Endi pangguna gvSIG

Ing dina iki, webinar bakal ditawakake ing gvSIG kanggo sinau luwih lengkap babagan proyek kasebut. Sanajan tujuan sing kuat yaiku pasar sing nganggo basa Portugis amarga ditindakake sajrone kerangka acara MundoGEO, ruang lingkup bakal luwih maju, mula kita njupuk kesempatan kanggo nganalisa sawetara tokoh sing wis dakwaca ing pengalamanku.

GvSIG wis dadi Sistem Informasi Geografis sing paling wiyar ing konteks basa Spanyol lan bisa uga proyek kasebut kanthi strategi internasionalisasi sing luwih agresif sing ngupayakake kelestarian ing komunitas tinimbang dadi sponsor. Sanajan minangka alat sing diprioritasake kanthi jelas minangka GIS desktop, 100,000 undhuhan versi sing padha kalebu macem-macem pangguna saka 90 negara lan terjemahan menyang 25 basa. Potensi sing paling gedhe yaiku fokus minangka klien Infrastruktur Data Spasial (IDE) sing tipis lan bisa nglengkapi proyek sing bisa nggunakake potensial alat Open Source liyane. 

Aku wis ngobrol babagan iki kaping pirang-pirang, supaya aku nyaranake indeks isi gvSIG, saiki ayo pesthi endi pangguna, nganggo pitakon 2,400 sing wis ditampa ing Geofumadas ing sasi kepungkur, ngendi tembung gvSIG kalebu minangka tembung kunci.

Grafik nuduhake negara-negara sing dadi pitakon. Amarga sawetara sebab, angel kanggo aku nyakup Spanyol amarga enkode karakter, amarga ora mikir yen gampang banget masang grafis kaya iki ing entri blog, kanthi HTML5; nglayang mouse nampilake Rasio sing diterangake mengko.

Mesthi wae, sampeyan bisa ndeleng carane wis nyebar gvSIG Amerika Latin lan Spanyol, nanging ndeleng carane uga njaluk konsultasi saka negara-negara Eropah lan bawana liyane nganti ing ngendi proyek bakal mimpin gvSIG senajan ora nganggo basa Spanyol ana target Geofumadas.

 

Ing kesadaran wong-wong sing gvSIG

Saiki ayo ndeleng grafik liyane iki, sing bisa ndeleng posisi sing wis diraih gvSIG. Kanggo nindakake iki, aku wis nimbang jumlah telusuran nanging aku wis nggawe rasio perbandingan kanggo saben yuta pangguna internet sing saben negara duwe (dudu pedunung). Rasio abang, biru minangka nomer telusuran sajrone conto 2,400 pitakon.

Menarik, Spanyol disusul Uruguay, Paraguay, Honduras, lan Bolivia.

Banjur blok liyane ing ngendi El Salvador, Ecuador, Kosta Rika lan Venezuela.

Lan banjur Panama, Republik Dominika, Chili lan Argentina.

Kabeh wong bisa nggawe kesimpulan, nanging sejatine posisi paling apik ing negara-negara sing duwe sumber daya ekonomi winates, sanajan akses Internet sing sithik nyebabake gangguan sing nyebabake rasio mundhak. Iki biasane luwih jelas, nanging uga nyengkuyung amarga negara kasebut kedadeyan Tarif sing luwih dhuwur saka pembajakan. Uga ana GIS kepemilikan duwe perusahaan gedhe; Nalika ndeleng Peru, Argentina lan Chili, sanajan duwe komunitas pangguna gvSIG sing aktif, dheweke duwe perusahaan sing kerja keras kanggo meksa proyek kanggo ngetrapake platform sumber sing ora mbukak, utamane Esri.

 

Endi pangguna liyane GvSIG

Lan pungkasane ayo goleki grafik iki. Babagan pangguna gvSIG miturut negara, nggunakake persentasi hubungan karo jumlah kunjungan sing padha sing nggunakake gvSIG minangka tembung kunci.

Setengah pangguna ing Spanyol, sanajan ora mung alat sing gratis, posisi perusahaan ing perusahaan sing nglatih latihan, universitas, lan komunitas panganggo layak dadi review tartamtu. 

Banjur ana% 25 sing dikuwasani dening Argentina, Meksiko, Kolombia lan Venezuela; Luwih saka negara karo akeh pangguna ing Internet, komunitas panganggone gvSIG uga nyumbang kanggo Yayasan, utamané Venezuela lan Argentina.

Sawise Chili, Peru, Ekuador lan Uruguay bareng nambahake% 10 liyane.

Cetha yen iki analisis pangguna Hispanik, amarga 98% lalu lintas Geofumadas nganggo basa Spanyol. Manawa, situs liyane ngisi lalu lintas negara-negara Italia, Prancis lan Eropa liyane sing uga saya tuwuh amarga jarak lan komunitas pangguna. Amarga alat sing nyebar lan digunakake dening komunitas lan institusi sing kuwat, Yayasan kasebut bakal istirahat saka masalah umum sing nyebabake kita kabeh kayata: 

Sakwise apa krisis ing Eropah bisa mengaruhi sumber pendanaan sing isih feed proyek?

Mesthi wae, pemain pertahanan paling apik gvSIG yaiku pangguna sing milih kebebasan adhedhasar daya saing sing adil lan berkelanjutan. Uga ora bakal lali karo kuota kebanggaan sing kudu ana (sanajan ana bedane pendapat sing bisa ditindakake), internasionalisasi alat sing lahir saka konteks Hispanik kudu menehi kepuasan.

gvsig

Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan Proyek GvSIG, sampeyan bisa langganan Webinar sing bakal ana ing 22 de Mayo

https://www2.gotomeeting.com/register/732386538

2 Balesan kanggo "Endi pangguna gvSIG"

  1. Aku nemtokake ing warta sing bakal dadi pangguna basa Spanyol. gvSIG uga nduweni panganggo basa liyane, contone Italia, sing mesthi ora bakal nglebokake kaca ing basa Spanyol.

    Yen ora apik banget

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.