Advance BIM - Ringkesan Konferensi Tahunan

Perkembangan standarisasi Pemodelan Informasi Bangunan (BIM) wis dadi tema transversal saka Konferensi Infrastruktur Tahunan, dianakake wulan Oktober ing Singapura. Sanajan akun Twitterku praktis dibajak nganggo hashtag # YII2017 ing jaman semana, iki minangka ringkesan.

El Viaje

Wektu iki aku kudu lelungan saka Nikaragua, negara kang aku wis mutusake kanggo urip taun-taun sabanjure. Ora kurang saka jam 24 ing udhara; sawijining lintasan Managua, San Salvador, Los Angeles, Taipei, Singapura, sing nambah owah-owahan jadwal tumrap rotasi rotasi bumi, nyebabake ninggalake Jumat lan tekan dina Minggu sore. Dadi aku wis akeh wektu kanggo turu, sing apik ing pesawat sing mung fasilitas yaiku film lan piranti internet mono paling ora ing bagean China Airlines.

Panggonan

Singapura wis dadi pilihan sing ora bisa dikalahake kanggo Konferensi kasebut, kajaba dadi tuan rumah ing Marina Sands. Negara kasebut minangka conto sing apik banget yen sampeyan duwe niat takon, ijolan lan sinau kepiye bangsa mung 6 yuta wong bisa dadi makmur sawise kamardikan ing pungkasan taun XNUMXan. Perlu sawetara jam kanggo nyetel versi "Singlish", kepiye cara sistem transportasi, menyang mobil kanthi roda kemudi ing sisih tengen lan perasaan sing disebabake kepiye cara nindakake perkara saka kesederhanaan transaksi real estate Registri menyang modhling sing apik banget cadastral telung dimensi.

Mlumpat maring dalan iki ndadekake aku ngrampungake proyek-proyek sing mung katon ing presentasi ing konferensi-konferensi liya, kayata jembatan berupa struktur DNA, desain struktural menara Marina utawa vision of sustainable environmental ing perbatasan kutha.

Aku ora kejawab ningali liyane kolega context Hispanic, amarga wektu iki wis perlu kanggo prioritize media ing babak saka proyèk diajukake, liyane saka iku, mesthi, nggawe agenda kanggo trip kuwi ora tansah kasedhiyan insurance liya padha tamu Ana akeh toko media saka Timur, sing sawisé taun-taun konferensi 6 antarane Walanda lan Inggris kudu dipratélakake. Sanajan mangkono, ana wartawan 130, saka negara 28, saka basa liyane 10.

Kabar iki

Ing babagan iki aku duwe akeh pitutur, nanging kanggo tujuan ringkesan, iki minangka berita sing paling akeh sing narik kawigaten.

Ing Pavilion Alliance disedhiyakake kanthi resmi. Iki minangka pendekatan tingkat dhuwur sing dipimpin dening papat jurusan teknologi kanggo nggawe formalitas, masing-masing ing peran kasebut, kanthi mekanisme komplementeritas sing kaget;

  • TopconMinangka kanca gedhe kanggo hubungan karo bidang akting. Padha presented sesanti lan wis digawe demontrasi menarik saka gunane kanggo topografi, karo piranti gegandhengan kanggo peralatan bumi obah, supaya ngethok lan ngiseni sing ana maneh sing surveyor lan Bouncers manggonke totoan, ngasilaken lumahan utawa ngitung volume. Pendekatan sing digawe karo Topcon pantes minangka pangakuan ing evolusi telung taun suwene, utamane yen kita elinga yen nyoba pisanan karo Trimble, sing mundur saka wekdal sing ora kompatibel karo semangat imperialis.
  • SIEMENS. Pandhuane kanggo nyepetake digitalisasi obyek nyata-nyata nyedhiyakake Internet of Things (IoT) sing cedhak banget. Dheweke nuduhake lingkungan sing dikarepake karo kutha cerdas, kanthi pola pikiran lan aplikasi pikiran; kawruh sing gegandhengan saka batere kontrol prentah menyang stasiun listrik tenaga listrik ing kabeh kutha.
  • Bureau Veritas. Veritas minangka perusahaan sing fokus ing manajemen informasi standarisasi sing ora pati misuwur ing konteks kulon iki. Nduweni aplikasi kanggo modeling obyek nyata, saka perspektif proses operasi.
  • Microsoft. Sawise usaha terus-terusan tetep ing kompetisi perusahaan anyar, Microsoft entuk target sing apik karo jaringan Azure, sing digunakake ora kurang saka 90% perusahaan sing dipilih ing dhaptar Fortune 500. Microsoft, nalisir kanggo apa sing aku guyon ing taun 2010, ing skenario iki, peran kasebut dadi saluran sing bisa diluncurake data, ing endi sawise kesuksesan sukses (Microsoft, Windows, SQL Server) lan nyoba dadi bisnis 2.0, dheweke bakal njupuk kauntungan kanthi atusan aplikasi web sing sampeyan duwe nanging meh ora ana sing ngerti.

Bentley SystemsMesthi, promotor aliansi iki Bentley, sing, nalisir karo rasa resiko owah-owahan sing dialami perusahaan konsolidasi, wis kaget. Ora mungkin kanggo nyegah taun-taun kepungkur, nganggep yen pangadeg perusahaan wis tuwa; Nanging, kaya sing aku kandha, aku kaget. Bhupinder wis ngenalaken tim pasuryan enom lan kemampuan kanggo nuduhake inovasi tireless mung ngelingaken kula saka kuwasane Greg, sing misale jek rejuvenate karo cathetan inspirasi sawijining, tau wektu penting lan gamblang njupuk foto karo peserta ilang, sing secara harfiah nyuwun pratelan kasebut ora bakal lali, amarga misale jek nuduhake memori sing gedhe lan empati alam.

Dhiskusi urip sing ditindakake dening Bhupinder lan Keith, babagan sing disiapake kanggo owah-owahan, wis dikuwasani. Luwih gedhe karo perusahaan, padha bisa ngluwihi warisan sing kita ngarepake bakal diwenehake dening generasi anyar, tanpa ninggalake nilai pribadine amarga nyatane padha melu saham karo perusahaan liyane.

Demonstrasi Aliansi Pavilion diorganisir ing papan sing kalebu Microsoft, Topcon, Veritas, Institut Bentley Akademi lan Xtation IX sing duweni kubah sing menarik saka realita. Iki wis mbukak kabeh wektu, sanajan padha jam tartamtu saka demo kang tartamtu aku ketemu sisih latihan banget mbiyantu. Ing Bentley Institute wonten dawa ago, nanging ing taun anyar wis mlebu fokus ing spesialisasine bim Academy, kang ing kasus iki ditampilake ing telung mimpin, kang sanajan interconnected, ing sandi mratelakake panemume delineate garis karya antarane Bentley lan Pavilion Alliance:

  • Akademi Konstruksi Bentley. Iki minangka garis sing paling diwasa, yaiku link sing nggabungake upaya Topcon lan Bentley.
  • Akademi Pemodelan Kasunyatan. Miturut pendapat saya, bakal dadi garis integrasi antarane Bentley lan Veritas.
  • Akademi Kemajuan BIM. Iki minangka integrasi antarane SIEMENS lan Bentley.

Wektu bakal ngomong yen Pendhaftaran pemahaman sing bener.

Aku-model 2.0 kompatibel karo cloudBentley ngluncurake model I-nya ing konferensi Charlotte, ing ngendi dheweke kepengin nggoleki file DGN ing sangisore standar kompatibilitas sing bisa dibaca biasa. Asap wis nyengsemake wiwit wiwitan, nyathet yen iki minangka cara mbentuk file ing file DGN sing prasaja kanthi noda XML sing wis direkayasa nylametake kabeh proyek saka modeling kanggo operasi. Mesthi, iki mimpin Microstation saka peran primitif minangka CAD manager, dadi controller obyek, ProjectWise wis fokus ngontrol operasi lan AssetWise, siklus urip. Sambungake wis nggabungake kasebut bebarengan, njupuk aplikasi kanggo versi hibrida antarane desktop lan cloud.

Ing I-model 2.0, tinimbang nyimpen data ing file, fokus ing panyimpenan maya, miturut rantai data sing meh padha karo BlockChain. Aku-model 1.0 wis fokus ing iki, nanging ing 2009 sing bakal mikir babagan ngomong babagan awan minangka prioritas; Kita mikir cara sing paling penting kanggo tetep ahead saka Bentley Systems, kang Keith wis presented ing sesanti praktis. Kanthi iki dumadi ing I-model Hub, sing minangka advance kanggo BIM tingkat katelu, ing ngendi informasi cethak ing lingkungan mega sing dikontrol.

Modeling realita, luwih cedhak tinimbang saikiWis transversal ing apa sing wis diwenehi ing konferensi, lan mung siji tembung muni karo akeh echo; KonteksCapture. Bentley tuku aplikasi iki pirang-pirang taun kepungkur kanggo perusahaan Perancis, saiki wis disajikake minangka produk terpadu sing nggawe photogrammetry lan modeling sing ora ditindakake dening Descartes. Malah padha menehi kita tantangan kanggo nggawe model kita dhewe; luwih saka 100 peserta wis ngrambah ing pungkasan dina kapindho, kanthi aplikasi sing mung rong langkah mbutuhake njupuk foto sing padha karo sudut sing ora luwih saka 15, lan tombol kanggo ngasilake model; layanan saka awan ditindakake kanggo ngobrol, supaya bisa digambar, diputer, diputer, diukur dadi ukuran, kayata model telung dimensi, saka foto sederhana!

Ora ana apa-apa sing ora dilakoni wong liya, nanging ing babagan pengelolaan hibrida gambar resolusi tinggi sing dicantumake karo model rinci sing ora kena pengaruh volume data, muga-muga sing paling apik.

Kanthi Bentley iki nandhesake alasane, dheweke ora weruh GIS minangka barang sing penting. Ngadhepi Geo-engineering, padha menyang standarisasi IFC, sing, sanajan adoh, iku rute sing apik lan ing ngendi kabeh perusahaan sing pengin urip bakal diatur.

Proyek finalis.

Minangka bagéyan saka acara, Anugrah Terinspirasi wis dianugerahi kategori proyek 17, ing ngendi 51 dadi finalis kanggo total nominasi 409. Aku wis bisa ndeleng kanthi rinci ing akeh finalis, sing anak saka proyek photogrammetry teka ing aku kanggo remodeling sistem sepur, nggunakake data sing diduweni karo drone; Ana aku ketemu karo wanita negara Nicaragua lan Meksiko sing, kanthi ciri-cirine, saka inggil nuduhake sentuhan Karibia. Uga proyek Brasil restrukturisasi sistem banyu ing wilayah warisan sing dilindhungi, aku seneng banget karo proyek sing meh aku felt iku mine nalika padha menang ing urutan pisanan ing kategori. Saka wong liya aku bakal ngomongake ing artikel tartamtu.

Apa gunane menyang konferensi sing adoh?

Padha wis limang dina belajar akeh, kang wis luwih migunani kanggo takon kula kanggo interpretasi sandi dhewe; waca cara praktis kanggo ngedhunake tingkat kumelun, kaya sing kita ucapake ing konteks Hispanik kita kanggo inspirasi tingkat dhuwur. Aku duwe, ing wektu sing singkat, kanggo nggawe kabeh praktik inovasi iki, sing mung ngandani yen ngendi wae ing negara-negara sing mimpin pandhangan teknologi, lan mlebu ing konteks sing beda-beda, ing sawetara kasus ora akeh kahanan, ing ngendi prioritas ing akeh aspèk padha dhasar lan, utamané ing ngendi luwih saka teknologi anyar, apa sing dibutuhake yaiku sing sing nglakoni proyek migunakake praktik perencanaan apik, disiplin dhasar fokus ing proses lan mujudake tumindak individualistik maksud apik sing rencana pemerintah lan hukum.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.