Nalika nindakaken Rekomendasi LADM

Ing pirang-pirang proyek sing aku melu, aku wis nyekseni manawa kebingungan sing disebabake LADM ora mesthi ana gandhengane karo pangerten minangka standar ISO, nanging kanthi ngisolasi ruang lingkup konsep saka skenario mekanisasi teknologi. Tegese, carane ngetrapake.

Mesthine kudu jelas yen LADM dudu standar ISO konvensional, amarga bakal dadi standar kanggo manajemen metadata (ISO-19115), kanggo menehi conto, utawa standar kanggo pengamatan lan pangukuran (ISO-19156). Dheweke padha karo pangertene sing ditrapake kanggo disiplin khusus, lan loro norma kasebut ora bakal bisa ngerti pangguna sing dudu ahli geomatis sing khusus kanggo maca domain sing gegandhengan lan riset geofume; ora prelu sampeyan ngerti babagan nggawe bentuk utawa sumunar kanthi total stasiun; latihan mesthi kudu ngerti cara ngetrapake standar ISO.

Isu sing standar ISO mbutuhake penguasaan khusus (bisnis) apa sing ndadekake standar ISO-19152 Dikenal minangka LADM luwih angel diimplementasikake; Amarga administrasi tanah minangka prakara sing disiplin specialized sing melu, karir sing saiki wis diwiwiti ing sawetara universitas sing mung dimensi kasebut.

Ngerti LADM luwih saka ngerti cara kerja paket, kelas, lan kelas UML; diwajibake ngerti konteks administrasi hak asline; kaloro saka pihak Registri lan saka Cadastre lan kartografi, ukum pribadi, ukum umum, ukum ukum lan administratif. Luwih ora sinau ngonversi entri registrasi dadi RRR, LADM mbutuhake upaya supaya bisa disederhanakake, kanggo standarisasi apa sing wis kedadeyan ing kasunyatan, istilah sing dipikolehi miturut konteks lan undang-undang nasional, amarga RRR iki mung minangka asil saka kekarepan para pihak sing ditafsir dening notaris, sing kanthi protokol puisi ing tumindak, sing diiringi informasi sing separo dingerteni saka sertifikat cadastral, sing dadi interpretasi sing sadurunge diukur dening surveyor digawe saka kasunyatan fisik, lan, sawise interpretasi sing angel lan ngelingake mental babagan syarat, kualifikasi mrentah supaya ditranskripsikake dening petugas, nganti pungkasane tekan perekam sing kudu nyoba menehi interpretasi maneh, apa sing ditulis juru tulis, sing narjamahake kualifikasi, sing napsirake notaris, sing napsirake kekarepane para pihak, kanggo mlebu registrasi utawa nolak ... ana yen ana kabeh watuk salah interpretasi!

Pemodelan minangka salah sawijining tantangan sing diarani geofumados Beyond Catastro 2014 ing taun 1994, sing saiki normal banget. Dheweke bener-bener bener, lan sanajan modeling minangka tumindak sing umum, dheweke lali yen iki paling ora umum akal ing manungsa. Pemodelan kalebu latihan negosiasi antarane profesional bisnis: notaris, surveyor, geomatist, surveyor, recorder, sing kudu sinau UML dhasar; lan pangguna komputer sing kudu mudhun kanggo ngerti sejatine kasunyatan sing nyoba diotomatisasi.

Pangerten pangelola tanah nyebabake kawruh prinsip pendaptaran sing nduweni fokus sejagat, paling ora ing sebagéyan gedhé jagad Kulon:

Asas Praying, kang ngalangi watesan lien utawa hukuman jinis dipunbangun kanthi otomatis, kajaba ijin hukum, prinsip idin kang nyatakaké aturan liwati dening kongres utawa panguwasa sing tanggung jawab uga materialize minangka bebaya utawa kabar cautionary, prinsip woro nuduhake yen pangguna uga kudu ngerti sing kalonggaran mining utawa area regime khusus mengaruhi kepemilikan sing, nggunakake utawa pendhudhukan, beluk sing misahaké kakuwasan saka Pendhaftaran karo tanah, prinsip Pendhaftaran kang gawe katut barang wilayah mbutuhake arep liwat aliran supaya duwe kepinteran legal ... lan ing ngowahi panyiapan legal sistem aturan sing nggampangake LADM maneh geguritan rencana aksi sing angel kanggo nemtokake manawa sampeyan duwe profil UML sing mlebu log utawa basis data batuk fisik; Njupuk menyang sistem kawicaksanan, aturan, proses lan prosedur mbutuhake luwih saka dadi penyair.

Pangerten-the-ladm

Sawise presentasi ing Institut Agustín Codazzi ing framework ICDE lan pameran minggu iki ing negara Amerika Tengah, aku bakal bisa ngetrapake babagan iki. Saiki sawetara jawaban warna ireng lan putih:

Implementasi LADM ngganti cara ndaftar?

Implementasi No. Ngerteni sebagean. Mekanisme, ya pancen.

Apa perlu kanggo pangguna babagan area substansif (bisnis) kanggo ngerti LADM?

Ngerti ya. Kepiye cara ngetrapake ... ora kudu.

Apa sistem anyar bisa dikembangake tanpa nggunakake LADM?

Nggih Nanging…

Apa perlu ngganti aturan utawa kelembagaan institusi kanggo ngleksanakake LADM?

No.

Apa LADM pancen kudu dadi ISO?

Sawise ndeleng alat sing beda, angel integrasi registri karo kadastre, lan biaya interoperabilitas sing larang, mesthine wis wiwit biyen. LADM mbantu njaga bisnis, sing ora bakal owah, sanajan alat kasebut kudu direkondisi saben 10 taun.

Apa langkah-langkah kanggo mangerteni LADM?

Waca Beyond Catastro 2014, ngerti prosedur cadastral, ngerti prosedur notaris, paham prosedur pendaptaran, paham peraturan rezim khusus, interpretasi ISO-19152 adhedhasar iki, sinaoni babagan pengalaman, ala lan apik sadurunge maca ...

Apa langkah-langkah kanggo ngganti profil LADM?

Pilih profil umum, pisah dadi papat kuadran, lenggah wong-wong saka wilayah sing sah kanggo nggawe kelas BA_Unit, lenggah wong cadastre kanggo nggawe kelas spasial lan topografi, lungguh loro kanggo nggawe hubungan hukum pribadi, alamat undang-undang hukum umum lan gawe file lan prosedur, ngatasi undang-undang liyane kanthi bertahap, nyederhanakake sumber kasebut.

Apa langkah-langkah kanggo ngleksanakake LADM ing sistem anyar?

Standarake profil logis umum, dadi luwih gampang dadi luwih becik. Mbangun profil fisik, aplikasi alat kanggo manajemen transaksional lan versi, adaptasi proses, gawe utawa adaptasi alat kasebut kanthi metodologi sing ngreksa siklus urip ... yen luwih becik ngganti urutan adhedhasar konteks protokol negara kasebut.

Ngendi sampeyan bisa ndeleng conto implementasine LADM ing konteks Hispanik?

Yen sampeyan pengin ndeleng olahraga primitif karo CCDM sadurunge diarani standar ISO-19152, luwih becik sampeyan bisa ndeleng SINAP ing Honduras. Ora mung alat teknologi Sistem Registri Bersatu sing PASTI, nanging uga undang-undang sing nyuda hukum properti lan hukum panggunaan lahan. Ing jangka menengah, perlu dingerteni evolusi SURE, sing minangka proses sing isih ana ing sangisoré kemitraan publik-pribadi, bisa uga Bolckchain.

Yen sampeyan pengin ndeleng alat kotamadya sing tundhuk karo LADM, sampeyan bisa ndeleng SIGIT ing komunitas Puerto Cortés, Omoa Puerto Barrios ing antarane Guatemala lan Honduras, kanthi alat web klien ing OpenLayers, lapisan cadastral sing bisa dicopot lan uga registrasi properti ing fokus pusat entitas nasional sing gegandhengan. Sanajan wis angel dileksanakake kaya sing kudune, modhale kalebu jumlah geofume, sing bisa uga ngasilake woh-wohan sing cedhak ing konteks El Salvador.

Yen sampeyan pengin ndeleng alat kanggo pangopènan Cadastral lokal layanan GML / WFS karo sistem nasional, padha bisa ndeleng SIT Municipal ing Association of Municipalitas Honduras, dikembangaké ing tingkat klien QGIS, plus Jamu kanggo ijolan nganti BentleyMap V8i tanpa Aku-model.

Yen sampeyan pengin ndeleng proses implementasine, banget njanjeni, meh minangka dhawuh saka Gusti Allah, ndeleng pengalaman saiki Institut Agustín Codazzi lan Superintendens Registry lan Notaris, Gaya-gaya Kolombia. Nggunakake INTERLIS kanggo nglancarake implementasine, tantangan sing apik saka openource lan ESRI bebarengan lan IDE sing tumindak minangka simpul Administrasi Lahan.

Yen sampeyan kepengin weruh latihan njamin sing bakal ditindakake sawetara wektu nanging pungkasane bakal dirampungake kanthi metodologi tropicalized, Aku nyaranake ngetokake perkembangan SIICAR2 ing Nicaragua.

Lan yen sampeyan duwe ragu ... ana emailku.

Nicaragua

editor@geofumadas.com

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.