apike, jenenge ora aneh nalika kita ngelingi hashtag #qgis ing Twitter utawa pengguna sing berpengalaman ing forum dhukungan. Iki nuduhaké kepriyé komitmen marang proyek kasebut, ngadhepi gaya sing ana ing konteks Anglo-Saxon: ora ana kekuwatan apa sing dikerteni, tanpa ngupaya unggul, karo kartu bisnis sing ora duwe jeneng pungkasan.

qgis

Thanks kanggo tim orkestrator, padha entuk tingkat kapercayan sing ngagetake kanggo sistematis; sawise apa aku wis ngobrol karo pangguna sing kanthi sukarela lan profesional wis dadi melu ing tim peningkatan pengalaman kanggo pangguna lan dokumentasi. Sampeyan uga penting kanggo nyumbang, sing agresif lan organisasi proyek Qgis saiki; nanging bocah lanang sing padha bisa nindakake kanthi becik. Aku nyoba kanggo pisanan alat iki ing Juli 2009, mung ing dina luang amarga Coup d'Etat saka Honduras. Dina iki, aku disabetake pendapat para pengguna sing setya, mujudake kepuasan karo versi saiki lan ketenangan yen apa sing sampeyan butuhake ing daftar pesenan sing bakal diterusake.

Komunitas Pengguna

urip temtu punika komunitas lunak free. Ana pangguna obsessional mbangun dina wis diundhuh, mung kanggo mbuktekaken novel sing ndadekke, sing wedi padha nyana dites resmi iku, sing kolaborator edan sing menehi adoh kode ing bali kanggo peserta saka mariyuana, sing menehi penyuluhan free lan kanggo kita Writers sing sinau kanggo nggawe riset sistemik ing kaping aku ora duwe tangan mecut. Interesting kita tau katon sadurunge, karo kabeh kemungkinan komunikasi ana dening donya iki dina iki.

Aku kaya gambar ing ngisor iki, amarga iki minangka sertifikat kadastral pisanan sing aku weruh teknisi kotamadya. Sampurna kaya mesthine. Mung karo Qgis. Tanpa kita menehi latihan.

qgis

Manawa praktik-praktik becik saka Proyek Qgis ing babagan sponsor, aliansi strategis, jalur wektu sing agresif, masyarakat sing akeh lan perusahaan bisa uga migunani kanggo upaya liya ing lingkungan Crowdfunding.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.