SuperGIS Desktop, sawetara mbandhingake ...

SuperGIS minangka bagéan saka model Supergeo sing dakcritakake sawetara dina kepungkur, kanthi sukses ing bawana Asia. Sawise dites, iki sawetara kesan sing dakkirim.

Umumé, apa wae sing ditindakake program saingan liyane. Mung bisa mbukak ing Windows, bisa uga dikembangake ing C ++, saengga bisa mlaku kanthi kacepetan sing apik banget; sanajan iki nyebabake kerugian amarga ora multiplatform ... masalah sing sawetara wong wis ngrampungake kanthi cara kasebut.

supergis arcgis gvsig

Ing babagan tampilan, katon mirip ArcRIIS ESRI, kanthi pigura sing ngambang lan dockable, klompok lapisan, seret lan selehake. Kajaba iku, logika konstruksi lan skalabilitas ditandhani banget supaya tetep saingan karo model iki; apa sing bisa dideleng ing ekstensi utamane:

Analyst Spasial, Jaringan, Topologi, Stadistik Spatial, 3D, Analisasi Keanekaragaman Hayati.

Kajaba iku, dilengkapi karo aplikasi sing kalebu ing versi desktop: SuperGIS Data Manager, padha karo ArcCatalog lan SuperGIS Converter, padha karo ArcToolbox.

Logika pambangunan proyek kasebut ana ing file xml tradisional, kanthi extension .sg sing tumindak minangka .mxd / .apr ing ArcGIS utawa .gvp ing gvSIG. Ora ana extension kanggo ngimpor proyek saka program GIS liyane lan senadyan logika iki oriented babagan cara publikasi IMS bakal maca proyèk, uga ndhukung data ing Personal geodatabase (mdb), MS SQL Server, Oracle Spatial, lan PostgreSQL Server.

Format .sgd wis duwe rong owah-owahan penting; sing saiki saka versi 3.1a ngimpor sadurungé saka versi 3.0.

Format sing didhukung

Ing format vektor:

  • GEO (edition)
  • SHP (edition)
  • MIF / MID
  • DXF
  • GML
  • DWG, nganti versi 2013
  • DGN v7, v8

Kabeh katon banget umum apa piranti liyane apa, senadyan kene tegese yen format vektor dwg, dgn, dxf ngakoni versi anyar.

Aku ora ngerti kepiye carane entuk, nanging minangka salah sawijining kelemahan Manifold GIS, gvSIG lan piranti lunak open source liyane. Ing file file dgn / dwg, ngidini didhelikake, dipateni, diuripake, sanajan mung kanthi lapisan (level), sanajan mung dimuat minangka referensi; kanggo nyunting, sampeyan kudu ngekspor menyang format .geo utawa .shp. Menarik kanggo njlentrehake yen format .geo mung ndhukung polygon, polyline lan point; multipoint mung didhukung dening .shp nalika nggawe lapisan anyar.

Waca Microstation kanthi versi 8 lan dwc AutoCAD ing versi 2013… pantes diwenehi kredit. Sanajan gvSIG duwe kaluwihan yaiku bisa ngedit dwg, dxf lan kml, dene SuperGIS mung bisa nyunting shp lan format ekstensi .geo dhewe. Format vektor kepemilikan liyane yaiku .slr (Supergeo Layer File), sing bisa digarap ing tablet nggunakake SuperSurv, lan uga saka klien desktop.

Saka SuperGIS Data Converter sampeyan bisa nggawe konversi antarane format sadurungé, kalebu format kml (Google Earth), e00 (ArcInfo), sef (Standard Exchange Format).

Ing format raster:

  • SGR, yaiku format SuperGIS
  • MrSID
  • GeoTIFF
  • BMP, PNG, GIF, JPG, JPG2000
  • ECW
  • LAN
  • GIS

Format .sgr ndarbeni Supergeo; kanthi nganggo kecepatan sing nyengsemake penyebaran prajurit lan perawatan khusus karo Analyst Image.

piranti lunak

Kasedhiya kerugian amarga ora maca ENVI, file SPOT sing didhukung program kayata Manifold GIS lan gvSIG. Kapabilitas georeferansi gambar umum digunakake kanggo apa sing ditindakake gvSIG / ArcGIS.

Saka SuperGIS Data Converter, sampeyan bisa nggawe konversi antarane format img, gis, lan (Erdas), tif, ecw, sid, jpg, bmp, lan txt ASCII.

Ing standar OGC

  • WMS (Layanan peta web)
  • WFS (Layanan fitur web)
  • WCS (Layanan jangkoan web)
  • WMTS Iki minangka format kanggo manajemen data mozaik (Ubin)

Iki lan fitur liyane ora teka karo versi undhuhan, ditambahake ing: OGC Client, GPS, Geodatabase Client, Klien Desktop SuperGIS Server lan Klien Desktop Gambar Server.

Kasus format kmz mung didhukung karo ekstensi Analis 3D. Ing format jaringan, didhukung dening .geo, bisa ngimpor nggunakake DataConverter saka file bentuk, uga data medan digital sing bisa diimpor saka file bentuk lan sgr.

Editing kemampuan

Aspek iki mesthi narik kawigatenku, sing umume meksa kita nggunakake program CAD kanggo mbangun data lan program GIS nalika isih aktif. Iki minangka kemajuan sing penting wis duwe gvSIG lan Quantum GIS ing babagan iki, kalebu paket tambahan minangka kasus Piranti OpenCAD karo kang kita ora kudu ngeluh maneh.

Ing kasus SuperGIS, ngidini suntingan siji utawa luwih lapisan, kanthi gaya tradisional. Sing duwe ekstensi .geo lan .shp ditampilake, sampeyan bisa nyimpen lan mungkasi nyunting. Kajaba iku, ing tab sing padha, panggunaan panyuntingan umum katon, ing antarané cocog karo palet gvSIG:

supergis edition arcgis

Ayo ndeleng comparison alat CAD sing AutoCAD, gvSIG lan SuperGIS duwe, njupuk menyang akun lawas saka preferred AutoCAD printah.

 

No. Komando AutoCAD gvSIG SuperGIS
1 Jalur perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
2 Polyline perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
3 Lingkaran perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
4 Autocomplete perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
5 nyawiji perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig gambar
6 Matriks perintah autocad gvsig gambar
7 Trim perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
8 Salinan perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
9 Kanggo pindhah perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig gambar
10 Kanggo muter perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
11 Kanggo minggat perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig gambar
12 Espejo perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
13 Sunting vertices perintah autocad gvsig piranti lunak
14 manfaat perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
15 Titik perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
16 gandhewo perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
17 Polygon perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig
18 Ellipse perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig
19 Hollow perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
20 Rectangle perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig piranti lunak
21 Kanggo babagan perintah autocad gvsig perintah autocad gvsig gambar
22 Multi titik perintah autocad gvsig
23 Paralel perintah autocad gvsig gambar
24 Ngluwihi perintah autocad gvsig piranti lunak
Pisanan 14 (1 kanggo 14) padha ing dhaptar 25 sing paling akeh dipigunakakéSawetara wong ora persis kaya, kaya: - gabung / nggawe blok
-autopolygon / batesHere, nggambarake SuperGIS ing klompok komando siji luwih saka siji, sing katon kanthi konteks, kayata kasus "Sketch" sing kalebu baris, polyline, titik lan multipoint.

Pangripta kanggo ngowahi geometri kelompok vertex nyunting, mulet, ngukur skala.

Ora ana printah sing digunakake ing CAD, kayata Array, polygon biasa, elips. Ing prakteke, dheweke ora penting banget, sanajan gvSIG nggabungake minangka bagean kanggo nindakake sing penting ing CAD.

Ngluwihi lan Salin Paralel katon apik. Uga printah pamindhahan sing ngidini mlebu koordinasi tujuan.

 

 

 

gambarFungsine katon praktis, kayane SuperGIS teka kanthi akeh gaweyan praktis kanggo pangguna sejati. Ing kasus presisi, ana opsi cepet kanggo titik tengah, persimpangan, lan titik paling cedhak. Nalika uga bisa diatur yen ditrapake ing pinggir utawa simpul kanthi toleransi lan per lapisan tartamtu.

 

supergis edition arcgis

piranti lunakKanthi perintah kasebut, jendhela ngambang bisa dipasang; Bisa digawe saka koordinat, jarak / judhul, jarak / jarak ... sanajan ing sawetara aku nemokake fungsional sing aneh banget ... mbutuhake praktik minangka alat anyar.

Tambahan, perintah sing dibutuhake kanggo proses GIS metu, sing ora akeh kapentingan ing CAD, kayata:

Segmen (pamisah), Segmen ing vertex, Generalize, Gamelan (Gamelan), umum banget kanggo pakaryan GIS. Kajaba proses geoprocessing umum sing meh Salin / tempel apa sing wis dingerteni.

Ing level tata letak kanggo nyithak, aku bakal ngatasi artikel ing ngisor iki; Amarga duwe reservasi lan aku bakal ngenteni pembangunan multiframe sing lagi ditindakake, ing endi aku ngajokake kemungkinan nyimpen negara-negara tema, supaya bisa mbukak macem-macem datafrom ing tata letak sing padha. Aku wis dijanjeni duwe iki kanggo SuperGIS Desktop 3.1b ing Q2013 XNUMX; padha karo sing ditindakake CadCorp utawa Manifold GIS.


Ing kesimpulan, piranti iki luwih apik ing tingkat GIS desktop.

Kanggo sing pengin nyoba,

Sampeyan bisa ngundhuh Desktop SuperGIS

Siji Balesan menyang "SuperGIS Desktop, sawetara bandhing ..."

  1. Thanks kanggo informasi. - Kanggo ngundhuh lan nyoba!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.