Alibre, paling apik kanggo desain 3D mekanik

Alibre yaiku jeneng perusahaan, kang asale asale saka tembung Latin Liber, ing ngendi kebebasan, liberalisme, libero asal saka; Ing ringkes raos kebebasan. Lan niat perusahaan iki adhedhasar nawakake produk berkualitas kanthi rega banget.

Sajarah nuduhake yen rega saka piranti lunak desain 3D wis diakses saben dina:

Ing taun 70 ComputerVision ana solusi sing cedhak karo yuta dolar, Catia ing 80 dheweke diturunake menyang $ 100,000 nalika Pro / E njupuk menyang $ 20,000 ing pungkasan 80 lan pungkasane ing 90 Solidworks dheweke bisa nampa dhuwit ing $ 5,000, yaiku rega, supaya bisa tuku piranti lunak profesional kanggo desain mékanis.

Saka pencipta PC Draw, piranti lunak gambar PC pisanan, Alibre nawakake solusi ing ngisor 1,000 gumantung; lisensi bisa nganti US $ 150 utawa kurang. Punika ingkang kasebut minangka kamardikan.

Nanging rega kaya sing bakal kedadeyan ora konsisten, lan bisa ditemtokake. Kaya aku wis weruh ing solusi kaya GIS pipa e IntelliCAD, sawisé sing maca marang aku babagan Alibre, aku kudu mikir manawa solusi ing tingkat iki dadi ora populer yen kapasitase ora duwe iri kanggo piranti lunak merek sing kondhang.

Apa Alibre nawakake

Kasugihan Alibre ana ing solusi, kanthi spesialisasi ing desain teknik mesin CAM (Mesin Komputer Dibantu), kanthi modeling 3D, perakitan, gambar 2D, analisis perlawanan material statis lan dinamis.

3ddesign Desain 3D. Fungsionalitas kanggo penanganan padhet banget prasaja, rotasi potongan ana ing tombol prasaja lan nyeret gratis mouse. Adhedhasar atribut (parameterization), potongan-potongan ora kudu dibangun saka scratch, mung milih saka perpustakaan, netepake lebar, dhuwur, kekandelan, materi, wates, lan cukup.

Kajaba iku, bisa dipasang kanggo mbentuk obyek bebarengan, makarya ing tanduran, saka ngisor, saka ndhuwur, ing potong ...

sheetmetal Plat baja Iki arang banget, sampeyan bisa ngerjakake desain logam, nganggo kriteria sing wis diduweni. Penyebaran prajurit sing bersenjata karo lembaran siji kanthi ujung sing lempitan meh kaya muter origami. Nanging ing salebeting punika, pemodelan potongan-potongan kompleks ingkang salajengipun dipun rencanakaken, dipun analisis lan elaborasi sanget menarik.

Narik lan push. Manipulasi langsung objek 3D praktis banget; A Piece sing pengin babagan mung mbutuhake nyeret mouse. Sampeyan bisa ngimpor tanpa perlu ekstensi, data saka format:

  • SolidWorks: 1999 kanggo 2009 (* .sldprt, * .sldasm)
  • STEP 203 / 214
  • IGES
  • Rhino 3DM
  • SAT
  • DWG
  • DXF
  • BMP / JPG / PNG / GIF / TIF / DIB / RLE / JFIF / EMF

Uga nganggo konektor data sampeyan bisa ngimpor data asli saka program paling populer:

  • AutoDesk Inventor: v10 to 2009 (* .ipt, * .iam)
  • Pro / E: 2000 kanggo Wildfire 4 (* .prt, * .xpr, * .asm, * .xas)
  • SolidEdge: v10 kanggo v20 (* .par, * .psm, * .asm)
  • Catia: v5 saka R10 kanggo R18 (* .CATPart, * .pCATProduct)
  • Parasolid: v18 (* .x_t, * .x_b, * .xmt_txt, * .xmt_bin)

Banjur kanthi saperangan dolanan anyar sampeyan bisa operate:

  • SolidWorks: 2004 (* .sldprt, * .aldasm)
  • Parasolid: v9 (* .x_t, * .x_b, * .xmt_txt, * .xmt_bin)

panyusunan Dokumentasi 2D. Nalika nggarap obyek 3D, sistem kasebut ngasilake gambar ing 2D sing bakal digunakake kanggo njelasake bab-bab kasebut.

Ukuran dimensi otomatis, tampilan isometrik lan pemotongan dianyari ing tata letak yen paramèter kasebut diowahi.

Pangatur dokumen sampeyan bisa ngontrol langkah alur saben langkah ing saben document sing bakal dadi akehe perhitungan lan memori rekaman karo klien sing bakal didhukung.

Analisis lan gerakan. Sawise potongan digawe, prilaku bisa dianalisis karo vektor sing bakal tumindak kanthi nggunakake metode elemen sing terhingga kanthi spektrum spektrum cerah. Kajaba iku, sampeyan bisa menehi video babagan carane mesin bakal nindakake miturut sawijining dhéwan, lan kabeh karo sifat parameterized, saka faktor K-spring menyang deformasi saka potongan sing dikenani torsion.

Kanthi cara iki, sampeyan bisa duwe kejelasan posisi sing pas, kacepetan, titik paling lemah lan logika prasaja kanggo ndeleng prototipe sadurunge ngasilake. Kajaba iku, desain bisa dioptimalake kanggo jembaré tepat sing disajikake potongan miturut analisis dinamis. Kabeh otomatis; ngowahi jembaré mesin cuci, nganyari plans, nganyari pitungan lan nguji operasi.

keyshot Rendering Iki sumelang, aku ora ngerti kepriye bakal nindakake kanggo ora migunakake sumber daya kanthi resolusi Rendering kang ditawakake Alibre. Lan nyawijine desain mekanik sing kaya mangkene, kaya biasane metalik, rasa sing ana ing padhang lan kasadharan realita.

Uga pambangunan model kanggo mesin bubut industri yaiku kemewahan.

Pinten punika Alibre

ExpertBoxemail1 Iki nduweni penawaran modular sing miturut kaca-kaca saka Standar sing kanggo US $ 1,000, Profesional US $ 2,000 lan Expert cedhak US $ 4,000. Sanajan ing woro-woro sing mung teka saka Sysengtech, distributor ing Meksiko, Profesional ana ing US $ 499 lan Expert ing US $ 999, kanthi pilihan yen sampeyan tuku saiki sampeyan bakal duwe versi 2011 sing gratis.

Temtunipun, rega punika boten konsisten kaliyan samukawis ingkang dipun ginakaken. Paling apik aku wis weruh piranti lunak engineering.

Menyang Aliber.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.