Sambungake menyang Data, Peta AutoCAD - Peta Bentley

Ing postingan iki aku pengin nggawe perbandingan cara-cara sing wis diakses basis data kanthi platform geospatial AutoDesk lan Bentley.

Aku wis digunakake kanggo:

  • AutoDesk Civil 3D 2008 (Kang nyakup AutoCAD Map)
  • Bentley Peta V8i
AutoCAD Civil 3D 2008 Bentley Peta V8i
Sambungake:
wms autocad sipil 3d
Gambar, sambungake menyang Data ...
Sambungake:
wms autocad sipil 3d
Setelan, basis data, nyambung
wms autocad sipil 3d wms autocad sipil 3d

AutoCAD concentrates kabeh alternatif sambungan data kene:

  • ODBC
  • Oracle
  • ArcSDE
  • MySQL
  • Gambar Raster utawa Surface
  • SDF (MapGuide)
  • File Shp
  • SQL Server
  • WFS
  • WMS

Tambahan saka Impor sampeyan bisa ngakses menyang:

  • mif. tab (Mapinfo)
  • ESRI (.shp, e00, E00, ArcInfo Coverages)
  • sdf (MapGuide)
  • GML (gml, xml, gml.gz) lan MasterMap
  • sdts (disedhiyakake dening USGS)
  • vpf, ft (Saka standar militèr)

Bentley kene mung njaga sambungan karo Database:

  • ODBC
  • Oracle
  • OLEDB liwat udl (SQL Server lan Oracle)
  • BUDBC (OLE DB, SQL Native, lan liya saka Microsoft)

Saka manajer Raster, data wis diakses:

  • WMS
  • ESRI (mxd lan lyr)
  • Liyane jinis raster, luwih akeh tinimbang AutoDesk nanging ora padha.

Saka Ngimpor sampeyan akses menyang:

  • Oracle Spatial (minangka data GIS)
  • File Shp (minangka cad cad)

Saka Mbukak akses menyang:

  • mif. tab (Mapinfo)

Ora bisa ngakses data:

  • WFS (Layanan fitur web)
  • SDF (MapGuide)
  • ArcSDE
  • MySQL

Senajan sawetara kasebut bisa ditindakake liwat ODBC.

Umumé, piranti loro iki nduweni fungsi sing meh padha, sanajan ing kasus AutoDesk, dheweke luwih konsentrasi ing panel tunggal sambungan menyang layanan data. Ing kasus Bentley, sawetara wong saka manajer raster, ngimpor lan mbukak.

Ing AutoCAD iki kahanan sing luwih apik tinimbang Bentley, paling ora ana ing akses menyang data MySQL lan ArcSDE lan MapGuide, tanpa kudu nganggo gadget liwat ODBC.

Lan kanggo standar OGC, AutoCAD duweni keuntungan ngakses wfs, senadyan kanthi wms ing wektu kasebut njupuk timbal minangka Bentley ora nganti versi V8i iki nalika AutoCAD iya sadurunge ... Aku ora nggunakake versi 2009. Sanajan mangkono, ing platform iki wis ditinggalake, ngelingi yen alat sing murah utawa gratis digunakake kanthi apik ... supaya bisa ngawasi data.

Kanggo mbukak utawa ngimpor data AutoDesk nduweni luwih saka Bentley Map minangka, kita sijine sawetara conto dhasar sanajan iki ora dimangerteni minangka nyambungake data amarga kudu diimpor.

Ing istilah format raster, AutoCAD kurang saka Microstation, nanging sing biasane nyimpen data elevasi AutoCAD duwe sawetara kegunaan umum kayata ESRI. AutoDesk ngatasi kasunyatan "ndambungake" data, dene Bentley ora "nelpon referensi". Loro-lorone wis mulai ing format panangkepan radar, banget sawetara, kanggo paling ora.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.