Magic saka Facebook

Sawetara wektu kepungkur Aku dadi wegah kanggo nyedhiyakake aku dadi jaringan sosial, yakin yen iki kanggo bocah enom sing ngetokake foto sing dikirim lan ngandhani werna celonone sing mlaku. Nanging beda antarane inisiatif iki lan liya-liyane kaya MySpace utawa Hi5! padha nduduhake maneh yen kita bisa nyalahake kasunyatan, lan siji dina menehi kita watu ing untu dening resistance prasaja kanggo ngganti utawa nampi kecenderungan kolektif.

Anak-anakku nuwun sewu sore amarga padha kepengin lunga, aku ngerti yen aku ora mbantu, sing liyane bakal nglakoni, aku lungguh, aku mbukak profil, aku menehi pedoman sing cetha babagan carane ngontrol privasi lan janji sing sandi Iku bakal dadi sing aku ngerti amarga aku ngarep-arep kanggo nonton wong -liyane kanggo safety saka ora ngandel-.

facebook

Sawise setaun, putriku teka mlumpat, karo rong untu loro sing durung metu, ngira yen 18 wis duwe kanca sing disambungake lan diwenehi papat. Kanggé mbuktèkaken kasunyatan statistika sethithik, nanging kinten-kinten kathah kanca-kancanipun minangka kanca sekelas ing kelas 2 SD, lan piyambakipun kedah ngurangi sepuluh taun saking kelahiranipun nalika Facebook nampi.

Aku seneng ngerti yen dheweke yakin banget karo aku, ing sawetara dina dheweke nambah kabeh guru sekolah, tanggané lan sedulur sing padha dolanan ing wayah sore. Anakku sing luwih cerdas menehi kula kelas carane nggawe farm farmville, amarga sapisan aku wiwit ngerti, aku nandur tetanduran sawetara, aku numpak pager, bebek putih lan nalika aku ningali maneh sasi sabanjure, ana kekacoan. Aku nemoni kesimpulan yen ana kanca sing ngongkonke rok sing hadiah lan dheweke mangan sawijine tanduran, dheweke tresna marang bebek lan banjur mangan kanggo panganan cemilan.

Kanggo kegunaan banal, Facebook minangka sampah wektu, gumantung saka umur, kapentingan utawa point of view. Nanging iki Facebook, nyenengake, cah wadon sing cahya mripatku njupuk wektu dheweke kanggo ngetik matur sing ora manggoni lan dheweke wis kesel yen kabeh kanca-kanca dikirim dheweke undangan. Siji dina, aku pungkasanipun yakin dheweke bisa ngunggah puisi dheweke, dheweke ngetokake kuwat saka jiwa, dheweke ngenteni luwih saka siji jam nangis karo nostalgia nalika dheweke nemokake dheweke sekolah ing sekolah asrama kono dheweke setengah remaja.

Iku sihir saka Facebook, sawijining pencipta wong-wong biasa sing mikir perkara-perkara dhasar kaya:

Ana chlorromil jutaan kaca ing Internet, kaca sing dinggo ndeleng iku katon dening kolega 50 sing nuduhake kapentinganku.

Mung wae setengah saka kanca sekelasku disambungake sing main bal ing lumahing lapangan lan diracun karo permen padha saka mulatto sing ngapusi kita saka keluwen.

Apa ora bisa nggawe wong Internet?

Apa sing bakal kedadeyane yen kita bakal ngeculake API supaya saben wong bisa njupuk keuntungan kaya sing dikarepake?

Iku Facebook, iku jaringan, nanging ora saka kaca html, nanging wong sing ana, sing komunikasi, sing ketemu kanggo kopi, sing nyinaoni topik sing padha, sing nuduhake informasi kepentingan utawa kolektif. Saben dina wis nambah standar keamanan, menyang tingkat sing bisa diklumpukake kenalan kanggo nutupi kabeh jendela obrolan klik utawa ngatur apa sing kita ngarepake wong bisa ndeleng saka kita. Ing titik iki wis dadi akeh digunakna minangka Wikipedia, kanthi prabédan sing ora mung sampeyan bisa njupuk kauntungan altruistik nanging uga komersil lan personalisasi yaiku wong-wong sing dikelompokake ing papan-papan mentahan.

facebook

Kanggo nyimpulake, aku ninggalake sawetara kaca Facebook kanthi jumlah penggemar sing klompok, sawetara perusahaan penting, liyane saka kaca pribadi sing wis ngupayakake potensimu, ora kanthi penampilan -Kang aneh banget- nanging kanggo luwih saka 400 mayuta-yuta nyata wong sing macet:

Facebook Tembok resmi, karo luwih saka 10 yuta penggemar.
Anatomi Grey Seri kanggo ngentekake jam sing apik ing wayah wengi, wis luwih saka 5 yuta penggemar.
CNN Rantum kabar, meh karo yuta.
Aku main Mario Bross Mung yuta fans
Mazinger Komik Cina pertama kita ketemu ing kanak-kanak. Luwih saka penggemar 230,000 konfirmasi sing padha ngurus dheweke.
AutoCAD Liyane saka 50,000.
Tresna ing jaman kolera Saka buku dening García Márquez, meh ing 50,000.
Kaya apik Luwih saka pembuangan 7,000 film gedhe iki.
Arsitektur Revit Liyane saka 4,000.
ESRI Luwih saka 1,800, aku mung sethithik nanging iya. Mungkin iki ora paling populer ing subyek iki.
Blog lan Web Saka kanca Meksiko, ing ndhuwur 800.
Bentley Systems Kompetisi AutoDesk Bentley, nanging mung karo penggemar 800.
GeoSolutions Kolombia kanca, kanthi cedhak karo 250.

Ora ketinggalan:

facebookGeofumadas ing Facebook.

Saka blog iki lan blog NetWorked liyane sing wis dadi kapentinganku.

Kita bakal weruh yen kita njupuk keuntungan saka iku ngluwihi ngrambah isi.

y kene akuapa
Aku ora nampi wong, kajaba aku nggawa kode rahasia: Aku maca sampeyan ing geofumed.

6 Balesan kanggo "Ajaib Facebook"

  1. Sugeng, situs iki nduweni riset praktis lan skema apik. Aku arep matur nuwun kanggo nulis gagasan lan nggawe wektu kanggo nggawe kaca. Tenan apik!

  2. Mundhut topik:

    Sistem Bentley Kompetisi Bentley ???

    Iku apik utawa ana kesalahan tipografi

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.