Proyeksi non-bingkai

pa215124.JPG
Sawetara taun kepungkur, ing kongres taunan «Sourveying and Mapping»Saka Amerika Serikat, aku elinga nyekseni asap saka wong-wong sing mbukak sampeyan kanthi cangkem mbukak, lan ora mung amarga Inggris akademik kita ora adaptasi karo gringo caliche. Pameran kasebut yaiku Kevin Sahr, Jon Kimerling lan Denis White ing pameran «Sistem Grid Global Discrete Geodesic«, Kang ana ing basa Latin kita tegese:

Proyeksi ora adhedhasar gambar.

Pakaryan tukang geodesy yaiku nyesuaikan permukaan hemispherical menyang produk ujung segiempat tepat, meh kabeh unjuran geodetik dirancang ing prinsip asli sing digawe, lan "kanggo mencet peta", yaiku sababe sing meh kabeh pendekatan kasebut ing ellipsoid, sacara lokal dadi persegi meh lan sing paling utama alesan sajrone limalas taun kepungkur yaiku bisa nyithak loro peta kanthi skala sing padha lan bisa nyoroti.

Usul-usul tuan-tuan kasebut adhedhasar argumentasi, manawa ing tahap teknologi iki, percetakan ora dadi sebab mung sing kita miwiti geometri spherical bumi, nanging kanggo tujuan geolokasi; Nganti manawa alat visualisasi GIS / CAD lan aplikasi seluler diadaptasi kanggo panggunaan teknis, mula ora butuh perhitungan geolokasi rumit. Analisis kasebut nggawe komitmen kanggo nganggep unit minimal identifikasi geodetik ing segitiga kanthi sudhut sudhut mlengkung, yaiku penyesuaian manawa segitiga sing bakal ditampa ing kurungan bumi, dadi ora mung segmen permukaan. pinggiran disesuaikan karo lengkungan bumi lan pusat sing cocog karo pusat imajinasi bumi, utawa garis kutub spiraid.

Asap rokok sing nentang apa sing dikarepake kanggo mangertos prinsip Mercator ing kelas Geodesy hehe.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.