Banyu lan peta. Kanthi

aguaymapasEsri Spanyol wis ngluncuraké kampanye sing menarik kanggo World Water Day, kanthi presentation of the website aguaymapas.com ing newsletter sing rada trastocamos ing artikel iki.

"Ing wusana Hari Banyu Donya saka Esri Spanyol kita pengin nuduhake yen kahanan garing lan panas iki sasi pungkasan nggowo pengaruh sumber banyu kita. Kita pracaya manawa ndeleng lingkungan lan évolusi, uga kekurangan cadangan, ing peta, bisa mbantu warga supaya ngerti sadurungé kita manggon lan njupuk langkah sing tepat sajroning ngatur sumber daya iki "
Diego Hidalgo, tanggung jawab kanggo Lingkungan Esri Spanyol.

Identifikasi menarik karo sabab sing kudu disebabake kita kabeh. Kanthi motif 2012: Donya ngelak amarga kita keluwen, sawise mangsa paling garing ing taun-taun 70 pungkasan, aguaymapas.com, kita nyiapake seri peta sing dirancang khusus kanggo ngatonake kahanan saiki ing Spanyol, kanthi tujuan kanggo mbantu kita dadi sadar kasunyatan lan perlu ngatur kanthi bener.

Sumber-sumber sing digunakake kanggo elaborasi peta banyu, aguaymapas.com, diwiwiti saka data umum Badan Meteorologi Negara, Bulletin Hidrologi sing diterbitake dening Kementerian Pertanian, Pangan lan Lingkungan lan Embalses.net.

Peta nawakake topik sing beda-beda: Wadhah banyu; Mangsa udan; Total Precipitations; Analisis saka Aridity ing taun 70 pungkasan;Bangsa Spanyol y Konsumsi banyu.

Wadhah banyu

aguaymapasIng peta kita bisa ndeleng Wadhah banyu, sing nganalisis kahanan saiki waduk Spanyol.

Peta kalebu klasifikasi waduk miturut volume banyu sing saiki disimpen, perbandingan kahanan saiki babagan 2011 lan rata-rata sing diduweni ing taun-taun pungkasan, uga informasi kapasitas wadhah waduk.

Antarane data sing bisa dipikolehi saka peta, kita bisa ngati yen ing wilayah biasane lembab kaya Galicia, Pegunungan Cantabrian utawa Pyrenees Barat, cadangan banyu ing tingkat sing rada kurang. Nalika ing wadhuk Extremadura utawa ing Lembah Guadalquivir, waduk bisa kanggo kapasitas 70%.

Data kasebut wis diekstrak saka Bulletin Hidrologi sing diterbitake dening Kementerian Pertanian, Pangan lan Lingkungan.

Evolusi Winter Precipitations ing rolas taun pungkasan

aguaymapasPeta kalebu évolusi udan sing dikumpulaké sajrone wulan Februari antara taun 2000 lan 2012 karo data saka Badan Météorologi Negara.

Ing peta, kita bisa nemokake data ing ngisor iki: udan nalika sasi Februari 2012 wis dadi taun paling cendhak. Ing wilayah sing biasané lembab kayata Galicia utawa ing tlatah dhuwur gunung ing ngendi akumulasi salju (Pyrenees) normal ing wektu iki, udan wis ora ana.

Peta iki nggabungake gambar raster sing nuduhaké warna-warna sing diwiwiti kanthi distribusi curah udan ing Spanyol lan évolusi temporal.

Evolution of Total Precipitation Tahunan wiwit 1921

Ing peta, kita bisa ndeleng analisa udan ing taun kapisan saben dasawarsa saka 1921, kanthi data sing diduweni saka Badan Météorologi Negara.

Senadyan taun-taun analisa curah udan nduweni kecenderungan cyclical sing luwih utawa kurang, bisa dipirsani carane ing separo kidul semenanjung Iberia, suksesi taun-taun kering luwih umum.

Peta iki nggabungake gambar raster sing nganalisa distribusi curah udan ing saindhenging geografi Spanyol liwat warna-warna cetha lan grafik reproduksi sing ngidini kanggo ngenali rekaman udan ing 10 sing dianalisis tonggong temporal.

Analisis kelembapan ing Spanyol ing taun 70 pungkasan

aguaymapasIng peta kita bisa ndeleng analisis arum iklim ing Spanyol antarane 1931 lan 2011. Iki ngidini kanggo njupuk data babagan proses panipisan banyu ing lemah lan lembab ing udhara (desertification). Data wis diduwèni saka Badan Météorologi Negara.

Data sing ditemokake nuduhaké menawa, kajaba Komunitas Otonomi Galicia, nilai-nilai aridity luwih dituduh.

Iku nyoroti cara jalur wilayah kanthi tingkat kelembapan sing luwih dhuwur wis ngurangi ing dekade pungkasan, sing nuduhake proses desertifikasi ing Semenanjung.

Pitungan gumantung hubungan antara udan lan suhu. Cara sing digunakake kanggo ngetung iki yaiku indeks panganan Knoche (Ik): Ik = n * P / (100 * (T + 10)).

Pueblos tenggelam ing Spanyol

aguaymapasPeta informatif nuduhaké sawisé kutha-kutha ing Spanyol sing dianyam déning perairan amarga pembangunan rawa utawa reservoir. Data dijupuk saka Embalses.net.

Kanggo peta iki, presentasi wis dirancang kanthi nggunakake ArcGIS Explorer Online, aplikasi sing sangat interaktif dikembangake karo Microsoft Silverlight.

Iku misale jek kita gaweyan sing menarik babagan loro apa sing bisa ditindakake kanthi teknologi privat lan kanggo nambahake kesadaran masalah masalah global.

Go to Aguaymapas.com

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.