Apa anyar ing Global Mapper 13

Versi anyar Global Mapper wis diumumake, ing versi 13 kanggo bit 32 lan 64. Senajan iki minangka program sing ditemokake dening kemampuan GIS, kesederhanaan sing ndadekake banget populer, utamané kanthi nangani model telung dimensi lan kemampuan ngimpor lan ngekspor antarane format sing beda-beda.

v13boxshot2Ana akeh owah-owahan, aku bakal nyoba kanggo ngringkes sing wis nyekel atiku lan sing aku pikirane penting, nanging kanggo pangguna program sing luwih akeh ana liyane.

Dukungan format

  • Owah-owahan sing paling nyolok yaiku kumpulan data dhukungan saka ESRI Geodatabase. Kanthi program iki nyedhaki sawijining niche sing menarik, ing ngendi pangguna ArcMap wis nyimpen data sing apik nanging diwatesi kanthi kudu tuku ekstensi kayata 3D Analyisis, sing uga kudu nggawe prasaja kudu diwenehi setengah saka pemanasan menyang pengadilan. Nggunakake GlobalMapper 13, kedhaftar bisa generate ing detik model digital lan bali maneh menyang geodatabase tanpa rusak kabeh analisis data lan kemampuan konstruksi apa ESRI mbutuhake.
  • Ing ekspor nambah kemampuan kanggo ngirim format ASTER DEM SRTM HGT, sing minangka format mentah konvensional, Amerika nggunakake akeh potensial sadurunge indeksasi kuadran. Tambahan sampeyan wis bisa ngekspor menyang format 00t Vulcan 3D TIN.
  • Kanggo nambah akeh format sing wis didhukung dening Global Mapper, saiki wis ndhukung dhukungan kanggo format Segy, standar sing digunakake ing area geofisik, uga kanggo format LEM, yaiku DEM simile digunakake dening Jepang lan NMGF sing luwih akeh digunakake ing aeronautika.
  • Ing kasus ekspor gambar ing file kmz, saiki bisa nemtokake kualitas jpg, sing bakal ngurangi ukuran rasa. Saiki uga ndhukung nalika kmz ndadekake .gif file
  • Sampeyan iso ngekspor gambar menyang format ERDAS .img, dipopulerkan dening pengguna ESRI.
  • Ing kasus file DGN, kasunyatan manawa sawetara poligon ora ditindakake sawise ora bisa nerangake geometri kanthi pirang-pirang wektu kanggo Microstation sing dikelola sacara internal minangka sel sing dienggo bareng. Uga kesalahan sing kedadeyan karo sawetara lekuk sing pinter Dheweke ora duwe akeh.
  • Nalika ngundhuh lapisan kasebut liwat WCS, saiki sampeyan ora duwe masalah yen ana ing proyeksi sing beda tinimbang Google Earth (lat / long / WGS84)
  • Ing kasus Open Street Maps XML file, padha nambah masalah sing gumantung nalika ana akeh data. Padha kaya mangkono uga karo awan titik LAS LAS (sing tansah akeh), ing ngendi dheweke wis ngoptimalake panggunaan memori.
  • Kanggo ekspor file DWG lan DXF, masalah sing wis didandani labels karo luwih saka karakter 31 (bukak, sing ora ana maneh labels).
  • Saiki ndhukung geoPDF tanpa watesan sing dilapurake sadurunge.

Analisis dandan

  • Uni saka tabel. Sampeyan wis bisa rampung Gabung antarane tabel sing beda-beda kanthi cara sing atribut umum, cukup dhasar nanging luar biasa.
  • Salin lan pitungan data ing tabel. Saiki kita wis digawe kemampuan kanggo nindakake operasi matematika antarane data saka siji kolom, disimpen ing liyane minangka bakal contone, pitungan saka area ing unit beda ukuran dening multiply dening faktor; Fungsi sing padha uga minangka salinan lan tempel ing antarane tabel, amarga iku operasi pingpingan saben unit, sing bakal ngasilake nilai sing padha.
  • Ing manajemen model digital, permukaan anyar bisa diduweni saka sing ana, titik tartamtu lan malah saka atribut saka tabel sing ana hubungane karo permukaan. Kanthi iki, luwih saka siji model bisa disimpen ing tabel karakteristik sing padha, tanpa makna kasebut minangka operasi rong cara kaya nglereni / ngisi tanpa nggawe operasi ing njaba meja sing padha.
  • Saiki, panelusuran data, duwe opsi kanggo rampung ing tampilan saiki lan ora ing kabeh lapisan.

globalmapper

Kapabilitas penyebaran.

  • Sampeyan bisa nyinkronake panyebaran supaya wilayah sing padha katon ing Google Earth, senadyan sampeyan ora bisa nglakoni samubarang, padha karo salah sijine item 6 sing bisa Microstation ing bab iki.
  • Ing penanganan lapisan, saiki bisa uga kanthi interaksi sing luwih gedhe kanggo mindhah lapisan raster supaya dadi transparan utawa ing buri lapisan vektor, soksintan manawa versi 12 isih tuwa ing panel layang.
  • Ing kasus data sing disedhiyakake online dening Intermap, saiki sampeyan bisa olèh resolusi dhuwur, amarga ora ana maneh ngundhuh data minangka lokal nanging ing stream Nggawe refresh nalika nggedhekake. Ing kasus pemuatan data NOAA, sampeyan bisa ngundhuh file shift grid Geoid binary.
  • Akeh dandan liyane bakal katon ing sadawane dalan, utamane kanthi kapabilitas sing wis diwenehi kanggo tombol mouse tengen lan panggunaan keyboard kanggo mbangun lan nyunting data.
  • Ing kasus data GPS karo protokol NMEA, pilihan saka sentences $ DPGGA wis ditambahake.

Dandan ing pambangunan data

  • Ana dandan sing penting ana ing bagean iki, sanajan tetep dadi kelemahan gedhe. Ing kasus iki, manajemen PT snaps, sing luwih akeh saiki tetep ing lapisan panyuntingan minangka prioritas sadurunge ana lapisan liya utawa geometri sing ora dipilih.
  • Uga saiki sampeyan bisa luwih gampang mbangun garis lan sudhut poligon adhedhasar defleksi kanthi cara titik 3.
  • Tambahan, sub submenu ing pambangunan baris, nalika sampeyan duwe pilihan saka titik, bisa nyaranake nggawe baris saka titik sing paling cedhak, kang bakal ndadekake digitisasi poligonal saka poin sing dijupuk nganggo GPS.
  • Sampeyan bisa nggawe transformasi kanthi luwih cepet, kayadene ngobahake lapisan. Iku biasane laku ala nanging migunani nalika presisi geodesik ora pati penting sadurunge kegunaan data, kanggo menehi conto:

Kaping pirang-pirang lapisan ing NAD27 utawa PSAD 56 lan dipindhah menyang WGS84 apa sing dilakoni bakal mindhahake sawijining vektor sing dikenal. Iku ora dadi praktik sing disaranake, nanging tetep dumunung ing data sing ana utawa nalika ora ngetutake konteks lokal ... iku worth.

  • Saiki ana Datum sing diarani "NAD83", liyane saka "D_North_American_1983", sawise ESRI ing versi primitif ArcView bingung sawetara sebum karo butter lan nggawe file .prj sing diasilake karo versi archaic ora kompatibel karo ramalan iki. Kaya mengkono Mikrostasi, yen sampeyan kepengin percaya yen NAD27 digunakake gringo Amerika ing sapérangan bawana kasebut minangka lambang wiwitan.
  • Bab iki padha wis rampung karo Datum sementara disebut South American Datum 1956 (PSAD56), kanggo nggawe kompatibel karo kasalahan karo data sing digawe ing Mapinfo.
  • Saiki, nalika ngimpor data umum saka file ASCII, ana dukungan kanggo format derajat, menit lan detik karo desimal, uga derajat lan menit kanthi desimal (tanpa detik). Luar biasa minangka koyone, ndhukung pecahan, kaya nyatakake 0.25 nggunakake 1 / 4

Download Global Mapper

11 Balesan kanggo "Apa sing ndadekake Global Mapper 13"

  1. Paling apik lan paling praktis GLOBAL MAPPER ngomong yen ora ana jeram sing luwih apik kanggo kabeh jenis karya bantuan nyata.
    thanks ... san GlOBAL MAPPER.

  2. Nduwe Global Mapper lan extension sing bisa sampeyan ngowahi file supaya autocad utawa microstation maca mau?

  3. Aku nemokake iku menarik banget apa program iki, aku nggunakake sawetara kanggo nggambar ortofotos digital saka INEGI lan ekspor menyang ArcGis. Aku file ekspor DWG extension lan ora DGW, sing AutoCad, aku ora ngerti yen komentarku bener. Salam

  4. Matur suwun! Aku butuh dheweke maca Dataset, aku mung mikir dheweke.

    Aku bakal nyoba!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.