Qgis - Témpél tematik adhedhasar kolom tombol kadastral

Kasus:

Aku duwe parcels saka kotamadya, karo conformation saka tombol cadastral ing wangun ing ngisor iki:

Departemen, Kutha, Sektor, properti. kayata nomenclature kasebut digambar kaya sing dituduhake ing gambar: Conto: 0313-0508-00059

gambar

Kudu

Kahanan iku aku kepengin banget kanggo bisa nggawe tema parcel adhedhasar rantai kapindho, yaiku ing ngendi sektor kasebut dibentuk (0508). Dadi, sing bisa nduweni werna kanthi warna sing beda-beda, gumantung ing sektor sing diidentifikasi ing tombol cadastral.

Solusi

Manawa ana cara kanggo nggawe iku luwih maju, nanging ing kasus iki, mung njelasake prinsip nggunakake tematisasi saka aturan.

Tombol mouse tengen rampung ing lapisan supaya tema, Properti dipilih. Banjur nganggo gaya, "Based Based" dipilih

gambar

Kene sampeyan nggawe aturan anyar, nggunakake constructor string expression, pilih saka Fields and Values, lapangan CLAVECATASTRAL, nuduhake yen sampeyan takon kula:

Kabeh sing ing ngendi string kalebu tombol cadastral nganti 0508 (0313-0508-)

Dadi senar kasebut yaiku «CLAVECATASTRAL» kaya '0313-0508-%' Simbul% supaya mula ora ana konten.

gambar

Aku nemtokake akeh aturan kaya aku pengin sektor. Minangka sampeyan bisa ndeleng, ora perlu maneh mbangun minangka sing pertama, nanging mung nggawe salinan / tempel kanggo query lan ngowahi kolom sektor. Kanggo saben werna sing diisi, sing dituduhake ing gambar ing ngisor iki.

gambar

Lan minangka asil, kita bakal duwe peta plot kanthi tema adhedhasar lapangan (Area utawa Map minangka kriteria kabupaten iki diarani).

gambar

Gaya bisa disimpen kanggo aplikasi sawayah-wayah.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.