Nalika nindakaken Rekomendasi LADM

Ing sapérangan proyek-proyek sing saya daftarkan, aku wis nyatakaké yèn sing kebingungan sing disebabaké déning LADM ora kena digandhengake karo pemahaman kasebut minangka norma ISO, nanging ngisolasi ruang lingkup konseptual saka skenario mekanisasi teknologi kasebut. Ing tembung liyane, babagan carane ngleksanakake.

Perlu jelas yen LADM ora minangka standar ISO konvensional, kaya norma kanggo manajemen metadata (ISO-19115), kanggo menehi conto, utawa norma kanggo pengamatan lan pengukuran (ISO-19156). Padha cocog ing pangertèn sing dipigunakaké kanggo disiplin khusus, sanadyan saka loro standar kasebut bisa dimangertèni dening pangguna non-geomatik sing diwenehake kanggo maca apik babagan domain lan riset geofumed; kaya dheweke ngerti carane nggawe shapefiles utawa radiate karo stasiun total; Latihan tansah perlu ngerti carane ngimplementasikan standar ISO.

Isu sing standar ISO mbutuhake penguasaan khusus (bisnis) apa sing ndadekake standar ISO-19152 Dikenal minangka LADM luwih angel diimplementasikake; Amarga administrasi tanah minangka prakara sing disiplin specialized sing melu, karir sing saiki wis diwiwiti ing sawetara universitas sing mung dimensi kasebut.

Ngerti LADM luwih akeh tinimbang mangerteni carane paket UML, kelas lan subclass bisa digarap; perlu ngerti konteks administrasi hak asasi; loro saka sisih Registry lan saka Kadastre lan kartografi, hukum pribadi, hukum umum, pungutan hukum lan administratif. Luwih saka learning carane kanggo nguripake RRR Pendhaftaran jog, ing LADM ngangap sing gaweyan digawe minangka simplistic minangka bisa, kanggo standar apa wis mengkono ing urip nyata, istilah angsal dening konteks lan aturan nasional, minangka ing RRR mung asil saka karepe saka pihak sing diputer notaris, sing diresmikaké poetically ing aksara, kang diiringi medium informasi mangertos a certificate Cadastral, kang siji iku interpretasi sing surveyor sapisan digawe kasunyatan fisik, lan sawise hard karya saka interpretasi lan pangeling mental syarat sing kualifikasi dhawuh supaya transcribed dening amanuensis, kanggo pungkasanipun tekan Pendaftar kudu bali kanggo nyoba kanggo kokwaca apa wrote amanuensis ing, kang diputer ing kualifikasi, sing diputer ing notaris, sing Juru ora saka pihak kanggo mlebu ing registrasi mobil utawa tinolak ... Yen ana wong sing salah ing interpretasi kasebut!

Modeling minangka salah sawijining tantangan sing Geofumadados of Beyond Cadastro 2014 ngandika ana kanggo 1994, sing dina iki bakal banget normal. Sincerely, padha bener, lan sanadyan modeling minangka tumindak sing murni akal sehat, padha kelingan yen iki pangertèn paling ora ing manungsa. Modeling nyakup latihan babagan negosiasi antarane profesional bisnis: Notaris, surveyor, geomatika, surveyor, registrar, sing kudu sinau UML dhasar; lan pangguna komputer sing kudu ngunduh kanggo mangerteni gesang nyata apa sing lagi nyoba ngotomatisasi.

Pangerten pangelola tanah nyebabake kawruh prinsip pendaptaran sing nduweni fokus sejagat, paling ora ing sebagéyan gedhé jagad Kulon:

Asas Praying, kang ngalangi watesan lien utawa hukuman jinis dipunbangun kanthi otomatis, kajaba ijin hukum, prinsip idin kang nyatakaké aturan liwati dening kongres utawa panguwasa sing tanggung jawab uga materialize minangka bebaya utawa kabar cautionary, prinsip woro nuduhake yen pangguna uga kudu ngerti sing kalonggaran mining utawa area regime khusus mengaruhi kepemilikan sing, nggunakake utawa pendhudhukan, beluk sing misahaké kakuwasan saka Pendhaftaran karo tanah, prinsip Pendhaftaran kang gawe katut barang wilayah mbutuhake arep liwat aliran supaya duwe kepinteran legal ... lan ing ngowahi panyiapan legal sistem aturan sing nggampangake LADM maneh geguritan rencana aksi sing angel kanggo nemtokake manawa sampeyan duwe profil UML sing mlebu log utawa basis data batuk fisik; Njupuk menyang sistem kawicaksanan, aturan, proses lan prosedur mbutuhake luwih saka dadi penyair.

Pangerten-the-ladm

Sawise presentasi ing Instituto Agustín Codazzi ing framework ICDE lan presentasi minggu iki ing negara Amérika Tengah, aku bakal bisa nulungi subjek. Saiki, sawetara jawaban ireng lan putih:

Implementasi LADM ngganti cara ndaftar?

Dilaksanakan Ora. Ngerti babagan kasebut. Mekanika, mesthi ya.

Apa perlu kanggo pangguna babagan area substansif (bisnis) kanggo ngerti LADM?

Ngerti ya. Cara kanggo ngleksanakake ... ora kudu.

Apa sistem anyar bisa dikembangake tanpa nggunakake LADM?

Ya Nanging ...

Apa perlu ngganti aturan utawa kelembagaan institusi kanggo ngleksanakake LADM?

No.

Apa LADM pancen kudu dadi ISO?

Sawise ndelok piranti sing beda-beda, kesulitan nggabungake pendaptaran karo kadaster lan biaya interoperabilitas sing dhuwur, mesthine kudu wis suwe. LADM mbantu bisnis, sing ora tau owah, senadyan alat kudu dirampungake saben taun 10.

Apa langkah-langkah kanggo mangerteni LADM?

Maca Beyond Cadastre 2014 ngerti prosedur Cadastral, pangerten proses notarial, ngerti prosedur Pendhaftaran, pangerten marang sabdhoning regime khusus, kokwaca adhedhasar iki ISO-19152, ketemu ngalami, pengalaman apik lan ala sadurunge maca ing ...

Apa langkah-langkah kanggo ngganti profil LADM?

Njupuk profil umum, misah dadi papat quadrants, lay wong area legal kanggo mbangun kelas BA_Unit, lay wong saka tanah kanggo mbangun kelas spasial lan topographic, lay loro kanggo mbangun hubungan hukum pribadi, alamat aturan hukum umum lan mbangun file lan prosedur, alamat legislasi liyane mbesuk, nyederakake sumber.

Apa langkah-langkah kanggo ngleksanakake LADM ing sistem anyar?

Menehi profil logis umum, luwih gampang. Nggawe profil fisik, aplikasi alat kanggo pangoperasian transkripsi lan versi, adaptasi prosès, berkembang utawa adaptasi alat kanthi metodologi sing ngreksa siklus urip ... yen luwih becik kanggo ngganti urutan sing gumantung konteks protokol negara kasebut.

Ngendi sampeyan bisa ndeleng conto implementasine LADM ing konteks Hispanik?

Yen sampeyan pengin ndeleng latihan primitif karo CCDM sadurunge disebut standar ISO-19152, iku worth ningali SINAP ing Honduras. Ora mung piranti teknologi Unified System of Records SURE, nanging aturan sing menehi urip karo hukum properti lan hukum urutan wilayah. Ing jangka menengah pancen prayoga kanggo ndeleng evolusi SURE, yaiku proses sing ditindakake sajrone kemitraan publik-swasta, bisa uga karo Bolckchain.

Yen sampeyan pengin ndeleng alat kotamadya meets LADM, sampeyan bisa ndeleng SIGIT ing Persemakmuran Puerto Cortes, Omoa Puerto Barrios antarane Guatemala lan Honduras, karo klien alat web ing OpenLayers, lapisan detachably cadastre malah Pendhaftaran property ing fokus pusat tengah entitas nasional. Senajan biaya wis dipun ginakaken sigana, model punika jumlah geofumada, mbok menawa tenta cercanso woh-wohan ing babak saka El Salvador.

Yen sampeyan pengin ndeleng alat kanggo pangopènan Cadastral lokal layanan GML / WFS karo sistem nasional, padha bisa ndeleng SIT Municipal ing Association of Municipalitas Honduras, dikembangaké ing tingkat klien QGIS, plus Jamu kanggo ijolan nganti BentleyMap V8i tanpa Aku-model.

Yen sampeyan pengin ndeleng proses implementasine, banget njanjeni, meh minangka dhawuh saka Gusti Allah, ndeleng pengalaman saiki Institut Agustín Codazzi lan Superintendens Registry lan Notaris, Gaya-gaya Kolombia. Nggunakake INTERLIS kanggo ngrampungake implementasine, tantangan apik saka opensource lan ESRI coeksisting lan IDE sing tumindak minangka simpul Administration Land.

Yen sampeyan kepengin weruh latihan njamin sing bakal ditindakake sawetara wektu nanging pungkasane bakal dirampungake kanthi metodologi tropicalized, Aku nyaranake ngetokake perkembangan SIICAR2 ing Nicaragua.

Lan yen sampeyan duwe ragu ... ana emailku.

Nicaragua

editor@geofumadas.com

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.