Desktop SuperGIS, sawetara banding ...

SuperGIS minangka bagéan saka model Supergeo sing dakwulang sawetara dina kepungkur, kanthi sukses ing bawana Asia. Sawise dites, ana sawetara kesan sing wis ditindakake.

Umumé, apa wae program kompetisi liyane. Sampeyan mung bisa mbukak ing Windows, bisa dikembangake ing C ++, sauntara bisa mlaku kanthi cepet banget; senadyan iki mbokmenawa sampeyan ora duwe masalah amarga ora dadi multiplatform ... masalah sing banget sawetara wong wis ditangani kanthi cara.

supergis arcgis gvsig

Kanggo katon, katon kaya ArcGIS ESRI, kanthi bingkai sing ngambang lan bisa digunakke, pengelompokan lapisan, seret lan selehake. Kajaba iku, logika konstruksi lan skalabilitas banget ditandhani kanggo terus saingan karo model iki; apa sing bisa diamati ing ekstensi utama:

Analyst Spasial, Jaringan, Topologi, Stadistik Spatial, 3D, Analisasi Keanekaragaman Hayati.

Tambahan uga dilengkapi karo aplikasi sing kasedhiya ing versi desktop: SuperGIS Data Manager, setara karo ArcCatalog lan SuperGIS Converter, setara karo ArcToolbox.

Logika pambangunan proyek kasebut ana ing file xml tradisional, kanthi extension .sg sing tumindak minangka .mxd / .apr ing ArcGIS utawa .gvp ing gvSIG. Ora ana extension kanggo ngimpor proyek saka program GIS liyane lan senadyan logika iki oriented babagan cara publikasi IMS bakal maca proyèk, uga ndhukung data ing Personal geodatabase (mdb), MS SQL Server, Oracle Spatial, lan PostgreSQL Server.

Format .sgd wis duwe rong owah-owahan penting; sing saiki saka versi 3.1a ngimpor sadurungé saka versi 3.0.

Format sing didhukung

Ing format vektor:

  • GEO (edition)
  • SHP (edition)
  • MIF / MID
  • DXF
  • GML
  • DWG, nganti versi 2013
  • DGN v7, v8

Kabeh katon banget umum apa piranti liyane apa, senadyan kene tegese yen format vektor dwg, dgn, dxf ngakoni versi anyar.

Aku ora ngerti carane bakal ngrampungake, nanging salah sawijining kelemahan Manifold GIS, gvSIG lan perangkat lunak sumber terbuka liyane. Ing kasus file dgn / dwg, sampeyan bisa nggawe tema kasebut, mateni, sanajan, mung kanthi lapisan (level), sanajan mung dimuat minangka referensi; kanggo ngowahi sampeyan kudu ngekspor menyang format .geo utawa .shp. Iku menarik kanggo njlentrehake yen format .geo mung ndhukung polygon, polyline lan titik; multipoint mung didhukung dening .shp nalika nggawe lapisan anyar.

Maca microstation kanthi versi 8 lan dwg versi AutoCAD ing 2013 ... pantes merit. Sanajan ngluwihi gvSIG, bisa nyunting dwg, dxf, lan kml, dene SuperGIS mung bisa ngowahi format shp lan format ekstensi dhewe .geo. Format vector eksklusif vektor liyane yaiku .slr (File Supergeo Layer), sing bisa digunakake ing tablet nggunakake SuperSurv, lan uga saka klien desktop.

Saka SuperGIS Data Converter sampeyan bisa nggawe konversi antarane format sadurungé, kalebu format kml (Google Earth), e00 (ArcInfo), sef (Standard Exchange Format).

Ing format raster:

  • SGR, yaiku format SuperGIS
  • MrSID
  • GeoTIFF
  • BMP, PNG, GIF, JPG, JPG2000
  • ECW
  • LAN
  • GIS

Format .sgr ndarbeni Supergeo; kanthi nganggo kecepatan sing nyengsemake penyebaran prajurit lan perawatan khusus karo Analyst Image.

piranti lunak

Wis duwe kerugian sing ora maca file ENVI, SPOT sing didhukung dening program kayata Manifold GIS lan gvSIG. Kapabilitas gambar georeferen cukup umum kanggo apa gvSIG / ArcGIS ora.

Saka SuperGIS Data Converter sampeyan bisa nggawe konversi antarane format img, gis, lan (Erdas), tif, ecw, sid, jpg, bmp, lan ASCII txt.

Ing standar OGC

  • WMS (Layanan peta web)
  • WFS (Layanan fitur web)
  • WCS (Layanan jangkoan web)
  • WMTS Iki minangka format kanggo manajemen data mozaik (Ubin)

Iki lan fitur liyane ora teka karo versi undhuhan, ditambahake ing: OGC Client, GPS, Geodatabase Client, Klien Desktop SuperGIS Server lan Klien Desktop Gambar Server.

Kasus format kmz mung ndhukung karo 3D Analyst extension. Ing kasus format jaringan, .geo ndhukung, bisa ngimpor nganggo DataConverter saka wangun berkas, uga data terrain digital sing bisa diimpor saka file lan sgr.

Editing kemampuan

Aku tansah disabetake dening aspek iki, sing umum mbutuhake kita nggunakake program CAD kanggo mbangun data lan GIS wis nalika iki wis makarya. Iku penting sing penting wis duwe gvSIG lan Quantum GIS ing babagan iki, kalebu paket tambahan minangka kasus Piranti OpenCAD karo kang kita ora kudu ngeluh maneh.

Ing kasus SuperGIS, iki ngidini edisi saka siji utawa luwih lapisan, ing gaya tradisional. Sing nganggo extension .geo lan .shp dituduhake, sampeyan bisa nyimpen lan mungkasi panyuntingan. Tambahan, ing tab sing padha ana sing nganggo edisi umum ing antarane sing cocog karo cat gvSIG:

supergis edition arcgis

Ayo ndeleng comparison alat CAD sing AutoCAD, gvSIG lan SuperGIS duwe, njupuk menyang akun lawas saka preferred AutoCAD printah.

No. Komando AutoCAD gvSIG SuperGIS
1 Jalur perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
2 Polyline perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
3 Lingkaran perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
4 Autocomplete perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
5 nyawiji perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig gambar
6 Matriks perintah autocad gvsig gambar
7 Trim perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
8 Salinan perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
9 Kanggo pindhah perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig gambar
10 Kanggo muter perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
11 Kanggo minggat perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig gambar
12 Espejo perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
13 Sunting vertices perintah autocad gvsig piranti lunak
14 manfaat perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
15 Titik perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
16 gandhewo perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
17 Polygon perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig
18 Ellipse perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig
19 Hollow perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
20 Rectangle perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
21 Kanggo babagan perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig gambar
22 Multi titik perintah autocad gvsig
23 Paralel perintah autocad gvsig gambar
24 Ngluwihi perintah autocad gvsig piranti lunak
Pisanan 14 (1 kanggo 14) padha ing dhaptar 25 sing paling akeh dipigunakakéSawetara wong ora persis kaya, kaya: - gabung / nggawe blok
-autopolygon / batesHere, nggambarake SuperGIS ing klompok komando siji luwih saka siji, sing katon kanthi konteks, kayata kasus "Sketch" sing kalebu baris, polyline, titik lan multipoint.

Pangripta kanggo ngowahi geometri kelompok vertex nyunting, mulet, ngukur skala.

Ora ana perintah sing digunakake ing CAD, kayata Array, polygon biasa, elips. Ing prakteke, ora dadi urgent sanajan gvSIG nggabungake minangka bagian saka nindakake apa sing penting ing CAD.

Padha ngluwihi Extend and Copy in parallel. Uga printah pindhah sing ngidini sampeyan nglebokake koordinat tujuan.

gambarFungsionalé misale mangkene praktis, menehi kesan yen SuperGIS teka iki kanthi akeh karya praktis karo pengguna nyata. Ing kasus presisi, ana swap opsi kanggo midpoint, persimpangan lan titik paling cedhak. Nalika iku uga bisa diatur yen diaplikasikan menyang sudhut utawa verteks kanthi toleransi tartamtu lan saben lapisan.

supergis edition arcgis

piranti lunakKanthi perintah jendhela ngambang sing diwiwiti; bisa digawe saka koordinat, jarak / dalan, jarak / jarak ... sanajan ing sawetara aku nemokake fungsi aneh ... mbutuhake laku minangka alat anyar.

Tambahan, perintah sing dibutuhake kanggo proses GIS metu, sing ora akeh kapentingan ing CAD, kayata:

Segmen (pamisah), Segmen ing pucuk, Generalize, Smoothen (Gamelan), banget umum kanggo GIS. Saliyane pangolahan geoprosesing umum sing meh dadi Copy / paste saka apa sing wis kita mangerteni.

Ing tingkat layout kanggo printing, aku bakal pendekatan ing artikel ing ngisor; awit aku duwe reservasi sandi lan bakal ngenteni banjur duwe pangembangan multiframes sing digunakake ing aku ngajokaken kamungkinan kanggo nyimpen negara theming, supaya bisa dimuat ing tata letak data data beda padha. Aku wis dijanjekake supaya versi SuperGIS Desktop 3.1b ing kuartal katelu 2013; sing padha karo CadCorp utawa Manifold GIS.


Ing kesimpulan, piranti iki luwih apik ing tingkat GIS desktop.

Kanggo sing pengin nyoba,

Sampeyan bisa ngundhuh Desktop SuperGIS

Salah Balas kanggo "SuperGIS Desktop, sawetara bandingaken ..."

  1. Thanks kanggo informasi. - Kanggo ngundhuh lan nyoba!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.